Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η βλαχομάνα από τση Κρήτης το νησί

“Ούτις”


Τζοχαδιάστηκε το λοιπόν, καρντάσια μου, η μαμά αλόγα, που αυτός ο πρόεδρος του δεκαπενταμελές είπε τον κανακάρη της βλαχοδήμαρχο. Ο μινάρας ο Αλέξης, που έμαθε επαναστατική τακτική στις καταλήψεις των σχολείων με τις μπύρες και τα χαμουρέματα στις γκόμενες, τόλμησε να αμφισβητήσει τις σπουδές του Κωστάκη της- όνομα τρανό από τον τρανό παππού, τον σαραντάψυχο Μητσοτάκη, που τον φοβήθηκε ακόμη και ο χάρος και μας άφησε τον γκαντεμοπαπού αμανάτι- και τον αποκάλεσε βλαχοδήμαρχο. Όχι, ρε π@ύστη μου, ο πρίγκιπας Κώστας Μπακογιάννης, ο διαπρεπής δήμαρχος Καρπενησίου, να μπει στο ίδιο σακί με τους άλλους δημαρχαίους και να τον πει βλαχοδήμαρχο. Το αναγνωρίζει η πριγκιπέσσα Ντόρα πως ο γιόκας της χαραμίζεται στους άξεστους τσοπαναραίους στο Καρπενήσι. Αλλά και ο μάγος στο τόπι, ο Μέσι, από τα τσικό της Μπάρτσα ξεκίνησε για να μας τρελαίνει εμάς με τα τσαλιμάκια του στο τόπι και την εφορία στο κλέψιμο από τα αδήλωτα εκατομμύρια. Από τα τσικό της πολιτικής ξεκίνησε ο Κωστάκης, σαν δήμαρχος. Το επόμενο βήμα είναι να βγει βουλευτής. Τι στο καλό, καλύτερος ήταν ο Άδωνης ο τσιριχτοφωναχτούλης; Αυτός, ρε καρντάσια, ξεκίνησε από τηλεπλασιέ βιβλίων και έγινε από σπόντα βουλευτής, και μετά, προδοσία- προδοσία, υπουργάρα κατεδάφισης του συστήματος υγείας. Αυτός, ο Μπακογιανοβλαχοδήμαρχος δηλαδής, με ρίζες πολιτικές από Μπακογιανέικο και Μητσοτακέικο, να μη γίνει τουλάχιστον αρχηγός κόμματος; Οι πολιτικές δυναστείες στη Ψωροκώσταινα έχουν μια παράδοση. Έτσι ο Κωστάκης θα συνεχίσει την παράδοση, όπως η μαμάκα και ο γουρλομάτης ο θειούλης.

Η συνέχεια >>> εδώ …

Τα πήρε στο κρανίο, το λοιπόν, η μαμά Ντόρα και είπε στη TVούλα: «Είμαι “βλαχομάνα”. Έχω γιο “βλαχοδήμαρχο”. Δεν με ενόχλησε αυτό που είπε ο Τσίπρας. Θα πρέπει να σοβαρευτεί. Αν έχει στοιχεία για δημάρχους ότι είναι λαμόγια, να τα δώσει στη δικαιοσύνη και να πάνε φυλακή.» Κι εδώ καράφλιασα ντιπ για ντιπ, ρε π@ύστη μου. Γιατίς, επειδή χώσανε στην ψειρού τον Άκη και τον Παπαγεωργόπουλο, μας δουλεύουν. Αυτή η λίστα που χάθηκε στην αντιγραφή από το στικάκι, ή έπαιζε κρυφτούλι στα συρτάρια του αντιπρόεδρου Βαγγέλα, αναφερόταν σε πισωγλέντηδες και στις παράξενες κυρίες που τραγουδάει ο ρεμπέτης με τους στίχοι: «του μ@υνιού στου το γλωσσίδι, μου ‘δωσε κλωτσιά στο αρχ@δι». Άπαπα, δεν αναφερόταν σε πολιτικούς. Και ο Παπαγεωργόπουλος- που σήμερα είναι στη ψειρού- δεν ήταν δήμαρχος. Πουλούσε θεσσαλονικιό κουλούρι κάθε Σεπτέμβρη στην έκθεση. Κι αυτός ο πρώην νομάρχης, που το ‘παιζε Ζορό, σε όσα τον κατηγόρησαν- πως μασούλισε με δέκα μασέλες- ήσαν κουραφέξαλα. Τα χρήματα τα χρησιμοποίησε σε μάσκες, λάσο και σπαθιά, για να πιάνει τους κλέφτες του λαού στο Βαρδάρη. «Τα ‘κουσες πολί μο, αμ πως», που έλεγε κι ο μακαρίτης ο Χατζηχρήστος.
Κι αυτοί οι Κρητικοί, μωρέ καρντάσια, το πήραν πολύ πατριωτικά. Αν κι ο Κωστάκης προτίμησε την πατρίδα του πατέρα του, το χιονισμένο Καρπενήσι, εκείνοι τον θεωρούν δικό τους σύντεκνο και αρχίσανε τις μαντινάδες με λύρες κτητικές και λαγούτα:
«Μια μαντινάδα θα σας πω, μα δε θα μυρίζει τσικουδιά,
θα ‘χει άρωμα από τυρόγαλο, και μην ακούσω τσιμουδιά.
Θα τραγουδήσω τη βλαχομάνα που αλληθωρίζει προς Ευρυτανία
αν και είναι Κρητικιά, το Καρπενήσι αγαπά με περισσή μανία.

Έχει το γιόκα της Κωστάκη, βλαχοδήμαρχο Καρπενησίου.
Δήμαρχο χωρίς τσαρούχια, αλλά με μοκασίνια από Σταδίου.
Δε νογάει από πρόβατα, άρμεγμα, τσαντίλες και τυριά
γιατί έκανε μεγάλες σπουδές στα καλύτερα ευρωπαϊκά σχολειά.

Μα ο Τσίπρας ο Αλέξης τον έβαλε στο ίδιο το σακί
με τα λαμόγια που στον κώλο πριν δεν είχανε βρακί
και βλαχοδήμαρχο τον είπε, αυτόν με το μεταξωτό βρακί
που ήταν εγγονός του Μητσοτάκη του Κωστή.

Άντε, μωρέ σύντεκνοι, να πιούμε μια ρακή
γιάντες δεν κατέουμε τί βλαχοδήμαρχος θα πει
κι άματις ο Αλέξης δεν κατέει από κουραδάτσια
η Ντόρα μας θα τον κάνει με τα ραδικάτσια.»
Αυτοί οι Συριζέοι από το κόμμα «άρες μάρες κουκουνάρες» και στην πολιτική παπάρες, είναι ελιτίστικο και κουλτουρέ πολυσυλλεκτικό κόμμα. Ο Αλέξης και τι δεν έχει μαζώξει. Από τον ποιητή του αιδοίου Τάσο Κουράκη μέχρι τον Αθηναιογαμιά Πέτρο Τατσόπουλο. Μπροστά στον μέγα ποιητή, τον αλογοουράκια Τάσο Κουράκη, τον υμνητή του αιδοίου, που το παρομοιάζει με «σήραγγα που ανακαλεί κεκοιμημένους κωδωνοκρούστες»- τι φλασιά κι αυτή, ρε π@ύστη μου- οι δημαρχαίοι, που ψηφίζουμε εμείς τα κωθώνια, είναι βλαχοδήμαρχοι. Μπορούσαν- όχι μπορούσαν; σας ρωτάω, φιλάρες μου καλοί- να καταλάβουν οι δικοί μας δήμαρχοι το βάθος των στίχοι:
«Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου
κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου
όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση.
Ετσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Αλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο».
Έχω μείνει άφωνος κι εκστασιασμένος μπροστά στην εγκεφαλική σύλληψη του Τάσου. Κι αναρωτιέμαι, καρντάσια μου: Μπορούν οι βλαχοδήμαρχοι να καταλάβουν ότι στους παραπάνω στίχοι η μαλ@κία γράφεται με Μι κεφαλαίο και η παπαριά με Πι κεφαλαίο;
Κι αυτός ο Πετράν ο Τατσόπουλος που έχει πηδήσει τη μισή Αθήνα και είναι ο φόβος κι ο τρόμος των Χρυσαυγουλιτών, έχει δώσει άλλον αέρα στον Αλέξη. Περιμένει πως και πως να πηδήσει και την υπόλοιπη μισή για να τον γράψει στα ρεκόρ Γκίνες. Για να προκάμει- που ‘λεγε και ο μακαρίτης σύντροφος Χαρίλαος, ο πάλαι ποτέ καπετάνιος των ορέων και των βουνών- ο χρόνος του ‘καμε το χατίρι να έχει 40 χιλιάδες μέρες. Έτσι επιβεβαίωσε και τον Αϊνστάιν που υποστήριζε τη σχετικότητα του χρόνου. Τον χρόνο τον τραβάμε και τον μαζώνουμε- άμα λάχει να ‘ούμε- όπως μας βολεύει. Ο Αλέξης δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις και είπε πως οι δικοί του κουλτουρέ δήμαρχοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα σαρώσουν τους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ. Ο πορφυρογέννητος Αλέξης ονειρεύεται όλοι οι υποψήφιοί του να είναι του στυλ Κουράκη- Τατσόπουλου για να κάνουν ούλες τις πόλεις και τα χωριά της Ψωροκώσταινας αιδοίον πηλίκιον.
Γι’ αυτό η Κρητικιά πριγκιπέσα τζοχαδιάστηκε. Το πήρε πατριωτικά και θέλησε να παραστήσει τη βλαχομάνα. Από άρμεγμα σε κατσίκες και προβάτες δεν κάτεχε. Ε και; Χέστηκε η φορβάς στ’ αλώνι. Ήξερε να συμμετέχει στο άρμεγμα του λαού. Πρόβατα είναι άλαλα κι υπάκουα. Κι ούτε από πήξιμο τυριού νόγαγε. Μα έπηζε κάτι μέτρα στη βουλή με λαδάκι κρητικό για να απαλλαχτεί ο σύζυγος Ισίδωρος από την κατηγορία τότες που είχε χαθεί το εκατομμυριάκι κι όλοι ψάχνανε και τραγουδούσαν: «Πού ‘ναι, πού ‘ναι το εκατομμύριο- ψάξε, ψάξε δε θα το βρεις». Τελικά βρέθηκε, αλλά αυτή η βουλή, ρε π@ύστη μου, είναι σαν την κολυμπήθρα του Σιλωάμ: βυθίζεσαι παράνομος, έτοιμος να κάνεις στη ψειρού παρέα στο γλυκούλη το Γαβαλά- που επιβεβαιώνει πως της φυλακής τα σίδερα είναι για τις λεβέντισσες- και αναδύεσαι νόμιμος καραβοκύρης.
Ένα ωραίο θέατρο είναι, καρντάσια μου, η βουλή, που την καταντήσανε οι πορφυρογέννητοι και οι βλαχομάνες και τα συναφή παρελκόμενα καραγκιόζ- μπερντέ με ένα μιλιούνι Χατζατζάρηδες. Κι εμείς οι Καραγκιόζηδες και τα Κολλητήρια περιμένουμε πότε θα τζοχαδιαστεί ο Μπαρμπαγιώργης και να τους πάρει στο κατόπι με τη γκλίτσα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: