Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Αίσιμα και αδήριτα (ΙΓ)

Ούτις

Ντομινίκ Στρος Καν: ο γιατρός της Ελλάδας
Και μετά τον συνταγματάρχη Γιώργο Παπαδόπουλο που ήθελε να το παίξει ορθοπεδικός και μας βάλει σε γύψο, ήρθε ο ψυχίατρος Ντομινίκ Στρος Καν για να μας κάνει το ηλεκτροσόκ, που του είπαν τα μεγάλα αφεντικά- τραπεζίτες, ώστε να εξασφαλίσουν την επιστροφή με υπερτιμημένο τόκο όσων μας ανάγκασαν να δανειστούμε. Η κυβέρνηση είχε τη χαρά να υποδεχθεί τον εκλεκτό “πληρωμένο δολοφόνο” των ανίσχυρων χωρών, διορισμένο στο ΔΝΤ και υπερκυβερνήτη της Ελλάδας Ντομινίκ Στρος Καν. Ποτέ ο δολοφόνος δεν εμφανίζεται με την πραγματική του ιδιότητα. Ο δικός μας φόρεσε τη λευκή μπλούζα του γιατρού, έβαλε στο λαιμό το στηθοσκόπιο και εμφανίστηκε σαν γιατρός. Ο Ντομινίκ, πρώην κομμουνιστής, πρώην σοσιαλιστής (πάντα οι σημαντικοί και πρόθυμοι για τις “βρώμικες δουλειές” είναι σοσιαλιστές) και νυν “γιατρός χωρίς σύνορα”, ήρθε να μας δώσει τη συνταγή του ΔΝΤ. Αφού δέχτηκε σε άτυπο “ιατρικό συμβούλιo” τον νοσηλευτή Γιώργο Παπανδρέου, του υπέβαλε τη συνταγή με τα φάρμακα καταστολής του έλληνα εργαζόμενου. Φρόντισε να συναντηθεί και με τους “συγγενείς” του ασθενούς προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία της υγείας του.
Πρώτος και πλησιέστερος κατά το σύνταγμα “συγγενής” ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, και άκουσε από πρώτο χέρι τη θεραπευτική μέθοδο που ακολουθεί το ΔΝΤ για να σώσει την Ελλάδα. Ηλεκτροσόκ πολλών Βόλτ! Μετά ο γιατρός πήγε στον τόπο υπογραφής του Μνημονίου, την ελληνική Βουλή, όπου έκανε ειδικό σεμινάριο και εξέθεσε με λεπτομέρειες τη θεραπεία που θα ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια. Η θεραπεία θα είναι μακροχρόνια, είπε, και απαιτεί οικονομικές θυσίες. Για να σώσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα αναγκαζόμαστε να πουλήσουμε τη γη μας, τα νησιά μας, τις ελευθερίες μας, τα δικαιώματά μας. Ίσως χρειαστεί κάποιοι νέοι να γίνουν μετανάστες Μας καθησύχασε όμως και μας παρηγόρησε λέγοντας ότι δεν πειράζει που οι νέοι της Ελλάδας θα μεταναστεύσουν εξ αιτίας του αδιεξόδου, της έλλειψης προοπτικής και της φτώχειας. Όταν επιστρέψουν, θα είναι πλούσιοι σε εμπειρίες! Εξέφρασε τη λύπη του που μερικές από τις νέες θα γίνουν πόρνες, αλλά και στη Ρωσία, που τροφοδότησε την Ευρώπη με πόρνες στα πέτρινα χρόνια της μιζέριας, ήρθε η ανάκαμψη!
Αργότερα, ο “γιατρός” πήγε στο γραφείο του “συγγενή” προέδρου της Ν.Δ., προκειμένου να τον μαλώσει που διαφωνεί με την ακολουθούμενη θεραπευτική αγωγή. Αεικίνητος ο Ντομινίκ. Όλα σ’ αυτά σε μια ημέρα! Διαγνώσεις, συμβούλια, συνταγές. Καθόλου δεν πτοήθηκε από μερικούς αντιδραστικούς που βρέθηκαν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτός έφερε σε πέρας την αποστολή του. Σαν ευσυνείδητος και καλά αμειβόμενος υπάλληλος μετέφερε όλες τις εντολές που είχε λάβει από τους ομόθρησκους τραπεζίτες. Αυτούς που το ιερό τους βιβλίο τους έδωσε την εντολή να κατακυριεύσουν τη γη! Όχι, δεν το κάνουν από αλαζονεία. Από πίστη στον Ιαχβέ τους το κάνουν. Τηρούν τις εντολές του. Ο Γαλλοεβραίος και Ιουδαίος κατά το θρήσκευμα Ντομινίκ ήρθε γιατί εμείς του το ζητήσαμε. Το είπε ωμά: «Είμαστε εδώ γιατί εσείς το ζητήσατε …Τώρα τι φωνάζετε; Δεν καταλαβαίνετε ότι σας κάνουμε και χάρη… Μας ζητήσατε λεφτά και εμείς σας τα δώσαμε… Τι θέλατε δηλαδή να σας τα δώσουμε τσάμπα; Είναι λογικό ότι κάτι πρέπει να οικονομήσουμε. Τίποτα δεν δίνεται με το αζημίωτο. Εσείς με την ανικανότητά σας εκτοξεύσατε τα επιτόκια στα ύψη. Δεν φταίμε εμείς αν εσείς είστε θύματα! Όλες οι χώρες στις οποίες χρειάστηκε η επέμβασή μας, σήμερα έχουν ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης… Ο τρόπος μας είναι αλάνθαστος. Τον ξέρουμε και τον δουλεύουμε με κλειστά τα μάτια … Εξαθλιώνουμε τελείως τους λαούς ώστε να πιάσουν για τα καλά πάτο, όσο πιο πάτο γίνεται, και έτσι μετά μένει μόνο η άνοδος! Δεν είμαστε τίποτα τυχαίοι…»
Ο πρόεδρος του ΔΝΤ κατηγορήθηκε για σεξουαλικό σκάνδαλο, για το οποίο πριν από δύο χρόνια διεξήχθη και έρευνα. Οι προστάτες του φρόντισαν και τον απάλλαξαν. Με αυτή την είδηση μου ήρθε στο νου το παιδικό τέχνασμα, όταν θέλαμε να χουφτώσουμε την πιτσιρίκα που μας άρεσε. Παίζαμε τους “γιατρούς”… Ο Ντομινίκ παριστάνοντας τον γιατρό, όχι μόνο χουφτώνει την Ελλάδα, αλλά την πηδάει κυριολεκτικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: