Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Στουρναροπαγκοσμιοποιητής

“Ούτις”

Ρε καρντάσια, εδώ δε χρειάζεται κράνος μοτοσυκλετιστή. Χρειάζεται κάσκα αεροπόρου από αεριωθούμενα 7ης γενιάς για να μη μας φύγει το καπάκι από το καύκαλο με όλα αυτά που έχει πει αυτό το αστέρι της λέσχης, αυτή η μεγάλη Στουρναρό-πετρα της οικονομίας μας. Και μη με ρωτήσει κανένας σας ποιάς λέσχης, γιατί θα του βάλω πιπέρι στο στόμα και άσσο στον έλεγχο. Μία είναι, ρε ρεντίκολα της σφαλιάρας του “σύννεφου”, η λέσχη, όπου σαν Αρσακειάδα- του γνωστού παρθεναγωγείου βεβαίως, βεβαίως- παρευρίσκεται με περισσή συστολή, κοιτώντας πάντοτε στο πάτωμα σαν γενίτσαρος του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή, ο Γιαννάκης: η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Εκεί σαν καλό παιδί μαθαίνει νεράκι το μάθημά του. Παγκοσμιοποίηση και πάσης της οικουμένης, να πούμε. Αμέεεε! οι χώρες να πάνε στο Βελζεβούλη και οι κάτοικοι να καούν στα κάρβουνα της κόλασης. Γιατίς έτσι και δε το μάθει καλά το μάθημα, θα του στρίψουν το αυτί και θα το κάνουν κοχλιό τση Κρήτης. Μετά θα τον πετάξουν σα στημένη λεμονόκουπα, όπως έκαναν στο σαβουρογάμη τον Στρος Καν. Και ο Γιαννάκης, ο στουρναρολεβέντης, ήταν καλός μαθητής. Στούρνος δεν ήταν με τίποτις. Με άριστα και δύο τόνους πήρε το χαρτί του δωσιλογισμού.

Η συνέχεια >>> εδώ …

Ναι μηηηηηηη! Εσείς το νομίζατε πως ήταν κανένα πιρπιτσόλι; Σπασίκλας ήταν ο μινάρας! Δεν ήταν κανένας αεριτζής σαν το Γιώργη το βαψομαλλιά. Εκείνον, ντε, που ξέχασε που έβαλε το στικάκι, που του έστειλε δώρο για τη γιορτή του το Χριστινάκι από τη Γαλλία, η Λαγκάρντ. Κι αυτό το ξυλάγγουρο, η όρθια μπιλιαρδόστεκα, δεν ήξερε να του κάνει ένα πιασάρικο δώρο. Να του στείλει, ρε γαμώτο, ένα τόσο δα στικάκ;. Κι ούτε ένα κορδόνι δεν είχε, ρε πού@τη μου, να το κρεμάσει στο λαιμό. Ο βαψομαλιάς, το λοιπόν, ήταν οικονομολόγος της σειράς. Τέτοιους βρίσκεις όσους θέλεις σε καλάθια στα μαγαζιά που κάνουν εκπτώσεις τέτοια εποχή και τον Αύγουστο που ΄ναι παχιές οι μύγες. Ο μακάκας- το πρώτο κάπα με λάμντα- μπέρδεψε τα νούμερα, και…. τσουούπ….. βρεθήκαμε στο ΔΝΤ. Άνοιξαν μεμιάς σαμπάνιες οι Εβραίοι και οι λοιποί κερδοσκόποι των αγορών- τι εφεύρεση κι αυτή η ελεύθερη αγορά! σαν φτιασιδωμένη γυναίκα αγοραίου έρωτα είναι- για το αναπάντεχο δώρο. Το νούμερο ο Γιώργης, που το ‘βαλε στοίχημα να κάνει παρέα στο σαλέ του Κορυδαλλού στον Άκη, στο γεροντοφρικιό σύζυγο της Βίκης- που από το ξυνόγαλο το ΄ριξε στις πανακριβες γαλλικές σαμπάνιες- τα ‘κανε μούτι με τα νούμερα της οικονομίας. Και βρεθήκαμε σούμπιτοι στα λερωμένα σώβρακα των κερδοσκόπων. Όσα πτυχία κι αν έχει ο Γιαννάκης, τι να σου κάνουν; Πώς να σώσει την κατάσταση, που είναι σαν τον Τιτανικό μετά την κουτουλιά με το παγόβουνο; Ο Τζέφρυ και οι κηπουροί του έκαναν τις μαλ@κίες και ο Στουρνάρας ήταν αναγκασμένος να τραβήξει καζανάκι! Έτσι με κρύα καρδιά, μπήκε σαν τσάρος της οικονομίας στην κυβέρνηση των τριών ψευτοκαμπαλέρος, του Αντωκάκη του γυαλάκια, του Βαγγελάρα του μπουγατσομακελάρη και του Φωτάκου του αριστερόστριφτου μυστακοφόρου.
Το “παιγνίδι” ήταν από την αρχή με σημαδεμένη τράπουλα. Όλα τα είχαν συμφωνήσει οι δικοί μας κατσαπλιάδες με τους ξένους μαφιόζους να γενούν καταπώς η λέσχη τα είχε σχεδιάσει. Αλλά οι παγκόσμιοι μακελάρηδες τώρα σφάζουν με το μπαμπάκι. Δεν είναι δα και οι Τζέκινς Χάν με τις γιαταγάνες. Τούτοι, τζογούλα μου, σου πίνουν το αίμα με το καλαμάκι σαν να ήταν φραπεδιά. Τα μέτρα λίγα- λίγα, μνημόνιο- μνημόνιο. Για να μην τσαλακώσουν τις ακριβές κουστουμιές, στρατολογούν πρόθυμους ντόπιους τενεκέδες, που λέγονται πολιτικοί, και τους βάζουν να σου σφίγγουν στο λαιμό τη θηλιά πόντο- πόντο. Α πα πα, μη τους πουν και δολοφόνους. Αυτοί είναι αξιοσέβαστοι Νονοί. Ο Γιαννάκης μια τέτοια μαριονέτα είναι. Και σαν καλός επιστήμονας έμαθε να λέει και το «πουλάκι τσίου». Ο Στουρνάρας τσίου, ο Σημίτης κο κο, ο Κωστάκης ο Καραμανλής κικιρίκου, ο Γιωργάκης γκλου γκλου, ο Παπαδήμος πρ πρ, ο Αντωνάκης νιαου, ο Βαγγέλης γαβ, κι ο Κουβέλης μεεε. Όλοι τους μια ωραία ατμόσφαιρα στη φάρμα των πρόθυμων ζώων… Κι ο Ελληνικός λαός: άλλοι μπεεεεε κι άλλοι μουουου…. .
Ο Γιαννάκης- τσίου, που λέτε καρντάσια, είχε διορατικές ικανότητες και είπε το εξής καταπληκτικό: «Δέκα λεπτά με τον ΓΑΠ αρκούν για να σου κάψουν τον εγκέφαλο». Και επειδή κάτι τέτοιοι διοικούν τον κόσμο, ο Γιάνναρος έκαψε φλάτζα και δε μπορεί να διακρίνει το “ρτς” από το “πρτς”. Γι’ αυτό το παλικάρι δεν το μέλλει αν μας αγοράσουν οι Τούρκοι. Παγκοσμιοποίηση γουστάρει κι ας μας αγοράσουν κι οι Οθωμανοί. Αυτοί οι παγκοσμιοποιημένοι οικονομολόγοι, ρε βλίτα, βλέπουν μόνο νούμερα. Δεν κάθονται να μυρίσουν αν τα νούμερα είναι Τουρκικά, είναι Γερμανικά ή Ιταλικά. Γιατί οι λογιστικοί αριθμοί δεν έχουν μυρουδιές σκόρδου, λουκάνικου ή προσούτο. Έτσι ο Γιάνναρος στη συνέντευξή του στο CNN, χωρίς να κοκκινίσει- γιατί σάματις ήταν θεούσα γκόμενα του κατηχητικού;- είπε καμαρωτός, καθώς σκεφτόταν να γίνει από πουλάκι-τσίου στο μέλλον κοκόρι: «Ας μας αγοράσουν και οι Τούρκοι... Παγκοσμιοποίηση έχουμε στην οποία πιστεύω».
Ο Γιαννάκης όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Δεν έχει όρια. Είναι σαν τις πόρνες πολυτελείας- θαρρώ πως τις λένε συνοδούς αντρών με παχύ πορτοφόλι- που δεν έχουν φραγμούς κι όρια. Γι’ αυτό διατυμπανίζει: «Θέλω παγκοσμιοποίηση χωρίς όρια». Κάνε και λίγο «κράτει» δε μεγάλε…
Σας έφυγε το τσερβέλο, φιλάρες, με αυτά που έχει πει η στουρναρόπετρα. Καθότι από Ελλάς ο Γιαννάκης είναι σκέτος στούρνος. Γιατί το βέβαιον είναι πως Έλληνας δε θα τόλμαγε να το πει. Επειδής ο Έλλην έχει και ένα φιλότιμο. Νομίζω…
Σε αυτές τις πλατάρες, το λοιπόν, έχουμε στηρίξει το μέλλον μας, το μέλλον των βλασταριών μας και των λοιπών απογόνων. Αυτούνοι οι άντρες της ροχάλας παίρνουν τις αποφάσεις του αφανισμού μας κι όταν ξεκαβαλούν από την εξουσία, γυρνάνε από κανάλι σε κανάλι, σαν τον ομορφάντρα τον Αντρέα το Λοβέρδο, να πουν τις φτηνιάρικες δικαιολογίες, ωσάν γυναικούλες της παλιάς εποχής που παραστράτησαν γιατί τις παρέσυραν κι αυτές ήταν άβγαλτες- ολημερίς στο σπίτι βελονάκι, κέντημα και κοπανέλι. … Κι εμείς, ο κυρίαρχος λαός-μούτζες στη μούρη μας- στενάζουμε με όσα μέτρα παίρνουν οι υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης. Ένας από δαύτους ο Γιαννάκης, με την προτίμηση στο οθωμανικό ή ό,τι λάχει να πούμε.
Έτσι πορεύεται η φάρμα τω ζώων. Μέχρι να βρεθεί ένας Έλληνας μάστορης, να επισκευάσει το παλιοτραχτέρ της φάρμας. Να πάρει τη μανιβέλα στο χέρι, να βάλει το τραχτέρι εμπρός κι αυτό βρρρμ, βρρρρρρμμμ, να ορμήσει μπροστά και να ακούσουμε το «ωωχχχ» από το πουλάκι τσίου- Στουρνάρα και τα υπόλοιπα ζώα της φάρμας των ζώων- υπηρετών της παγκοσμιοποίησης…



Δεν υπάρχουν σχόλια: