Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Κανέλλιες μπουρδολογίες

“Ούτις”

Συντρόφια, έτσι κι ανοίξει στόμα της αυτή η γυναίκα- γυναίκα, που λέει ο λόγος- και ξεδιπλωθεί η γλώσσα της, πρέπει να κρατάς δίμετρη ομπρέλα ή ναυτικό αδιάβροχο και γαλότσες μέχρι το γόνατο. Κι έχει η ρουφιάνα μια γλώσσα. Νααααα!, δυο πήχες με το συμπάθειο. Αυτές οι λέξεις βγαίνουν από το στόμα της σαν σφαίρες πολυβόλου, ανάκατα με μπόλικο καπνό σέρτικου τσιγάρου, και σου φέρνουν αναγούλα, σαν να είσαι σε καΐκι που συνάντησε φουρτούνα. Από τότες, που ‘φαγε η Λιάνα τις σβουριχτές από το αλάνι της Χρυσής Αυγής, ξεσάλωσε. Θαρρεί πως ανακηρύχτηκε γκεσέμω των απροστάτευτων θηλυκών ολάκερης της Ευρώπης και των απανταχού της οικουμένης κουκουγυναικών. Τρέχα γύρευε, δηλαδής, ψύλλους στ’ άχυρα. Και λέει, λέει, και σταματημό δεν έχει. Σαν παλιοσακαράκα στη κατηφόρα που χάλασαν τα φρένα. Αυτή η καημενούλα δεν του ρίχτηκε του Λιάκου με το Ριζοσπάστη. Αντίθετα, το σεβάστηκε και με το παραπάνω το παλληκάρι. Καθώς o τυπάς τινάχτηκε κι έριξε τη μπουγελιά στη ξανθιά τη Συριζού, του χάλασε η χωρίστρα. Να του επαναφέρει το τσουλούφι ήθελε η γυναίκα. Και για να μη νομίσει αυτούνος ότι άπλωσε το χέρι να τον χαϊδέψει, γιατί εδώ και πολλά χρόνια είχε πάψει να χαϊδεύει άντρες- μυρίζουν βαρβατίλα σαν τραγιά κι ανακατεύεται - πήγε να του φτιάξει το μαλλί με την ιερή φυλλάδα. Τότες της ήρθε η ανάποδη και είδε το Χριστό- φτου, μη το μάθει η Αλέκα πως έπιασε αυτό το όνομα στο στόμα της και της βάλλει πιπέρι- νεοσύλλεκτο φαντάρο. Αλλά, αυτή συγκρατήθηκε. Ήταν ψύχραιμη όπως και ο απαθής ο Πάκης. Αυτός, ντε, ο ασπρομάλλης ο καθηγητής, ο πρώην πρωτοκλασάτος του μπουχέσα του Κωστάκη, που σαν συνταξιούχος πρωθυπουργός έχει ταράξει τους γύρους, τα κοψίδια, τα κοντοσούβλια και τα σουβλάκια στη Ραφήνα, περιμένοντας να τα κάνει μούτι ο Αντωνάκης για να κάνει σεμνά και ταπεινά τον σωτήρα. Αυτή, λοιπόν, η Λιάνα, φέρθηκε σαν μια υπερώριμη- σαν ντομάτα έτοιμη για σάλτσα ζυμαρικών- γυναίκα. Δεν καταδέχτηκε να τα βάλλει με έναν κυκλοθυμικό νεαρό, άμαθο από πρωινό καφέ και τσιγάρο στα πρωινάδικα της τηλεόρασης. Εκεί οι πολιτικοί πλακώνονται, έτσι για την πλάκα τους. Για να κάνουν ντόρο. Μετά, ούλοι μαζί πίνουν τα ουίσκια τους στον καφενέ της Βουλής- χλιδάτα , ρε, όχι λαϊκά, γιατί οι βολευτάδες δεν είναι πιρπιτσόλια- και μιλούν για τα εκατομμύρια που θα μοιράσουν στα κομματικά ταμεία και την αναλογία των συγγενικών τους προσώπων που θα διορίσουν στη Βουλή.

Η συνέχεια >>> εδώ …

Της έμεινε της γυναίκας- ένα κουσούρι από τότες που είδε τον ουρανό σφοντύλι από τις ψιλές του Χρυσαυγίτη. Κάνει την σπουδαία. Όχι πως και πρώτα δεν είχε καβαλημένο το ρημάδι το καλάμι. Αλλά να, τώρα το πήρε οικολογικό- είναι από μπαμπού, εισαγωγής, με σήμα το κροκοδειλάκι- και δε ξέρει που να το παρκάρει. Έτσι, για να δείξει το μέγεθος της γνώσης στην ελληνική γλώσσα- μπροστά της δε φτουράνε ντιπ για ντιπ, μήτε ο Κριαράς, μήτε και ο Μπαμπινιώτης- είπε κάτι σπουδαίες παπαριές εκεί στο ναό της δημοκρατίας- που οι 300 τον έκαναν σαν σπίτι με κόκκινα φανάρια στη πλατεία Βάθης. Κι είχε έναν τουπέ, σαν να ήταν η κόμισσα του ναργιλέ. Ντυμένη στα γαλανόλευκα- όχι, ρε καρντάσια, δε φορούσε ταγέρ, γιατί είναι κορίτσι του λαού- χούφτωσε το μικρόφωνο σα να ‘ταν μαρκούτσι από λουλά. Και είπε πράματα και θάματα! Τέτοια, που δεν τα κατέχαμε εμείς που ακόμη καίμε κάρβουνο.
Μπράβο, ρε φίλε, εσύ που κατάλαβες πως τα ‘βαλε με τους Αμερικάνους. Φέρε τον έλεγχο να σου βάλω άριστα. Έσκισες μούτρο! Σα να διάβασες βουλωμένο γράμμα.
Το ξέρατε, ρε, πως νοικιάσαμε τη γλώσσα μας στον Bill Gates κι αυτός την κάνει ματσάκια σε DVD- σαν να ‘ταν μαϊντανός- και μας τη μοσχοπουλάει; Αμέεεεε, μας το φανέρωσε η μαρτυριάρα η Λιάνα. Το ατιμούτσικο το γυναικάκι δεν κρατάει μυστικό. Οι βολευτάδες, το λοιπόν, νοίκιασαν τη γλώσσα μας στον μάστορα αυτών των ρημαδοκουτιών που κάνουν τα πάντα όταν τα βάλεις στην πρίζα. Κι ο μάστορης από το Αμέρικα βγάζει παρά με ουρά γιατί κάνει λογισμικά που μας τα πουλάει για να γράφουμε τη γλώσσα μας. Άμα δεν έχεις τέτοιο μαραφέτι δε μπορείς να γράψεις ελληνικά κι ούτε να βάλεις τόνους και πνεύματα. Πήρε ο Ράλλης- τότες που ‘λεγε «δε θέλω ου»- ένα σκουπόξυλο και τα ‘διωξε σαν να ήσαν αδέσποτα- δεν είχαν φυτρώσει κι αυτοί οι ζωόφιλοι να τα περιμαζέψουν.
Έλα Μου (εις τη) Νι- που λέει και ο παλιός της σύντροφος ο Δημητράκης ο Ανδρουλάκης- στον τόπο σου. Τώρα, ρε, το καταλάβαμε οι τσιμεντόλιθοι: Αυτά που βγάλανε στην Ελβετία οι βολευτάδες δεν ήταν από τα λαδώματα της Siemens και των εταιρειών όπλων. Ήταν από το νοίκιασμα της γλώσσας μας! Ναι, για. Κι αυτό δεν το έχουν κάνει ούτε οι Αιθίοπες με τα 287 σύμφωνα. Βεβαίως, ρε αμόρφωτοι, καλά ακούσατε. Οι Αιθίοπες έχουν 287 σύμφωνα! Τι τους περάσατε; Φτωχομπινέδες σαν εμάς, που έχουμε μόνον 17; Γι’ αυτό στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών δε διδάσκονται τα Αιθιοπικά. Εδώ στα γερμανικά δένεται φιόγκος η γλώσσα μας. Στα αιθιοπικά θα γίνεται γόρδιος δεσμός! Το λοιπόν, στην Αιθιοπία έχουν 287 σύμφωνα και ντιπ φωνήεντα. Γι’ αυτό στην Αιθιοπία δεν κάνουν μουστουκούλουρα. Αυτά θέλουν φωνήεντα. Κάνουν όμως ρμπντμπρρρρ, που ακούγονται σαν άδειοι τενεκέδες. Έτσι τα Αιθιοπικά δεν τα κωδικοποίησαν τα hamburger. Γιατί είναι γνωστό τοις πάσι ότι το καλό χάμπουργκερ εκτός από το ψωμί, τα σύμφωνα δηλαδής, θέλει και τη γέμισή του: τα φωνήεντα, ρε βλήτα, σαν μπιφτέκι με μπόλικη σως για να γλυστράει. Ενώ στην ελληνική γλώσσα, που έχει μπιφτέκι- φωνήεντα ήθελα να πω- ανέλαβε χορηγός η εταιρία Mc Donald.
Αμέεεε, τι νομίζατε. Στα χαρτιά, που λέτε, όπου τυλίγουν τα χάμπουργκερ, τα τσίσμπουργκερ και τα άλλα εκλεκτά βρώμικα αμερικάνικα εδέσματα, γράφουν μερικά από τα 60 εκατομ. ελληνικά λήμματα. Γι’ αυτό, ρε βλήματα, τα Mc Donald γενήκανε πολυεθνικά κι απλώθηκαν σε ολάκερη τη γη. Δεν ήταν για το κέρδος. Τα 60 εκατ. λήμματα ήθελαν να διαθέσουν για περιτύλιγμα! Αυτό θα πει επιχειρηματικότητα. Συνδυάζεις τα 60 εκατ. λήμματα στα κουτιά του Bill Gates κάνεις τρισεκατ. συνδυασμούς, που θα πουλάς στα επόμενα 500 χρόνια ακόμη και στις χώρες που θαυμάζει το ακροατήριο της αριστεροαλληθωρίζουσας γαλαζοαίματης Λιάνας, την Κίνα, την Β. Κορέα και όσες αποτελούσαν την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Κι ως τα ‘πε αυτά η Λιάνα η τζοχαδιάρα, σαν να μιλούσε στο κατηχητικό της ΚΝΕ, είπε πως πατρίδα της είναι η γλώσσα της. Μόνο που μπέρδεψε τα φρύδια με τ’ απίδια. Γιατί άλλο το ρτς κι άλλο το πρτς. Ακόμη έχει θολούρα στην καυκάλα από τη σβουριχτή σφαλιάρα, και έκανε ρώσικη σαλάτα τα χάμπουργκερ με τη Marianne McDonald και το μαϊντανό με τον Bill Gates. Κι εμείς, όλες τις μπουρδολογίες θα τις παίρνουμε στα σοβαρά γιατί είμαστε στούρνοι με περικεφαλαία. Καθότι θεωρούμε το διάβασμα θανάσιμο αμάρτημα. Έτσι, οι μονόφθαλμοι βολευτάδες πάντα θα βασιλεύουν στον τυφλό λαό, έστω κι αν του λένε παπαριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: