Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Δήμου Θεσπιών

Το σχέδιο Καλλικράτης και η διοικητική μεταρρύθμιση αποτελεί μια ριζοσπαστική κίνηση για την δημιουργία νέων μεγαλύτερων και βιώσιμων δήμων.
Η νέα πραγματικότητα που δημιουργείται αποτελεί μια πρόκληση, μια ελπίδα για τους πολίτες ,για την ποιότητα της ζωής τους, για την λειτουργία των θεσμών και για την δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ πολιτών και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η Πρωτοβουλία των Ενεργών Πολιτών αποτελείται από ανθρώπους πολιτικά και κοινωνικά δραστήριους, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και προσωπικά συμφέροντα, πολίτες που έχουν τον εθελοντισμό, την κοινωνική και ανιδιοτελή προσφορά ως βασικό στοιχείο της προσωπικότητας και της ιδιοσυγκρασίας τους, που επιζητούν να δώσουν τέλος σε νοσογόνες καταστάσεις του παρελθόντος όπως ο τοπικισμός, η ιδιοτέλεια, η εσωστρέφεια, χαρακτηριστικά που τόσο πλήγωσαν τις τοπικές κοινωνίες και αμαύρωσαν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης τα προηγούμενα χρόνια ...
Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες του νεοσύστατου δήμου που ευαισθητοποιούνται σε θέματα κοινωνίας, περιβάλλοντος, πολιτισμού, σε όλες εκείνες τις υγιείς δυνάμεις του πληθυσμού που διαθέτουν ακόμα αντισώματα στην ηττοπάθεια και στην αδιαφορία και τους καλούμε να κάνουν πράξη την κοινωνία των ενεργών πολιτών.
Οραματιζόμαστε ένα δήμο που θα εγγυάται τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, που δεν θα αποτελεί πλέον μια διαχειριστική και διεκπεραιωτική αρχή, αλλά έναν αναπτυξιακό μοχλό προς όφελος των πολιτών, που θα κατανέμει πόρους με δίκαιο τρόπο και ανάλογα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Ένα δήμο που θα διοικείται από πολίτες ίσους μεταξύ τους, που θα σέβεται το περιβάλλον και το δικαίωμα όλων να απολαμβάνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής .
Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν στην δημιουργία νέων ιδεών και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου στον οποίο γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, και αγαπήσαμε.
Η “Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών του δήμου Θεσπιών’’ χαιρετίζει την ιδρυτική διακήρυξη της ¨Κίνησης Ενεργών Πολιτών Αλιάρτου¨ και θεωρεί ότι οι απόψεις και το ιδεολογικό στίγμα της αποτελούν την βάση για ένα νέο ξεκίνημα

Πολίτες που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία ‘Κίνηση Πολιτών Δήμου Θεσπιών’ (η ανάρτηση των ονομάτων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.)

1) Πόκας Ματθαίος
2) Πελώνης Δημοσθένης
3) Μανάρας Νικόλαος
4) Σιαμανδούρας Γεώργιος
5) Παπαθανασίου Αθανάσιος
6) Μαλέσης Κωνσταντίνος
7) Δημήτριος Ξυδώνας
8) Ραχούτης Ιωάννης
9) Παναγιώτου Βασίλειος
10)Δρίτσουλας Περικλής
11) Ζαχαρίας Αθανάσιος
12) Γκούμας Ευάγγελος
13) Κόλλιας Ιωάννης
14) Δημητρίου Νικόλαος
15) Ζαφίρης Δημήτριος
16) Φροσυνός Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: