Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Αίσιμα και Αδήριτα


Ούτις

• Χωρίς ενοχές κάνει τις διακοπές του ο πρωθυπουργός. Φρόντισε και έβαλε τον αυτόματο πιλότο του ΔΝΤ με καπεταναίους τη τρόικα. Έτσι το ΄ριξε στο κανώ και στο κολύμπι με κρόουλ, πεταλούδα και υπτίως. Πρότεινε και στα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου να κάνουν το ίδιο. Και αυτοί χωρίς ενοχές…
Και εδώ είναι το μέγα θέμα. Ο πολιτικός κόσμος δεν αισθάνεται διόλου ενοχές για τη δεινή κατάσταση στην οποία οδήγησε τη χώρα. Αυτοί έφαγαν και έστειλαν σ’ εμάς το λογαριασμό. Αυτοί πήραν τις μίζες και εμείς πληρώνουμε τα δεκάδες ακίνητα, βίλες, εξοχικά και όσα έβγαλε ο καθένας τους στις τράπεζες του εξωτερικού. Και από πάνω μας κοροϊδεύουν πως θα στείλουν τους ενόχους φυλακή. Οι ένοχοι είναι στελέχη και των δύο κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία. Ποιος πολιτικός νάνος έχει το ανάστημα να στείλει στη φυλακή τους δικούς του, χωρίς να συνυπολογίσει το πολιτικό κόστος; Από τη στιγμή που έχουμε το Νοέμβρη εκλογές για την Τ.Α. κανένας δεν θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα.
Καλές διακοπές, Γιώργο. Πρόσεξε μόνο μήπως το κανώ προσκρούσει σε κανένα ερευνητικό πλοίο των Τούρκων ή σε καμία πολεμική φρεγάτα τους. Κι όταν κολυμπάς, αν δεις κάτι δίπλα σου μαύρο και μεγάλο, μην ανησυχήσεις. Θα είναι κανένα τουρκικό υποβρύχιο.
Τα μπάνια είναι σημαντικότερα από την επίλυση των διαφορών με τους κολλητούς μας Νέο-οθωμανούς. Εξάλλου τι διαφορές έχουμε; Το Αιγαίο είναι μεγάλο πέλαγος. Έχει πολλά νησιά και μπόλικο πετρέλαιο. Ας πάρουν κι αυτοί το μισό. Εμείς κι αν το έχουμε αχρείαστο μας είναι. Θα μας το πάρουν έτσι κι αλλιώς εκείνοι που θέλεις να μας καπελώσουν. Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση, ντε.
Εκεί που σπούδασες εσύ, δεν σας έμαθαν για το ελληνικό φιλότιμο, για πατριωτισμό, για υφαλοκρηπίδα, για ΑΟΖ. Σας έμαθαν να υπακούετε σε όσα σας προστάζουν οι Σιωνιστές, στην Παγκοσμιοποίηση και ότι τα κράτη δε χρειάζονται εθνικές κυβερνήσεις. Τους αρκεί η παγκόσμια Διακυβέρνηση, που την επιθυμείς διακαώς.
Μπήκες και στη δύσκολη ηλικία, στην οποία αρχίζουν και τα προβλήματα των αρθριτικών. Γι’ αυτό τα μπάνια είναι σημαντικότερα από τα προβλήματα των νεοελλήνων. Τι σημασία έχει αν τους ξεζούμισες κι αυτοί δεν θα πάνε διακοπές. Από αρχαιοτάτων χρόνων υπάρχουν οι πένητες και οι έχοντες και κατέχοντες. Οι πένητες ας πεθάνουν. Λίπασμα θα γίνουν για να θρέψουν τα σκουλήκια του καπιταλισμού. Του συστήματος, εννοώ, που υπηρετείς. Γιατί αυτό το σοσιαλιστικό έχει ξεθωριάσει προ πολλού. Το ΠΑΣΟΚ μας, στο οποίο πιστέψαμε από νεοτάτων χρόνων, το καταντήσατε ΠΑνελλήνιο ΣΟΚ και η λέξη σοσιαλιστικό το μεταφράστατε σε σοσια-ληστ(ρ)ικό.
Κανένας υπουργός, κανένας βουλευτής, εφέτος δεν έπρεπε να κάνει διακοπές! Όταν βάζεις τω χώρα στο μάτι του κυκλώνα, δεν χαλαρώνεις. Βρίσκεσαι σε εγρήγορση. Επεξεργάζεσαι σχέδια, μελετάς, εξετάζεις όλες τις εκδοχές, ζητάς συμβουλές από του ειδήμονες (τους ανεξάρτητους που αγαπάνε αυτή τη χώρα, όχι τους βαλτούς που θέλουν να την αλυσοδέσουν) για να βρεις λύσεις στα αδιέξοδα. Διαπραγματεύεσαι επενδύσεις, ώστε να μειώσεις την ανεργία. Σκεφτήκατε ποτέ σας το τεράστιο κοινωνικό και εθνικό πρόβλημα που δημιουργήσατε με τα μέτρα του μνημονίου;
Δεν έχετε εφέτος την πολυτέλεια των διακοπών. Πρέπει να σας το απαγορεύει η συνείδησή σας. Αν έχετε, βέβαια…

• Ανάμεσα στον πατέρα (Αντρέα) και στο γιό (Γιώργο) υπάρχει ένα αβυσσαλέο χάσμα.
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, είπε αυτός. Η Ελλάδα ανήκει στο ΔΝΤ, στους Εβραίους τραπεζίτες και στη Παγκόσμια Μαφία, μας λέει ετούτος.
Βυθίσατε το «Χόρα» είπε εκείνος. Ελάτε ελεύθερα να κάνετε έρευνες, λέει το “παιντί”. Κήρυξε επιστράτευση μόνο για μια έξοδο του Πίρι Ρέις έτοιμος να υπερασπίσει την εδαφική ακεραιότητα ο “Πατέρας”. Διαμαρτύρεται αναιμικά για την τιμή των όπλων ο “γιος”.
Μίλησε και πήρε μέτρα για υπερήφανα γηρατειά, ο Αντρέας. Τα κατάντησε τραγικά και μίζερα, ο Γιώργος.
Έχτισε ένα κοινωνικό κράτος με επίκεντρο τον πολίτη, εκείνος. Γκρέμισε το κοινωνικό κράτος και μετατόπισε το επίκεντρο στις τράπεζες, ετούτος.
Μας έκανε αισιόδοξους και εθνικά υπερήφανους, αυτός. Σκόρπισε παντού της απαισιοδοξία και νιώθουμε εθνικά ξεφτιλισμένοι, από τούτον.
Οι μέρες μας ήσαν ηλιόλουστες και με ελπίδα για καλύτερες συνθήκες, τότε. Τώρα είναι μουντές με εξανεμισμένη κάθε ελπίδα. Οι Έλληνες γελούσαν, τότε- έφυγε το χαμόγελο από τα χείλη μας, τώρα.
Καθιέρωσε την χώρα ως τον ισότιμο εταίρο στην Ε.Ε. με λόγο που μετρούσε, ο πατέρας. Καταντήσαμε το μαύρο πρόβατο και μας συμπεριφέρονται σαν να ήμασταν πόρνες, επί των ημερών του γιού.
… Μερικές μόνο διαφορές… Αβυσσαλέο το χάσμα… Αβυσσαλέα η ποιότητα ζωής μας και η ψυχολογική μας κατάσταση…

(*) Αίσιμα = όσα όρισε η μοίρα, τα ορθά και δίκαια
Αδήριτα = όσα δεν μπορούν να αγνοηθούν, επιτακτικά
Αίσιμα και αδήριτα: αυτά που είναι ορθά και επιτακτικά να ειπωθούν, όσα λέγονται στα ίσα και σταράτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: