Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον "προδότη" κανείς

“Σχολιαστής”

Σε προηγούμενο σχόλιο είχα χαρακτηρίσει τον Σαμαρά μικρόψυχο. Σήμερα μου δίνει το δικαίωμα να τον χαρακτηρίσω "προδότη". Γιατί, τι άλλο είναι ο πολιτικός που υπονομεύει την προσπάθεια της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας του για να ελαφρώσει τα βάρη, τα οποία η κυβέρνηση του Αντώνη και οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις φόρτωσαν στις πλάτες του απλού λαού; Και πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί αυτός που υποσκάπτει την προσπάθεια από υποτελής χώρα με νεοαποικιακούς όρους να γίνουμε και πάλι υπολογίσιμη και ισότιμη στην Ε.Ε.; Όλα αυτά που πρεσβεύει ο Σαμαράς, σε ένα άδικο και ψυχοφθόρο πείραμα, που επέλεξε να κάνει η Νέα Τάξη, με τη σύμφωνη γνώμη του απάτριδος πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου της χώρας μας, στα πλαίσια της επιβολής της παγκόσμιας διακυβέρνησης- διάβαζε της παγκόσμιας δικτατορίας της οικονομικής ελίτ όπου οι λαοί θα μετατραπούν στους μοντέρνους δουλοπάροικους.
Για να μην κατηγορηθώ για αντιπολιτευτική διάθεση από τους φανατικούς κεντροδεξιούς της συγκυβέρνησης την οποία ο λαός στις 25 Ιανουαρίου έκλεισε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, θα επικαλεστώ τον Θουκυδίδη, που έγραψε: «Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει...»
Στη συνείδησή μου- και στη συνείδηση των περισσότερων Ελλήνων- οι κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά βαρύνονται με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Αλλά δεν είμαι εισαγγελέας…

Η συνέχεια >>> VagiaBlog…

Έρχομαι να σχολιάσω το τελευταίο ατόπημα του Σαμαρά. Ο Σαμαράς αυτές τις μέρες τάχτηκε με τους μαφιόζους της Ε.Ε. και εναντίον της πατρίδας του! Ενώ από το βήμα της βουλής, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να στηρίξει την εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης, λέγοντας: «όποιος αγαπάει την πατρίδα του, θέλει να πετύχει η κυβέρνηση», με τις ενέργειές του τις επόμενες μέρες αυτοδιαψεύστηκε. Ο Σαμαράς, παίρνοντας μέρος στη σύσκεψη των Ευρωπαϊκών Λαϊκών Κομμάτων (ΕΛΚ) τάχτηκε κατά της πατρίδας μας- γιατί σίγουρα δεν την πονάει για πατρίδα του- και υπέρ της Ε.Ε., δηλαδή της με νόμιμο μανδύα οικονομικής εγκληματικής οργάνωσης στραγγαλισμού των μικρομεσαίων κατοίκων των κρατών της Ευρώπης, για να αυξήσει τα πλούτη της η οικονομική ολιγαρχία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- για πόσο χρόνο ακόμη, άραγε;- υπέγραψε κείμενο, το οποίο στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και το οποίο χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν «εμπόδιο» στο να βοηθηθεί η χώρα. Το κείμενο στρέφεται εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης αναφέροντας ότι πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Μα αν ο λαός ήταν σύμφωνος με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, ποιος ο λόγος να ρίξει την φαύλη αντιλαϊκή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και να δώσει την εντολή στον Αλέξη Τσίπρα; «Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις» επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης ανέφερε: «Επειδή γνωρίζω καλά τον Σαμαρά, είμαι βέβαιος ότι την ανακοίνωση του Λαϊκού κόμματος την έγραψε αυτός, άντε να έβαλε και ο Ραχόι ένα χεράκι!»
Ο Σαμαράς, μη μπορώντας ακόμη να χωνέψει την ήττα των εκλογών, απόρροια της αντιλαϊκής του τακτικής και της αηδίας των ψηφοφόρων για όλα τα ψέματα που είπε, στράφηκε κατά της χώρας του. Με την μανιοκαταθλιπτική του έπαρση, θεωρεί ότι έπρεπε ο λαός να επιβραβεύσει την πολιτική της υποτέλειας και της εξάρτησης. Ξέχασε ότι σ’ αυτή τη χώρα τραγούδησαν: «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή». Συμμάχησε, λοιπόν, για ακόμη μια φορά με τους εχθρούς της Ελλάδας, οι οποίοι για τα κέρδη των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιρειών θυσιάζουν το λαό μας. Εκατόμβες θυμάτων σε μια Ε.Ε. των ολίγων κερδοσκόπων σε βάρος των πολλών εργαζομένων κι απομάχων της εργασίας. Ο Σαμαράς υπέγραψε ένα ψεύτικο κείμενο, όπου παρουσιάζεται ευημερία, ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ η αλήθεια είναι πως συμβαίνει εντελώς το αντίθετο. Η ελληνική κοινωνία παρακμάζει, κλείνουν κάθε μέρα εταιρείες και εργοστάσια, και το πλεόνασμα είναι μια πλασματική φούσκα.
«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσωπούσε τη ΝΔ στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Δεν μας είπε, όμως, πως αυτή η πορεία είναι αδιέξοδη και δεσμεύει χρόνο με το χρόνο περισσότερο την πατρίδα μας στους εταίρους, που τους καθιστά δυνάστες. Έπαψαν οι εταίροι να είναι φίλοι, αρωγοί και συμπαραστάτες. Έγιναν εκβιαστές, τοκογλύφοι και εκμεταλλευτές της δυστυχίας, στην οποία έντεχνα μας έσπρωξαν με ένα καλά εκπονημένο σχέδιο. Σ’ αυτό το σχέδιο της παντοτινής εξάρτησης και υποτέλειας έχει συμπράξει ο Σαμαράς. Κι αυτό είναι που αντιμάχεται η νέα κυβέρνηση, με εντολή του ελληνικού λαού! Η στάση του μικρόψυχου και ιδιοτελή πρώην πρωθυπουργού εξόργισε όλους τους Έλληνες. Ακόμα και οι υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας είναι στα κάγκελα μετά την ντροπιαστική ανακοίνωση του ΕΛΚ, όπου είναι φανερό πως έχει βάλει το χεράκι του ο Σαμαράς. «Αυτή είναι η υποτιθέμενη στήριξη που θα προσέφερε ο Σαμαράς στον Τσίπρα»; αναρωτήθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον RealFM. «Μα είναι ανακοίνωση αυτή που έβγαλε το ΕΛΚ και συνυπέγραψε ο Σαμαράς; Έτσι την εννοεί την στήριξη; Άντε να μην πω τίποτε άλλο..» συμπλήρωσε. Μετωπική είναι και η κριτική από την εφημερίδα “Δημοκρατία”, που αφιερώνει ολόκληρο άρθρο με τίτλο: «Το ΕΛΚ με ψήφο του Σαμαρά κατά της Ελλάδας»! χαρακτηρίζοντας μάλιστα την συμπεριφορά του Σαμαρά μικρόψυχη.
Σφοδρές ήσαν και οι αντιδράσεις από στελέχη της Ν.Δ. και αυτό είναι προς τιμή τους. Η αρχή έγινε από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, τον Δημήτρη Σιούφα, που χαρακτήρισε ατυχέστατη την αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία, με το οποίο οι ευρωπαίοι κεντροδεξιοί ηγέτες καλούσαν τον Αλέξη Τσίπρα «να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά». «Ατυχέστατη η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις. Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία;» αναρωτήθηκε με τη σειρά του ο κ. Σιούφας.
Η πιο επιθετική δήλωση προήλθε από την Ντόρα Μπακογιάννη, ένα από τα πιο στελέχη της ΝΔ με την πιο φιλοευρωπαϊκή στάση. «Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» είπε το βράδυ της Παρασκευής η βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθηνών και πρόσωπο που έχει κινηθεί έντονα στο παρασκήνιο για να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια. Το ακριβέστερο, βέβαια, θα ήταν να πει «κρίμα Αντώνη» και να στηλιτεύσει την αντεθνική στάση του, αφού στην εθνική διαπραγμάτευση έδειξε πως δεν είναι Έλληνας. Η Ντόρα, φυσικά, δεν ξεχνάει την προδοσία του Σαμαρά προς την παράταξη και τον πατέρα της, οπότε όποιος έγινε μια φορά προδότης, εύκολα μπορεί να ξαναγίνει!
«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε και ο Γιάννης Μιχελάκης το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σχετικά με την Ελλάδα, δηλώνοντας μάλιστα ότι ήταν απαράδεκτη και «η αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία». Ο Μιχελάκης τονίζει ακόμη ότι «όταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση». Έμμεσα ο Μιχελάκης είπε απαράδεκτο τον Σαμαρά! Γιατί ο αρχηγός της Ν.Δ. δέχτηκε πως η χώρα που κυβερνούσε ήταν μια μπανανία, και όχι ένα ελεύθερο κράτος.
Τα αργύρια της προδοσίας είναι γλυκά. Γι’ αυτό, την προδοσία πολλοί αγάπησαν. Το στίγμα, όμως, το προδότη είναι παντοτινό. Αυτό το στίγμα, που είχε ξεθωριάσει, ήρθε με την υπογραφή στο κείμενο του ΕΛΚ, να το φρεσκάρει ο Σαμαράς. Και επειδή στη Ν.Δ. οι μνήμες των παλιών στελεχών δεν ξεθωριάζουν, ετοιμάζονται να σουτάρουν τον προδότη…



Δεν υπάρχουν σχόλια: