Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Εμείς τα γεμιστά κι από τους σκουπιδοτενεκέδες κι εκείνοι το χαβιάρι…

“Ούτις”

Όξω έριχνε απαλά τις μπαμπακένιες του νιφάδες ο Θεούλης, μπας και δούμε μερικές άσπρες μέρες. Ο Αλέξης μας τις έχει κάνει μαύρες κατράμι. Και είναι αριστερός ο μπαχάσας. Φανταστείτε, ρε καρντάσια να ήταν καπιτάλας. Τώρα θα είχαμε πάρει οι περισσότεροι την οδό την άγουσα για τον Άγιο με ‘κείνη την αρμαθιά τα κλειδιά του άλλου κόσμου, τον Σίμωνα, ντε, που του κολλήσανε το παρατσούκλι Πέτρος. Είχα ανάψει το τζάκι, καθότι το καλοριφέρι είναι το απαγορευμένο εξάρτημα του σπιτιού από τη χρονιά που η κρίση μας έκρουσε την θύρα. Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι αιματοκυλούν τον πλανήτη για να ‘χουν αυτούνοι φτηνό πετρέλαιο και εμείς να το πληρώνουμε για μάλαμα. Ευτυχώς που ο παππούλης μου έκανε τα ρουμάνια στο χωριό ελαιώνα, ώστε σήμερα να ‘χουμε ξύλα για τον χειμώνα και λίγο λαδάκι για να λαδώσουμε το αντεράκι μας.
Είχα, το λοιπόν, ναρκωθεί από τη ζέστα στην πολυθρόνα, κι έβλεπα όνειρο πως κέρδισα το τζόκερ- το όνειρο του κάθε Έλληνα- και είχε έρθει το βυτίο με το πετρέλαιο και γέμιζε τη δεξαμενή. Με έκανε όμως να χάσω την αγαλλίαση πως γύρισε και για μένα ο τροχός- όχι, ρε, αυτός που έβαλε  ο Καμίνης στο Σύνταγμα, αυτός δε θα γυρνούσε στον αιώνα τον άπαντα γιατί η λαμογιά στη χώρα, όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, είναι χωρίς πάτο- η στριγλιά φωνάρα της Αγλαΐας μου, του στεφανιού μου: «Ου, να μου χαθείς, μωρή δαμάλα, που έχεις το θράσος να μου πεις να τρώω εγώ γεμιστά, ενώ εσύ τρως καπνιστό σολομό και χαβιάρι. Ψευτοαριστεροί κατσαπλιάδες, που γίνατε χειρότεροι από τους καπιταλιστές!». Και ξεπετάγεται από την κουζίνα, πετώντας με θυμό την ποδιά της στον καναπέ, έχοντας μια δυσδιάκριτη ευωδιά, κάτι μεταξύ κρεμμυδίλας και σκορδίλας, γιατί μαγείρευε ένα κομμάτι αγριογούρουνο, που μας είχε στείλει από την Τριπολιτσά ο κουμπάρος ο Βρασίδας.

Η συνέχεια >>> VagiaBlog…

«Τι έχεις, μανάρα μου;» τη ρώτησα γλυκά, για να την καλμάρω. «Ποια αγελάς σε φούρκισε και θα κάψεις φλάτζα;»
«Αγησίλαε, με την παπάρω τη Φωτίου τα ‘χω» απάντησε η Αγλαΐτσα μου, «που δεν ξέρει τι έχει. Τριακόσια χιλιάρικα έχει σε φανερές καταθέσεις- ποιος ξέρει τι κρύβει σε Ελβετίες και σε οφ σορ εταιρείες- και δέκα ακίνητα. Το ένα μάλιστα στο Λονδίνο, για να την κάνει με ελικόπτερο όταν ξυπνήσουμε και τους πάρουμε με τα δικούλια και τα φτυάρια.»
Έλα, Βαγγελίστρα μου, σκέφτηκα, αυτή η συμπαθητική η μανταμίτσα, η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, που τη φώτισε ο καλός Θεούλης κι από αλληλεγγύη μοίραζε στο φτωχό πόπολο συνταγές για ωραία γεμιστά, για μην πεθάνει της πείνας, έχει τόση περιουσία; Αν η Θεανώ έχει όλα αυτά, που λέει η Αγλαΐτσα μου, τότε, ρε π@ύστη μου, αυτός ο ξεχασιάρης παιδαράς, ο Σταθάκης, τι έχει; Και επειδής είμαι άπιστος Θωμάς, είπα να το διαπιστώσω “ιδίοις όμμασι”- σας έσκισα με την ελληνικούρα μου, εεεε. Καθότι, ρε καρντάσια, δεν είμαι κανένα Τρίκαλο. Πιάνει το αυτί μου τα ωραία και τα αντιγράφω για να κάνω εντύπωση. Αμ πως… Πιάνω, το λοιπόν, το τάμπλετ και νααααααα το δάχτυλο στην οθόνη. Μοντέρνα πράματα, έτσι; Το κατέχω το άθλημα, δεν είμαι δα και κανένα πιρπιτσόλι. Σερφάρω στα ύδατα του ίντερνετ και ψαρεύω ιχθείς φρέσκους και ιχθείς που βρωμάνε από πολιτική σαπίλα. Κάτι είχε πάρει το αυτί μου από τις ειδήσεις στο γυαλί, αλλά επειδή σπυριάζω από την εποχή της Τρέμη, του Πρετεντέρη και των λοιπών ακριβοπληρωμένων λαμογιών, που μου έλεγαν πως τα μνημόνια μου πάνε γάντι, και δεν δίνω σημασία σε όσα λένε, από το αριστερό ους μπήκαν κι από το δεξιό ους βγήκαν. Το τάμπλετ, λοιπόν, θα μου ξεδιάλυνε την εικόνα.
Φσσστττ, τσακκκ το δάχτυλο πάνω στην οθόνη, και να που η Αγλαΐα είχε τα δίκια της. Καταθέσεις 97.000 στερλίνες και εισοδήματα 118.000 ευρώ για το 2014 δήλωσε η μανταμίτσα. Έχει και δέκα ακινητούλια, με το ένα να είναι στη Λόντρα. Τώρα για τις ‘κονόμες του 2015 και του 2016 που είναι κυβέρνηση, εγώ είμαι από χωριό και δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι πως η κυρά τέτοια μου έχωσε το τρίτο μνημόνιο, με τάραξε στους φόρους, μου μείωσε τη σύνταξη και μου λέει να μην τρώω κρέας, τυριά και ψάρια, γιατίς θα ανέβει η χοληστερίνη, και μου ταιριάζουν στο διαιτολόγιο τα γεμιστά. Για εκείνους που βουτάνε στους κάδους με τα σκουπίδια, ευτυχώς, ρε καρντάσια, που δεν είπε πως κάνουν υγιεινή διατροφή και γυμναστική ταυτόχρονα.
Και επειδή πέρυσι πολύ στεναχωρήθηκα που ο Σταθάκης ξέχασε να δηλώσει 1,8 εκατομμύρια ευρώπουλα- θα πέρασε πριν κάνει την δήλωση, φαίνεται, από τη χώρα των Λωτοφάγων και έφαγε τον καρπό της ξεχασιάς- έτσι, από περιέργεια, ρε π@ύστη μου, είπα, για να δω, αυτό το παλικάρι δήλωσε επιτέλους τα αδήλωτα; Αλλά διάβασα πως κάλεσε τον μάγο του Οζ και εξαφάνισε 2,1 εκατομμύρια. «Έλα αιδοίον στον τόπο σου», σκέφτηκα. Γίνονται σήμερα θαύματα; Απ’ ό,τι φαίνεται, καρντάσια μου, γίνονται. Να, έτσι περνάς τα χέρια από πάνω από τα εκατομμυριάκια, κι αυτά εξαφανιζόλ…
Λυπήθηκα για την οικονομική ανέχεια του Παπαδημούλη, του Αποστόλου, του Τσουκαλά, του Αμανατίδη και κάποιων άλλων που είναι από 400 χιλιάρικα μέχρι 1400 χιλιάρικα. Αριστεροί φτωχούληδες. Και μη ξεχνιόμαστε. Μιλάμε για το “έσχες” του 2014, πριν να γίνουν κυβέρνηση. Αυτό το “πόθεν” είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία…
Μαζί με τους ξωμάχους αγρότες θα συμπορευτεί αυτόν τον χειμώνα ο Βαγγέλης Αποστόλου για τις επιδοτήσεις, για την ακρίβεια των λιπασμάτων, των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας και των σπόρων, γιατί οι καταθέσεις του είναι μόνο 400 χιλιάρικα. Πρώτος να είναι στα μπλόκα με το τρακτέρι του, γιατί καταλαβαίνει τα προβλήματα των αγροτών που έχουν χρέη στις τράπεζες και δεν μπορούν να πάρουν ούτε λιπάσματα για τη σοδειά τους. Όπως καταλαβαίνει και η Θεανώ- αλλιώς τί υπουργίνα Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα ‘ταν- και μας συνιστά γεμιστά. Γεμιστές ντομάτες, γεμιστές πιπεριές, γεμιστά κολοκυθάκια. Ευτυχώς που δεν μας μίλησε και για γεμιστά αμελέτητα, γιατί αυτά είναι ζωικής προέλευσης και αυξάνουν τα τριγλυκερίδια. Εμείς με μισθούς και συντάξεις πείνας, με χαράτσια και ΕΜΦΙΑ στο σπιτάκι μας ή στην μικρή μας κληρονομιά, και αυτοί- οι αριστεροί πλιατσικολόγοι- με πολλές καταθέσεις και αμέτρητα ακίνητα.
Καρντάσια μου, προτείνω να ιδρύσουμε σε όλη την Ελλάδα ευαγή σωματεία υπέρ των πολιτικών, ώστε να τους ενισχύουμε οικονομικά για να μη μας μοιάσουν. Εμείς άστεγοι, να τρώμε από κάδους απορριμμάτων, κι αυτοί με δεκάδες ακίνητα να τρώνε χαβιάρι. Έτσι μόνο θα δικαιωθεί η αριστερά….


Δεν υπάρχουν σχόλια: