Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο καλογυμνασμένος κύριος “καθηγητά”…

“Ούτις”

Καρντάσια μου, μέρα σημαδιακή η 24η Σεπτέμβρη. Φαίνεται πως η μοίρα διάλεξε το Σεπτέμβρη σαν σημαδιακό μήνα της δυναστείας των ΠΑΠ. Γιατίς το Σεπτέμβρη γιορτάζουμε δύο τρανές επετείους. Την ανατολή του πράσινου ήλιου το 1974 και την ανατολή του άστρου σαν καθηγητή στο Harvard του τρίτου πρόσωπου αυτούνης της οικογένειας. Έλα αιδοίον στον τόπο σου, θα πείτε. Ο Γιωργάκης καθηγητής Πανεπιστημίου; Βεβαίως, βεβαίως! Του ονομαστού Πανεπιστημίου, βεβαίως, βεβαίως. Η μα@ακία πάντα επιβραβεύεται!
Τρεις βδομάδες το διαλαλούσαν τα ΜΜΕ στο Αμέρικα: «Ακούσατε, ακούσατε. Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Σχιστομάτηδες και Κοκκινομούρηδες, Αράπηδες και Μαφιόζοι Σιτσιλιάνοι. Στις 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00 θα γίνει πνευματικός σεισμός στο Harvard, που θα συνοδευτεί από μορφωτικό τσουνάμι! Θα δώσει το πρώτο του μάθημα στο φιλοθεάμον κοινό σαν καθηγητής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την ξωτική Ελλάδα. Γιατί μόνο αυτή η χώρα βγάζει τέτοια ξωτικά. Μη πάει το μυαλό σας στο κακό. Δε θα μιλήσει Ελληνικά, γιατί σ’ αυτά είναι ντιπ για ντιπ στούρνος. Εκεί μπλέκει τις κάλτσες με τις κάλπες και είναι για τα τσουράπια. Ο εκλεκτός γόνος των Τσάντ θα μιλήσει στη μητρική του γλώσσα, τα Αμερικάνικα. Ελάτε να μάθετε πώς να στήνετε διαλυτήρια κρατών και να κάνετε χώρες ανατολίτικα παζάρια, όπου όλα πουλιούνται στο ένα εκατοστό της αξίας τους.»
Όμως, ρε καρντάσια, με το που διάβασα το μεροκάματο που θα παίρνει το παλληκάρι, με ‘πιασε κατάθλιψη. Μαύρη πλερέζα έβαλα, που δεν αξιολόγησαν τα προσόντα του. Το παιδί γνώρισε την πάσα αδικία. Ούτε ο Νίκος Ξανθόπουλος δεν είχε αδικηθεί τόσο - ε ρε κλάμα που έπεφτε στους συνοικιακούς κινηματόγραφους τότε- στα έργα που έπαιζε. Ρε μινάρες Αμερικάνοι, μόνο 20 χιλιάρικα δολάρια για τρία μηνάκια στο Γιωργάκη μας; Τι ήταν δηλαδής ο Γιωργάκης μας, κανένα πιρπιτσόλι; Ούτε εφτά χιλιαρικάκια το μήνα; Ρε, τον Προβόπουλο, που έκανε με τις προβλέψεις του την οικονομία μας σαν παλιό σπίτι της Τρούμπας, τον φιλοδωρούσαμε 15 χιλιαρικάκια το μήνα. Χώρια τα τυχερά από τους νταβατζήδες. Γιατί εμείς εκτιμούμε την ασχετοσύνη. Και τα παίρνει ακόμα ζεστά, ζεστά σαν Θεσσαλονικιώτικο κουλούρι, για το ξεπούλημα που μας κάνει. Εμείς το Γιωργάκη, ρε, δεν τον είχαμε έτσι του πεταμού. Μέχρι και πρωθυπουργό τον κάναμε. Άσχετο αν λάκισε, παραχωρώντας τη θέση του στον Βαγγέλα, αφήνοντάς του κληρονομιά το κόμμα. Κι αυτός ο χοντρομπαλάς το ‘καμε απόκομμα.

H συνέχεια >>> εδώ …

Ο Γιωργάκης μας είναι ξεχωριστός. Μέσα σε δύο χρόνια διέλυσε μια χώρα και ξεφτίλισε διεθνώς έναν υπερήφανο λαό. Λίγο το έχετε αυτό, ρε βλήτα; Εσείς γιατί το υποβιβάζετε το παιδί στη δ΄ κατηγορία; Απλή αριθμητική είναι, ρε ξενέρωτοι μουτοαμερικάνοι. Κάθε βδομάδα από ένα μάθημα, για τρία μηνάκια, μας κάνουν 12 μαθήματα. Το λοιπόν, 20 χιλιαρικάκια αν τα διαιρέσουμε με το 12, μας κάνει 1666 δολάρια το μάθημα. Έλα, ρε! Αυτή είναι η απόλυτη ξευτίλα. Στην πατρίδα μας ένας καλός ιδιαιτεράς βγάζει περισσότερα. Ακούς εκεί ένα χιλιάρικο και 666 δολάρια. Και αυτό το 666 τι το θέλατε; Να το μάθει ο ηγούμενος των παπαροκάδων και να το θεωρήσει σημάδι του εξαποδώ; Φτου, να φτύσουμε τον κόρφο μας. Και δεν έφτανε που το έριξαν το παιδί στην ταρίφα. Του παραχώρησαν σαν συνεργάτιδα μια νεαρή ασιατικής καταγωγής για να τον βοηθάει σε ό,τι θέλει. Σιγά, ρε, τη γαλαντομιά! Τι να την κάνει μια, και μάλιστα σχιστομάτισσα; Ετούτος, μάτια μου, έχει μάθει με αιθέριες υπάρξεις γύρω του. Χάθηκε μια θεά σαν τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου; Μια μελίρρυτη ύπαρξη σαν τη Φώφη, ή μια εκρηκτική Παριζιάνα σαν την Τίνα Μπιρμπίλη, την ανάποδη καγκουρό με το σακίδιο στη πλάτη; Τέτοιες θέλει δίπλα του ο Γιωργάκης. Αφού έχει δώσει δείγμα! Και μία συνεργάτιδα; Τι να την κάνει μία; Αυτός έχει συνηθίσει, τζογούλα μου, να έχει πάνω από πενήντα για να νιώθει ασφαλής. Το ρίξανε, ρε, οι παλιομινάρες οι Αμερικάνοι, το αντικείμενο της ανοιχτής παλάμης μας- πόσα φάσκελα έχει φάει όλα αυτά τα χρόνια!- και του ακατάσχετου υβρεολογίου μας- και πόσα μπινελίκια δεν βρήκαμε μόνο για χάρη του! Γιατί εμείς τον είχαμε στα όπα- όπα. Του παρείχαμε τα πάντα. Όσα επιθυμούσε η ψυχούλα του για να αισθάνεται άνετος και υγιής.
Ναι, ρε, μέχρι γυμναστήριο του είχαμε στην Ιπποκράτους. Και όχι της πλακός. Το πρώτο της αγοράς! Ούτε τα Bodyline δεν έχουν τέτοιο. 49 μαραφέτια γυμναστικής του αγοράσαμε με 130 χιλιαρικάκια ευρώπουλα! Θυσία έγινε ο παππούς, με τα 300 ευρώ σύνταξη, και ο άνεργος, που ψωμολυσσάει, για να είναι σε φόρμα ο Γιωργάκης μας. Έπρεπε να έχει γυμνασμένους τους τετρακέφαλους, τους τρικέφαλους και τους κοιλιακούς για να μη φαίνεται το πλαδαρό μυαλό του. Είχε και δυο ποδήλατα με 14 χιλιαρικάκια και μερικά κανό. Όλα με την ευγενική χορηγία του λαού. Του λαού που ζουρλένεται στους φόρους για να δείχνει ο σώμας το αθλητικό κορμί του μέσα από τα μαύρα κολάν!
Κάποιο πουλάκι φανέρωσε ότι τα προγράμματα του Harvard τα χρηματοδοτεί η Γιάννα, η Ολυμπιακή μας πρέσβειρα. Ναι, καλά καταλάβατε. Η γκόμενα που έκανε πως ζαλίστηκε και σαβουριάστηκε στην αγκαλιά του Αγγελόπουλου. Κι αυτός ο λιγούρης με το που είδε το απλανές βλέμμα της Γιάννας, σαν από ταινία της Βουγιουκλάκη, ένιωσε κάτι να τον γαργαλάει κάτω από το πουκάμισο. Και την έκανε κορώνα της κεφαλής του. Η Γιαννούλα, το λοιπόν, σκέφτηκε: «Ρε, φάγαμε, φάγαμε, ας κάνουμε και κανένα ψυχικό. Γιατί κάτι αριστερολαπάδες θα πουν: -Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή; Δε θέλουν να καταλάβουν ότι εγώ είμαι με τον Αλέξη και προσμένω την ώρα που θα τον καμαρώσω πρωθυπουργό. Το χρήμα είναι να ανακυκλώνεται στο σινάφι μας. Θα κάνω δωρεά στο Harvard για να πληρώνουν τους δικούς μας, να κάνουν μαθήματα σε άλλους που θα γίνουν στο μέλλον δικοί μας, πώς θα μας τα ακουμπάνε κανονικά όταν κι αυτοί με ψεματούρες γίνουν πολιτικοί.» Καλά το σκέφτηκε το γυναικάκι! Και πρώτος πελάτης του μαγαζιού έγινε ο Γιώργος. Μόνο που το μαγαζί ήταν ψιλικατζίδικο! Εδώ ήταν λίγα τα λεφτά, Άρη! Η μαλάκω αποδείχτηκε τσιγκούνα. Γιατί, μωρή, λίγα πήρες από τον κινέζο τον Σημίτη και τον Κωστάκη τον πλέιτ στέισιον. Άπονη ζωή και κατηραμένη κενωνία! Μόνο 20 χιλιάρικα για να ιδρώνει και να ξεϊδρώνει τρεις μήνες ο Γιώργης στην καθηγητική έδρα…
Μπορεί τα λεφτά σαν καθηγητής να είναι λίγα, Άρη, αλλά ο εξαγώγιμος διανοητής μας- της κατηγορίας Ραν Ταν Πλαν- νοικιάζει το μυαλό του με 40 χιλιαρικάκια τη φορά. Πλερώνεις 40 χιλιαρικάκια και τον έχεις στον χώρο σου. Όχι για οθωμανικό. Αυτό το παραχωρεί τζάμπα στο καρντάσι του τον Ταγίπ Ερντογάν. Τον πλερώνεις για να σου φέρει τα παπάκια, που αγόρασε από τα Τζάμπο, και να σου τραγουδήσει: «Πα, πα, τα παπάκια τα καλά…» ή για ακούσεις παρλαπιπορητορίες. Θα έχεις τη μεγάλη ικανοποίηση πως έχεις μπροστά σου τον πιο καλογυμνασμένο κύριο καθηγητά… και να του πεις από κοντά: «Είσαι μεγάλο(ς) καθη-ι@-τής»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: