Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δήμος Θηβαίων: Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική πολιτική Κίνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων

Η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη της Δημοτικής αρχής στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων, μέσα στο αβέβαιο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, που έχει διαμορφώσει η δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της πατρίδας μας και η επιβολή δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων σε μισθωτούς και συνταξιούχους, προς εκπλήρωση των όρων του «μνημονίου δανειοδότησης», που μας επέβαλε η «Τρόικα», δημιουργεί έντονο προβληματισμό, ως προς την ορθότητα των αποφάσεων και την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων πολιτικών και κομματικών μηχανισμών, που δρουν τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Ο επανακαθορισμός πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αξιών και προτεραιοτήτων απασχολεί ήδη τα επιτελεία όλων των πολιτικών κομμάτων και δημιουργεί έντονο κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των δυνάμεων που επιζητούν την χάραξη μιας νέας πορείας και εκείνων που απεγνωσμένα προσπαθούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, αποσκοπώντας στην εξυπηρέτηση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.
Σε τοπικό επίπεδο, με αντίστοιχο τρόπο, οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις, που εξέθρεψαν όλα αυτά τα χρόνια τον πολιτικό παραγοντισμό, το όργιο της οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής για την οικονομική ενίσχυση των ημετέρων και την επιβολή των εκλεκτών τους, συνεχίζουν αυτό το μάταιο πλέον αγώνα, να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, εκβιάζοντας η ρουσφετολογώντας προς κάθε κατεύθυνση.
Ο πολιτικός αμοραλισμός και η δύναμη του χρήματος εμποδίζουν ίσως κάποιους πολιτικούς παράγοντες να αφουγκραστούν τα μηνύματα αγανάκτησης και θυμού των απλών πολιτών που δοκιμάζονται γύρω τους και επιλέγουν να «σφυρίζουν» αδιάφορα, επενδύοντας αποκλειστικά και μόνο στην δική τους πολιτική ανέλιξη.


Με αυτά δεδομένα και εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοέμβρη, καθίσταται περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαίο εμείς οι απλοί πολίτες που αγαπάμε την πατρίδα μας, πονάμε τον τόπο μας και αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας, να πρωτοστατήσουμε στην δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού ρεύματος ανατροπής, που θα συναντά τα οράματα και τις επιθυμίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, για ένα Δήμο :
 Διοικητικά και οικονομικά ισχυρό
 που θα προστατεύει την ποιότητα ζωής και θα αποτρέψει την αλόγιστη εκβιομηχάνιση και την δημιουργία εργοστασίων καύσης απορριμμάτων, λυματολάσπης ή ότι άλλο σκεφθούν στο μέλλον!!
 που θα έχει σαν πρώτη προτεραιότητα την προώθηση των συμφερόντων των Δημοτών του και όχι την εξυπηρέτηση των αδηφάγων οικονομικών συμφερόντων που μας πολιορκούν, από «στεριά και θάλασσα».
 που θα διαμορφώσει συνθήκες ενεργού συμμετοχής με όλους τους πολίτες, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής.
Πρωτοστατώντας το τελευταίο διάστημα σε ένα ανοικτό διάλογο με πάρα πολλούς συμπολίτες μας, είμαι πεπεισμένος ότι η δημιουργία αυτού του ισχυρού πολιτικού ρεύματος ανατροπής, προϋποθέτει την κατάθεση μιας αξιόπιστης πολιτικής πρότασης που θα απαντάει στους πιο πάνω άξονες πολιτικής διαχείρισης για το Δήμο μας και θα συσπειρώνει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, ανεξάρτητα από πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση.
Απόφασή μου είναι να προχωρήσω αταλάντευτα, μαζί με τους φίλους και συνοδοιπόρους που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, στη συγκρότηση μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, που σύντομα θα καταθέσει μια αξιόμαχη και ελπιδοφόρα πρόταση προς τους πολίτες του νέου Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη και την θετική ψήφο τους.
Απευθύνω προσκλητήριο συμπόρευσης, συνέργειας, και αγωνιστικής διεκδίκησης σε όλους τους συμπολίτες μας και τους καλώ από κοινού να διαμορφώσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Χαλβατζής Σταμάτης,
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: