Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΝΕΡΟ- ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ: Αποκρύψεις


Από τον Γεωλόγο: Αντώνη Κρητικό

Aς συνεχίσουμε αναφέροντας όλα τα αντικείμενα όσα μας περιβάλλουν ή χρησιμοποιούμε συνεχώς και είναι αναπόσπαστα δεμένα με το καρκινογόνο Cr+6, το οποίο σημειώστε επίσης ότι ως ουσία είναι ισχυρότατο μυκητοκτόνο. Όσοι δεν έχετε καθόλου ασχοληθεί θα εκπλαγείτε υπέρμετρα έως πολύ δυσάρεστα με τα επόμενα. Όσα θα αναφέρω κατωτέρω είναι όπως και στην αρχή τα χαρακτήρισα, από τα άγνωστα ή ανεπαρκώς διερευνημένα ή σκόπιμα αποκρυπτόμενα για εμπορικούς λόγους ή λόγους αναγκαιότητας. Θα τα αριθμήσω ως Απόκρυψη 1,2, κ.λ.π. και σας εύχομαι καλή και κυρίως προσεκτική ανάγνωση.

Απόκρυψη 1.
Tα δέρματα, όλα τα δέρματα, επεξεργάζονται με εξασθενές για απολύμανση, βακτηριοκτόνωση και ενίσχυση της αντοχής. Τα δερμάτινα ρούχα λοιπόν, τα παπούτσια ,οι τσάντες, οι ζώνες, τα λουράκια των ρολογιών, οι ιμάντες στα μπιχλιμπίδια του λαιμού και κάθε δερμάτινο αντικείμενο, έχουν εξασθενές, το οποίο όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος, ως αναθυμιάσεις περνάει μέσα από τους ανοικτούς πλέον πόρους του δέρματός μας. Υπάρχει στον κόσμο άνθρωπος που δεν έχει έρθει σε επαφή με δερμάτινα αντικείμενα? .

Απόκρυψη 2.
Το χρώμιο οφείλει την ονομασία του στην δυνατότητά του να παράγει ποικιλία χρωμάτων. Όλες οι βαφές ρούχων, δερμάτων, μαλλιών, νυχιών, τα κραγιόν κ.λ.π. αποκτούν τον χρωματισμό τους με το εξασθενές. Το ασθενές φύλο λοιπόν έχει μόνιμα το καρκινογόνο Cr+6 σε επαφή με το δέρμα του. Και επειδή είναι και μεταλλαξιογόνο, είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που οι γυναικολόγοι απαγορεύουν στις εγκύους να βάφουν τα μαλλιά τους.

Απόκρυψη 3.
Όλα τα μυκητοκτόνα εμποτισμού ξύλων και όλα τα υποστρώματα βερνικιών ξύλου περιέχουν εξασθενές. Για το λόγο αυτό στις οδηγίες γράφουν «.. η χρήση σε καλά αεριζόμενο χώρο..», ή με μάσκα ώστε να αποφεύγεται η εισπνοή των αναθυμιάσεων.
Απόκρυψη 4.
Όλα τα αντισκωριακά υποστρώματα βαφής μετάλλων περιέχουν εξασθενές, επειδή έχει αυξημένη αντοχή στην διάβρωση.

Απόκρυψη 5.
Οι μοριοσανίδες ( νοβοπάν, μελαμίνη κ.λ.π.), είναι εμποτισμένες με εξασθενές για προστασία από μύκητες ή σκουλήκια ξύλου. Δεν υπάρχει κατοικία χωρίς τα συνθετικά αυτά ξύλα (ντουλάπια, συρτάρια, γραφεία, έπιπλα κ.λ.π. κατάλογος ατελείωτος), τα οποία όμως παρουσιάζουν φαινόμενα εξάχνωσης (μορφή εξάτμισης στερεού όπως π.χ. η ναφθαλίνη). Με την εξάχνωση η ατμόσφαιρα σε κάθε σπίτι εμπλουτίζεται με όλες τις χημικές ουσίες που συμμετέχουν στην κατασκευή των μοριοσανίδων, άρα και με εξασθενές. Φαντασθείτε τι γίνεται στα ξυλουργεία.

Απόκρυψη 6.
Η επεξεργασία για τον χρωματισμό του Αλουμινίου, γίνεται με εξασθενές. Τα χρωματιστά αλουμινένια κουφώματα λοιπόν στο σπίτι σας έχουν Cr+6, το οποίο επίσης παρουσιάζει εξάχνωση. Όπως και στα ξυλουργεία, σκεφθείτε και για τα αλουμινάδικα.

Απόκρυψη 7.
Όλοι οι ανοξείδωτοι λέβητες αποθήκευσης υγρών αλλά και τα ανοξείδωτα γυαλιστερά μαγειρικά σκεύη οικιακής ή επαγγελματικής χρήσης, έχουν επικάλυψη Cr+6 για προστασία από την διάβρωση.

Απόκρυψη 8.
Όλα τα υλικά ηλεκτροσυγκόλησης περιέχουν εξασθενές. Πόσοι υπάρχουν που δεν έχουν βρεθεί δίπλα σε σιδερά και δεν έχουν αναπνεύσει την κάπνα που αναδίδει το ηλεκτρόδιο που καίγετα.

Απόκρυψη 9.
Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές, εξασθενές υπάρχει και στον καπνό του τσιγάρου. Ο καπνός όμως ως φυτό υπέργειο, δεν έχει εξασθενές. Τρισθενές ίσως λόγω εδάφους ή νερού άρδευσης, (αν και στις καπνοπαραγωγικές περιοχές δεν αναφέρονται προβλήματα χρωμίου), εξασθενές όμως όχι. Κατά συνέπεια δύο ερμηνείες υπάρχουν: Ή δεν έχει και είναι και αυτό μια ανεύθυνη ανακοίνωση στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ή αν έχει τότε είναι υπολείματα από τα ανεξέλεγκτα ραντίσματα με φυτοφάρμακα. Ιδιαίτερα ισχυρά ραντίσματα, όπως έχει από παλιά ανακοινωθεί, απαιτούν οι ποικιλίες καπνού που εισήχθησαν, επειδή χρειάζονται μακροχρόνια προσαρμογή στις δικές μας κλιματικές συνθήκες.

Απορίες και προτροπές.
Είπα στην αρχή του κειμένου ότι το Cr+6 είναι ισχυρότατο μυκητοκτόνο και ως τέτοιο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στα συστατικά των μυκητοκτόνων φυτοφαρμάκων. Πόσο αλήθεια είναι αυτό? Τι σημαίνει για τα καλλιεργούμενα είδη και κυρίως για τον καταναλωτή? Τέτοιες απαντήσεις θέλω από τον κάθε επίκουρο, αναπληρωτή ή τακτικό καθηγητή στην Πανεπιστημιακή έδρα της Χημείας τροφίμων ή αλλαχού. Όχι γενικόλογες βαρύγδουπες ανακοινώσεις για «..επιβάρυνση των προϊόντων με βαρέα μέταλλα στις περιοχές με κακή ποιότητα αρδευτικού νερού..» που δημιουργούν ελεγχόμενων ίσως προθέσεων εντυπώσεις και σύγχυση στους καταναλωτές. Θέλω υπεύθυνες και με στοιχεία απαντήσεις για όλα όσα ρωτώ στις παραγράφους με τον υπότιτλο Δεδομένο 4, 5 και 10. Ούτε θορυβώδεις συνεντεύξεις προς μάλλον αδαείς δημοσιογράφους κάτω από εντυπωσιακούς τίτλους «…νερό δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα …» και άλλα όμοια.
Και κρίνω αδαή την δημοσιογράφο επειδή σίγουρα βάφει νύχια, χείλη και μαλλιά, ενδεχομένως καπνίζει, φοράει τουλάχιστον δερμάτινα παπούτσια ίσως και μπουφάν το χειμώνα, αλλά αφού δεν ρωτά ούτε για την δική της υγεία, προφανώς έχει παντελή άγνοια για το αντικείμενο της συνέντευξης και την σοβαρότητα του θέματος !!! Είναι επίσης προφανές ότι η εν λόγω «επαγγελματίας της ενημέρωσης», δεν είδε ποτέ της γλάστρα ή κήπο, για να θυμηθεί και να ρωτήσει για τον «τοξικό» σίδηρο που είναι αναγκαιότατος στις καλλιέργειες !!! Επιμένω λοιπόν στις δικές μου ερωτήσεις στα Δεδομένα 4, 5 και 10 και κυρίως σε αυτήν εδώ: Ερεύνησε κανείς την χρήση του Cr+6 στα μυκητοκτόνα φυτοφάρμακα και τι βρήκε για τις ποσότητες που δέχονται τα φυτά, τα υπολείμματα σε φύλλα και καρπούς? Η μήπως η εμπλοκή στα «χωράφια» των φαρμακοβιομηχανιών θέλει ….ψυχή….και….., οπότε αρκούμαστε σε πομπώδεις γενικολογίες ? Γιατί δεν ενημερώνετε τον κόσμο για όλα αυτά που γράφω πιο πάνω ως αποκρύψεις? Η μη ανοιχτή, ξεκάθαρη και σε βάθος ενημέρωση, είναι από «αφηρημάδα» ή έχει και καλά κρυμμένες προεκτάσεις? Θέλουμε όλοι μια ξεκάθαρη απάντηση και όχι ψέλλισμα αστείων δικαιολογιών. Και βέβαια χρειάζεται σοβαρότητα από όσους έχουν σαν επάγγελμα την ενημέρωση των πολιτών.
Κυρίες και κύριοι δημοσιογράφοι, η έντονη ρύπανση του περιβάλλοντος και η υποβάθμιση της ζωής μας είναι γεγονός για το οποίο ευθυνόμαστε πρώτοι εμείς, επειδή ξεχάσαμε τις πραγματικές ανάγκες μας ως άτομα και τις μετατρέψαμε σε νεοπλουτίστικη καταναλωτική μανία. Όταν αποφασίζετε όμως να ασχοληθείτε και να παρουσιάσετε το οποιοδήποτε θέμα με κοινωνικές προεκτάσεις, είναι σωστό και χρήσιμο πρώτα από όλα να έχετε εσείς μια σχετική γνώση που αποκτάται βέβαια με έρευνα και πολύ κόπο. Στους πίνακες με τις συγκεντρώσεις των στοιχείων, ούτε οι μονάδες μέτρησης είναι σωστές και όμως αυτοί οι πίνακες δημοσιεύονται για να διαφωτίσουν! Η δημοσίευση όμως μιας συνέντευξης για ένα σοβαρό ζήτημα, μετατρέπεται σε διαστρέβλωση όταν ακροβατείτε σε άγνωστο πεδίο και η «επιδίωξη» ενημέρωσης των πολιτών μέσα από την δική σας παντελή άγνοια, αφαιρεί από το αποφασίζετε την επί κεφαλής πρόθεση.

Επίλογος.
Φίλες και φίλοι ελπίζω να βοήθησα, όσο μπόρεσα, να γίνουν αντιληπτά κάποια στοιχεία σχετικά με σοβαρά θέματα υγείας και όχι μόνο, με τα οποία οι αρμόδιοι φορείς ή δεν ασχολήθηκαν ή απέκρυψαν ή διαστρέβλωσαν.
Δυστυχώς το καρκινογόνο και μεταλλαξιογόνο Cr+6 είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Μπορούμε όμως να μετατρέψουμε την «συνεργασία» μας σε ελεγχόμενη και με περίσκεψη «σχέση», αφού πρώτα ξεκαθαρίσουμε με τον εαυτό μας τι θέλουμε.
Στα Βάγια όμως οι Δημοτικοί μας άρχοντες, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, που έπρεπε να πάρουν καθοριστικές για την υγεία μας αποφάσεις, αδιαφόρησαν. Αντί να λυθεί το ποιοτικό πρόβλημα με επεξεργασία του υπάρχοντος νερού, έτσι ώστε από τον Φεβρουάριο του 2009 να έχουμε καθαρό νερό, προτίμησαν να ξοδέψουν τα ίδια χρήματα ψάχνοντας στην ίδια ρυπασμένη περιοχή, να βρούν καθαρό νερό.
Αψυχολόγητες ενέργειες που ταλαιπωρούν τους Δημότες και τους αναγκάζουν να αγοράζουν εμφιαλωμένο. ΓΙΑΤΙ ?
Στις επώνυμες δύο φορές καταγγελίες μας σχετικά με το θέμα, δεν απάντησαν ούτε οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, ούτε η Νομαρχία, ούτε η Περιφέρεια, ούτε δυστυχώς η κ. Καραβασίλη υπεύθυνη για το περιβάλλον.
Μήπως χρειάζεται να ξαναπούμε για τις ανεύθυνες έως βλαπτικές ενέργειες της αντιπολίτευσης του Δήμου και ειδικά της μείζονος?

Και μία συμβουλή: Να είσαστε πολύ-πολύ επιφυλακτικοί με τα «μαγικά μηχανήματα» της αγοράς που σας προσφέρουν την πανοπλία του ιππότη έναντι όλων των εχθρών.
Δεν χρειάζεται πανικός αλλά σκέψη, επειδή συνήθως στην ζωή μας τα χρήσιμα πράγματα δεν είναι ακίνδυνα. Και το χρώμιο είναι από τα πολύ χρήσιμα.
Όχι όμως στο πόσιμο νερό και στο νερό οικιακής χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: