Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Ο Αλέξης και το εκλεκτό ακροατήριό του στην ομιλία της Λαμίας


“Ούτις

Καθόμουν στο γραφείο μου και διάβαζα το μυθιστόρημα “Γινάτι” του Γιάννη Καλπούζου, κι όπως ήμουν απορροφημένος στην εξιστόρηση της υπόθεσης του μυθιστορήματος, καρνάσια μου, εισέβαλε σαν αναρχικός της ομάδας Ρουβίκωνα στο γραφείο η Αγλαΐα, το στεφάνι μου ντε. «Αγησίλαε τα είδες τα ρεζιλίκια του σύντροφου Αλέξη;» με ρώτησε. «Όχι, ζουζουνίτσα μου» της απάντησα. «Δεν είδα ειδήσεις κι ούτε μπήκα στο διαδίκτυο να διαβάσω τα νέα». Πότε- πότε της αμολάω κανένα γλυκανάλατο, όπως σήμερα το “ζουζουνίτσα μου” για να της ανεβάζω το ηθικό, καθότι, ρε καρντάσια, περάσαμε και οι δυο την έχτη δεκαετία και πάμε προς τα τρίτα -ηντα μας.
«Αγησίλαε, μια πλατεία γύφτους, Πακιστανούς και Αφγανούς γέμισαν για να τους μιλήσει ο αριστερός γυρολόγος στα κότερα, που κρέμασε την αριστερή ιδεολογία στα μανταλάκια. Μπαλαμό γιοκ. Κι αν βρεις λευκόσαρκους είναι είτε σωματοφύλακες και αστυνομικοί, είτε όλη η κυβέρνηση που μετακόμισε στη Λαμία για να κάνει μπούγιο και να φάει κοψίδια μετά την ομιλία και αγνό γιαούρτι με γλυκό κερασάκι από πάνω.»

Έβαλα, το λοιπόν, το σελιδοδείχτη στη σελίδα που διάβαζα, κι άφησα στην άκρη το μυθιστόρημα. Άνοιξα το λάπτοπ με περιέργεια να δω φωτογραφίες και να μάθω τα νέα από την ομιλία του πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα της Στερεάς. Και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Σαν χάνος έχασκα. Πω- πω ξεπεσμός, ρε π@ύστη μου. Ο Αλέξης ο μνημονιοσκίστης να υπερασπίζεται τον τίτλο του σαν αγράβατος πρωθυπουργός μπροστά σε ακροατήριο μελαμψών, που έσειαν τα λάβαρα του ΣΥΡΙΖΑ και φώναζαν «Αλέξη προχώρα, είμαστε μαζί σου, μα τη Παναήα.». «Αλέξη παλιατζή, που όλα τα πουλάς κι ανθρώπους αγοράζεις, είσαι ένας από εμάς, γ@μώ τη μάνα μας.» Και χοροπηδούσαν σαν να βρισκόντουσαν σε γύφτικο γλέντι. Κι άλλη ομάδα παραπέρα Πακιστανών να ουρλιάζει «Αλέκση, είσαι ο Αλλάχ μας, μας έδωσες πατρίδα. Οι εχθροί σου είναι κι εχθροί του Αλλάχ. Αλλάχ ακμπάρ.»
Τι ξεπεσμός ήταν αυτός, καρντάσια μου! Μια πανελλαδική γυφτοσύναξη στη Λαμία- μεταφερόμενοι και με το αναγκαίο χαρτζιλίκι από τα χρήματα της αφαίμαξης του λαού που μοιράστηκαν πρόσφατα τα κόμματα- γύφτοι με “αυθόρμητη” επιστράτευση από τη Λαμία και τις γύρω περιοχές, αλλά κι από το Πυρί της Θήβας, από Καρδίτσα κι από Ξάνθη ακόμα- για να δείξει ο αριστερός Αλέξης πως έχει λαϊκή στήριξη. Μη βιαστείτε οι κουλτουριάρηδες να με πείτε ρατσιστή, που τους λέω γύφτους κι όχι ρομά, γιατί κι εσείς αν είχατε δεχτεί επίθεση με πέτρες στη γέφυρα των στεναγμών της Θήβας και σας είχαν ρημάξει το αμάξι με μεγάλη ζημιά, σκατόγυφτους θα τους λέγατε. Γιατί οι πράξεις χαρακτηρίζουν μια φυλή κι όχι το όνομα. Όταν η νοοτροπία και η πραχτική δεν αλλάξουν, δεν μπορεί να τους αλλάξει η μετωνυμία.
Μπροστά σ’ αυτούς τους μελαμψούς γυρολόγους ο Αλέξης θυμήθηκε τον Άρη Βελουχιώτη και χαρακτήρισε “ανατριχιαστικά επίκαιρα” τα λόγια του Άρη, τα οποία λένε: «Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων».
Ο αγράμματος Αλέξης, γιατί όταν έπρεπε να μελετήσει το είχε ρίξει στις καταλήψεις και στις μπύρες με Καρανίκα και τα λοιπά μπουμπούκια που μας ρημάζουν τη ζωή- αυτά που ποτέ δεν ίδρωσαν για το ψωμάκι εφόσον είναι της ιδεολογίας πως η καριέρα είναι χολέρα- δεν γνωρίζει ούτε την αφίσα του Άρη. Κάποιοι, που του γράφουν τους λόγους, βρήκαν κάπου τα λόγια του Άρη, που περιγράφει την εποχή της πρωθυπουργίας του Τσίπρα, κι αυτός τα διάβασε μπροστά στο εκλεκτό κοινό του. Και σιγά που τα κατάλαβαν. Αλλά ο πρωθυπουργός μίλησε μπροστά στους ομοίους του. Γιατί αυτός έχει σαν σύνθημα το «με κότερο, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη...», και το ακροατήριό του «σίδερα παίρνει ο παλιατζή και πουλάει πρέζα γιαλατζί». Και χάρηκε ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός από τον παλμό των αυθόρμητων οπαδών του- εδώ επαληθεύτηκε η παροιμία «είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του»- που έκανε ειδική αναφορά στους Ρομά. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν ζήλεψε τον Γλέτσο στο σίριαλ “Ψίθυροι καρδιάς”, που έκλεψε την καρδιά της γυφτοπούλας.
Τελικά, καρντάσια μου, αυτή η έρμη χώρα μπορεί να έχει ελπίδα; Την εποχή που οι Τούρκοι κάνουν γιουρούσια στην υφαλοκρηπίδα μας και στα ενεργειακά μας οικόπεδα, οι δικοί μας επιδίδονται σε μια ακατάσχετη μπουρδολογία για τις εντυπώσεις των ποσοστών στις εκλογές με μεταφερόμενους κλακαδόρους. Ο Τσίπρας ζήλεψε τη δόξα του Αντρέα με το αμίμητο «Τσοβόλα, δώστα όλα» και σκορπάει το δήθεν πλασματικό πλεόνασμα. Το πλεόνασμα που προέκυψε από την υπερφορολόγηση των μη εχόντων και τα χρέη του κράτους προς όσους οφείλει και δεν τους πληρώνει, από τις απλήρωτες συντάξεις και τα αφάπαξ χιλιάδων συμπατριωτών μας. Και ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου μιλώντας για 13η σύνταξη. ‘Όταν μετά από 40 χρόνια εργασίας και κρατήσεων για σύνταξη σου δίνουν τα μισά από όσα δικαιούσαι και όταν σου ρίχνουν στα μούτρα σαν 13η σύνταξη 240 Ε, ενώ δίνουν τους κόσμου τις παροχές και τα επιδόματα στους γύφτους και τους λαθροεισβολείς, που δεν πλήρωσαν δεκάρα, προφανώς κι αυτοί θα αποτελούν το ακροατήριο των Πινόκιο της πολιτικής. Γιατί δεν είναι πολιτικός απατεώνας μόνον ο Αλέξης. Είναι όλοι όσοι βρίσκονται σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο και στο ευρωκοινοβούλιο. Και κανένας τους δεν αξίζει τη ψήφο μας! Ας τους ψηφίσουν οι Ρομά και οι λαθροεισβολείς, στους οποίους έδωσαν την ιθαγένεια και τους πολιτογράφησαν ως Έλληνες πολίτες- γιατί η ιθαγένεια δεν παρέχεται για ψηφοθηρία. Κάποιος που μπαίνει χωρίς άδεια σε μια χώρα, κρυφά και χωρίς έλεγχο παραβιάζοντας τα σύνορα της χώρας δεν είναι μετανάστης πολέμου, είναι λαθροεισβολέας. Τελεία και παύλα!
Ο Αλέξης απόδειξε πως είναι λίγος, χωρίς παιδεία, μεγάλος ψεύτης και ασυνεπής. Του δώσαμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και το μετέτρεψε σε ΝΑΙ. Μας ξεγέλασε με το σύνθημα πως θα σκίσει τα μνημόνια και μας επέβαλε τρίτο και χειρότερο. Οι ερασιτεχνισμοί του και ο κούφιος λεονταρισμός μας έφερε επιπρόσθετο χρέος πάνω από 100 δισεκατομμύρια Ε μόνο στον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης από την αριστερά. Μα το χειρότερο είναι πως απόδειξε πως δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερή – την υποτιθέμενη φιλολαϊκή ιδεολογία. Η διακυβέρνηση έγινε με καπιταλιστική και φασιστική νοοτροπία- βλέπε νοοτροπία Πολάκη. Αλλά, κυρίως δεν συγχωρούμε το πούλημα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Β. Ηπείρου και του Αιγαίου.
Στη Λαμία φάνηκε, καρντάσια μου, η γύμνια του Αλέξη. Ας ψηφίσουν το ψηφοδέλτιό του οι γύφτοι και οι λαθροεισβολείς. Οι ιθαγενείς Έλληνες ψηφίζουν εκείνους που έχουν σαν σύνθημα «πρώτα η Ελλάδα». Δεν μπορείς να ψηφίζεις εκείνους που στο ευρωκοινοβούλιο παίρνουν ανθελληνική θέση! Και πρόσφατα Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά της πατρίδας τους… Δυστυχώς ανήκαν και σε άλλα κόμματα. Σε όλους αυτούς δεν δίνουμε σταυρούς αλλά τους ρίχνουμε φάσκελα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: