Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Πρόταση-Πρόσκληση του Δικτύου πολιτών Θίσβης και Θεσπιών πρός τους Δημότες Βαγίων


Κλείνοντας τον κύκλο του ο μεταρρυθμιστικός Διοικητικός χάρτης, Καποδίστριας, μετρούμε με ανάμεικτα συναισθήματα τα θετικά και αρνητικά που μας αφήνει πίσω του, που κατά γενική ομολογία δυστυχώς επικρατούν αρνητικά.
Η ανυπαρξία δομών και υποδομών, η έλλειψη μακροχρόνιου προγραμματισμού μερικές φορές λειτούργησε αρνητικά, ώστε να αναγκαζόμαστε να μιλάμε για οπισθοδρόμηση. Υστέρησε στα στοιχεία τα οποία, μαζί με τις αναγκαίες επιτελικές υπηρεσίες, θα μετέτρεπαν τους Δήμους σε ισχυρές μονάδες σχεδιασμού και προώθησης της Τοπικής Ανάπτυξης.
Οι Δήμαρχοι αναγκάστηκαν να λειτουργούν ως Κοινοτάρχες και ως επαίτες και η ετυμολογία της λέξης ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ σβήστηκε από τα Ελληνικά λεξικά και δυστυχώς υπηρέτησαν τον θεσμό μειωμένης αυτοδιοικητικής αντίληψης πρόσωπα.
Κομματικοί μηχανισμοί προωθώντας ανθρώπους – καρέκλες βοήθησαν στην αναξιοπιστία του συστήματος. Ευκαιριακές συγκλίσεις ανθρώπων και ομάδων, αδυνατούσαν να λειτουργήσουν είτε λόγω ανωριμότητας είτε λόγω ΑΛΛΩΝ ΣΤΟΧΩΝ που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των Τοπικών Κοινωνιών.
Από τους προγραμματισμούς των Δήμων έλλειπαν βασικοί σχεδιασμοί που αφορούσαν βασικές δομές (ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΑΝΕΡΓΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ κτλ) και δυστυχώς επαναπαύτηκαν στην απλή διαχείριση και προσωπικούς χωρίς μέλλον σχεδιασμούς.
Αναμένουμε να δούμε τον βαθμό πολυπλοκότητας ο οποίος θα χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση και τον βαθμό σύγκρουσης τον οποίο θα επισύρει η μεταρρύθμιση. Η πολυπλοκότητα, επικεντρώνεται στους στόχους της μεταρρύθμισης, στα μέσα για την επίτευξή της ή σε αυτό καθαυτό τον ορισμό του προβλήματος το οποίο η μεταρρύθμιση επιχειρεί να επιλύσει. Ο βαθμός σύγκρουσης μπορεί να είναι χαμηλός ή υψηλός, ανάλογα με την έκταση στην οποία υπάρχει διαφοροποίηση αξιών, απόψεων και συμφερόντων μεταξύ εκείνων που προωθούν και επηρεάζονται από τη μεταρρύθμιση. Μόνο ζητήματα που εμπίπτουν στο πλαίσιο που περιλαμβάνει χαμηλή πολυπλοκότητα - χαμηλό βαθμό συγκρούσεων, επιτρέπουν ορθολογικούς και ευέλικτους χειρισμούς, προγραμματισμούς και δράσεις.
Η επικείμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση τείνει να καταστήσει την ΤΑ μέρος αποφασιστικό και ουσιαστικό της Δημόσιας Διοίκησης, ιδιαίτερα στο σκέλος των σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες και την κοινωνία των πολιτών.


Η συνέχεια απο το vagia-gr ΕΔΩ

Με τις υπάρχουσες και τις πρόσφατες ρυθμίσεις της πολιτείας μέσω των οποίων η ΤΑ προβλέπετε να αποκτήσει οικονομική αυτοδυναμία και άλλες ουσιαστικές αρμοδιότητες, οι οποίες θα τις επιτρέψουν να αναπτύξει το ρόλο και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας.
Μετά από την ανάλυση των βασικών αρχών και θέσεων, των ανθρώπων που συμμετέχουν πρωταρχικά στο ΔΙΚΤΥΟ για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ των τριών Δήμων, έχοντας μπροστά μας πλέον το πλαίσιο του ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨ και με την εμπειρία, την γνώση και τον παραδειγματισμό από τα λάθη του παρελθόντος, το θάρρος και την θέληση για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε όσα μας αφορούν:

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ που αφορά τον 1ο βαθμό ΟΤΑ και επειδή ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ:
Η ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ και ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ
Η ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ του ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,
Η ΟΜΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ και στον ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ
Η ΟΜΟΙΟΓΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΟΝΤΟΤΗΤΑ,
Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ και η ΚΟΙΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ για την ΕΠΙΛΥΣΗ τους,
Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΟΙΝΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Η ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ για ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και ΑΓΑΘΩΝ
ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ στην ήδη υπάρχουσα ΘΕΣΗ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ και το επίπεδο διαβίωσης, είναι από τα ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ που θα ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ, ΖΗΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, ΤΗΝ ΜΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ και ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΛΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΑ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και την ΤΕΛΜΑΤΩΣΗ της ΥΠΑΙΘΡΟΥ,
Να βάλουμε πρώτα τον Δημότη και την εξυπηρέτησή του και να ΜΗ ασχοληθούμε τώρα ΜΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΑ και ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΑ που ΑΦΟΡΟΥΝ, π.χ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΕΣ και ΕΔΡΕΣ (ας αναρωτηθούν οι δημότες και οι Δήμαρχοι αν τα χωριά-έδρες κέρδισαν κάτι πάρα πάνω, πριν βάλουν αναξιόλογα διλλήματα και άλλωστε η έδρα θα αποτελεί μόνο και μόνο το στρατηγείο του Δημάρχου και το βάρος θα μεταφερθεί στα νέα ΚΕΠ, τα e-kep, που από ότι φαίνεται θα αναπτυχθούν και σε χωριά και όχι μόνο όπου υπάρχουν τώρα), που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ με ΣΤΟΧΟ την ΑΝΑΠΤΥΞΗ (παρά ΜΟΝΟ ΔΙΑΣΠΑΣΗ του ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ),
ΤΗΝ απομόνωση των μη απογαλακτισμένων από τα κάθε είδους πολιτικά γραφεία, την ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΩΣΤΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ και ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ, ΕΝΙΑΙΑ, ΩΡΙΜΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΦΩΝΗ και ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ και στο ΤΕΛΟΣ με την επέκταση του Δικτύου μας και στους άλλους γειτονικούς μας Δήμους να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ:
Την καταδίκη και την απόρριψη οποιασδήποτε Βίαιας και Τελεσίδικης Απόφασης προσάρτησής μας χωρίς ενημέρωση και απόφαση και του τελευταίου πολίτη, ειδικά σε Δήμους που δεν μας συνδέει ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ και ΟΜΟΙOΓΕΝΕΣ, που δεν έχουν να μας προσφέρουν, παρά να τους προσφέρουμε και είναι γνωστοί για τις διαχρονικές και μεγάλες οφειλές προς τρίτους, για την δυσβάσταχτη για τους Δημότες τιμολογιακή πολιτική τους, την υποβάθμιση της ποιότητας δημοσίων αγαθών και συλλογικών υποδομών και έτσι μπορούν να συμβάλλουν στην ήδη επιβαρυμένη θέση μας.
Λίαν προσφάτως υπήρξαν φωνές και δη εξ Αθηνών που ομιλούν για παρουσία των νυν Δήμων Θίσβης – Θεσπιών και Βαγίων και Πλαταιών, στο νέο Δήμο Θηβών. Εγείρονται έτσι ΚΡΙΣΙΜΑ ερωτήματα που ζητούν ΑΜΕΣΕΣ απαντήσεις.
Είναι βέβαιο και γνωστό πως πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε, ανδρωθήκαμε, σπουδάσαμε (λόγω της ανεπάρκειας δομών και υποδομών των χωριών μας) και ίσως δραστηριοποιούμαστε π.χ επαγγελματικά, όπως επίσης πως ότι, πληθώρα Φίλων μας βρίσκετε στην πόλη των Θηβών με τους οποίους μας συνδέουν πάρα πολλά, από χαρούμενες και δυσάρεστες στιγμές μέχρι και πολυετής παρουσία στον αγώνα για την επιβίωση και την καθημερινότητα.
Αναρωτιόμαστε άραγε (εκτός και ήμαστε ανιστόρητοι ή εκτός πραγματικότητας) και με μοναδική βάση προβληματισμού το Νόμο Καλλικράτη, (ενώ δεν μας χωρίζει κάτι με την ΘΗΒΑ) αν μας συνδέει τίποτα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΟΙΝΟ. Π.χ Η καταγωγή μας; κάποια Κοινή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ή ΔΡΑΣΗ; Κάποια ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ στους πληθυσμούς μας; Έχουμε κάποια ομοιότητα στις Βασικές Υποδομές και στα πλάνα μακροχρόνιας Ανάπτυξης; Έχουμε τα ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, τις ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ; Ξεκινάμε από την ΙΔΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ; Έχουμε τα ΙΔΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ και τα ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ; Έχουμε την ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ στην καθημερινή μας λειτουργία; Έχουμε περίπου όμοιους πληθυσμούς, ώστε οι διεκδικήσεις μας να είναι ΙΣΟΡΡΟΠΕΣ και να τύχουν ΙΣΟΤΙΜΗΣ και αντικειμενικής αντιμετώπισης; Γνωρίζοντας πολύ καλά όσοι μας ξέρουν, τον πραγματικό σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουμε και το δείχνουμε με πράξεις, τόσο στην πόλη όσο και στους κατοίκους της Θήβας, την οποία και αγαπάμε και αγωνιούμε για το μέλλον της, αναφέρουμε κάτι και ας πληγώσουμε, αλλά δεν θα αδικήσουμε: Ήμασταν ποτέ γενικώς και αντιμετωπισθήκαμε ως ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, τύχαμε της εκτίμησης και έγιναν οι δράσεις μας (εμάς των «ΧΩΡΙΑΤΩΝ») σε οποιονδήποτε τομέα, αποδεκτές από εκείνους που διαμορφώνουν τις «απόψεις και την φιλοσοφία του πληθυσμού» στην Θήβα; Και αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως πάμε να «κλείσουμε λογαριασμούς», κάθε άλλο. Την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας και την δικαίωση των αγώνων μας για προστασία και ανάπτυξη του τόπου μας ζητάμε.
Στα χωριά μας τα ολιγομελή Δημοτικά Σχολεία τελούν υπό κατάργηση και το επίπεδο παροχής εκπαίδευσης είναι αρκετά χαμηλό. Στα χωριά μας ο άνθρωπος πεθαίνει αβοήθητος στο καφενείο και στον δρόμο ελείψει έστω και του Αγροτικού γιατρού. Στα χωριά μας χάνουμε την ζωή μας στο άθλιο και εγκαταλελειμμένο οδικό δίκτυο.
Στην ανακοίνωση και μόνο δελτίου κακοκαιρίας, οι κάτοικοι των χωριών μας πανικοβάλλονται και στην ιδέα μόνο του αποκλεισμού. Συμβαίνουν τα ίδια στην Θήβα; Και τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δ. Θηβών ποια άραγε ανάπτυξη γνώρισαν τα 12 χρόνια; Η οικονομική κατάσταση διαχρονικά στον υπερχρεωμένο Δήμο Θηβαίων που είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη (στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρχε θέμα για λήψη δανείου με σκοπό την αποπληρωμή χρεών και όχι για κάποιο έργο), θα έχει ναι ή όχι αρνητική συμβολή στην ανάπτυξη των αγροτικών και τουριστικών περιοχών μας; (δεν αναφερόμαστε στην αποπληρωμή του χρέους από τους πολίτες των άλλων Δήμων, για την οποία μας μιλούν πως δεν θα μας επιβαρύνει, μιλάμε για την Ανάπτυξη). Έχει καμιά σχέση π.χ ο αναπτυσσόμενος Δήμος Θίσβης με την ΒΙΠΕ (όπου η πληθώρα των ντόπιων εργαζομένων κατοικούν στους Δήμους Αλιάρτου, Βαγίων, Θεσπιών, Πλαταιών και Θίσβης), με τις παραλίες του και την μικρή αλλά σημαντική αρχαία και μοναστηριακή πολιτιστική κληρονομιά ή η μεγάλη των Πλαταιών, Λεύκτρων, Βαγίων και Θεσπιών, με την Θήβα αντιστοίχως;
Όσο αφορά τον Δήμο Θίσβης και τις παραλίες μας. Κατακλύζονται ΝΑΙ ή ΟΧΙ από τους δημότες των Δήμων Αλιάρτου, Βαγίων, Θεσπιών και αφορά ΣΙΓΟΥΡΑ και σημαντικά και εκείνους η Ανάπτυξή τους, η Προστασία τους και η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ γενικότερα; Άραγε ένας ολοζώντανος Δήμος όπως των Βαγίων, ποιο μέλλον θάχει σε έναν υπερμεγέθη Δήμο Θηβών.
Έγινε ποτέ κοινωνός ο Δημότης Θηβών των μακροχρόνιων και σοβαρών προβλημάτων μας; Ασφαλώς και όχι γιατί ποτέ δεν υπήρξε ή υπάρχει τάση μετακίνησης πληθυσμιακού από την Θήβα προς την περιφέρειά μας, παρά μόνο το αντίστροφο. Είναι κοινός ο τρόπος ζωής μας; Ακόμα και στους τρόπους διασκέδασης διαφέρουμε. Εξασφαλίζετε η ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ;
Υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια στο μυαλό του καθενός μας, έστω και σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα, πως μπορεί ποτέ κάποιος «περιφερειακός» να διεκδικήσει όσο ισχυρή προσωπικότητα και αν έχει τον Δήμο της Θήβας; Μόνο με την ισχυροποίηση και δυναμική ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των υπό κατάργηση Δήμων και ασφαλώς με την μη εμπλοκή σκοτεινών κομματικών μηχανισμών. Αν είναι αυτός ο τρόπος και το πολιτικό και διοικητικό σύστημα του νέου διευρυμένου Δήμου, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της προσβασιμότητας του πολίτη στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Ποια Ισοτιμία, όταν ο μεγαλύτερος από τους υπό κατάργηση Δήμους, έχει πληθυσμό στο ¼ του πληθυσμού του Δ. Θήβας; Σταγόνα στον ωκεανό, μηδαμινή αντίδραση και διεκδίκηση. Μήπως κάποιους «βολεύει» μια μεγάλη εκλογική πελατεία; ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΥΜΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ – ΔΗΜΟΤΗΣ.
Το προηγούμενο σύστημα (Καποδίστριας) ΑΠΕΤΥΧΕ στην σύγκλιση των απόψεων, του ενδιαφέροντος και της αγωνίας των Δημοτών, ανεξαρτήτως Δημοτικού Διαμερίσματος. Δεν κατάφερε να φτιάξει ΚΟΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
ΠΑΡΑΜΕΛΗΘΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Αυτός ο πολίτης έχει και μία ξεχασμένη ιδιότητα, την ιδιότητα του μέλους της Τοπικής Κοινωνίας. Η ζωή του, τα συμφέροντά του, η οικογένειά του, η εκπαίδευση των παιδιών του, η υγεία του, δεν υπηρετούνται μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και στη θεσμικά οργανωμένη Τοπική Κοινωνία. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο εκδημοκρατισμός πρέπει να λάβει χώρα και ως προς τις δυο ιδιότητες που έχει ο πολίτης: Του Πολίτη στην Πολιτεία και του Πολίτη στην Τοπική Κοινωνία
Πως θα το πετύχουμε με τόσες υπαρκτές διαφορές που αναφέρθηκαν;
Ποια ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, ποια ΙΣΟΤΙΜΗ και ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ μπορούμε να έχουμε με αυτή την επιλογή, που πιθανών να επιθυμούν κάποιοι που ίσως να μην έχουν βγει ποτέ στην περιφέρεια να μας επιβάλλουν;
Πολλά τα ερωτήματα, πολλές οι απαντήσεις.
Η πάλη για τα δικαιώματα στην επιβίωση και στην ανάπτυξη και με βάση τις προϋποθέσεις και τις προοπτικές των πληθυσμών μας, κτυπά εκεί που κτυπά η καρδιά του ΑΓΡΟΤΗ (ΚΑΜΠΟΣ ΒΑΓΙΩΝ και ΚΩΠΑΙΔΑ), εκεί που κτυπά η καρδιά του εργαζόμενου (στην ΘΙΣΒΗ), εκεί που κτυπά η καρδιά της ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Πλαταιές και Θίσβη) και εκεί που με κοινό τρόπο ζωής παλεύουμε καθημερινά εμείς οι «χωριάτες» από το ΚΟΚΚΙΝΟ της Ακραιφνίας μέχρι το ΣΑΡΑΝΤΙ της Θίσβης.
Απευθύνουμε ξέροντας ότι εκπροσωπούμε πολλούς απλούς ανθρώπους χωρίς επάρσεις, ανθρώπους αγωνιστές της καθημερινότητας, ΦΩΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΚΟΙΝΗΣ ΠΑΛΗΣ στους Βουλευτές Βοιωτίας και εφόσον μαζέψουν τους κομματικούς χειροκροτητές και αυλοκόλακες, να δουν μακροχρόνια και με βάση το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του ΤΟΠΟΥ την υπόθεσή μας, σαν ΔΙΚΙΑ τους υπόθεση και όχι κοντόφθαλμα. Και με δεδομένο ότι είναι μια απόφαση που θα σφραγίσει το ΜΕΛΛΟΝ μας για δεκαετίες, να αποδεχθούν τις θέσεις μας και να τις προωθήσουν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Και στους Δημάρχους Θίσβης, Θεσπιών, Βαγίων, Αλιάρτου, Ακραιφνίας αλλά και Πλαταιών και στην ΤΕΔΚ, να αναλογισθούν τις ΚΡΙΣΙΜΕΣ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ τους και να αναζητήσουν τις απαντήσεις στα πολλαπλά και σημαντικά ερωτήματα και πάνω από όλα να αποσαφηνίσουν βλέποντας αν, την 12ετία του Καποδίστρια, τα Δημοτικά Διαμερίσματα των χωριών που ανήκουν στον νυν Δήμο Θήβας, έτυχαν μεγαλύτερης Ανάπτυξης από τα δικά τους (γιατί το ΠΑΡΟΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ) και ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ και ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ και πως αν πάει κάτι ΛΑΘΟΣ, δεν θα’ χουμε δυνατότητα επιστροφής στις προηγούμενες καταστάσεις, (μπορεί αν αποτύχει το νέο μοντέλο να ανασυσταθούν οι νυν Δήμοι μας;) ας μην βιαστούμε, ας είμαστε επιφυλακτικοί και επειδή η πρόταση «ΟΧΙ στην ΘΗΒΑ» δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
να βάλουμε σαν στόχο (την υπό ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ μέχρι και το τελευταίο χωριό) την σε ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΕΚΟΥΣΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ και ΑΡΧΩΝ των υπαρχόντων ΔΗΜΩΝ: ΒΑΓΙΩΝ – ΘΕΣΠΙΩΝ – ΘΙΣΒΗΣ - ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ – ΑΛΙΑΡΤΟΥ και μιας και το ΙΤΑ προβλέπει ισχυρούς Δήμους και πέρα των άλλων παραμέτρων, με μεγάλους πληθυσμούς και να συνηγορήσουμε στην ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ενός ΝΕΟΥ – ΜΕΓΑΛΟΥ – ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ - ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΥ, που σε περίπτωση προσάρτησης και του ιστορικού και αγροτικού και παραλιακού ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ τους ΜΑΖΙ μας , θα δώσει μια τεράστια Δυναμική στο νέο Δήμο, μιας και θα αφορά ένα Δήμο με πρόσβαση στις δυο Εθνικές Οδούς (Πλαταιές στην παλαιά και Αλίαρτος στην Νέα), με 5 ζωντανές παραλίες, με ΒΙΠΕ και με Βιομηχανικό λιμάνι στην Θίσβη και οργανωμένες και εδαφικά πλούσιες Αγροτικές Κοινωνίες (Κωπαϊδας – Κάμπος Βαγίων και Κάμπος των Πλαταιών). Και ασφαλώς σαν πολιτική οντότητα πλέον να δώσουμε ενωμένοι την εκλογική μάχη του φθινοπώρου, για την ανάδειξη αιρετών αρχόντων που θα στηρίξουν τα συμφέροντα των περιφερειακών και υπό κατάργηση Δήμων στον νέο διευρυμένο ισχυρό Δήμο ασχέτως ποιος τελικά θα είναι αυτός (και σε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ), για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΔΙΑΦΑΝΗ και ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Ειλικρινά κύριοι που διαμορφώνεται τον ρου της Ιστορίας και κάνετε τέτοιες ισχυρές και σωστές αλλαγές. Ποιος μπορεί να πει ότι στερεί κάπου αυτός ο Δήμος; Στερεί βέβαια ίσως σε σκοπιμότητες και εξυπηρετήσεις «άλλων συμφερόντων» που εμάς δεν μας αγγίζουν.
Ας προχωρήσουμε λοιπόν σε ένα νέο Δήμο που να αφορά την ΚΑΡΔΙΑ της ΒΟΙΩΤΙΑΣ με κατά κανόνα ένα ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ όπου «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ», «ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΑΤΟ» και τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του ΤΟΠΟΥ και τα ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ του είναι !! Κ Ο Ι Ν Α !!

1 σχόλιο:

Admin είπε...

Παρακαλώ τα σχόλια σας στήν αρχική ανάρτηση του blog: vagia-gr.blogspot.com