Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καλλικρατειου Δήμου Αλιάρτου

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010,γίνονται μέσα σε ένα νέο τοπίο όπου διαφορετικοί μέχρι σήμερα δήμοι συνενώνονται ,με σκοπό να δημιουργήσουν μια νέα οντότητα λειτουργική και βιώσιμη.
Σε αυτό το περιβάλλον,με τις εγγενείς αδυναμίες του,σημαντικό ρόλο θα παίξουν,οι νέες πολιτικές που θα υλοποιηθούν,οι μετρήσιμοι στόχοι που θα τεθούν,το όραμα για τον νέο Δήμο και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό που θα αγωνιστεί γι αυτά.
Θεωρούμε ότι σε αυτό το περιβάλλον δεν έχει καμία θέση ο κομματισμός,οι παραταξιακές αγκυλώσεις και η παλαιοκομματικού τύπου αντίληψη περί κατάληψης της εξουσίας.
Σε αυτό το περιβάλλον έχουν θέση, η διαφάνεια, ο εθελοντισμός,η αναζήτηση νέων ιδεών,η διεύρυνση συνεργασιών και η αποτελεσματικότητα.
Πιστεύουμε ότι σ’αυτή τη μεγάλη προσπάθεια δε χωράνε προσωπικές φιλοδοξίες και οπισθοδρομικοί τοπικισμοί.Ο μόνος χώρος που υπάρχει είναι αυτός της ανάπτυξης δημοτικής συνείδησης,με την οποία ο κάτοικος του Σωληναρίου θα αισθάνεται ως δική του υπόθεση την ανάπτυξη του Λεονταρίου και αντίστροφα (αναφέρονται ενδεικτικά τα δύο πιο απομακρυσμένα διαμερίσματα).
Αυτές οι αλλαγές είναι εφικτές μόνο αν οι πολίτες του Δήμου αναλάβουμε δράση.Αν δηλαδή αποφασίσουμε να βγούμε από την απομόνωση και την απάθεια που τα τελευταία χρόνια έχουμε περιέλθει.Αν γίνουμε ενεργοί.
Προχωρούμε στην δημιουργία ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ,η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει την σπίθα που θα πυροδοτήσει την ενεργοποίησή μας στο κοινό πεδίο δράσης.
Δεν μας ενώνουν πρόσωπα,είμαστε όλοι ίσοι μεταξύ ίσων,ούτε φιλοδοξίες και συμφέροντα προσωπικά.Μας ενώνει η αγάπη μας για τον τόπο και η διάθεση για εθελοντική προσφορά.
Στην κίνηση δεν έχουν θέση όλοι όσοι διαχρονικά δοκιμάστηκαν και απέτυχαν στην διαχείριση των κοινών και η αποτυχία τους,δυστυχώς, πιστοποιείται από την αντικειμενική απραξία στην οποία βρίσκεται ο Δήμος.Επίσης όσοι έχασαν το τεκμήριο της έξωθεν καλής μαρτυρίας και έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα με την συμπεριφορά τους.
Η τυχόν συμμετοχή, καθοιονδήποτε τρόπο (αυτόνομη κάθοδο ή συνεργασία με ανάλογες κινήσεις), της κίνησής μας στις εκλογές θα υπάρξει αν αυτό αποδειχθεί ότι το επιθυμούν οι πολίτες.Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε εστία παραγωγής ιδεών και εξέλιξης του πολιτικού διαλόγου πριν αλλά κυρίως μετά απ’αυτές.
Προτάσσουμε ως σημαντικότερα όλων,στον νέο Δήμο Αλιάρτου,τα ζητήματα του περιβάλλοντος,του πολιτισμού και της παιδείας,της ανάπτυξης και ενίσχυσης της δημοτικής συνείδησης και του εθελοντισμού.
Θέλουμε μαζί μας τους πολίτες εκείνους που δεν θεωρούν την ψήφο τους-άρα και την συνείδησή τους-ανταλλάξιμο είδος αλλά υπογραφή σε ένα συμβόλαιο τιμής.

Καλούμε όλες και όλους να αγκαλιάσουν και να στελεχώσουν την κίνησή μας χωρίς όρους και προαπαιτούμενα,χωρίς χρίσματα και στέμματα,χωρίς δήλωση υποταγής σε αρχηγούς ,χωρίς προσμονή τακτοποίησης κάποιας υποθεσής τους,αλλά με αγάπη για τον τόπο,με διάθεση για αγώνα ,με τη βεβαιότητα ότι η απογοήτευση θα διαδέχεται την αισιοδοξία σε μια δύσκολη πορεία και το σημαντικότερο με ψηλά το κεφάλι για να έχουμε την ικανοποίηση ότι δεν ήμασταν απόντες όταν γύρω μας άλλαζαν όλα.
Οι συζητήσεις, οι ανταλλαγές απόψεων συνεχίζονται, ο αριθμός των μελών της κίνησης πολιτών συνεχώς αυξάνει. Η κίνηση μετατρέπεται σε κίνημα που ξεπερνά το δημοτικό διαμέρισμα Αλιάρτου και έδρα του Καλλικράτειου Δήμου, και βρίσκει ανταπόκριση σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα. Στόχος μας με την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων είναι να γνωστοποιήσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας την ύπαρξη της κίνησης, την φιλοσοφία ,τις αρχές μας και τις αξίες μας……………..θα ακολουθήσουν στην επόμενη εβδομάδα τα καινούργια ονόματα των συμπολιτών μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά και ισότιμα στην κίνηση πολιτών.
Τα πρώτα 16 ονόματα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών (με τυχαία σειρά και τις κυρίες ,λόγω ευγένειας, να προηγούνται)

1.Κατσιφή Βενετία

2.Τσιώλη Σταυρούλα

3.Τζανοπούλου Αναστασία

4.Ντασιώτης Γεώργιος

5.Πανούσης Ευάγγελος

6.Αλαμπάσης Δημήτριος

7.Κυριακάτης Αλέξανδρος

8.Μπινιάρης Νικόλαος

9.Αλεξάκης Θωμάς

10.Ιωάννου Ιωάννης

11.Ζιώγας Γεώργιος

12.Μίχας Αλέξανδρος

13.Δαραμάρας Γεώργιος

14.Καρανάσος Αθανάσιος

15.Μανίκας Χρυσόστομος

16.Αραπίτσας Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: