Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αίσιμα και αδήριτα ( Η΄ )

Ούτις

● Ο αμετροεπής αντιπρόεδρος πάλι είπε τις χοντράδες του…

Στην 49- μελή κυβέρνηση που ορκίστηκε προ ημερών, ο Γιώργος έπρεπε να είχε προβλέψει ακόμη έναν υπουργό. Επομένως η κυβέρνηση να ήταν 50- μελής. Εξάλλου τα κορόϊδα οι ευσυνείδητοι φορολογούμενοι πληρώνουμε που πληρώνουμε, στον έναν θα κωλώναμε; Το 50-οστό μέλος θα ήταν επιφορτισμένο με το εκλεκτό λειτούργημα να κάνει χρήση μιας πατσαβούρας, όποτε το κυβερνητικό θωρηκτό υπερβαίνει το μέτρο. Και ο αντιπρόεδρος δεν είναι μόνον πληθωρικός στο ζύγι, είναι και στην αμετροέπεια! Και για να το πώς λαϊκά: κάποιος πρέπει να του το βουλώνει. Η Παγκαλική αλαζονεία είναι απαράδεκτη.
Φυσικά, να μην περνάει από το λιπώδες μυαλό του ότι θα αισθανθούμε τύψεις πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την υπαγωγή μας σε διεθνή επιτήρηση και στο ΔΝΤ. Αντί να ενεργήσει ως λιπαντικό στα εγκεφαλικά γρανάζια το λίπος του, έχει τσαγκέψει και οι σχηματισμένοι θρόμβοι αναγκάζουν την φαιά ουσία να ρετάρει. Γιατί οι σκέψεις του είναι επιλεκτικές. Είναι προς την κατεύθυνση που τον συμφέρουν για να προκαλεί εντυπώσεις. Δεν είναι σκέψεις ολιστικές. Σκέψεις σώφρονα πολιτικού, αλλά ανθρώπου κυκλοθυμικού! Είπε, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πριν από λίγες μέρες : «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».
Αγαπητέ Θόδωρα- που κάθε άλλο παρά Θεού δώρο είσαι- αυτά τα μαγαζάκια ή τα σούπερ- μαγαζιά της εξαγοράς δεν τα έστησαν οι πολίτες. Τα έστησαν οι πολιτικοί. Οι καημένοι οι πολίτες να ζήσουν τις οικογένειές τους ήθελαν. Ένα μεροκάματο. Τα νομοθετικό πλαίσιο για να στηθούν μαϊμούδες οργανισμοί, για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στις ΔΕΚΟ ή στο Δημόσιο τομέα δεν το ψήφισαν οι ψηφοφόροι σας. Αυτά τα διαμπερή μαγαζιά τα στήσατε εσείς για να καταστείτε ισόβιοι πολιτικοί. Και τι πολιτικοί. Πολλοί από εσάς ρεζίλι των σκυλιών, όπως του λόγου σου. Δεν είπαμε εμείς τότε στα Ίμια: «θα πούμε ότι τη σημαία την πήρε ο αέρας»! Την ελληνική σημαία, το σύμβολο του έθνους, που την πήραν οι Τούρκοι, θα έλεγες ψέματα ότι την πήρε ο αέρας. Ενώ ήμασταν στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία αυτή τη βραδιά, εσύ καμάρωνες σαν γύφτικο σκεπάρνι στο γυαλί της τηλεόρασης, αντί να τσακιστείς να πας στο υπουργείο σου. Τόσο παχύδερμο ήσουν. Τον Οτσαλάν δεν το παραδώσαμε εμείς στους Τούρκους σαν νεοοθωμανοί υποτακτικοί. Ούτε κάναμε τα ψευτοπαλίκαρα στου Γερμανούς για να βάλουμε μετά σαν δαρμένα σκυλιά την ουρά στα σκέλια. Κι αφού δεν είχες το φιλότιμο να παραιτηθείς ή να αποσυρθείς από την πολιτική και να καλλιεργήσεις τα αμπέλια σου, έστησες το μεγαλομάγαζό σου για να έχεις πελατεία και να εκλέγεσαι μέχρι να γίνεις πλούσια τροφή για τα σκουλήκια.
Εμείς δεν κάναμε σαν γεροντοφρικιά γάμο με γυναίκα στην ηλικία της κόρης μας σε χλιδάτο ξενοδοχείο του Παρισιού, όπως ο Άκης. Δεν βρεθήκαμε στα ξαφνικά από το τίποτα με δεκάδες ακίνητα και εκατομμύρια καταθέσεις, όπως διαβάζουμε στο δηλωθέν εισόδημα των βουλευτών. Κι αν η γυναίκα σου εκλεγεί, με τη δική σου πληθωρική παρουσία, δήμαρχος, και πάλι δεν θα τα φάμε μαζί. Γιατί εμείς είμαστε πολίτες μικρού επαρχιακού δήμου και αυτή, δηλαδή εσείς, θέλετε να γίνετε άρχοντες πολύ πλούσιου παραλιακού δήμου της Αττικής.

Η συνέχεια >>> εδώ …

Αλλά ενός κακού και … άλλα έπονται. Η «Παγκάλεια» ρουκέτα : «τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί, σας διορίζαμε για χρόνια…» εκτοξεύθηκε για να στοχοποιήσει τους δημόσιους υπάλληλους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, φαίνεται πως έχει αναλάβει να προετοιμάσει το έδαφος για το σχεδιαζόμενο πογκρόμ των δημοσίων υπαλλήλων. Άλλωστε πάγια πρακτική του ΔΝΤ, είναι σε όλες τις χώρες, που έχει “εισβάλει” να διατάσει αθρόες απολύσεις!
Ο Πάγκαλος μιλώντας το Σάββατο στο Mega, ήταν απολύτως σαφής: «Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι» και πρόσθεσε: «Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έπρεπε να είναι 200.000 και έχει φτάσει κοντά στο ένα εκατομμύριο μαζί με τις ΔΕΚΟ, εξαιτίας των πελατειακών διορισμών στους οποίος επιδίδονταν οι κυβερνήσεις εδώ και πολλά έτη. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι».
Οι απόψεις Πάγκαλου, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, βρίσκουν ευύηκοον ους σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης και αυτό είναι κάτι, που διευκολύνει τα σχέδια των Τροϊκανών…
Φυσικά στο λόγο, υπάρχει και ο αντίλογος:
Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί μια χώρα δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων χρειάζεται τόσους πολλούς βουλευτές ( και όπως αποδεικνύεται βολευτές).
Γιά ποιό λόγο πληρώνουμε σαν κράτος 300 άτομα από τα οποία ούτε το ένα τρίτο δεν παρευρίσκεται στις περισσότερες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου. Πόσες και πόσες φορές είδαμε τα αδειανά έδρανα της βουλής. Κι αφού έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και σαν πειθαρχημένα στρατιωτάκια, στα πλαίσια της κομματικής πειθαρχίας, ψηφίζουν όχι κατά συνείδηση, με βάση το συμφέρον του λαού, αλλά κατά την επιταγή των εξωκοινοβουλευτικών αφεντικών, τους αντιλαϊκούς νόμους δεν θα μπορούσαν να τους περάσουν 100 βουλευτές;
Από τη στιγμή που κυβερνά η Τρόϊκα, γιατί να χρειαζόμαστε 49- μελή κυβέρνηση; Με 10 το πολύ υπουργούς θα έκαναν το ίδιο κακό στην πατρίδα μας.
Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους:
Από τους βουλευτές διακινείται το μαύρο χρήμα. Η μεγάλη φούσκα του χρηματιστηρίου έγινε με τις ευλογίες της τότε κυβέρνησης και την ανοχή των βουλευτών όλων των παρατάξεων. Τα κόμματά των χρηματοδοτούνται από τις πολυεθνικές. Αυτοί είναι πίσω από τις ύποπτες προμήθειες, αυτοί τις υπογράφουν. Και αν γίνει σάλος οι ίδιοι κάνουν την παραγραφή. Σαν πρόβατα πάνε στη βουλή, πίνουν τα καφεδάκια τους και ψηφίζουν ό,τι τους δοθεί μη έχοντας γνώση ή διάθεση να ερευνήσουν τι ψηφίζουν. Ήταν ντροπή- αλλά ποιος να τη νιώσει- όταν ψήφισαν το μνημόνιο χωρίς να γνωρίζουν τους όρους του…
Επομένως, Θόδωρε, πρώτα να αρχίσουν οι απολύσεις από το κοινοβούλιο. Οι πλέον άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι βουλευτές! Και κάτι άλλο: Μεταξύ των άχρηστων δημοσίων υπαλλήλων συμπεριλαμβάνεται και η κόρη σου. Υπάλληλος της Βουλής με τους 16 απείραχτους μισθούς. Η απόσπαση στο Δημαρχείο Αθήνας είναι μπλόφα, στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Και πάμε τώρα στη δήλωση του τρισμέγιστου, αλλά παραγκωνισμένου από την μεροληψία υπέρ του υπερυπουργού Ραγκούση, αντιπροέδρου, να μην ελέγχει η εφορία τις φορολογικές δηλώσεις των βουλευτών. Τα παιδιά των Ολυμπίων θεών, οι βουλευτές, οι γαλαζοαίματοι, δεν έχουν καμιά σχέση με τη πλέμπα. Ο λαουτζίκος είναι παιδιά κατώτερων θεοτήτων. Οι βουλευτές είναι του Ολύμπιου πανθέου, επομένως και εκτός ελέγχου. Η κατακόρυφη αύξηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας στην περίοδο που είναι βουλευτές, με μόνη την βουλευτική αποζημίωση, δεν δικαιολογείται. Επομένως, εφόσον έσχες, χωρίς το πόθεν, να καθίσει μακριά και η εφορία, κυρ- Θόδωρε, που μιλάς εξ ονόματος της βουλευτικής συντεχνίας.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι το πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην χώρα μας είναι φαύλο και καταστροφικό. Κανένας πλέον Έλληνας πολίτης δεν του έχει εμπιστοσύνη. Και δεν έχει εμπιστοσύνη στους πολιτικούς όταν συμπεριφέρονται σαν τον Πάγκαλο. Γιατί τώρα μπορεί να κάνει κριτική εκ του ασφαλούς. Αλλά σαν μέλος των κυβερνήσεων ποτέ του δεν έφερε αντιρρήσεις. Το μαγαζί του είχε μπόλικη πελατεία, από την οποία σίγουρα διόρισε μερικές εκατοντάδες άχρηστων υπαλλήλων. Μεταξύ αυτών και την κόρη του. Επομένως κανονικά πρέπει να του γίνει μήνυση για φαυλότητα και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Δε φεύγει από το μυαλό μας η αλαζονική συμπεριφορά εκείνες τις δύσκολες μέρες για το ΠΑΣΟΚ, που είπε βλοσυρός στον δημοσιογράφο το: «ρε, δε μας γα…σαι πρωί- πρωί». Εμείς, επειδή έχουμε τακτ και δεν μας το επιτρέπει η ανατροφή μας να είμαστε τόσο ωμοί, σκεφτήκαμε προς στιγμήν, για να τον διασκεδάσουμε για όλα αυτά τα φαιδρά που μας λέει με ύφος εκατό καρδιναλίων, να κατεβάσουμε το βιντεάκι από το YouTube με το προ ετών σουξέ: « Άγαμοι θύται» και να του το αφιερώσουμε με θανατηφόρα … αγάπη. Δεν θα τον διασκεδάσουμε, όμως. Με ύφος σοβαρό θα του θυμίσουμε την παροιμία: «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες», κ. αντιπρόεδρε, γιατί, όπως αποδεικνύεται και από τα λίπη σου, εσύ έφαγες και το δικό μας μερίδιο. Κι όπως φαίνεται θέλεις τώρα να γλείψεις και το πιάτο κάνοντας την γυναίκα σου δημαρχέσσα. Όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο παππούς μου: «δε μασάει η κατσίκα ταραμά….»


● Ο Αρειανός πρωθυπουργός μας και οι φόροι
Μάλλον ο πρωθυπουργός πρέπει να ανοίξει κάποιο λεξικό για να ξαναδεί την πραγματική έννοια της λέξης «φόρος». Πώς αλλιώς να δικαιολογήσουμε την ταύτιση του φόρου με την αλληλεγγύη; Μας είπε: «Ο φόρος για αυτή την κυβέρνηση είναι αλληλεγγύη και όχι χαράτσι, διότι θα αποδίδεται και θα αξιοποιείται όπως πρέπει».
Αν ήταν ο φόρος, πραγματικά, αλληλεγγύη, πρώτη έπρεπε να προστρέξει η εκκλησία και όχι μόνο να ζητήσει, αλλά να απαιτήσει να γίνει πρωτοστάτης στην πληρωμή φόρων. Μα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Με επιθετικές δηλώσεις των σεβαστών ιεραρχών της απαίτησε να μη πληρώνει φόρους. Λάβροι οι επίσκοποι είπαν: «απελθέτω εκ της σεπτής εκκλησίας το ποτήριον τούτο» και ήσαν έτοιμοι να φέρουν από την Αγ. Λαύρα το λάβαρο της επανάστασης! Ευτυχώς η κυβέρνηση κατάλαβε εγκαίρως ότι αν γινόταν η επανάσταση για το παγκάρι και τα φιλέτα οικόπεδα των ρασοφόρων θα έβγαινε χαμένη και εποίησε την νύσσα… Σίγουρα τη βάφτιση του “φόρου” σε “αλληλεγγύη” δεν την έκανε η ορθόδοξος ημών εκκλησία με τους αυτοεξαιρούμενους ρασοφόρους. Η βάφτιση έγινε με ληξιαρχική πράξη της βουλής, χωρίς κολυμπήθρα. Έτσι δεν είναι στα όρια του φανταστικού αν στο άμεσο μέλλον ακούσουμε να ονομάζονται τα “λουκέτα” των καταστημάτων και των επιχειρήσεων “ευκαιρίες ανάπτυξης” ή “συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη”, ενώ οι “απολύσεις των εργαζομένων” “κοινωνική δικαιοσύνη”!
Το βασικό θέμα μας, όμως, που έχει σχέση με τους φόρους, είναι άλλο. Ο Γιώργος στην διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε, μετά το τέλος των εργασιών της 13ης Συνδιάσκεψης του Όσλο με θέμα την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας και την κοινωνική συνοχή, είπε: «Αν η Ελλάδα πατάξει την φοροδιαφυγή δεν θα έχει ανάγκη νέων δανείων και θα επιταχυνθεί η πορεία εξόδου της από την κρίση». Είναι γεγονός ότι τη γάγγραινα της ελληνικής οικονομίας αποτελούν η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή. Αν το υπουργείο οικονομικών μπορούσε να εισπράξει τους φόρους, δεν χρειαζόταν η επιτήρηση της χώρας μας από τους δανειστές της και η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Και αντί να κινηθούν στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού είσπραξης των φόρων, αφού έσπασαν τα μούτρα τους, κατέληξαν στο “νόμο της περαίωσης”. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την απόφαση για την περαίωση, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για μια σχέση συναλλαγής με τους φορολογουμένους όπως γινόταν παλαιότερα, αλλά για μια προσπάθεια «να αλλάξουμε μια δυσβάστακτη κληρονομιά ενός αμαρτωλού παρελθόντος». Οι φωνές αντίδρασης ήσαν αρκετές και από την κυβερνητική παράταξη. Ο κ. Π. Μπεγλίτης επεσήμανε ότι με τον τρόπο που γίνεται η ρύθμιση αυτή δίνεται η εντύπωση πως νομιμοποιείται η φοροδιαφυγή. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι θα πρέπει να προβλεφθεί κάποια διαδικασία ελέγχου και για τις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 20 εκατ. ευρώ, ώστε να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες και να μην παραμείνει η δαμόκλειος σπάθη της Εφορίας πάνω τους. Επίσης είπε ότι πρέπει να υπάρξει κάποια επιβράβευση για τους συνεπείς φορολογουμένους.
Η περαίωση που προωθεί η κυβέρνηση συνιστά επιβράβευση των κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδων. Είναι κοροϊδία για όσους είναι συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και πρόκληση απέναντι στην κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά. Η ελληνική κοινωνία χωρίζεται στους εξυπνάκηδες κλέφτες και στους ηλίθιους νομοταγείς πολίτες. Ο κάθε συνεπής Έλληνας στέκεται τώρα μπροστά στον καθρέφτη, βλέπει το είδωλό του, του ρίχνει πέντε φάσκελα και τον σιχτιρίζει γιατί σαν μακάκας στερήθηκε αυτός και η οικογένειά του για να γλεντούν τα λαμόγια. Από ‘δω και πέρα, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, οι ασυνείδητοι- και τι άλλο είναι οι φοροδιαφεύγοντες;- για πολλά χρόνια δεν θα πληρώνουν, προσμένοντας την κυβέρνηση που θα τους χαρίσει τους φόρους. Η περαίωση με πληρωμή του 10% ή του 15% είναι ουσιαστικά χάρισμα. Χειρότερο και από το «Τζοβόλα δώστα όλα».
Γιώργο, ο κλέφτης είναι κλέφτης. Ηδονίζεται να κλέβει. Όσο και να θέλετε να φανείτε ιεραπόστολοι για να τους φέρετε στο λισιο δρόμο, ματαιοπονείτε. Σε ορισμένα νησιά, ακόμη και στις μέρες μας, θεωρούν παλληκαριά να κλέβουν από ξένες στάνες ζώα. Δεν το κάνουν γιατί πεινάνε. Το κάνουν για να καθιερωθούν σαν παλληκαράδες! Έτσι και οι οικονομικοί παλληκαράδες, οι έχοντες και κατέχοντες, καθιερώνονται φοροδιαφεύγοντες. Είναι αυτοί με τα ακριβά κουστούμια, τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα γιώτ πολλών μέτρων μήκους, τις βιλάρες και τα εκατομμύρια ή τα δισεκατομμύρια στις τράπεζες του εξωτερικού. Τους γνωρίζετε πολύ καλά γιατί στις παράνομες βίλες τους φιλοξενείστε, με τα γιώτ τους οργώνετε τα πελάγη τρώγοντας αστακούς και χαβιάρι συνοδευόμενο από γαλλικές σαμπάνιες. Είναι οι φίλοι σας. Τα πρότυπά σας.
Όχι μόνο δεν αλλάζεις το αμαρτωλό παρελθόν, αλλά κάνεις ακόμη πιο αμαρτωλό το παρόν και το μέλλον. Εμείς οι γηγενείς ιθαγενείς το ξέρουμε. Εσύ, ο Αρειανός επισκέπτης μας, πότε θα το μάθεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: