Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γιωργάκης και η μαμά, ο Μπουμπούκος και τα spa

“Ούτις”

Ήμουν στο παραθύρι, καρντάσια μου, κι απολάμβανα τις τρελιάρες τις νιφάδες του χιονιού να χορεύουν πριν πέσουν και καλύψουν με ολόλευκο χαλί τη γη- μ’ έπιασε το ποιητικό μου, που να πάρει ο βελζεβούλης- κι ακούω την αγριοφωνάρα της Αγλαΐας: « Ρε ανεπρόκοπε, δεν είσαι άξιος ούτε ίσα με τον βιβλιοπώλη που πήγε το γυναικάκι του στον Παρνασσό για spa.» Άλλο και τούτο, Βαγγελίστρα μου. Ο Μήτσος πήγε την Παρθενόπη για spa! Και μετά μου κλαίγεται ο χλιμίτζουρας, πως ένεκα αναδουλειάς δεν έχει σάλιο. «Μωρή, η Παρθενόπη, που είναι σαν θαλασσινός ελέφας της Βοιωτικής γης, μου ήθελε spa;» «Όχι, ρε ζωντόβολο, ο Μήτσος ο βιβλιοπώλης, ο γείτονας. Αυτός, που είναι σαν στραβοχυμένος λουκουμάς, πλένεται κάθε Λαμπρή και Χριστούγεννα. Σιγά μην έκανε και spa. Ο άλλος βιβλιοπώλης, ο βουλευτής. Που τσιρίζει από το γυαλί: πέντε βιβλία ένα τάλληρο, και το αδέρφι του ο Λεωνίδας τον παρακολουθεί σαν χάνος σε κάθε μ.....α που αμολάει» απάντησε το στεφάνι μου. Και τότε κατάλαβα, ο στούρνος, πως εννοούσε τον Άδωνη. Ο Άδωνης, ρε π@υστη μου, έκανε spa! Αυτή είναι ειδησάρα!
Ανοίγω ανυπερθέτως τον λάπτοπ και σερφάρω να μάθω τα καθέκαστα. Και να οι ειδησάρες. Η μία μου γούρλωσε τον δεξιό οφθαλμό και η άλλη το αριστερό μάτι. Καθότι ο δεξιός αλληθωρίζει κατά τη κεντροδεξιά., οπότε είναι οφθαλμός, και το άλλο κατά την αριστερά, οπότε είναι μάτι. Α, όλα κι όλα. Μη μπλέκουμε τα απίδια με τ’ αντίδια. Καθότι διαφέρουν στο σχήμα.

Η συνέχεια >>> VagiaBlog….

Είδηση πρώτη, το λοιπόν: θυσιάστηκα εγώ κι εσείς, καρντάσια μου, για να μη πάει στη ψειρού η Μάργκαρετ, η μανούλα του Τζέφρυ- Γιωργάκη Παπανδρέου. Ναίσκε, τζογούλα μου, είμαι εθνικά υπερήφανος που έτεινα το σβέρκο μου στο θυσιαστήριο, για να περάσει όμορφα γεράματα η Μάργκαρετ. Γιατίς εμείς οι ιθαγενείς της Ψωροκώσταινας έχουμε μέσα μας το αίσθημα της φιλοξενίας. Μα το Δία τον μπερμπάντη, είμαστε φιλόξενοι προς τους Αμερικανοί και τους Γερμανοί φίλους μας. Τι είχε η καψερή; Μόνο πεντακόσια εκατομμυριάκια για τα γηρατειά της. Εδώ ο Μητροπολίτης Αττικής είχε 2 δισεκατομμύρια δραχμούλες στην άκρη για να περάσει άνετα στα γεράματα, κι αυτή, ολόκληρη πολυκερατωμένη πρώην γυνή πρωθυπουργού να μην έχει 500 εκατομμυριάκια ευρώπουλα; Έτσι νομίζετε πως το έδωσε το γ@μημένο το διαζύγιο στον Αντρίκο, για να πάρει αυτός το τροφαντό το νινάκι της αεροσυνοδούς Μιμής, που τον έσερνε ωσάν δαρμένο κύνα; Καθότι, ρε τιγκιτάγκα μου, όλα σ’ αυτή την κατηραμένη κενωνία είναι δούναι και λαβείν. Να σου δώκω διαζύγιο, ρε σαβουρογ@μη, θα λάβω, όμως, τα αργύρια. Τα αργύρια της δικής σου προδοσίας στο στεφάνι μας. Αμέεεεεεεε, δεν ήταν κορόιδο η Αμερικάνα.
Το βλαστάρι της, ο Γιωργάκης, σκέφτηκε: Άμα μπουκάρει στο διαμέρισμα της μάμης κανένας Αλβανός, μπορεί και Ρουμάνος, ίσως και Πακιστανός, ενίοτε και Ρώσσος, και πάρει το κομπόδεμα της μανούλας, τι θα κάνει η έρμη; Να γίνει ζητιάνα στην Ομόνοια ή στα σκαλιά καμιάς εκκλησίας; Και τις οικονομίες- το κομπόδεμα που λέγαμε, για- το έβγαλε στο εξωτερικό. Δεν το κράτησε στο Ελλάδα γιατί αυτός θα γινόταν πρωθυπουργός. Μπορεί να το σφύριζε κανένας μαρτυριάρης υπαλληλίσκος στον Αντωνάκη κι αυτός να το χρησιμοποιούσε σαν αντιπολιτευτικό χαρτί. Όχι για τίποτα άλλο. Μάρτυράς μου ο Άϊ Δημήτρης ο Λουμπαρδιάρης. Δεν ήταν εξαγωγή συναλλάγματος. 500 εκατομμυριάκια δεν είναι δα και αξιόλογο συνάλλαγμα για μια Μάργκαρετ.
Αλλά κάποιο πουλάκι το μαρτύρησε στο Νικολά το Σαρκοζί, κι όταν ο Γιωργάκης σκέφτηκε για το λαό του να γίνει Καραϊσκάκης- τότες, ντε, που απειλούσε να κάνει το δημοψήφισμα του πρωκτού- τον έπιασε ο Νικολά από τα αχαμνά και του είπε: «Φιλάρα Τζώρτζ, ή τρόικα και Δ.Ν.Τ. στο λαό, ή η μαμάκα στη ψειρού». Ο Γιωργάκης ήταν πολύ καλός Χριστιανός. Από τότε, που πήγαινε στο κατηχητικό, του είχε μείνει σ’ αυτό το ελάχιστο νιονιό που κουβαλούσε στο κλούβιο του κεφάλι η εντολή «τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου για να ζήσεις ευτυχισμένος στη γη». Και μπορεί τον ντάντυ να μην τον τιμούσε και τόσο, γιατί του άφησε μονάχα το όνομα- ντιπ για ντιπ περιουσία, ρε π@ύστη μου- αλλά τη μάδερ του την είχε κορώνα στο κεφάλι. Μπροστά στο δίλλημα, έπαψε να είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ένιωσε σαν τον εβραίο χωρικό που τον έβαλε ο Πόντιος Πιλάτος να κρίνει: «Ιησούν ή Βαραβάν;» Νιώθοντας τον πόνο στα αχαμνά- ο μινάρας ο Σαρκοζί τα ‘σφιγγε σαν να ‘σαν χάντρες από κομπολόγι- και τιμώντας τη μάδερ του είπε: «Νικολά, σταύρωσε τους Έλληνες»! Έτσι, όπως αμόλησαν τον ληστή το Βαραβά και την γλύτωσε φτηνά, τη γλύτωσε και η Μάργκαρετ. Κι εμείς, ο λαός, καρντάσια μου, βρεθήκαμε στο Γολγοθά.
Εγώ, πάντως, είμαι πολύ ευχαριστημένος που θυσιάστηκα για τη μαμάκα του Γιωργάκη. Γιατί τι άλλο μου άφησαν οι Παπανδρεουπαπαδημουσαμαροβενιζελέοι από το «σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω»; Γι’ αυτό, σας λέω, θα πεθάνω ήσυχος πως σαν Έλλην έκανα το καθήκον μου. Εγώ, ο φτωχούλης, είχα την τιμή να σταυρωθώ για το Γιωργάκη και τη μαμά του! Από καταβολής κόσμου, θυσιάζονται οι δίκαιοι για να γλυτώνουν οι κλέφτες!
Είδηση δεύτερη: η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας με επιστολή στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, με κοινοποίηση στον υπουργό τους Γιάννη Πανούση, διαμαρτυρόταν για διάθεση πολλών αστυνομικών σε υπηρεσία επιτήρησης γνωστού συγκροτήματος κατοικιών στον Παρνασσό, όπου είχε πάει νυν βουλευτής και πρώην υπουργός της Ν.Δ. Τι έγινε δηλαδής; Διατέθηκε ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Άμφισσας, της Ιτέας, της Γραβιάς, των Δελφών και της Αράχοβας για να περάσει ανενόχλητος και ασφαλής στο Σαββατοκύριακό του σε υπερπολυτελές σαλέ του Παρνασσού ο μπουμπούκος μας, ο Άδωνης, αγκαλίτσα με τη μπουμπούκα του, την Ευγενία. «Έλα, ρε μ@λ@κα», θα πείτε, «τόση κινητοποίηση;» Ναι, ρε, γιατί ο μπουμπούκος πήγε για spa. Και τα spa δεν είναι μπορμπότσαλα. Θέλουνε τη φύλαξή τους. Αστυνομικοί από τρεις νομοί και πέντε πόλεις ανέλαβαν την ύψιστη αποστολή να φυλάνε από τους ματάκηδες το ζεύγος Μπουμπούκου. Καθότι ο Άδωνης δεν είναι κανένα πιρπιτσόλι. Έχει κορμί λαμπάδα!
Ο Άδωνης, που λέτε καρντάσια μου, τα έδωσε όλα στις εκλογές. Κουράστηκε αυτό το κορμί. Και ήθελε να χαλαρώσει. Πήρε, το λοιπόν, την έτσι του κι αμολήθηκε για Παρνασσό. Έκλεισε με την πιστωτική του ένα ριζόρτ- ναι, ρε τρίκαλο, ριζόρτ το λένε, άνοιξε και καμιά εγκυκλοπαίδεια να ξεστραβωθείς- και για να έχει το κεφαλάκι του ήσυχο, πως δεν θα τον ενοχλήσουν, ζήτησε εντατική φύλαξη. Μην το δουν οι βαρουφακηλίτσες και οι ρουβαλίτσες και του ορμήσουν να του πάρουν τα ρούχα για σουβενίρ μαζί με το μποξεράκι. Γιατίς τα ρούχα του είναι επώνυμα, όλα εισαγωγής από τη Λόντρα. Μπορεί να μιλάει στο γυαλί για τον απαράμιλλο ελληνικό πολιτισμό για να πουλήσει τα βιβλία, αλλά στο ντύσιμο είναι εγγλέζος. Κι ούτε οι χειρογλύκανοι να δουν το φιδίσιο κορμί της Ευγενίας και εκτός από το επιτόπιο τικιτάκιο ξέσπασμα να πάρουν δουλειά και για το σπίτι.
Απόλαυσε, το λοιπόν, μασάζ με τα καλύτερα αιθέρια έλαια της Ανατολής, απολέπιση με ακριβά φύκια από τη Γη του Πυρός, τη θεραπευτική δράση με βότσαλα από το Θιβέτ. Έτρωγε τα νοστιμότερα γκουρμέ, έπινε τα καλύτερα γαλλικά κρασιά και περνούσε τζάμι. Το βράδυ τις πιο σπάνιες τεκίλες στο πιάνο- μπαρ και αργότερα, όταν πήγαιναν στη βασιλική σουίτα έκανε την Ευγενία να δει τον Δέλφειο Απόλλωνα φαντάρο. Με το «τι σου κάνω, μωρό μου, εγώ το ακριβές γκουζγκουνικό αντίγραφο» και «έλα, παιδαρά μου» τους έπαιρνε το πρωί. Κι αφού ξύπναγαν στις 12 το μεσημέρι, πάλι spa, για να χαλαρώσουν από του κρεβατιού το ξάναμμα. Κι ενώ επαιρνούσαν όμορφα εις τας εξοχάς, ήρθε αυτή η ξενέρωτη επιστολή διαμαρτυρίας των αστυνομικών σαν σκοτσέζικο ντουζ. Αλλά, καρντάσια μου, θα τους κάνει μια μήνυση ο Άδωνης, που θα τον θυμούνται μέχρι να δουν τα ραδίκια ανάποδα. Καθότι πρώτα τινάζει τα πέταλα ο άνθρωπος και μετά του φεύγει το χούι. Και ο Άδωνης ένα χούι έχει: μόλις δει τα σκούρα να τραβάει μηνύσεις για να βουλώνει στόματα…
Εγώ, Αγλαΐτσα μου, είμαι φτωχός, αλλά τίμιος σαν το Νίκο τον Ξανθόπουλο. Μια γυναίκα μου ‘λαχε και την πήρα. Εσένα, χαρά μου. Και δουλεύω μεροδούλι, μεροφάι. Ο Άδωνης, η Ευγενία, ο Γιωργάκης είναι διπλοπαντρεμένοι. Κι’ έχουν πετάξει από χρόνια την τσίπα από πάνω τους. Γιατί αν αυτοί είχαν τσίπα και δεν πλούτιζαν σε βάρος μας, θα μπορούσαμε να ‘χαμε ένα εφάπαξ για τα γηρατειά μας και να σε πήγαινα δέκα μερούλες στην Αιδηψό. Αλλά μας τα πήραν όλα, μάτια μου, για να έχει 500 εκατομμύρια για τα γηρατειά η μαμάκα του Γιωργάκη και να πηγαίνει για spa ο Άδωνης, με αστυνομικούς- φρουρούς που τους πληρώνουμε εμείς. Επειδής τον κόσμο όλον δεν τον έπλασε ο Θεούλης. Ο Θεούλης έπλασε εμάς τα κορόιδα. Και ο βελζεβούλης τους έξυπνους… Γι’ αυτό και θα τους πάρει…


♦ Αυτό, που έμεινε αφύλαχτη η μισή κεντρική Ελλάδα για χάρη του Μπουμπούκου, έγινε μετεκλογικά. Να λέμε όμως ευτυχώς που ήταν μετεκλογικά. Αν ήταν πριν από τις εκλογές, θα...
έμενε κλειστό και το μετρό Συντάγματος.

♦ Το πρόγραμμα spa Αδώνιδος περιλάμβανε: μασάζ κεφαλιού, αυχένα και ώμων και απολέπιση. Στην απολέπιση έγινε το κακό.

♦ Το σώμα του κ. Γεωργιάδη τύλιξαν φύκια, που ήταν μαζί όμως με χέλια που συχνάζουν σ' αυτά. Τα χέλια μόλις τον αναγνώρισαν αφηνίασαν. Τυλίχτηκαν βεντούζα στο σώμα, τα χέρια και τον λαιμό κι αν δεν επενέβαιναν οι αστυνομικοί θα του έσπαγαν τα κόκαλα και θα τον έπνιγαν.

♦ Οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξή του, γι' αυτό ακριβώς είχαν διατεθεί. Πυροβολούσαν τα χέλια προσέχοντας βέβαια να μην πετύχουν τον Αδωνη. Και το πέτυχαν!

O Άδωνις και η Ευγενία πήγαν για σπα σε ριζόρτ του Παρνασσού και κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί από πέντε τμήματα της Φωκίδας για να τους προστατεύσουν!

Η καταγγελία έγινε από τη ένωση των αστυνομικών που σε έγγραφό της αναφέρει ότι με την κινητοποίηση μειώθηκαν τα καθημερινά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών αφού οι αστυνομικοί υποχρεώθηκαν να εκτελούν υπηρεσίες στην περιοχή γύρω από το ριζόρτ όπου κατέλυσε ο Γεωργιάδης και η Μανωλίδου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. με δήλωσή του στο «Πρώτο Θέμα» διαψεύδει και απειλεί τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας...
με αγωγή αν δεν ανακαλέσουν!


Προφητεία

Κι όμως, τα φαινόμενα απατούν. Ακόμα και σε πανάκριβο ξενοδοχείο να έμενε ο κοσμαγάπητος βουλευτής -που δεν το πιστεύουμε-, για ξεκάρφωμα θα ήταν. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε αρχαία προφητεία του 24.000 π.Χ. (και θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε επόμενο πακέτο βιβλίων εκπτωτικών τηλε-εκδόσεων), ο Αδωνις επισκέφθηκε τους Δελφούς για να πάρει χρησμό για τη μοίρα της πατρίδος.

Στην Πυθία έδωσε λίστα κρίσιμων ερωτήσεων, οι οποίες ήταν τόσο πολλές που δεν χωρούσαν σε χάρτινες σελίδες - ακόμα κι αν κουβαλούσε μαζί του ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια. Γι' αυτό ο δαιμόνιος εθνεγέρτης τής έδωσε ένα τάμπλετ (κι αυτό με έκπτωση) που περιείχε την Αρτα και τα Γιάννενα σε απορίες. Θα τα καταφέρει η νέα κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κουρέψει το χρέος; Αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση, θα τον ξεπεράσει κάποιος του ΣΥΡΙΖΑ σε αρνητική δημοσιότητα; Τι πρέπει να κάνει για να μην πάρει έξτρα κιλά το Πάσχα και να ετοιμαστεί εγκαίρως για την παραλία; Πόσο υποφέρουν οι πλούσιοι, όταν ανησυχούν μην τυχόν και φτωχύνουν; Κιθαρίστας ή ντράμερ; Η μάντισσα που βλέπετε στη φωτογραφία τού απάντησε αμφίσημα: «Νιάου».

«Σεμνά και ταπεινά» φαίνεται ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης πως θέλησε να περάσει το προηγούμενο Σαββατοκύριακό του στο υπερπολυτελές σαλέ του Παρνασσού «Έλατος». Σύμφωνα με τις καταγγελίες αστυνομικών της περιοχής και κατόπιν εντολών ανωτέρων αξιωματικών δόθηκε η αστυνομική δύναμη σχεδόν τριών Νομών και 5 πόλεων για τη φύλαξη του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Υγείας, που θέλησε να απολαύσει το spa του στην περιοχή.
Αυτό που καταγγέλλουν όμως οι αστυνομικοί στην περιοχή, είναι ότι παρά την προσωπική αστυνομική φρουρά που έχει ο πρώην υπουργός, του δόθηκε και ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Άμφισσας, της Ιτέας, της Γραβιάς, των Δελφών και της Αράχωβας, αφήνοντας παντελώς αφύλακτες από αστυνομία και τις 5 αυτές πόλεις για ολόκληρο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το επόμενο δηλαδή των εκλογών.
Μάλιστα, αυτό που αγανακτισμένοι επισημαίνουν οι αστυνομικοί των περιοχών αυτών, είναι ότι παρόμοιες καταστάσεις αναγκάζονται να ζήσουν κάθε φορά που ένας «τηλεαστέρας» πολιτικός επισκέπτεται την περιοχή τους «για να απολαύσει ένα καλό σαπούνισμα στην πλάτη»... αφήνοντας στο έλεος των κακοποιών όλους τους κατοίκους τριών Νομών!
Μιλώντας στο NEWS 247 μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι: «Εάν συνεχιστεί αυτό το παραμύθι, θα τους πάω στα δικαστήρια».

Tην προσωπική του εκτίμηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό προβάλει ο Ερβέ Φαλσιανί σε βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα. Το πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, που αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ», γράφει ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με «500 εκατ. ευρώ» στην HSBC.
«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον (σ.σ. πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά) Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλσιανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: