Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Aίσιμα και αδήριτα (ΙΕ΄)

Ούτις

● Ο αρχικοπρίτης και οι εξαρτημένοι εργαζόμενοι
Ο κομπλεξικός- πενήντα καντάρια κόμπλεξ έχει το από όλες τις απόψεις παχύδερμο- πάλι έβγαλε τα απωθημένα του. Στο μουνούχικο γεροβούβαλο ντιπ για ντιπ δεν έμεινε μυαλό. Όλο το έχει μετουσιώσει σε ξύγκι. Γι’ αυτό δε σκέφτεται τι ξεστομίζει και κάθε τόσο αμολάει καμία μακακία, έτσι για να περνάει την ώρα του. Και κορδώνεται σαν τον Λουδοβίκο (από την Ελευσίνα) για την παπαριά που είπε. Η παπαριά του όμως θίγει κλάδους εργαζομένων, αλλά αυτόν καθόλου δεν τον κόφτει.
Δεν ξέρω αν τον γράψανε στο βιβλίο Γκίνες σαν τον πρώτο παπαρολόγο του 2010 ή του δώσανε το βραβείο των δώδεκα φασκέλων. Αυτά τα νέα μας έρχονται απ’ έξω και πάντα τα μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ του εξωτερικού με κάποια χρονική καθυστέρηση. Ίσως να είναι τα πρώτα καλά νέα του 2011! Τι δηλαδή; Μόνο ο πρόεδρος της κυβέρνησης θα βραβεύεται; 76ος στην εξυπνάδα διεθνώς και βραβείο ειλικρίνειας στη Γερμανία ο Γιωργάκης! Αμέ! Κανείς δεν αγιάζει στο τόπο του. Επειδή στην Ελλάδα θεωρούμε ότι έχει το νιονιό του Ραν Τα Πλαν και ότι είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης- αν ήταν ο Πινόκιο θα είχε μύτη μετρημένη σε χιλιόμετρα- πρωθυπουργός; Στο εξωτερικό εκτίμησαν τα προσόντα του και τον επιβράβευσαν. Λοιπόν, να μην πάρει και ένα βραβείο, έστω και των δύο ανοιχτών παλαμών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; Αν και πραγματικά το να ασχολείται κανείς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα όσα λέει κινείται πλέον στα όρια του μαζοχισμού, οι δηλώσεις του για ακόμη μια φορά δεν μπορούν να μένουν ασχολίαστες. Σε συνέντευξη λοιπόν στην εφημερίδα “Το Βήμα” των προθύμων συνοδοιπόρων του μνημονίου και λιβανιστών των κυβερνητικών πρακτικών, όπου ο Θόδωρας χρωστάει και του χρωστάνε- μήπως θυμάστε ποιος ήταν αυτός που διόρισε διοικητή του Αγίου Όρους τον Σταύρο Ψυχάρη- ο αντιπρόεδρος για να δικαιολογήσει τη φράση που έγραψε ιστορία «μαζί τα φάγαμε», είπε:
«Έπεσε έξω το Δημόσιο. Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους. Τώρα μου λένε διάφοροι “και αυτός ο ανθρωπάκος ήθελε μια δουλειά γιατί πεινούσε”. Μα, καλά, ο άλλος ανθρωπάκος, που και αυτός πεινούσε και δεν είχε ξάδελφο ή δεν ήταν του κυβερνώντος κόμματος, αυτός δεν έπρεπε να μπορέσει ισότιμα να διεκδικήσει αυτή τη θεσούλα; Έτσι αυτή είναι η απάντησή μου. Τα άλλα όλα είναι εκ του πονηρού, αναβιώνουν ένα κλίμα φαυλότητας το οποίο υπερκαλύπτει τα πάντα. Αλλά μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία. Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη. Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί.

Η συνέχεια >>> εδώ…

Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Έχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι θα πει ας πούμε “απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου”; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος».
Ο Λουδοβίκος της Αττικής αφού δεν έκανε αισθητή την παρουσία του με την αποστολή σε εκπομπή καναλιού της ΤV του πέντε αστέρων και τεραστίων διαστάσεων σώβρακου, αποφάσισε να ρίξει λεκτική βόμβα, μιλώντας για κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους. Ευτυχώς που δεν είπε και τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας κοπρίτες. Τους αποκάλεσε μόνον αντιπαραγωγικούς! Προφανώς και η αποστολή του σώβρακου είναι ενέργεια δηλωτική πως ασχολείται με πράξεις του πρωκτού- γι’ αυτό στο προηγούμενο αφιέρωμα μου στην αρχιαφεντομουτσουνάρα του τον αποκάλεσα κουραδολόγο.
Αποτελεί κοινό μυστικό το γεγονός ότι από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, οι δημόσιοι υπάλληλοι διορίζονταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία με ρουσφέτια- με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ το ποσοστό αναστράφηκε και τα ρουσφέτια, που συνεχίζονται, έγιναν μειοψηφία. Ο ρουσφετολογικός διορισμός, είχε τις ρίζες του στην ανασφάλεια που ένοιωθαν οι Έλληνες, η οποία τους οδηγούσε στην αναζήτηση μιας “σίγουρης” δουλειάς. Βρήκε εύφορο έδαφος, γιατί το πολιτικό προσωπικό όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων εξουσίας, μηδέ του ΠΑΣΟΚ εξαιρούμενου, προσφέρθηκε να “βοηθήσει” και να διορίσει με αντάλλαγμα τους σταυρούς, που οδηγούσαν στο κοινοβούλιο.
Γι’ αυτό έχει γίνει παροιμιώδης η σύνδεση του ονόματος του Μαυρογυαλούρου με την βουλευτική ιδιότητα..
Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, ασχέτως του τρόπου με τον οποίο προσελήφθησαν, εργάστηκαν και εργάζονται, παράγοντας έργο. Έστω και αν συνηθίσαμε να στεκόμαστε απέναντί τους, ενδίδοντας στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, στη λογική των ρετιρέ και των βολεμένων. Ναι, μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, υπάρχουν και κοπρίτες. Όπως, κοπρίτες υπάρχουν μεταξύ όλων των κοινωνικών ομάδων και επαγγελμάτων. Κοπρίτες δικηγόροι, γιατροί, μπογιατζήδες, υδραυλικοί, δημοσιογράφοι και πάει λέγοντας.
Η γενίκευση είναι φασισμός. Όπως και η γενίκευση ότι όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες, που δικαίως κάνει ορισμένους να φωνάζουν «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».
Το ζήτημα όμως είναι άλλο: Αν δεχθούμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι διορίστηκαν με ρουσφέτια, είναι κοπρίτες, οι πολιτικοί οι οποίοι εξέθρεψαν την φαυλότητα, αυτοί που προσέφεραν μια θέση στον ήλιο του δημοσίου, εξαγοράζοντας ουσιαστικά συνειδήσεις, τι αλήθεια είναι; Όταν πούμε αρχικοπρίτες ή κοπρίτες με περικεφαλαία ή κοπρίτες στη δεκάτη δύναμη, μάλλον θα είμαστε… επιεικείς. Αν από την αρχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 1981 είχαν θεσπίσει νόμο παρόμοιο με το “νόμο Πεπονή” και τα βουλευτικά γραφεία δεν γίνονταν μαγαζάκια εξαγοράς ψήφων, όπως παραδέχεται σήμερα ο αντιπρόεδρος, δεν θα αναγκάζονταν οι ψηφοφόροι να κάνουν συνδιαλλαγές με τους πολιτικούς. Θα διορίζοντας διαμέσου διαγωνισμών με αυστηρά κριτήρια. Επομένως ο φαύλος Πάγκαλος είναι ο αρχικοπρίτης! Αυτός ανάγκασε τους ψηφοφόρους να γίνουν κοπριτάκια. Εκτός αυτών που όντως είναι κοπρίτες, δηλαδή τεμπελόσκυλα και τρώνε τζάμπα το ψωμί τους, υπήρχαν άνθρωποι που ζητούσαν μια δουλειά να ζήσουν τίμια την οικογένειά τους. Αλλά που οδήγησαν τον κόσμο οι βολευτάδες; Για να εξασφαλίσουν την εκλογή τους διόριζαν ακόμη και στις ιδιωτικές τράπεζες και τα εργοστάσια των ιδιωτών. Κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις περνούσαν υπέρ των τραπεζιτών ή των εργοστασιαρχών με αντάλλαγμα μερικές θέσεις εργασίας και κάποια γενναία χορηγία στον προεκλογικό τους αγώνα. Εκεί μας κατάντησαν. Για να γίνεις νυχτοφύλακας σε εργοστάσιο να περάσεις από το γραφείο του βουλευτή! Και μετά ο αρχικοπρίτης μιλάει για κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους χρησιμοποιώντας δολιότητα, για να εξευμενιστεί μπροστά στα μάτια των ιδιωτικών υπαλλήλων μετά τον εργασιακό αρμαγεδώνα του Νοεμβρίου. Είναι η προσφιλής τακτική των αντι- δημοκρατών να φέρνουν τις κοινωνικές ομάδες αντιμέτωπες για να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια και φαυλότητα. Περί της φαυλότητας του Πάγκαλου μίλησε ο πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος κ. Γιάννης Καψής: «Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι υπήρξε φαύλος. Δεν θα τον διαψεύσω.» Σε επιστολή διαμαρτυρίας για τον βίο και την πολιτεία του αντιπροέδρου ο πρώην βουλευτής αναφέρει: [«Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί» με είχε ρωτήσει λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος.
«Κανείς», του είχα απαντήσει.
«Ε τότε δεν θα εκλεγείς». Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος …] Ο έντιμος δεν εξελέγη, ενώ ο φαύλος, πουλημένος και αμετροεπής αρχικοπρίτης εξελέγη.
Ο αρχικοπρίτης φρόντισε να βολέψει την κόρη του στο Δημόσιο, που κατηγορεί. Κι ενώ κραυγάζει στα κανάλια πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, είναι αλητήριοι, πολλοί αντιπαραγωγικοί και εσχάτως... κοπρίτες!!!! κρύβει ότι βόλεψε την κόρη του και 3 κυρίες που μόχθησαν για μια διετία στο γραφείο του. Με το ΦΕΚ 82/ 26- 2004 διορίστηκε η κόρη του Αριάδνη στον κλάδο ΠΕ 1 Διοικητικού- Λογιστικού στη Βουλή. Φρόντισε και την διόρισε εκεί που παίρνουν 16 ακέραιους μισθούς και που με τις μειώσεις των μισθών ουδόλως εθίγησαν.
Και για να εδραιώσει τη νεποτιστική του νοοτροπία επεδίωξε να εκλεγεί η σύζυγός του σε πλούσιο παραλιακό δήμο της Αττικής, την οποία φρόντισαν οι κάτοικοι να πατώσουν.
Αφού ο Θόδωρας εύκολα ανοίγει το στόμα του, ας φροντίσει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα:
1. Τόσα χρόνια πολιτικός, βουλευτής στην Αττική, με τις ψήφους ποίων βγαίνει; Αυτός και οι όμοιοί του δεν έχουν διορίσει τους κοπρίτες για να τους υφαρπάξουν την ψήφο;
2. Φταίνε δηλαδή περισσότερο οι κοπρίτες, που εν πάση περιπτώσει μπορεί να μην έχουν όνειρα, όραμα, να μην είναι φίλεργοι και ζητούν μια θέση στο δημόσιο, ή εκείνοι που δέχθηκαν να γίνουν μεσολαβητές για να πάρουν σαν αντάλλαγμα μια θέση στη Βουλή; Διότι απ’ όσο ξέρουμε Θοδωρή και λοιποί βουλευτές, για την εργασία σας παίρνετε μισθό γύρω στα 10.000 ευρώ το μήνα. Και αν δεν κάνουμε λάθος στη φορολογική σας δήλωση γράφετε πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ το χρόνο εισοδήματα. Συγκρίνονται αυτά με τα 1.000 ευρώ μηνιαίως του …κοπρίτη που μπορεί μ’ αυτά να ζει ολόκληρη οικογένεια;
3. Μήπως μπορεί να μας πει πόσους έχει διορίσει ο αντιπρόεδρος; Και γιατί προσπάθησε να κάνει colpo grosso επιθυμώντας να γίνει δήμαρχος η σύζυγός του;
4. Επίσης, μήπως να μας πει ο ίδιος πόσα χρόνια είναι δημόσιος υπάλληλος; Γιατί το βουλευτιλίκι είναι η καλύτερη θέση στο δημόσιο. Ποιος άλλος υπάλληλος παίρνει 10 χιλιάρικα το μήνα ή βγαίνει στη σύνταξη με τέσσερα χρόνια εργασίας; Ποιος υπάλληλος παίρνει το μισθό του δημοσίου παράλληλα με τον άλλο μισθό από άλλη εργασία; Είχε δουλέψει πολύ ο αντιπρόεδρος προτού κολλήσει σα βδέλλα στον αείμνηστο Ανδρέα, όπως και πολλοί άλλοι που δεν θα τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους;
5. Ο αντιπρόεδρος δεν φρόντισε να διορίσει την κόρη του στο δημόσιο, με βάση νόμο που επιτρέπει στους βουλευτές να βολεύουν στον κρατικό μηχανισμό όποιον έχουν στο γραφείο για 2 χρόνια (συγγενείς, φίλους, γλείφτες κλπ.);
Δεν γνωρίζουμε αν ο Πάγκαλος έχει γνώση των συνεπειών του Νόμου με τη δήλωσή του, γιατί ευθέως ομολογεί αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος!!! Αποδέχεται πως εν γνώσει του και προς ίδιον όφελος διόριζε στο δημόσιο, για να εισπράξει την ψήφο των διορισθέντων και των οικογενειών τους!!!
Ομολογεί, δηλαδή πως δημιούργησε κομματική πελατεία για να κερδίζει την θέση του βουλευτή και όλα όσα αυτή η θέση συνεπάγεται (μισθούς βουλευτή, μέλους κοινοβουλευτικών επιτροπών, υπουργού, νόμιμες προμήθειες επί της υπογραφής υπουργού, “χορηγίες”, βουλευτική ασυλία κλπ).
Η ομολογία της δράσης αυτής του Πάγκαλου- και των ομοίων του- αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της ισοπέδωσης που έχει επέλθει στη χώρα μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές πρακτικές. Ισοπέδωση των νόμων και της Δικαιοσύνης, που ακόμη δεν έχει παρέμβει για να ζητήσει την δίωξη του αντιπροέδρου και της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ. Την παραβίαση του ίδιου του Συντάγματος. Αν ο αντιπρόεδρος ήταν ένας απλός εργαζόμενος δεν θα μιλούσε έτσι. Αλλά εκ’ του ασφαλούς και καλοταϊσμένος, μη έχοντας καμία επαφή με την φτώχεια και την μιζέρια, που αυτός και οι όμοιοί του επέβαλαν στον ελληνικό λαό, κάνει δηλώσεις παλιανθρωπιάς. Αν, Θόδωρα, εσύ και οι όμοιοί σου είχατε φροντίσει το μορφωτικό και πολιτικό επίπεδο των Ελλήνων να είναι αυτό που τους πρέπει, επίπεδο Ευρωπαίου, δεν θα έτρεχε κανένας σε πολιτικούς να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Με περισσό θράσος ομολογείς ότι όλοι οι πολιτικοί είσαστε αποβράσματα και αφού κάνετε την δουλειά σας με αυτούς πους σας παρακάλεσαν να τους βάλετε στο δημόσιο για να είσαστε εσείς στη βουλή, τώρα τους φτύνετε. Αυτό που οι πολίτες έπρεπε να κάνουν σε εσάς, να σας φτύνουν και να σας γιαουρτώνουν καθημερινά, όπου σας συναντούν, το κάνεις εσύ. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν κάποιο επίπεδο ευγένειας. Αυτό που εσύ, ο αρχικοπρίτης, δεν έχεις. Γι’ αυτό, άι σιχτίρ, Πάγκαλε, της ντροπής των Ιμίων και του Οτσαλάν. Αν είσαι πραγματικά μάγκας, και όχι κουραδόμαγκας, άνοιξε το στόμα σου στη Μέρκελ, στο Ντομινίκ Στρος Καν, στους Τούρκους. Πες τις αλήθειες που περιμένει ο Έλληνας. Διαφορετικά, κοπριτο-κουραδόμαγκα, κλείσε το στόμα σου οχετό…

Υ. Γ. Υπάρχει κάποιος εισαγγελέας να επέμβει, ώστε να καλέσει να απολογηθεί για όσα αντισυνταγματικά και παράνομα υποστηρίζει ο θρασύς και προκλητικός αντιπρόεδρος; Η αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος και η παράνομη δοσοληψία δεν αποτελούν, άραγε, ποινικό αδίκημα; Πόσες κότες έχουν μαζευτεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: