Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Φωτογραφία KIRLIAN- Ανθρώπινη “Αύρα”


[[ δαμ-ων ]]

… Η άλλη πλευρά του ανθρώπου…
Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί, τι είναι ο άνθρωπος; Είναι μόνον αυτό που βλέπουμε ή είναι και “κάτι άλλο” που δεν βλέπουμε;
Αν έχουμε επιστημονικές, ιδεολογικές ή θρησκευτικές παρωπίδες ίσως να μη μπορέσουμε να απαντήσουμε. Θα πρέπει ο νους μας να επεξεργαστεί χωρίς προκατάληψη το θέμα, αλλά συγχρόνως να διυλίζει τις διάφορες απόψεις.
Ο καθένας μας είναι ένας “δέκτης” που από τη φύση του μπορεί να συντονιστεί σε ορισμένη περιοχή “συχνοτήτων” στα λεγόμενα “πνευματικά θέματα”. Αν δεν είσαι “συντονισμένος”, φίλε αναγνώστη, θα αντιπαρέλθεις αυτό το τμήμα με μια αχνή απορία. Αν όμως είσαι “συντονισμένος”, θα βρεις στοιχεία προβληματισμού και έρευνας, ώστε να δώσεις τις απαντήσεις σου.
Ο άνθρωπος φέρνει μέσα του μια μικρογραφία του Απείρου, έναν πυρήνα της όλης Δημιουργίας, ένα πανομοιότυπο του Σύμπαντος Κόσμου, έναν σπινθήρα του Πνεύματος του Θεού. Αποτελεί το δονητικό μόριο στην αιώνια ύπαρξη του Αιώνιου, γιατί ο άνθρωπος είναι:
Η μικρή διάνοια της Κοσμικής Διάνοιας…
Η μικρή ζωή της Μεγάλης ζωής…
Η μικρή χαρά της Αιώνιας Χαράς…
Το μικρό φως του Άπειρου Φωτός…
Ο άνθρωπος δεν έχει πνεύμα απλά, αλλά αντίθετα είναι Πνεύμα που γίνεται άνθρωπος, αφού “ντυθεί” με κατάλληλους φορείς συνείδησης, με κατάλληλες “προσωπίδες” για να ενσαρκωθεί στον κόσμο.
Σε μια βασική προσέγγιση ο άνθρωπος αποτελείται από δύο στοιχεία, το Πνεύμα και τη Μορφή. Η Μορφή είναι το σύνολο των “προσωπίδων” που επιτρέπουν την αισθητή έκφραση του Πνεύματος.
Η Πνευματική φύση του ανθρώπου είναι τριπλή (τριάδα), ενώ η μορφική του φύση είναι τετραπλή. Έτσι ο άνθρωπος διαθέτει επτά φορείς που επιτρέπουν στη Συνείδησή του να δρα στα επτά Κοσμικά επίπεδα, τα οποία αποτελούν το Σύμπαν μας και του οποίου ένα μικρό μέρος είναι ορατό σε εμάς.
Ο άνθρωπος, λοιπόν, είναι ένα σύνολο επτά περιβλημάτων, που το ένα διαπερνά και περιτυλίγει το άλλο. Το καθένα έχει τον δικό του ρυθμό- συχνότητα και κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες σκεπτόμενος, αισθανόμενος, δρώντας κι αντιδρώντας ο άνθρωπος συνειδητοποιεί τον κόσμο στον οποίο ζει και υπάρχει.
Ας γνωρίσουμε σε γενικές γραμμές τους τέσσερις κατώτερους φορείς του ανθρώπου:
1) Φυσικό σώμα: Είναι ο πρώτος φορέας και ο πλέον φανερός. Απαρτίζεται από υλικά μόρια, τα οποία σχηματίζουν τα κύτταρα, που αποτελούν αμέτρητες μικρές “ζωές”. Τα κύτταρα δρουν επιλεκτικά εκτελώντας ένα συγκεκριμένο έργο και είναι παράδειγμα αυτοσυνείδησης. Έτσι η καθαρά φυσική συνείδηση είναι η συνολική συνείδηση των κυττάρων.
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι στη Φύση τα πάντα έχουν “ζωή” και τίποτα δεν πρέπει να λαμβάνεται σαν “άψυχο”, γιατί το Αιώνιο Πνεύμα είναι «πανταχού παρόν και τα πάντα πληρόν».
Σύμφωνα με τον εσωτερισμό, όλα έχουν ψυχή, όλα είναι έμψυχα, αλλά με τις εξής διακρίσεις:
Η ψυχή στο ορυκτό βασίλειο κοιμάται…
Η ψυχή στο φυτικό βασίλειο ονειρεύεται…
Η ψυχή στο ζωικό βασίλειο αφυπνίζεται…
Η ψυχή στο ανθρώπινο βασίλειο δρα…
2) Αιθερικό σώμα: Είναι ο φορέας ζωτικότητα, η ενέργεια που τροφοδοτεί το φυσικό σώμα. Αποτελεί έναν συσσωρευτή της Κοσμικής Ενέργειας. Σχηματίζεται από “ύλη” πολύ λεπτής υφής και γι’ αυτό δεν το αντιλαμβανόμαστε με τα αισθητήρια όργανα.
Το αιθερικό σώμα θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και ενεργειακό σώμα του ανθρώπου και αποτελεί αυτό που αποκαλούμε “αύρα”.
Πιστεύεται ότι τη στιγμή της Δημιουργίας σχηματίστηκε μια ενέργεια, πάντα παρούσα και μεταφερόμενη που δίνει “ζωή” στους ήλιους, στους πλανήτες, στη γη μας, σε όλα τα βασίλεια, από το ορυκτό ως το ανθρώπινο. Είναι ένας Κοσμικός Ηλεκτρισμός που θέτει τα πάντα σε κίνηση, που πάλλεται και ριγεί μέσα σε κάθε άτομο του Σύμπαντος, που δρα πάνω στην ουσία του Διαστήματος, την διαφοροποιεί σε διάφορα ενεργειακά κέντρα, θέτει σε δράση το Νόμο της Κοσμικής Εξέλιξης και παρουσιάζει όλες τις καταστάσεις και τα πράγματα μέσα στον Κόσμο. Ο Ηράκλειτος την ονόμασε «αείζωον πυρ».
Οτιδήποτε υπάρχει μέσα στον ορατό και τον αόρατο κόσμο δονείται και συνέχεται από την κοσμική αυτή ενέργεια, που τη συναντάμε μέσα στα ορυκτά, στα φυτά, στα ζώα και στον άνθρωπο, που κρατά σε συνοχή από το πιο μικρό μόριο ως το πιο μεγάλο ηλιακό σύστημα. Η Κοσμική αυτή ενέργεια είναι γνωστή με διάφορα ονόματα, όπως Πράνα, Βιοενέργεια και κατά τον λαμπρό γιατρό και ερευνητή Βίλχεμ Ράιχ Οργόνη.
Στον άνθρωπο δίνει τη ζωή, την υγεία, την ψυχική και φυσική ισορροπία. Η υγεία και η εν γένει ζωή του ανθρώπου στηρίζεται στη σωστή απορρόφηση της ενέργειας αυτής και την ισορροπημένη αποθήκευσή της. Για την απορρόφηση υπάρχουν επτά ενεργειακά κέντρα που λέγονται τσάκρας. Αυτά είναι συσσωρευτές ενέργειας και συγχρόνως μετασχηματιστές, που υποβιβάζουν τις δονήσεις της για να την καταστήσουν κατάλληλη να διοχετευτεί στο φυσικό σώμα.
Τα κέντρα “τσάκρας” είναι κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και παρέχουν την ενέργεια σ’ έναν από τους επτά κύριους ενδοκρινείς αδένες, οι οποίοι διοχετεύουν την ενέργεια διαμέσου των εκκρίσεων στο σώμα μας.
Αυτό το ενεργειακό σώμα αποτελεί την ανθρώπινη αύρα, που φωτογραφίζουμε με τη μέθοδο Kirlian.
3) Συναισθηματικό (αστρικό) σώμα: Είναι ο φορέας των συγκινήσεων και των συναισθημάτων, των παθών και της επιθυμίας. Ο φορέας του οποίου ο παλμός δίνει το έναυσμα για την ανθρώπινη ύπαρξη και εμπειρία, για τις υλικές απολαύσεις και απολαβές, που μας αναγκάζει κάτω από το κράτος της επιθυμίας και των συνεπειών της ν’ ανταποκρινόμαστε στα ερεθίσματα της ύλης και να μαθαίνουμε το χειρισμό της.
Συναισθηματικό σώμα έχουν και τα ζώα. Αυτό το σώμα είναι λεπτότερης “ύλης” και υψηλότερων δονήσεων απ’ ότι είναι η “ύλη” του αιθερικού σώματος, και το περιβάλλει. Ο άνθρωπος διαμέσου των αισθήσεων αποκτά εμπειρία, διακρίνοντας την αληθινή αιτία της χαράς και του πόνου, οπότε διευρύνεται η συνειδητότητά του.
4) Νοητικό σώμα: Είναι ο κατ’ εξοχήν ανθρώπινος φορέας της συνείδησης. Με αυτό το σώμα, που έχει σχήμα ωοειδές και περιβάλλει και διαπερνά όλα τα άλλα, έχουμε την ικανότητα ν’ αντιλαμβανόμαστε τον αφηρημένο κόσμο των ιδεών και να σχηματίζουμε νοητικές εικόνες.
Με το νοητικό σώμα εκφράζεται η ικανότητα του ανθρώπου να σκέπτεται, να κρίνει και ν’ αποφασίζει. Να πετυχαίνει η ζωή του να διαφέρει από την άλογη και την ενστικτώδη κατάσταση του ζώου.
Με την “ύλη” του πεδίου αυτού πλάθονται σκέψεις που λύνουν τα προβλήματα του φυσικού κόσμου, παρέχεται η δυνατότητα επινοήσεων και εφευρέσεων που ανεβάζουν την ποιότητα της ζωής μας, διαμορφώνουν ιδεολογίες, ιδανικά, πρότυπα. Έτσι ανυψώνεται η νοητική ύλη και πνευματοποιείται, οπότε εκπληρώνεται ο “σκοπός” του ανθρώπου.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το κάθε ανώτερο σώμα επηρεάζει το κατώτερό του. Έτσι το νοητικό επηρεάζει το αστρικό καθώς και τα υπόλοιπα, ενώ το αστρικό επηρεάζει το αιθερικό και το φυσικό. Μια αισιόδοξη σκέψη μπορεί να δώσει ενέργεια και να δραστηριοποιήσει το φυσικό σώμα, ενώ μια απαισιόδοξη να δημιουργήσει μέχρι και κατάσταση ασθένειας. Ορισμένες ασθένειες ξεκινούν από το νοητικό μας σώμα και το αστρικό, όπως καταστάσεις κατάθλιψης, άγχους, φοβίας ή απόγνωσης και καταλήγουν σε ασθένεια του φυσικού σώματος με εκδήλωση καρδιοπάθειας, πεπτικού έλκους ή καρκίνου.

Επίλογος
Αυτή η τετραπλή φύση του ανθρώπου συγκροτεί την όλη αύρα που αποτυπώνεται στη φωτογραφία Kirlian. Ο άνθρωπος είναι ο μικρόκοσμος του Σύμπαντος, του οποίου η δομή είναι επταπλή. Πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες, θα αποδειχθούν επιστημονικά και θα αποδεχθούν οι επιστημονικοί κύκλοι θέματα που τώρα συζητούνται μόνο σε κύκλους εσωτερισμού και γενικότερα η γνώση μας θα διευρυνθεί γι’ αυτό το θαυμάσιο που λέγεται άνθρωπος. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι διαμέσου του φθαρτού τετραπλού μας σώματος εκδηλώνεται κι αποκτά εμπειρία το “Άφθαρτο Στοιχείο” μας. Ότι ο άνθρωπος αποτελεί έναν «εν δυνάμει θεό» κι αυτό είναι το μεγαλείο του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: