Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο ψεκασμένος Προβ- αρισμένος υπάλληλος


“Ούτις”

Η συχωρεμένη η γιαγιά μου, ρε καρντάσια, το ‘χε συνήθειο να λέει την παροιμία: «Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κ@λοι». Μιλάνε, το λοιπόν, όλοι οι οικονομολόγοι, μιλάει και ο μινάρας ο Γιώργης ο Προβόπουλος, που έχει κάνει την οικονομία της ψωροκώσταινας σαν την Καλλιόπη τάγματος προτού γενναίοι νεοσύλλεκτοι φαντάροι φονεύσουν το θεριό με ‘μοβόρικη μανία. Εξαίρετος καθηγητής, δε λέω, της θεωρητικής παπαρολογίας. Γιατί στην πράξη τα έχει κάνει μούτι με καραμελωμένα κρεμμύδια. «Μουτ’ με κέπ» το ‘λεγε ο παππούλης μου, πριν αποδημήσει εις Κύριον κι αφήσει χήρα τη γιαγιάκα. Καημό, το ‘χε ο συχωρεμένος, να μείνει μερικά χρονάκια χωρίς τη μουρμούρα της, και την έκανε μ’ ελαφριά πηδηματάκια πιο νωρίς για τον Άγιο Πέτρο. Έτσι ησύχασε ο μπαχάσας μια δεκαετία. Μπορεί να βρήκε και κανένα μανουλομάνουλο εκεί στις άγιες μονές, μιας κι έφυγε από την επιτήρηση της γυναικογκεστάπο του.
Μεγάλες κουβέντες από ασήμαντους ανθρώπους- τον παππούλη μου και τη γιαγιάκα- για τον ακριβοπληρωμένο Προβ(ατ)όπουλο από τους παγκόσμιους σαματατζήδες. Τούτοι, μάτια μου, χρυσοπληρώνουν όλους τους σκατοκέφαλους που κάνουν τη βρώμικη δουλειά, όπως η Χουρέμ- το διαβολικό γυναικάκι του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή- δίνει γαλαντόμικα γεμάτο το μπροστομούνι της πουγκιά στους ευνούχους του χαρεμιού για τις σκατοδουλειές της. Καθότι- ρωτάω εγώ ο στούρνος που έχω κάψει φλάντζα με τα μέτρα του Γιώργη- τι άλλο από ευνούχος στο νιονιό είναι ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, όταν συνέχεια πέφτει έξω στις εκτιμήσεις του; Και ο Γιώργης προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες- φτου, να φτύσουμε τον κόρφο μας εμείς οι χαροκαμένοι- σε ούλες τις κυβερνήσεις από το 2008 κι ύστερα. Από την εποχή του Κωστάκη του μπριτζολοφονιά άρχισε να εφαρμόζει ότι έγραψε ο Σολωμός- όχι, βρε στούρνοι ο ιχθύς, αλλά ο ποιητής από Ζάκυνθο μεριά- για την οικονομία στους στίχοι: «στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη» και τα ‘κανε όπως οι απόγονοι του Αττίλα με τα τακίμια τους, τους Σκοπιανούς, το καλοκαίρι που ο μπριτζολοφονιάς μαύριζε το κορμί του στη Ραφήνα, και οι άλλοι μας κάνανε καρβουνάδικο “Ο Αράπης ο ταμ- ταμ”.

Η συνέχεια >>> εδώ …

Συνέχισε ο Γιώργης, το αλάνι από του Περαία το λιμάνι, την παραγωγή κάρβουνου άριστης ποιότητας επί Τζέφρυ Μινέϊκο Τσάντ Παπανδρέου. Του επιφανούς, ντε- μη τον ξεχνάμε, γιατίς κάποιο πουλάκι μου’ πε πως της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβεντομαλ@κες- ομιλητή στο Χάρβαρντ, όπου έχει καραφλιάσει όλους τους ακροατές του. Κι όταν αυτός έκλασε έριον λευκόν και μέλαν και λάκισε από πρωθυπουργός παραδίνοντας τη σκυτάλη της εξαθλίωσης στον πιστό υπάλληλο, τον Λουκάκο τον Παπαδήμο, ο Προβόπουλος εκεί, στύλος της κατάρρευσης. Μόνο που δεν ήταν του Παρθενώνα. Στήλη από κείνες που λιάζονται στον αττικό ουρανό τις ξαπλωμένες στο γρασίδι εκεί στην άπλα του Ολύμπιου γκομενιάρη ήταν. Καθότι τότες, στους παλιούς χρόνους, ο Ζεύς το ζαχάρωνε το φιστίκι και δεν άφηνε αβόλευτο θηλυκό, μιας και δεν είχαμε κάνει εισαγωγή από μοντελοπνίχτες να μπασταρδέψει η πιάτσα. Και σαν βγήκε ο συμφοιτητής του Γιώργη, ο Αντωνάκης ο Καλαματιανός, ο Γιώργης ο Προβόπουλος εκεί. Στύλος που μηρύκαζε χορτάρι. Τέσσερις πρωθυπουργοί, ρε καρντάσια, πέρασαν, αλλά ο Προβόπουλος ακλόνητος. Γιατίς οι πρωθυπουργοί πέφτουνε, αλλά ο Γιώργης τσου.
Όχι, ρε, δεν είναι δημόσιος υπάλληλος ο Γιώργης. Μπορεί να τη λένε Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά είναι τράπεζα του κεφάλαιου. Αυτούνοι οι μεγαλοτραπεζίτες δεν είναι μαλ@κες να αφήνουν τα συμφέροντά τους στη μαμά Ελλάς. Κάνουν μόνοι τους παιγνίδι με σημαδεμένα τραπουλόχαρτα. Καθότι, ρε καρντάσια, αυτούνη η τράπεζα είναι ανώνυμη εταιρεία με ειδικά προνόμια. Ναι, μηηηη. Τα πιράνχας οι καπιτάλες- πίσω ρε Παμίτες και σαν ξέσκισα σαν τρίφυλλες κουρελούδες- ξέρουν από κόλπα, περισσότερα και από τη Τζούλια την Αλεξανδράτου , που παίζει το «πως το τρίβουν το πιπέρι» στα μορφωτικά ντοκιμαντέρ του εκπολιτιστικού όμιλου “Σιρίνα”. Ο Γιώργης, το αλάνι του Περαία, έμαθε τα κολπάκια δίπλα στον Γκα(ρ)γκά-να. Και μας το παίζει γκαγκά, οπότε έχει κάνει την οικονομία “αιδοίον πηλίκιον”. Για την αιδοποίηση της οικονομίας τα παίρνει χοντρά! Ρε, πολύ χοντρά. Γιατίς δεν είναι κανένας ψιλικατζής. Ούτε πιρπιτσόλι, που καίει πέλλετ πέμπτης κατηγορίας και ντουμανιάζει το σύμπαν. Μόνο 15 χιλιαρικάκια ευρώπουλα- κάποιοι ζηλιάρηδες μιλάνε για 25 χιλιαρικάκια- είναι ο μισθός του. Χώρια τα τυχερά και μαύρα. Έχετε δει, βρε βλίτα, άλλον εργαζόμενο να κάνει φορολογική δήλωση 4 ψωροεκατομμυριάκια; Όλα με τον ιδρώτα του! Καθότι ο ιδρώτας του είναι πολύτιμο μύρο, ενώ ο δικός μας βρωμάει ξινίλα, αδέρφια. Τόσο πολύ έχουν εκτιμηθεί τα προσόντα του @κ@πίτουρα να τα κάνει μπάχαλο, που όταν παραιτήθηκε από την προηγούμενη τράπεζα για να πάρει στα στιβαρά χέρια του την οικονομία της χώρας, του έδωσαν μια ψωροαποζημίωση κάπου 3,4 εκατομμυριάκια. Όχι, ρε δεν τα τσέπωσε ούλα. Στην τσέπη του μπήκαν μόλις τα 2,8 σκατοεκατομμύρια. Τα άλλα του τα ‘κλεψε η εφορία. Κατηραμένη κενωνεία! Να παραιτείσαι για να πας σε καλύτερη δουλειά και να σου δίνουν ψίχουλα. Ούτε 3 εκατομμύρια; Αυτό, ρε, είναι αδικία. Πουτα@να ζωή, που αδικείς τους καταφρονεμένους Προβόπουλους! Σκέτος Νίκος Ξανθόπουλος κατάντησε, της ξεριζωμένης γενιάς.
Και επειδής αδικήθηκε ο Γιώργης ο Περαιώτης, είναι με το μέρος του εργάτη και του υπάλληλου. Με χέρια και με πόδια παλεύει να πάρουμε 480 ευρώπουλα μισθό. Αυτό, ρε π@ύστη μου είναι σκέτη γαλαντομιά. Με τη σέσουλα τα δίνει ο Προβόπουλος. 480 ολόκληρα ευρώ! Πάρε κόσμεεεεε. Για να καλύψεις φαγοπότια, νοίκια, φάρμακα, να μεγαλώσεις παιδιά, να τα σπουδάσεις και να βάλεις το κατιτίς στην άκρη για τα γηρατειά. Τα δικά του 15 χιλιάρικα είναι ένα τίποτα μπροστά στα 480 τα δικά μας. Αμήηηηη. Ο Γιώργης είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού, ρε καρντάσια, και δε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Ενώ εμείς είμαστε οι ευνοημένοι και τις υπερκαλύπτουμε. Ζωή μπαμπέσα…
Σκάει η κρίση, το λοιπόν, στην Κύπρο με το χαλούμιν. Η Αγγελικούλα με τον καροτσάκια, που τάιζε αναβολικά με το τσουβάλι τα αγοράκια και τα κοριτσάκια πέρα από το τείχος για να ανεβαίνουνε στο βάθρο, κούρεψαν με την ψιλή μηχανή τους Τσύπριους, και κουρευτικά δεν ζήτησαν. Τζάμπα! Αλαφιάσανε οι Τσύπριοι, που μείνανε χωρίς σάλιο. Και ο Γιώργης έκανε ένα γλυκύτατο σχόλιο: «Οι Κύπριοι αντιδρούν σαν ψεκασμένοι». Εμ, οι μπουνταλάδες ούτε να αντιδράσουν δε νογάνε. Ενώ οι δικοί μας, όταν τους ψεκάζει με ληγμένα χημικά ο μακρυμάλλης ο Δένδιας, γίνονται σκέτοι αμνοί. Γιατί, ρε π@ύστη μου, η Αγγελικούλα η Μέρκελ- αυτή η σεξοβόμβα που τρέλανε στο χερογλύκανο τους μονοερωτικούς τύπους με τη γυμνή ασπρόμαυρη φωτογραφία της που ήρθε μετά από χρόνους πολλούς στα μάτια μας- ήξερε ότι στο νησάκι είχαν μπόλικο χρυσάφι. Και το πήρε για να μη το σουφρώσουν οι μεμέτηδες του Ερντογάν, του φίλου του Τζέφρυ. Κάτι τέτοιο έκανε και ο γνήσιος πρόγονός της το 1941. Αυτός με τη κουτσουρεμένη μουστάκα, που χαιρέταγε σαν τον γκολτζή της ΑΕκάρας, ο Αδόλφος. Μόνο για φύλαξη το πήρε, και φύλαχτρα δε ζήτησε. Κι αυτοί οι κ@λοκύπριοι έκαναν σαν ψεκασμένοι. Κι ο Γιώργης, απλά, το επεσήμανε. Γιατί έπρεπε να δείξουν ψυχραιμία και ανωτερότητα. Να εκτιμήσουν την ανιδιοτελή κίνηση των αφεντικών του Προβο(σκιδο)πουλου, και να πουν κι ένα «ευχαριστώ», οι αχάριστοι. Ο Γιώργης ξέρει μόνο το ψέκασμα των τριάκοντα αργυρίων, για να παραποιήσει τους οικονομικούς δείχτες καταπώς επιθυμούσαν τα αφεντικά. Κάθε άλλο του φέρνει αλλεργία και φτερνίζεται σαν ελέφαντας, προκαλώντας κυκλώνα.
Καθότι, ρε καρντάσια, προβοσκίδα έχουν κάποια παχύδερμα, σαν τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, που δεν καταλαβαίνουν από ψεκασμούς προδοσίας, γιατί κάθε ευαισθησία έχει πάει πάπαλα. Και στην ελληνική επικράτεια βόσκουν πολλά ζα της συνομοταξίας του Προβο(σκιδο)πουλου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: