Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Δέσμευση Σβίγγου για καθαρό νερό στα Βάγια από το διυλιστήριο της Θήβας

Μήνυμα νίκης του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου έστειλαν οι κάτοικοι του Δήμου Βαγίων κατά την διάρκεια της περιοδείας του Δημάρχου Θηβαίων και εκ νέου υποψηφίου Νίκου Σβίγγου.
Ο κ. Σβίγγος αρχικά βρέθηκε στο Κασνέσι όπου σε κατάστημα της περιοχής μίλησε στους κατοίκους για το έργο του στον Καποδιστριακό Δήμο Θηβαίων και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο φιλόδοξο πρόγραμμα του συνδυασμού για την ισόρροπη ανάπτυξη του νέου Καλλικρατικού Δήμου.
Στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή σας παρουσία εδώ δίνει το μήνυμα της νίκης όλων μας για μια νέα δημιουργική τετραετία. Δίνει το μήνυμα της αγάπης για την Αυτοδιοίκηση και την προσφορά στον τόπο και τον πολίτη».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο κρίσιμο ζήτημα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και δεσμεύθηκε ότι τα Βάγια θα υδροδοτηθούν με καθαρό νερό από το διυλιστήριο της Θήβας.
«Γνωρίζετε ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα με το περιβάλλον και ιδιαίτερα με το σημαντικότερο στοιχείο της ζωής που είναι το νερό. Στη Θήβα λύσαμε αποτελεσματικά το θέμα της ύδρευσης εξαιτίας της μόλυνσης με την κατασκευή του διυλιστηρίου, ενός σύγχρονου έργου που θα αποτελέσει υπόδειγμα για παρόμοια έργα σε πολλούς Δήμους στο μέλλον. Εξασφαλίσαμε επίσης την χρηματοδότηση με 4,5 εκατ. ευρώ, ενός ακόμη μεγάλου έργου που αφορά την υδροδότηση του Νεοχωρακίου και του Ελεώνα με καθαρό νερό. Αναλαμβάνω την δέσμευση ότι και εδώ στα Βάγια θα φροντίσουμε να φέρουμε καθαρό νερό από το διυλιστήριο της ΔΕΥΑΘ. Έχουμε την δύναμη αλλά κυρίως της εμπειρία και υποσχόμαστε ότι η δέσμευση αυτή θα γίνει πράξη».
Επίσης αναφέρθηκε σε μια σειρά μικρών και μεγάλων έργων που είναι απαραίτητα σε έναν σύγχρονο Δήμο προς όφελος των πολιτών καθώς και στις νέες αρμοδιότητες που θα αναλάβουν οι Δήμοι όπως στην πρωτοβάθμια Υγεία, την Παιδεία αλλά και στο Περιβάλλον.
Σε ότι αφορά την κοινωνική πολιτική του Δήμου Θηβαίων τόνισε με έμφαση:
«Την τετραετία μας, στον Δήμο Θηβαίων, όχι μόνο δεν επιβάλαμε αύξηση των Δημοτικών τελών αλλά καταφέραμε να τα μειώσουμε σημαντικά. Συγκεκριμένα μειώσαμε κατά 50% τα τέλη στα ΑμεΑ, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, τους χρονίως πάσχοντες και κατά 80% στα τέλη των τελών για τις αγροτικές αποθήκες» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Αυτή η κοινωνική πολιτική θα εφαρμοστεί και στον νέο Καλλικρατικό Δήμο για όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Ιδιαίτερη είναι η μέριμνα μας και για την τρίτη ηλικία.
Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να ψυχαγωγήσουμε τα ηλικιωμένα άτομα αλλά και να τους προσφέρουμε μέσω των κοινωνικών μας υπηρεσιών ιατρικές υπηρεσίες».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε:
«Έχω την γνώση και την εμπειρία από την ενασχόληση μου με την Αυτοδιοίκηση. Εδώ στα Βάγια πλαισιωνόμαστε από νέα παιδιά, από επιστήμονες με όρεξη και διάθεση να προσφέρουν στον τόπο τους. Σας καλώ να τους στηρίξετε. Να στηρίξετε τον Σύγχρονο Δήμο για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον».

Στην συνέχεια περιόδευσε στα Βάγια όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους των Βαγίων ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρουσία του κ. Σβίγγου στην συνάντηση που διοργάνωσε η νεολαία του συνδυασμού στα Βάγια στο siento club-cafe, όπου η νεολαία των Βαγίων έδωσε δυναμικό παρόν.

Σημειώνουμε ότι η κεντρική ομιλία του Νίκου Σβίγγου στα Βάγια θα γίνει την Τετάρτη 3/11 ώρα 19:00.


Δεν υπάρχουν σχόλια: