Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Αίσιμα και αδήριτα (Β΄)

Ούτις

O ΝΕΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ο πρωθυπουργός μας άφησε την πρωτεύουσα και κάνει τις διακοπές του στην Πάρο. Επειδή τον κούρασαν τα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό και οι υποχρεώσεις του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς - τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου τον είχε αναθέσει στους Πάγκαλο και Παμπούκη- είπε να κάνει λίγο παραπάνω διακοπές από τον μέσο Έλληνα. Μόλις είκοσι μέρες θα ξεκουραστεί εφέτος, πέρα από τα τριήμερα, που έχει ξεκινήσει από το Μάιο. Έχει τόσα πολλά χόμπυ, που για να τα γευτεί όλα θέλει πολύ χρόνο. Μας προέκυψε, βλέπετε, πολύ αθλητικός και σπόρτμαν τύπος, σε αντίθεση με τον μαλθακό και αγύμναστο Κωστάκη. Χωρίς ενοχές, όπως συμβούλεψε και τους υπουργούς του, μπορεί να κάνει κανώ, σέρφιγκ, κολύμπι, τζόκιγκ, ποδήλατο κ.α. Τώρα πλέον τη διακυβέρνηση της χώρας την έχει αναθέσει στον πολύπειρο κ. Τομάζο Πάντοα Σκιόπα, τον Ιταλό που μας επέβαλε το ΔΝΤ και η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Για να μη χαλάσει η δημόσια εικόνα του πρωθυπουργού- να κρατάμε και λίγο τα προσχήματα- δήλωσε στον τύπο πως τον προσέλαβε ως σύμβουλο. Έτσι ο κ. Σκιόπα και οι τέσσερεις της Τρόικα έχουν αναλάβει τα ηνία της χώρας. Αφού πλέον δεν ασκεί διοίκηση ο Γιώργος, βρίσκεται σε παρατεταμένες διακοπές. Χωρίς να διαψευστεί, κάποια εφημερίδα μας πληροφόρησε πως πληρώνει 1000 τόσα ευρώ την ημέρα στην πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου. Μάλιστα, όσα δίνει με το μνημόνιο στον εργαζόμενο τον μήνα για να ζήσει την οικογένειά του, δίνει μόνο για ύπνο σε μια ημέρα! Ο Πρόεδρος του Παν. Σοσιαλιστικού Κινήματος της Ελλάδας και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συμπεριφέρεται σαν καρατσεκαρισμένος καπιταλιστής. Ο πόνος του, η οδύνη του, τα δάκρυά του για τις δυσκολίες των Ελλήνων είναι καθαρός φαρισαϊσμός.
Γιώργο, όταν εξαπατούν το ελληνικό λαό τάζοντας καλύτερες μέρες και στη συνέχεια διαπιστώνουν πως η κατάσταση είναι τραγική, την τραγωδία δεν την φορτώνουν στους εξαπατηθέντες, γιατί αυτό λέγεται ατιμία. Τα μέτρα εξομάλυνσης δεν πρέπει να παίρνονται προς την κατεύθυνση όπου πλήττονται μόνο οι ασθενέστεροι, αυτοί που έχουν τη μικρότερη ευθύνη, γιατί αυτό λέγεται αδικία και κατάχρηση εξουσίας. Τα μέτρα, σε μία ευνομούμενη χώρα επιμερίζονται σε όλους και μάλιστα στον καθένα κατά τη δυναμικότητά του. Δεν υπάρχουν σ’ αυτήν οι θύτες και τα θύματα. Όταν υπάρχουν αυτές οι δύο κατηγορίες, τότε το πολίτευμα είναι μόνο κατ’ όνομα δημοκρατία. Ουσιαστικά έχουμε καμουφλαρισμένη δικτατορία. Οι έχοντες και κατέχοντες ουδόλως εθίγησαν από τα μέτρα. Έτσι ανενόχλητοι και αμέριμνοι κάνουν τις πολυήμερες διακοπές τους με τα πολυτελή γιώτ και τα χλιδάτα πάρτυ τους σε βάρος των εύπιστων και ηλιθίων. Οι μισθωτοί, οι εργάτες και οι συνταξιούχοι, και απ’ αυτούς όσοι μπορούσαν, περιορίστηκαν σε 2-3-5 μέρες διακοπών.

Η συνέχεια >>> εδώ …

Χωρίς ενοχές κάνεις τις διακοπές σου. Το ίδιο πρότεινες να κάνουν και οι υπουργοί σου. Το έχουμε καταλάβει πως δεν έχετε ενοχές, γιατί από τη μια φέρνετε σε απόγνωση τον απλό εργαζόμενο, αυτόν που προς το παρόν έχει- και δόξα τω Θεώ- δουλειά, ( τα έμαθες τα νέα; διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα) μειώνοντας το μισθό του, ενώ στους ημετέρους και τους συμβούλους σας κάνετε αυξήσεις και δίνεται μπόνους. Αν είχατε τσίπα, θα συμπάσχατε με τον δοκιμαζόμενο Έλληνα, κύριε πρωθυπουργέ, εσύ και όλη η κυβέρνηση και θα περιορίζατε τις διακοπές σας σε μία βδομάδα. Και θα ήσασταν στο γραφείο σας για να χτυπήσετε την αισχροκέρδεια, θα κατεβαίνατε στο ΙΚΑ, στα νοσοκομεία, στις συγκοινωνίες, στις λαϊκές, εκεί όπου βρίσκεται ο δοκιμαζόμενος πολίτης για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά του και να τον στηρίξετε ψυχολογικά. Έτσι κάνουν οι καταξιωμένοι ηγέτες. Δεν αμολάνε τα τσακάλια της Τρόικα και του ΔΝΤ κατά του λαού και πάνε χωρίς τύψεις και ενοχές σε πολυήμερες χλιδάτες διακοπές που σκανδαλίζουν.
Ο νέος σύμβουλος του πρωθυπουργού μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι , αφού συγκαταλέγεται στους ισχυρούς παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων για τη δημιουργίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Ας δούμε τι προσόντα έχει για να τον επιλέξει ο Γιώργος: Ο κ. Σκιόπα εκτός του ότι διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας (2006- 08), είναι εκπρόσωπος και υψηλόβαθμο στέλεχος της Λέσχης Bilderberger, ενώ υπήρξε Πρόεδρος της Υπουργικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008). Σήμερα, είναι Πρόεδρος της Notre Europe, Πρόεδρος του Promontory Financial Group της Ευρώπης και μέλος της “Ομάδας των Τριάντα”.
Το γεγονός ότι ανήκει, και μάλιστα είναι υψηλόβαθμο στέλεχος, στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και στην Ομάδα των Τριάντα, μας γεμίζει ανησυχία.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας διατηρεί προσωπική γνωριμία με τον Ιταλό και η πρόσληψη του στην Ελλάδα είχε ήδη συζητηθεί τουλάχιστον προ διμήνου ! Όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ιταλός "σωτήρας" είναι το επόμενο βήμα στο σχέδιο που με γοργούς ρυθμούς προωθείται από τα ξένα κέντρα στην Ελληνική επικράτεια. Επομένως μετά την υποκατάσταση των υπουργών από την τετραμελή επιτροπή της Τρόικας, έχουμε και υποκατάσταση του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση που εκλέξαμε στις εκλογές τον προηγούμενο Οκτώβρη, παρέδωσε την εξουσία στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση και εργάζεται ως εντολοδόχος της, πρόθυμη μαριονέτα στα χέρια της αόρατης κι απάνθρωπης ελιτίστικης κλίκας. Οι υπάλληλοι της Τρόικας, που επέβαλαν τη συνταξιοδότηση στα 67, θα συνταξιοδοτηθούν στην ηλικία των 51-55 ετών. Αυτοί που όρισαν το μισθό των 560 Ε στους νέους με τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, ουσιαστικά ωθώντας τους σε νέα μεταναστευτική μακρά περίοδο, ανήκουν στα λεγόμενα γκόλντεν μπόις των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως.
Κι ενώ ο κ. Σκιόπα θα έπρεπε να ροκανίζει την παχυλή του σύνταξη, το ΔΝΤ για να εξασφαλίσει την υλοποίηση του προγράμματος ριζικού ξεπουλήματος της χώρας μας, τον επέβαλε ως πρωτοσύμβουλο- ουσιαστικά πρωθυπουργεύοντα- στο πρόθυμο πρωθυπουργό μας, έναντι μεγάλης αμοιβής για τις μεγάλες υπηρεσίες προς αυτούς, που θα πληρώνουμε εμείς. Ενώ θα εργάζεται για τα συμφέροντα του ΔΝΤ και Σία, θα πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο! Ο «πρωτοσύμβουλος» του πρωθυπουργού έχει πολλά προσόντα, πάντα σε βάρος των ασθενέστερων . Όσο υπήρξε «τσάρος της οικονομίας» στη σχετικά βραχύβια κυβέρνηση Πρόντι, στο διάστημα 2006- 08 πήρε τα ακόλουθα μέτρα.
▪ Αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.
▪ «Πάγωσε» τους μισθούς.
▪ Μετέτρεψε σε προσωρινές συμβάσεις δεκάδες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας.
▪ Διευκόλυνε τις απολύσεις και μείωσε τις αποζημιώσεις.
▪ Μείωσε δραστικά τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.
▪ Πετσόκοψε αγρίως τις κοινωνικές δαπάνες.
▪ Επιχείρησε να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
▪ Στο «τσακ» απέτυχε να διεκπεραιώσει την πώληση της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia στην ολλανδογαλλική κοινοπραξία Air France - KLM εξαιτίας της σφοδρής αντίδρασης των ιταλικών συνδικάτων.
Έτσι το νέο μνημόνιο, που θα μας επιδοθεί τον Σεπτέμβρη, και πιθανόν να εφαρμοστεί από Νοέμβρη λόγω των εκλογών για την Τ.Α., θα έχει πλέον την υπογραφή του. Ο «σύμβουλος» θα κυβερνά και ο πρωθυπουργός θα είναι η «γλάστρα» του… Επομένως «φοβού τους συμβούλους και υποσχέσεις φέροντας…»

● ΑΙΓΑΙΟ: ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;
Συγκινηθήκαμε αυτές τις μέρες που μάθαμε πως για να ενισχύσει τον πληττόμενο τουρισμό μας διάλεξε τη χώρα μας η εξοχότητά του, ο μέγας και τρανός υπουργός εξωτερικών της γειτονικής μας και «φιλικής» Τουρκίας, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Συναντήθηκε με τον δικό μας ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα και τον υφυπουργό Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη και μαζί με τις συζύγους τους δοκίμασαν τα νόστιμα ψάρια και λοιπά θαλασσινά του Αιγαίου. Και αφού έφαγαν ωραία και γεύτηκαν και το επιδόρπιο, σαν ήρθε η ώρα του ρεψίματος, έριξαν και από μια δήλωση. «Καλωσορίζω τον κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, στη Ρόδο. Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι στη Ρόδο καθ' οδόν για το Καστελόριζο και είναι μια ευτυχής σύμπτωση ότι και ο κ. Νταβούτογλου βρίσκεται οικογενειακώς στην περιοχή. Όταν επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε να συναντηθούμε, ασφαλώς με χαρά δέχτηκα», δήλωσε ο Δ. Δρούτσας.
«Συναντιόμαστε σαν οικογένειες. Στην πραγματικότητα η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι. Είμαστε σαν μία οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά», ανέφερε ο Α. Νταβούτογλου.
Σιγά, ρε μεγάλε που είμαστε μια οικογένεια και μοιραζόμαστε την ίδια πολιτιστική κληρονομιά.
Τότε γιατί η Άγκυρα καλλιεργεί συστηματικά την ένταση -με τα «ερευνητικά» σκάφη «Πίρι Ρέις» και «Τσεσμέ», που μπαινοβγαίνουν στο Αιγαίο και ενίοτε εισέρχονται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα; Γιατί αμφισβητείτε τα σύνορα που με διεθνείς συμφωνίες έχουν καθοριστεί; Και γιατί υπάρχει με νόμο του κράτους σας το casus belli αν τολμήσουμε να εφαρμόσουμε αυτά που το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας επιτάσσει;
Οι απόγονοι του Αττίλα, τι κοινό έχουν με τους κατοίκους των αποικιών των αρχαίων Ελλήνων και των μετέπειτα γενιών μέχρι τα χρόνια του ξεριζωμού το 1922, για να έχουμε ίδια πολιτιστική κληρονομιά;
Και πάνω απ’ όλα, Έλληνες και Τούρκοι δεν είναι «σαν μια οικογένεια». Γιατί αν ο νταής Νταβούτογλου εννοεί την οικογένεια όπως εμείς οι Έλληνες την εννοούμε, δεν έπρεπε ποτέ η Τουρκία να επιχειρήσει, ούτε για μια φορά, όλες αυτές τις αφόρητες προκλήσεις και αμφισβητήσεις του εναέριου, χερσαίου και θαλάσσιου κυριαρχικού χώρου της Ελλάδας. Τι σόι ελληνοτουρκική οικογένεια οραματίζεται ο Νταβούτογλου, όπου επιμένει να ισχύει το οθωμανικό δίκαιο; Και τι οικογένεια είναι αυτή, όπου η Τουρκία δεν περνά μέρα χωρίς να επιτίθεται εναντίον του άλλου μέλους της οικογένειας, της Ελλάδας; Το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της οικογένειας φρόντισε και το ανάπτυξε στο βιβλίο του, «Στρατηγικό Βάθος»
Η Τουρκία, κατά τον Νταβούτογλου, οφείλει να αξιοποιήσει τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο ώστε να καταστεί μεγάλη ναυτική δύναμη, ακριβώς για να αποβάλει το σύνδρομο του δήθεν αποκλεισμού της από την Ελλάδα, τη Ρωσία και άλλες δυνάμεις. Επομένως με βάση τη γεωγραφία βλέπει ανταγωνιστικά την Ελλάδα και με βάση την ύπαρξη πετρελαίων και ακριβών μετάλλων βλέπει την Ελλάδα σαν το μικρό και αδύναμο- πολύ περισσότερο τώρα με την οικονομική κρίση- που το μεγάλο και ισχυρό μέλος της οικογένειας τα θέλει όλα και τα διεκδικεί όλα. Το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα απειλείται συνεχώς από μια διαρκώς αποθρασυνόμενη Τουρκία, που απλώς περιμένει υπομονετικά πότε θα ωριμάσει και θα πέσει από μόνο του το ελληνικό φρούτο…
Λυπούμαστε πολύ, κύριε Νταβούτογλου, αλλά δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας για να σας κάνουμε μέλος της οικογένειάς μας. Κάπου εκεί στα ακρογιάλια σας ήταν μια πόλη- κράτος, που την εκπόρθησαν με έναν Δούρειο Ίππο. Αν και τον Δούρειο Ίππο τον έχουμε ήδη βάλει μέσα στη χώρα μας με ετικέτα κατασκευής ΔΝΤ, εμείς γνωρίζουμε το «φοβού τους Τούρκους και χαμόγελα και μεγαλοστομίας φέροντας …»

Δεν υπάρχουν σχόλια: