“Σχολιαστής”
Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο ίδιο ψηφοδέλτιο της Ν. Δ. ήσαν δυο υποψήφιοι. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, (γεννημένος το 1971), ο πρώην ποδοσφαιριστής και παίχτης της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, τον οποίο ας μου επιτρέψετε να αποκαλέσω επιστήμονα της κλωτσιάς στο τόπι, που σας είναι τόσο γνωστός ώστε δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις. Ήταν και η Χριστίνα Γιαννόπαπα, (γεννημένη το 1976), μηχανολόγος- μηχανικός με ειδίκευση στη Ρομποτική τεχνολογία και στη Δορυφορική. Αυτήν δεν τη γνωρίζετε και γι’ αυτό θα σας δώσω κι άλλα στοιχεία. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν Διδακτορικό στην Βιοϊατρική, Μηχανική και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Μεταπτυχιακό στην Κατασκευή Συστημάτων Μηχανικής και Ρομποτικής και MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kings College London και Royal Holloway). Της έχουν απονεμηθεί συνολικά 14 υποτροφίες και βραβεία και έχει στο ενεργητικό της 40 δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά έντυπα και διεθνή συνέδρια.
Από το 2010 έως το 2012 βρέθηκε στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διαστήματος (ESPI) στην Βιέννη, όπου τομέας ευθύνης της ήταν οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο και τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και έρευνες καινοτόμων τεχνολογιών γεωστρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια και το περιβάλλον, όπως το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα Galileo (Ευρωπαϊκό GPS) και ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus, ενώ έχει διατελέσει και στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η συνέχεια >>> εδώ …
Μέχρι το 2010 βρισκόταν στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Διευθυντηρίου Τεχνικής και Ποιοτικής Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος συμμετέχοντας σε δύο ερευνητικές αποστολές της NASA, για μία εκ των οποίων βραβεύτηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος.
Μερικοί από τους τομείς, στους οποίους επικεντρώνεται η εμπειρία, το γνωστικό της αντικείμενο αλλά και η δράση της αφορούν στις υψηλές τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους σε θέματα ασφάλειας, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και περιβάλλοντος.
Ο Θοδωρής πήρε 172.129 σταυρούς και η Χριστίνα μόλις 39.870! Ο Θοδωρής με μηδέν προσόντα- δεν ξέρω αν καλά- καλά μιλάει κάποια ξένη γλώσσα- θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ η Χριστίνα με τα τόσα προσόντα και κυρίως την εμπειρία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφαγε πόρτα! Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος αν μια επιστημονική διάνοια θα τα κατάφερνε καλύτερα από έναν ποδοσφαιριστή. Όμως, με τρώει η περιέργεια, τι έκανε τους ψηφοφόρους της Ν. Δ. να πιστεύουν ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν αξιότερος πολιτικός από μια επιστημονική διάνοια με εμπειρία στην ευρωπαϊκή πολιτική;
Πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχα γράψει απ’ αυτή εδώ τη θέση να εκλέξουμε τους αξιότερους. Κάποιος αναγνώστης μου έκανε την ερώτηση: που βρήκα τους άξιους; Και κάνω την σκέψη: Μήπως η δική μας αναξιότητα επιλογής απογοητεύει και οδηγεί τους άριστους και τους άξιους στο περιθώριο, δίνοντας έδαφος στην επικράτηση των μέτριων και με ελάχιστα προσόντα, οι οποίοι διαχειρίζονται την τύχη μας;
Θα τολμήσω να σας θυμίσω πώς ενεργήσαμε εμείς στις προηγούμενες εκλογές όταν το επίκεντρο των συζητήσεων και του προβληματισμού ήταν το φλέγον θέμα του νερού. Υπήρχαν άτομα της Πρωτοβουλίας Πολιτών που κινήθηκαν να αποτραπεί η εγκατάσταση του εργοστασίου στην είσοδο του χωριού μας και στη συνέχεια ανέδειξαν το πρόβλημα του πόσιμου νερού με το εξασθενές χρώμιο. Τα άτομα της τότε δημοτικής αρχής με παρασκηνιακές ενέργειες- αν και έπιναν εμφιαλωμένο νερό- θέλησαν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα. Η κάλπη του 2010 όχι μόνον δικαίωσε εκείνους που εξαπατούσαν τους κατοίκους- και, φυσικά, το πρόβλημα του νερού αλλά και του αποχετευτικού συστήματος παραμένει- αλλά και έριξε στον Καιάδα όσους ενδιαφέρθηκαν για την ποιότητα της διαβίωσης των συγχωριανών τους. Θα μου πείτε ότι οι πολικές συγκυρίες ήσαν τέτοιες που δεν ευνόησαν την εκλογή του ψηφοδελτίου, στο οποίο είχαν βάλει υποψηφιότητα οι κατά τον τέως κοινοτάρχη «λαλίστατοι»…... Αν, όμως, αναλογιστείτε την σειρά που έφεραν στο ίδιο ψηφοδέλτιο, τότε θα καταλάβετε γιατί δεν έχουμε λύση στο νερό. Ο άνθρωπος που γνώριζε σε βάθος τα υδρογεωλογικά προβλήματα του χωριού μας ήρθε τέταρτος στο χαμένο ψηφοδέλτιο! Έτσι, όταν έγιναν προτάσεις στα άτομα αυτά να ξανακατέβουν στις εκλογές του Μάη, γνωρίζοντας το αλάθητο κριτήριο του λαού, απάντησαν: «ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω…».
Γιατί εσείς πιστεύετε ότι μετά τη ψυχρολουσία της η Χριστίνα Γιαννόπαπα θα δεχτεί να συμπεριληφθεί στο επόμενο Ευροψηφοδέλτιο; Ποιος νουνεχής, όταν βλέπει πώς ψηφίζει ο λαός, θα δεχτεί να αντιταχθεί στο φαινόμενο Ψινάκη; Και ύστερα απορούμε ποιοι μας κυβερνούν και γιατί πάμε κατά διαόλου... Μας κυβερνούν αυτοί που ψηφίζουμε με το αλάνθαστο κριτήριο της αυτοκαταστροφής…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου