Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Αίσιμα και αδήριτα (Ι΄)

Ούτις

● Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος Αν και το παίζει έξυπνος και άνετος ο αντιπρόεδρος, αγνοεί την παροιμία: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί». Πριν κρίνει την αντιπαραγωγικότητα των κλάδων θα ήταν χρήσιμο να περάσει από τη σκέψη του όλα τα δεινά που ο κλάδος των πολιτικών επέφερε στην χώρα. Τα σώματα ασφαλείας δεν ευθύνονται για τη λαθρομετανάστευση, για τη δραματική μείωση των δασών, για την εγκληματικότητα. Οι ένοπλες δυνάμεις δεν ευθύνονται για τις διπλωματικές “πατάτες” και το ξεπούλημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Δεν συγκατάνευσαν στην παγκόσμια διακυβέρνηση και ούτε έδωσαν την εντολή να σταματήσουν οι αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροπλάνων που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας. Αυτές τις αποφάσεις τις παίρνει ο πολιτικός κόσμος.
Σε προηγούμενο άρθρο έγραφα πως το πολύ το ξύγκι έχει φρακάρει το μυαλό του Πάγκαλου και χάνει στροφές. Δε δικαιολογείται αλλιώς αυτή η προκλητική, γεμάτη αλαζονεία, τακτική του να επιρρίπτει την ανεπάρκεια του συντεχνιακού σιναφιού του στους άλλους. Μπορεί η μακροχρόνια στέρηση αυτού, που απολαμβάνουν οι άλλοι άνδρες, να του έχουν προκαλέσει τέτοιου βαθμού κομπλεξισμό, που να καταλαμβάνεται από βακχική μανία, και ως μαινάδα με παντελόνια να θέλει να κατακρεουργήσει όλους τους συνανθρώπους του. Ως αμπελουργός σίγουρα είναι λάτρης του Διονύσου.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί το Σαββατοκύριακο πάλι κυριεύτηκε από βακχισμό και χαρακτήρισε ως τον πιο αντιπαραγωγικό κλάδο του ελληνικού λαού το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ, «Σαββατοκύριακο». Μετά το «όλοι μαζί τα φάγαμε», ο Πάγκαλος ξαναχτυπάει: «Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας», είπε, προκαλώντας νέο κύμα οργής στους ένστολους.

Η συνέχεια >>> εδώ …

Η κόντρα του αμετροεπούς αντιπροέδρου με όποιον φοράει στολή ξεκινά ουσιαστικά από την εποχή της κρίσης των Ιμίων και όσα δραματικά ακολούθησαν . Ο Πάγκαλος ( όχι, δε χαραμίζω τη λέξη “κύριος”, γιατί δεν του ταιριάζει) ανήκε σ’ αυτούς που είχαν την άποψη ότι για την ατυχή κατάληξη της κρίσης έφταιγαν αποκλειστικά οι στρατιωτικοί. Φέρεται, μάλιστα, να είχε υποστηρίξει τότε ότι μερικοί καλοί διπλωμάτες είναι χρησιμότεροι από ένα στρατιωτικό σύνταγμα. Η σύγκρουσή του με τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Χρήστο Λυμπέρη ήταν σφοδρή. Ο καυχησιάρης, καμαρωτός σαν κούρκος, τότε υπουργός εξωτερικών καμάρωνε στο γυαλί ιδιωτικού καναλιού, σε χωρίς νόημα εκπομπή, την ώρα που η Ελλάδα ήταν προ του πολέμου με την Τουρκία.
Θα ήταν πολύ χρήσιμο να θυμηθούμε τα γεγονότα αυτής της μέρας:

30/31 Ιανουαρίου 1996: Τη νύχτα, οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Βρέχει συνεχώς και η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή.
Στη 01:15 Τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται στη Δυτική Ίμια, στην οποία δεν βρίσκονται ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις. Υψώνουν την τουρκική σημαία. Θα παραμείνουν εκεί επτά ώρες.
Το γεγονός επιβεβαιώνεται από ελικόπτερο ΑΒ-212 ASW της Φρεγάτας “Ναυαρίνο”. Η κρίση έχει κορυφωθεί. Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ένοπλη σύρραξη.
Στη 01.30΄ μετά τα μεσάνυχτα πραγματοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).
Συμμετέχουν, εκτός των υπουργών που είναι τακτικά μέλη , ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάσος Μαντέλης και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Ν. Θέμελης και Δ. Καραϊτίδης. Μεσολαβούν δύο τηλεφωνικές συνδιαλέξεις Πάγκαλου- Χόλμπρουκ, και στις 02.00΄ π.μ. ενημερώνεται το ΚΥΣΕΑ για την κατάληψη της αφρούρητης βραχονησίδας στα Ίμια από Τούρκους κομάντος. Να επισημάνουμε ότι στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, προσήλθε με μία ώρα καθυστέρηση λόγω συμμετοχής του σε… τηλεοπτική εκπομπή!
Ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) δεν καλείται να συμμετάσχει, παρότι βρίσκεται έξω από την αίθουσα της σύσκεψης! Ο διοικητής της ΕΥΠ ναύαρχος (ε.α.) Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ζητάει επιμόνως να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό και να του γνωστοποιήσει απόρρητα μηνύματα, όμως ο πρωθυπουργός, ο κ. Σημίτης μέσω της γραμματέως του, τον παρέπεμψε να μιλήσει με… το γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Τάσο Μαντέλη!!
Και όταν ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Χ.Λυμπέρης , που μετέχει στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ, ζητάει την αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής, λαμβάνει την απάντηση από Σημίτη και Πάγκαλο, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις!
Στις 5:30 το ελικόπτερο που είχε απονηωθεί από τη Φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ και είχε εντοπίσει τους Τούρκους κομάντος στην βραχονησίδα Ίμια, επιστρέφοντας συντρίβεται στη θάλασσα. Σκοτώνεται το πλήρωμα του ελικοπτέρου: Χ. Καραθανάσης, Ε. Γιαλοψός, Π. Βλαχάκος. Η συντριβή του ελικοπτέρου οφείλεται σε ατύχημα, σπεύδει να δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γερ.Αρσένης, υποστηρίζοντας ότι ο πιλότος έπαθε «βέρτικο».
Στη 1 Φεβρουαρίου 1996 η εφημερίδα “Απογευματινή” αποκαλύπτει εμπιστευτικό σήμα του πιλότου του ελικοπτέρου που έστειλε στις 4.49 τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου. Ο πιλότος ανέφερε κατά λέξη προς τη Φρεγάτα “Ναυαρίνο”: «Έχω ένδειξη master caution (γενική ηλεκτρονική βλάβη), emergency (κίνδυνος)».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ένδειξη master caution σημαίνει ότι είτε το ελικόπτερο δέχεται ηλεκτρονική παρεμβολή, είτε ότι υπάρχει μηχανική βλάβη, οπότε και ανάβει το αντίστοιχο λαμπάκι. Αμέσως μετά, όμως, ο πιλότος προσθέτει: «αλλά το λαμπάκι δε δείχνει τίποτε».
Είναι πολύ πιθανόν, η πτώση του ελληνικού ελικοπτέρου να οφείλεται σε ηλεκτρονική παρεμβολή. Το ερώτημα είναι: από πού έγινε αυτή η παρεμβολή, από τουρκικό ή από αμερικανικό μέσο; Και γιατί; Ερωτήματα, που δυστυχώς ακόμα παραμένουν αναπάντητα…
Στις 06:10 το πρωί, οι υπουργοί Αμύνης και Εξωτερικών, Γ. Αρσένης και Θ. Πάγκαλος, ανακοινώνουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου των Η.Π.Α., Μπιλ Κλίντον, και του διαμεσολαβητή Ρ. Χόλμπρουκ.
Οι ελληνικές δυνάμεις αποχωρούν από τα Ίμια παίρνοντας μαζί και την ελληνική σημαία. Το ίδιο πράττουν και οι Τούρκοι καταδρομείς.
Είναι η πρώτη φορά, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που έχουμε υποστολή Ελληνικής σημαίας και αποχώρηση στρατιωτικής φρουράς από ελληνικό έδαφος.
Ο Πρωθυπουργός Κ.Σημίτης ανακοινώνει στη Βουλή, τη λήξη του ελληνοτουρκικού «επεισοδίου», επιρρίπτοντας ευθύνες στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες κατηγόρησε, ως ανέτοιμες να ανταποκριθούν στην αποστολή τους !! Υπήρξε σκληρή απάντηση και κριτική για τις επιλογές του πρωθυπουργού Κ.Σημίτη, από τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Χρήστο Λυμπέρη, ο οποίος στη συνέχεια αποπέμφθηκε από την ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Ο Ναύαρχος υποστηρίζει ότι το ελληνικό ναυτικό ήταν σε πλεονεκτική θέση και ικανό να φέρει σε δυσχερέστατη το τουρκικό. Ήταν μια ευκαιρία που κυριολεκτικά την κλωτσήσαμε… με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι γκρίζες ζώνες και οι Τούρκοι να αμφισβητούν την Ελληνική παρουσία στο Αιγαίο.
Οι πολιτικοί για να κρύψουν την γύμνια τους τα έριξαν στις δήθεν ανέτοιμες ένοπλες δυνάμεις. Δεν μας είπαν όμως ότι τα εξοπλιστικά θέματα, με τις τεράστιες μίζες, τα χειρίζεται ο πολιτικός κόσμος. Τα όπλα δεν επιλέγονται με επιχειρησιακά κριτήρια, αλλά με διακρατικές πολιτικές συμφωνίες. Οι πρόεδροι των χωρών ή οι πρωθυπουργοί πάνω από τις εμπορικές συμφωνίες αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, βάζουν τις συμφωνίες όπλων, έχοντας καταστήσει τους εαυτούς τους πλασιέ αεροπλάνων, υποβρυχίων, τάνκς και πυραύλων. Για να απορροφήσουν οι Γερμανοί τα αγροτικά μας προϊόντα, ή για να μας διευκολύνουν σε κάποιο δάνειο απαίτησαν να μας πουλήσουν άχρηστα τανκς και υποβρύχια που γέρνουν. Οι ανώτατοι αξιωματικοί προάγονται και αναλαμβάνουν καίριες επιτελικές θέσεις με κριτήριο την πολιτική τους τοποθέτηση και όχι τις στρατιωτικές γνώσεις. Κι αν κάποιος είναι σε καλύτερη θέση από τους ημέτερους του κυβερνώντος κόμματος, αποστρατεύεται. Μετά τους δημάρχους, η πολυπληθέστερη τάξη είναι αυτή των στρατηγών- ναυάρχων και πτεράρχων.
Ποιος ξέρει πόσοι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας έχουν νιώσει τη μπόχα του Θοδωρή και των μελών της οικογένειάς του, για να νιώσουν ασφαλείς. Πόσους από τους οικογενειάρχες αστυνομικούς προκάλεσε με τη στάση του και τα λεγόμενά του ο πληθωρικός απόγονος ενός στρατιωτικού.
Ο με ευαισθησία παχυδέρμου αντιπρόεδρος μας λέει ότι όλοι αυτοί που φυλάνε τα σύνορα, αυτοί που θαλασσοδέρνονται για την φύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αγαίο, αυτοί που παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα καθημερινά αναχαιτίζοντας τα Τούρκικα-εχθρικά αεροσκάφη είναι άχρηστοι! Επιπλέον οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας που κινδυνεύουν για την ασφάλεια των πολιτών από τα σμήνη των εγκληματιών ληστών, λαθρεμπόρων ναρκωτικών, λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την πατρίδα μας κάθε μέρα, δεν προσφέρουν. Λες και προσφέρουν περισσότερο οι πολιτικοί.
Είπες μεγάλες χοντράδες, Θόδωρα! Βέβαια, δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο από σένα. Αλλά και δε θα σου χαριστούμε. Που λες, σοσιαλι(η)στή αντιπρόεδρε- γιατί, βρε καθίκι, δεν τα φάγαμε μαζί- ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος είναι αυτός των τριακοσίων της βουλής. Και από τον Οκτώβρη του 2009 και μετά οι δύο ομάδες της κυβέρνησης (πριν και μετά τον ανασχηματισμό), τις οποίες εσύ βαθμολογείς με κάκιστο βαθμό!
Αυτοί μας οδήγησαν στην ανυποληψία, στην κατασυκοφάντηση, στον χλευασμό από τους άλλους λαούς. Αυτοί με μια μονοκονδυλιά διέγραψαν την ιστορία μας. Αυτοί στη θέση του ΟΧΙ του 1940 είπαν το ΝΑΙ στην παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Αντί να αγωνιστούν για την ευημερία του λαού, μας παρέδωσαν, αμαχητί, στις ξένες βδέλλες.
Στη θέση της εθνικής ανεξαρτησίας έφεραν την παγκόσμια διακυβέρνηση. Αυτοί μιλάνε για το παγκόσμιο κουρκούτι, όπου οι λαοί θα αφανιστούν για να βασιλέψει η ιδεολογία και οι συνήθειες του μέσα από τα δήθεν ιερά βιβλία της παγκόσμιας ιερής προπαγάνδας εκλεκτού λαού. Αυτοί θέλουν να εξοβελίσουν την πλούσια γλώσσα μας και να την αντικαταστήσουν από μια άλλη γλώσσα που κατά 60% βασίζεται στη δική μας. Το πρότυπο από το κακέκτυπο.
Οι ένστολοι έχουν να καταθέσουν τα ονόματα εκατοντάδων ανδρών, από το 1974 και μετά, που θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους. Που άφησαν χήρες και ορφανά εκτελώντας το καθήκον τους! Οι πολιτικοί πόσα ονόματα έχουν να καταθέσουν; Το απόλυτο μηδέν!
Σε ξέρουμε, Θόδωρα. Είσαι αυτός που είπες για τη σημαία, το σύμβολο της πατρίδας μας, τότε στα Ίμια: « να πούμε πως την πήρε ο αέρας». Ανοίγεις τον ασκό του Αιόλου, και εσένα και το γραικύλο σινάφι σου θα το πάρει ο αέρας και θα το σκορπίσει. Γιατί εσείς είσαστε ο πιο άχρηστος κλάδος, ο πιο αντιπαραγωγικός, ο πιο παρασιτικός και εθνικά επιζήμιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: