Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Αίσιμα και αδήριτα (ΙΑ΄)

Ούτις

Ο επίσημος προσκεκλημένος των βραβείων “Κούρος 2010” κουραδολογεί…
Αυτός ο άνθρωπος έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι το περιεχόμενο της εγκεφαλικής του κοιλότητας είναι ίδιο με το περιεχόμενο του παχέως εντέρου. Η διολίσθηση των εγκεφαλικών λειτουργιών σε λειτουργίες πρωκτού συνεχίζεται στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Τα φαινόμενα διακοπής της επαφής του με το περιβάλλον και με το ελληνικό γίγνεσθαι γίνονται ολοένα και περισσότερα. Ο γραφικός αυτός τύπος ακολουθεί την μέθοδο της πρόκλησης για να δείξει την πολιτική παρουσία της ασημαντότητάς του. Η πολιτική προσωπικότητα του Πάγκαλου αποδεικνύεται ανεπαρκής απέναντι στις υποχρεώσεις του προς το σύνολο των πολιτών και τα συμφέροντά τους, τα οποία, υποτίθεται, πως εκπροσωπεί σαν βουλευτής και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Το ανθρωπο, αφού δεν μπορεί να παράγει επωφελές έργο, έχει επιλέξει να ποδοπατήσει την αξιοπρέπεια του δοκιμαζόμενου από την ανεπάρκεια και ανικανότητα της αγέλης των ηθικά παχύδερμων της συντεχνίας του. Χαρακτήρισε ως ευτυχία για τον τόπο το Μνημόνιο στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε σε πρόσφατη εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010».
«Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάγκαλος.
Λες και το Μνημόνιο έχει και καλή πλευρά για τον Έλληνα εργαζόμενο, για τον νέο, τον συνταξιούχο, για τον οικογενειάρχη. Η καλή πλευρά του Μνημονίου αφορά τους τραπεζίτες και τους μεγαλοβιομήχανους. Για τους απάτριδες έχοντες και κατέχοντες που θησαυρίζουν από την φτώχεια και τη μιζέρια των συνανθρώπων τους. Οι σύγχρονοι μαυραγορίτες που κατοικοεδρεύουν στις τράπεζες, καρπώνονται τα δάνεια που παίρνει η πολιτεία για να βγούμε από τα τάρταρα της κρίσης, στην οποία μας έσυραν. Και το τονίζω ότι μας έσυραν ποταπά συμφέροντα μιας μερίδας πολιτικών γιατί λύσεις υπήρχαν να μη γίνουμε υπόδουλοι στο ΔΝΤ, να μη χάσουμε κυριαρχικά δικαιώματα. Διαβάζουμε στον τύπο:
« Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο (η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας).

Η συνέχεια >>> εδώ …

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θ έδινε στην Ελλάδα. Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.»
Ούτε εθνική υποτέλεια, ούτε ευτελισμός, ούτε ανεργία, ούτε μετανάστευση της νεολαίας μας, ούτε παντελή καταστροφή του κοινωνικού ιστού θα είχαμε αν αποδέχονταν την πρόταση των Σκανδιναβών. Αλλά οι δοσίλογοι πολιτικοί μας για να εξασφαλίσουν το τομάρι τους πούλησαν την Ελλάδα αντί πινακίου φακής. Η Ελλάδα μας είναι πολύ πλούσια. Έχει όμως κατοίκους πτωχούς στο μυαλό, που για να μη χάσουν την μακαριότητα του καναπέ τους, παρέδωσαν αμαχητί κάθε δικαίωμα ως πολίτες. Πέρα από το μικροσυμφέρον τους δεν βάζουν τίποτα. Το τομάρι τους, ο εαυτούλης τους και «γαία πυρί μειχθήτω». Το αποδείξαμε περίτρανα πριν από λίγες μέρες στις τοπικές εκλογές! Και ακόμη χειρότερα από τους τριακόσιους της Βουλής. Υπέγραψαν ένα Μνημόνιο χωρίς να μπουν στον κόπο να το μελετήσουν. Να δουν τι κρύβεται στις παραγράφους με τα «μικρά γράμματα», τι διακυβεύεται για το λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.
Δεν είναι δικό μου αυθαίρετο συμπέρασμα πως η πατρίδα μας είναι πολύ πλούσια. Και πάλι διαβάζουμε:
« Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.
Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.
Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.
Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.
Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.
Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.»
Μιζέρια, λοιπόν, στην Ελλάδα για να κερδίσουν οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλίτες. Δηλαδή ο Παπανδρέου μας παρέδωσε στο ΔΝΤ, στους Εβραίους τραπεζίτες, φροντίζοντας πρώτα να μας φτάσει στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης, ώστε ασυζητητί να δεχτούμε κάθε μέτρο που θα μας προτείνουν οι μελλοντικοί σωτήρες μας που θα έρθουν να επενδύσουν. Ο πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα πριν αναλάβει την διακυβέρνηση. Ήταν στο κόλπο του ΔΝΤ και των Εβραίων. Η οικογένεια Παπανδρέου θα αποκομίσει 2,5 δισ. Ευρώ σαν μίζα από το γενικό ξεπούλημα και πιθανόν ένα bonus ο Γιωργάκης σε μια διεθνή θέση. Το “καλό παιδί” των Εβραιοαμερικάνων θα φέρει σε πέρας την αποστολή του και στο τέλος θα φύγει στην φυσική του πατρίδα, τις ΗΠΑ.
Επομένως, Πάγκαλε, το μνημόνιο δεν είναι ευτυχία για τον τόπο. Είναι η απόλυτη δυστυχία του. Μόνο οι έχοντες παχυδερμική συνείδηση μπορούν να λένε τις κουραδολογίες σου, όταν πήρες το μικρόφωνο στα βραβεία “Κούρος 2010”. Σε ένα σημείο του λόγου σου έχεις δίκιο. Στη ριζική αναδιάρθρωση. Μόνο που η ριζική αναδιάρθρωση είναι προς τα κάτω και αποβαίνει στη διάλυση του ελληνικού λαού, στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. Ανοίξατε πολλές Κερκόπορτες κατά μήκος όλων μας των συνόρων. Και αντί να δώσετε θάρρος «σε αυτούς που όρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες», τώρα τα έβαλες με τους ιπτάμενους φρουρούς μας. Τι έκανε ο κουραδολόγος αντιπρόεδρος;
Επανήλθε στις αιχμές του εναντίον των ένστολων, μετά τις γνωστές δηλώσεις του πως πρόκειται για «ό,τι πιο αντιπαραγωγικό υπάρχει στο Δημόσιο».
Αυτή τη φορά οι βολές του κ. Πάγκαλου είχαν στόχο τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, τους οποίους χαρακτήρισε μεν “ήρωες»” αλλά πρόσθεσε ότι από οικονομική άποψη είναι… αντιπαραγωγικοί, μιλώντας σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, με ακροατήριο που αποτελούσαν μηχανικοί αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας: «Εσείς είστε παραγωγικοί. Φτιάχνετε τα αεροπλάνα, παράγεται έργο. Οι ιπτάμενοι βεβαίως πετάνε, κινδυνεύουν το αναγνωρίζουμε αλλά δεν παράγουν κάτι» υποστήριξε!
Ξέχασε, όμως, ο "πολλά βαρύς" αντιπρόεδρος να αναφερθεί στο τι ακριβώς παράγουν και έχουν παράξει οι πολιτικοί σε αυτή την χώρα. Πέρα από ένα τεράστιο χρέος, με βάση το οποίο έχουν υποδουλώσει τη χώρα στους τοκογλύφους δανειστές της, τι άλλο έχει προσφέρει άραγε ο κύριος «μαζί τα φάγαμε»; Αντιπρόεδρε, την Κουφοπούλου δεν την διορίσαμε εμείς. Δικό σας επίτευγμα είναι. Της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχες. Θυμίζουμε: «Η Κουφοπούλου Μαριάνθη, κατά το διάστημα Ιανουάριου 2002 - Ιουλίου 2005, που υπηρετούσε στο Αυτοτελές Τμήμα Διοίκησης του πρώην ΠΕΣΥΠ νυν ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας, απέστειλε στο Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ) φύλλα μεταβολών, τα οποία υπέγραφε μόνο η ίδια και στα οποία περιλάμβανε τακτικές μισθοδοσίες, αναδρομικά αλλά και προηγούμενες μισθοδοσίες, 28 συνολικά φερόμενων ως υπαλλήλων, που είτε δεν είχαν καμία υπαλληλική σχέση με την εν λόγω υπηρεσία, είτε, τέλος μισθοδοτούνταν ταυτόχρονα από άλλο φορέα, καθώς και τον εαυτό της. Επίσης εξέδιδε πλαστές καρτέλες μισθοδοσίας των 28 υπαλλήλων, βάζοντας 28 διαφορετικές υπογραφές και έπαιρνε τα χρήματα. Το συνολικό ποσό που έβαλε στην τσέπη της η κ. Κουφοπούλου από το 2003 μέχρι το 2005 ήταν 750.000€ χωρίς ποτέ να την ελέγξουν». Φίλοι αναγνώστες, ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τον καταλογισμό και την επιστροφή των μεγάλων ποσών με τα οποία το Δημόσιο ζημιώθηκε από τη δημόσια υπηρεσία – μαϊμού και τους ανύπαρκτους υπαλλήλους που μισθοδοτούσε. Και αν ρωτάτε τι έγινε με αυτή την ιστορία: Ακόμα δεν έχει επιστραφεί ούτε ένα ευρώ στα Δημόσια Ταμεία. Κανείς κλέφτης δεν έχει πάει ακόμη φυλακή. Όμως πολλοί αεροπόροι μας έχουν δώσει τη ζωή τους για να μπορεί να κουραδολογεί ο φτηνός μας αντιπρόεδρος. Ο Πάγκαλος είναι μέλος μιας ανυπόληπτης Βουλής.
Μιας Βουλής, η λειτουργία της οποίας κοστίζει περί τις 660.000 ευρώ ανά βουλευτή!...Δηλαδή πληρώνουμε όλους αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία 660.000 ευρώ το χρόνο τον καθένα τους… Αν δηλαδή ξέρανε και να κυβερνάνε πόσο θα μας ζήταγαν άραγε;
Με όλα αυτά θυμήθηκα ότι ο Καποδίστριας, ο αναμορφωτής της Ελλάδας, δεν δεχόταν να πάρει μισθό από το Ελληνικό Δημόσιο!!! Ειλικρινά! Αν ξέρανε να κυβερνούν, δεν θα ζήταγαν... τίποτα!!!
Αυτοί είναι οι 300 μας. Αδιάφοροι για τον λαό, τα προβλήματα του, και τα δεινά που τραβάει. Παραδομένοι στο χρήμα και σε συμφέροντα, ντόπια και ξένα, κοιτούν μόνο τον εαυτούλη τους. Πριν 1 μήνα ψήφισαν, να ενσωματώσουν τα επιδόματα στο μισθό τους, την ίδια ώρα που ζητούν και άλλες θυσίες, την ίδια στιγμή που χιλιάδες δεν έχουν φαγητό, φάρμακα, ζεστή, αξιοπρέπεια, ανέβασαν τον μισθό τους στα 9600 Ε, από 5500.
Και εδώ να κάνουμε τη σύγκριση: οι γερμανοί συνάδελφοί τους, που αμείβονται από την γερμανική κραταιά οικονομία, λαμβάνουν 5200 Ε. Σε αυτή τη συνομοταξία, όπου η Νταλάρα (και αυτή την κυράτσα δεν την αποκαλώ κυρία) απαίτησε να αλλάξουν τα μάρμαρα του γραφείου της με παρκέ, για να πατάει καλύτερα τις γόβες της, ξοδεύοντας 7000 Ε άσκοπα- πόσα πιάτα φαγητό θα μπορούσαν να πληρωθούν με αυτά τα χρήματα;- ανήκει ο αντιπρόεδρος. Ο φούσκας σωματικά και στα λόγια Θοδωρής Πάγκαλος, ένας αρβανίτης που μας προσβάλει…

1 σχόλιο:

d είπε...

..να καταστρέψουμε το πανέμορφο Αιγαίο , να ξεπουλήσουμε τα νησιά μας , και οτι άλλο περνάει απο το μυαλό μας αρκει να αποκατασταθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ..

Μια ζωή στην Ελλάδα η ευκολή λύση της καρέκλας του δημοσιου και του καναπέ .. που μονη μας εννοια είναι οι μισθοδοσία των ΔΥ , οι οποιοι ενδιαφέρθηκαν για τις ερευνες των Σουηδων Φιλανδων Χαρδαβελλων και άλλων Σκανδιναυων μόλις τους ζητήθηκε να κάνουν και και αυτοί μια θυσία –να συνταξιοδοτηθούν όπως και οι υπόλοιποι ας πούμε.
Στην Ελλάδα που δεν αξιοποιησε εστω και μια ηλιαχτίδα και ξαφνικά θέλει να γεμίσει τον κόσμο με φυσικό αέριο μεσω των χρεοκοπημένων Λιθουανών και Λετονών
Στην Ελλάδα που οι δημόσιοι υπάλληλοι της (και οι πιλότοι ) απαιτόυσανε να δανειζόμαστε για να παίρνουν παχυλούς μισθόυς και που ΄τωρα δεν φταίνε γιατί κόποια άλλα παχυδερμα τους διορισαν



ΥΓ. Αυτά τα κοιτάσματα (του Χαρδαβελα) υποτίθεται οτι υπαρχουν εκει -αν υπάρχουν -πολύ καιρό πριν επηρεαστούν οι μισθοι των Δ.Υ

ΥΓ2Στην Ελλαδα που παντα φταίνε οι άλλοι ,(τα προαναφερόμεν παχύδερμα ), που ψηφιζόντουσαν (απο τους άλλους που φταίνε ντε…) για να διορίζουν στο δημόσιο , ξαφνικά έτσι σε μερικόυς μήνες αποκτησαμε πολιτική συνειδηση και απειχαμε απο τις εκλογές ..Αφου δεν υπάρχουν διορισμοί σκεφτήκαμε γιατι να πάμε να ψηφίσουμε¨;