Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Αίσιμα και αδήριτα (Γ΄)

Ούτις

● Ο 4ος ΔΡΟΜΟΣ
Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, εισήγαγε τον όρο του “Δημοκρατικού Σοσιαλισμού” ή αλλιώς του “Τρίτου Δρόμου”. Πριν λίγες μέρες ο γιος του, Γιώργος, έκανε τη μεγάλη ανατροπή και σε συνέντευξή του στην αμερικάνικη εφημερίδα Christian Science Monitor, μίλησε για τον “4ο Δρόμο”.
Ο Γ. Παπανδρέου παραδέχθηκε την αποτυχία του “τρίτου δρόμου”, του συμβιβασμού του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό, λέγοντας ότι η εμπιστοσύνη στην ικανότητα αυτορύθμισης της αγοράς αποδείχθηκε λανθασμένη. Ο Τρίτος Δρόμος κατέληξε στον πλήρη θρίαμβο του πιο σκληρού καπιταλισμού και μάλιστα στην περίπτωση της Ελλάδας, του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού.
Απέφυγε να πει πως η σύλληψη ήταν μεγαλοφυής, γιατί στα πλαίσια του καπιταλισμού λειτούργησε ένα κράτος κοινωνικό με επίκεντρο τον πολίτη. Οι ίδιοι όμως οι εμπνευστές έβαλαν στη συνέχεια πολύ νερό στο κρασί και το σοσιαλιστικό προφίλ το εκμεταλλεύτηκαν οι επιτήδειοι και καταλήστεψαν το κράτος. Εμφανίστηκαν στην ελληνική κοινωνία προκλητικοί νεόπλουτοι, που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού, επικράτησε η διαφθορά και η ανηθικότητα. Συνεπώς για την αποτυχία τους εγχειρήματος του 3ου δρόμου ευθύνεται η παράταξή του, και κατά ένα μέρος ο ίδιος, αφού συμμετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ως υπουργός χωρίς να κάνει προσπάθεια για τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις.
«Αντί για έναν "τρίτο δρόμο" χρειαζόμαστε έναν "τέταρτο δρόμο"» δήλωσε, λέγοντας ότι τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον “τέταρτο δρόμο” είναι η διεθνής διακυβέρνηση και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ και η G20) που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα. Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ακόμη ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα «δείχνει» μια ευρύτερη κρίση στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια «πραγματική πολιτική ένωση», καθώς και συντονισμός οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για να προστατευθούν τα κράτη-μέλη από την κερδοσκοπία. Δήλωσε ότι για τη δημοσιονομική κρίση ευθύνεται η πολυετής οικονομική κακοδιαχείριση.
Για μια ακόμη φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διεθνή διακυβέρνηση, αναγνωρίζοντας στους δήθεν διεθνείς οργανισμούς ρόλο που να υποσκελίζει την εθνική οντότητα και ανεξαρτησία. Επομένως, με βάση την αντίληψή του, στα πλαίσια της διεθνούς αλληλεγγύης θα κληθούμε να συμμετάσχουμε στο εγγύς μέλλον με στρατιωτικές δυνάμεις στον προσεχή πόλεμο κατά του Ιράν ή της Β. Κορέας, όπου θα σκοτωθούν ελληνόπουλα και θα πληρώσει ο λαός μας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών. Το ΟΗΕ πήρε την απόφαση να συνασπιστούν τα κράτη και να βομβαρδίσουν την Σερβία. Τι δουλειά έχουν δικά μας στρατιωτικά τμήματα στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ; Ευτυχώς που δεν έχουν εμπλακεί σε μάχες για να θρηνήσουμε δικούς μας νεκρούς. Σε επόμενη φάση όμως, όπως αντιλαμβάνεται τον 4ο δρόμο ο πρωθυπουργός, θα θρηνήσουμε.

Η συνέχεια >>> εδώ …

Γιατί το ΟΗΕ έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για το Κουβέιτ και την Κύπρο; Στο Κουβέιτ συμμάχησαν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ 31 κράτη για να το ελευθερώσουν από το Ιράκ- που είχε εισβάλλει με τη συγκατάθεση των ΗΠΑ. Η Κύπρος δεν είναι μέλος του ΟΗΕ; Εκεί δεν υπάρχει κατοχή εδάφους από ξένη δύναμη; Που είναι η επέμβαση του ΟΗΕ και πόσο σεβάστηκε η Τουρκία τις αποφάσεις που πάρθηκαν από τον ίδιο τον οργανισμό;
Τα μέλη της G20 δεν πρωτοστάτησαν στα εξευτελιστικά σχόλια κατά της πατρίδας μας και στην ενορχηστρωμένη επίθεση στην οικονομία της, για να καταλήξουμε να δανειστούμε με υπερδιπλάσια επιτόκια και να βρισκόμαστε υπό επιτήρηση; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας…
Τι σημαίνει να αναπτύσσονται οι αγορές όταν ο λαός οδηγείται στη μιζέρια και στην απόγνωση; Κι αφού η Παγκόσμια Διακυβέρνηση παραγνωρίζει τον ανθρώπινο παράγοντα και μιλάει τη γλώσσα των αριθμών, θα μιλήσουμε κι εμείς με αριθμούς:
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ανεργία τον Μάιο του 2010 εκτοξεύθηκε στο 12%, έναντι 8,5% τον Μάιο του 2009 και 11,9% τον Απρίλιο του 2010.Το σύνολο των απασχολουμένων τον Μάιο εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.431.326 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 602.185 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.267.994 άτομα. Επίσης, σύμφωνα πάλι με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είχαμε μείωση κατά 3,5% του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 και κατά 1,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα παραπάνω στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Τα “προκρούστεια”, νεοφιλελεύθερα μέτρα του κουαρτέτου κυβέρνησης- ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ έχουν οδηγήσει σε ασφυξία την πραγματική οικονομία του τόπου, γεγονός που οδηγεί αναπότρεπτα στην εκτίναξη της ανεργίας. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η συρρίκνωση του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων και οι νέοι φόροι, κυρίως η αύξηση του ΦΠΑ, οδηγούν σε μείωση της ζήτησης, σε ύφεση, σε κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας, σε κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων και σε δραματική αύξηση της ανεργίας. Με υπόδειξη της Τρόικα δόθηκαν άλλα 25 δισ. Ε στις τράπεζες, αντί να δοθούν σε παραγωγικές μονάδες για μείωση της ανεργίας και για να κινηθεί η αγορά. Έτσι οι τράπεζες έχουν απορροφήσει περί τα 55δισ. χωρίς να μπορούν να συμβάλλουν στην ανάκαμψη. «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει», που λέει ο λαός μας. Δίνουν οι τράπεζες για να τα παίρνουν οι τράπεζες, αλλά πληρώνει ο χαμηλόμισθος και ο μικροσυνταξιούχος από το υστέρημά του. Ο 4ος δρόμος εναντιώνεται στη δημοκρατία. Οι όροι του μνημονίου, που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό στη βουλή, είναι αντισυνταγματικοί, επομένως έχουμε το πρώτο δείγμα κατάλυσης της δημοκρατίας. Σε ποιο δημοκρατικό καθεστώς αποφασίζεται η κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η ανατροπή της ζωής εκατομμυρίων πολιτών, η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και εδαφών σε άλλους ερήμην των πολιτών; Σε ποιο δημοκρατικό καθεστώς για άλλο πρόγραμμα εκλέγεις ένα κόμμα και άλλα εφαρμόζει ή αναθέτεις τη διακυβέρνηση της χώρας σε μία πολιτική παράταξη κι αυτή με τη σειρά της σε αλλότρια κέντρα; Σε ποια δημοκρατική χώρα οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν υπακούουν στον πρωθυπουργό αλλά σε τετραμελή αντιπροσωπία ξένων οργανισμών;
Ο “τέταρτος δρόμος” είναι ο μονόδρομος του νεοφιλελευθερισμού που ξεδιάντροπα πλέον απαιτεί την διάλυση των κρατών. Θέλει να επιβάλλει την Παγκόσμια Διακυβέρνηση της οικονομικής Ελίτ , με ένα πολίτευμα, ένα νόμισμα, μία θρησκεία, μία γλώσσα, έναν πολιτισμό και μία κουλτούρα καθαρά τεχνοκρατική. Στην Παγκοσμιοποίηση οι λαοί θα μπουν στο μπλέντερ και θα ομογενοποιηθούν για να προσφέρουν την εργασία τους και τις υπηρεσίες τους σε λίγες χιλιάδες εκλεκτούς, που θα ζουν στους κρυστάλλινους πύργους τους για να μην έρθουν σε επαφή με τους υποταχτικούς, την πλέμπα.
Δίχως εθνικό συμφέρον δεν υπάρχει εθνική ταυτότητα και εξαφανίζονται τα κράτη. Αν τοποθετήσεις οτιδήποτε πάνω από το εθνικό συμφέρον, όπως κάνει ο Γιώργος, δεν έχει έννοια το πολίτευμα της Ελλάδας. Άρα ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να ασκεί τις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού που απορρέουν από το Σύνταγμα μέσω του δρόμου που διάλεξε να ακολουθήσει. Όχι, ο πρωθυπουργός μας δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Ελληνικού εθνικού κράτους. Ενεργεί για λογαριασμό της Νέας Τάξης, της Παγκόσμιας αφανούς Κυβέρνησης που κινεί τα νήματα στις ντόπιες μαριονέτες της.
Πίσω από τις λέξεις των δημοσιευμάτων μπορούμε να αντικρύσουμε την πικρή για εμάς αλήθεια.
Με τίτλο «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», και υπότιτλο «η Ελλάδα έχει αυτό που λείπει από τη Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό στην ηγεσία που προσπαθεί να εξυγιάνει το σύστημα»... εκθειάζει η γερμανική έκδοση των Financial Times τον Έλληνα Πρωθυπουργό:
«Ο Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup για να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει περικοπές. Συγκεκριμένα ο απόγονος της δυναστείας Παπανδρέου και σοσιαλιστής Παπανδρέου τολμά και εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε “πεδίο δοκιμής” για την Ευρώπη, επιμένει στην “επανενσωμάτωση” της χώρας του στην οικονομική ευρωπαϊκή οικογένεια μέσω μιας σε βάθος εξυγίανσης.
Εάν τα καταφέρουν οι Έλληνες, τότε η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα. Επιπλέον η ΕΕ, η Άγκελα Μέρκελ και οι ομόλογοί της, θα πάρουν ένα μάθημα: η πολιτική μπορεί είναι μεγαλειώδης μόνον εάν οι εκπρόσωποί της τολμούν.» Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βουλιάζει σε μια βαθειά κρίση, λόγω των περικοπών. Γι’ αυτό οι οικονομολόγοι αμφιβάλλουν πώς η Ελλάδα θα τα καταφέρει όλα αυτά που έβαλε σαν στόχο.
Ο Παπανδρέου είναι πιστός στη συμφωνία που έκανε με το Eurogroup. Τώρα πρέπει και το Eurogroup να μειώσει σημαντικά το επιτόκιο του 5% που είναι σήμερα, όπως απαιτούν ήδη οι Έλληνες, διαφορετικά σε τρία χρόνια θα είναι πάλι στο χείλος του γκρεμού. Είναι σίγουρο ότι ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα. Επομένως είναι μοναδική ευκαιρία.»
Φτάσαμε στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού και στην πώληση της Ελλάδας για να διασωθούν οι διεθνείς τράπεζες, που είχαν δανείσει τη χώρα μας, με όρους τοκογλύφου προς απελπισμένο νοικοκύρη. Έτσι για να δείξει πρόσωπο ο πρωθυπουργός, δεν έκανε διακανονισμό του χρέους, προς τους τοκογλύφους, αλλά αλυσόδεσε τους φτωχούς Έλληνες- τους πλούσιους ούτε καν άγγισαν τα μέτρα. Κατέστησε ευρωπαϊκό- ή καλύτερα παγκόσμιο πειραματόζωο τον λαό μας. Προτίμησε ο Γιώργος να είναι ο άνθρωπος των δανειστών μας και όχι ο άνθρωπος του ελληνικού λαού. Δεν πάλεψε για τον μεροκαματιάρη, για τον δεινοπαθούντα. Αυτόν το έριξε σαν λιπαντικό στα γρανάζια των αδυσώπητων τραπεζιτών.
Αυτός είναι ο 4ος δρόμος, η εξαθλίωση των πολλών για να εξασφαλιστεί η χλιδή των λίγων. Για αυτόν τον δρόμο έχει επιλεγεί ο Γιώργος από τα διεθνή κέντρα της Νέας Τάξης. Ο πρώην στα γκάλοπ κάτω από τον «κανένας» ως κατάλληλος πρωθυπουργός, με την κατάλληλη προβολή έγινε ο «άνθρωπός τους», αφού με προεκλογικά ψέματα έκλεψε την ψήφο μας. Ο λαός, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος, τον εμπιστεύτηκε με την ελπίδα να γίνει ο άνθρωπός του. Μα αυτός επέλεξε να γίνει ο άνθρωπος των τραπεζιτών, αυτών που προσφέρουν αέρα, χαρτιά χωρίς πραγματική αξία, και ληστεύουν πραγματικό πλούτο από τις χώρες.
Γιώργο, εμείς πιστέψαμε στον 3ο δρόμο. Ήταν ο δρόμος που χρειαζόταν η Ελλάδα. Ο δρόμος για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς και ο μικρομεσαίος Έλληνας. Ο δρόμος που έδωσε ελπίδες και προοπτική σε όσους δεν ανήκαν στην αστική τάξη. Που έδωσε διεξόδους στα παιδιά όλου του κόσμου και τους άνοιξε τις πόρτες των πανεπιστημίων με τη δωρεάν παιδεία. Μικρομεσαίοι ήμασταν με ταξική συνείδηση και πίστη στις δυνάμεις των Ελλήνων. Των Ελλήνων που αποχαυνώσατε και διαβρώσατε. Αυτών που κάποτε υπερηφανεύονταν για την τιμιότητά τους και τώρα μας φτάσατε σε κατάσταση όπου η τιμιότητα χλευάζεται. Εσείς επιβάλατε «να κάνουμε δώρα στον εαυτό μας», δηλαδή επιτρέψατε τη ρεμούλα, το λάδωμα, την κλεψιά. Η παρέκκλιση οφείλεται σε εσάς, που προδώσατε το όραμα της «αλλαγής». Η προδοσία του 3ου δρόμου βαρύνει εσάς τους βολεμένους πολιτικούς. Και τώρα μας οδηγείς στον 4ο δρόμο. Στον δρόμο που όλες τις κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις τις κατεδαφίζει. Στον δρόμο της ισοπέδωσης του ελληνικού έθνους για να επικρατήσει η αδηφάγος παγκόσμια διακυβέρνηση. Στην πολυπολιτισμικότητα του “τίποτα”. Λυπούμαστε που θα σε απογοητεύσουμε, αλλά δεν θα σε ακολουθήσουμε. Πιστεύουμε στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα μας, γιατί εδώ γεννηθήκαμε, εδώ ζήσαμε και εδώ θα ζήσουν τα παιδιά μας (εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια της μετεγκατάστασης στη Νέα Σιών της Νέας Τάξης όπου θα εξαργυρώσουμε τα αργύρια της προδοσίας). Εδώ είναι τα προγονικά κόκκαλα που τα τιμούμε μιας και στο σχολείο δεν διδαχθήκαμε την ιστορία της Ρεπούση και της Δραγώνα. Είχαμε την τύχη να διδαχθούμε την αληθινή ιστορία, χωρίς τις στρεβλώσεις κατά την απαίτηση του Σόρρος.
Μπόρα είναι και θα περάσει. Μπορεί να αφήσει πίσω της νεκρούς και ερείπια, μπορεί να μας πισωγυρίσει, αλλά θα περάσει. Ο ιστορικός του μέλλοντος απλά θα καταμετρήσει μια μελανή σελίδα. Στις Θερμοπύλες είχαμε τον Λεωνίδα, είχαμε και τον Εφιάλτη. Ο μελλοντικός ιστορικός σε ποια κατηγορία θα σας κατατάξει (εσένα, την κυβέρνησή σου και όσους ψήφισαν το μνημόνιο);
Απορρίπτουμε τον 4ο δρόμο. Δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας. Συνειδητά λέμε ΟΧΙ στον δρόμο που προτείνεις, σύμφωνα με τις εντολές που έχεις πάρει …από τους στη Νέα Εσπερία Κυρίους σου, μιας και έχεις υποβιβάσει στη συνείδησή σου τον κατά τον πατέρα σου κυρίαρχο λαό…

Υ.Γ: Το σκίτσο είναι πολύ “δυνατό”. Τα λέει όλα… Παρατηρείστε το και διαβάστε το διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: