Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ορκωμοσία Νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Θηβαίων

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19/12/2010, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, η τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής. Στην τελετή επίσης συνχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και αρκετοί ιερείς που ευχήθηκαν καλή δύναμη και καλό έργο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ακολουθούν οι απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις:
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος «Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα στην πόλη των Θηβών και ακόμη περισσότερη χαρά που βρεθήκαμε στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής. Όπως ξέρετε, το κύτταρο της Δημοκρατίας σε πρώτο βαθμό είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όταν ο λαός συμμετέχει, ελεύθερα, δημοκρατικά στο να εκλέξει ντους άρχοντες του είναι ότι καλύτερο έχει βρεθεί μέσα στην ιστορία της Ελλάδος. Να ευχηθούμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στην συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση να έχουν συνεργασία καλή ώστε και τα αποτελέσματα να είναι καλά. Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο από πολλές απόψεις αλλά όταν όλοι μαζί είμαστε ενωμένοι και αγωνιζόμαστε και παλεύουμε οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά».
Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος: «Με πολλή χαρά σήμερα βρισκόμαστε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Θηβαίων και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και ευχόμαστε δύναμη, υγεία και επιτυχία. Πρέπει να ξέρουν πως σε ότι καλό και όμορφο που αφορά τον λαό μας, σε ότι ωφέλιμο, η τοπική εκκλησία θα είμαστε κοντά τους. Με την ευκαιρία αν ευχηθώ καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά σε όλους και προπαντός δύναμη και αισιοδοξία».
Νίκος Σβίγγος «Πιστεύω ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα αντιληφθεί πολύ σύντομα τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Παραδίδουμε σωρεία έργων και υποδομών ‘όπως ο ΧΥΤΑ, το διυλιστήριο, ο ψηφιακός Δήμος, έναν Δήμο πιστοποιημένο που μπορεί να μετέχει σε όλες τις προσκλήσεις και προκλήσεις του ΕΣΠΑ. Βεβαίως υπάρχουν και πολλά προβλήματα όπως το θέμα των μεταναστών και των τσιγγάνων αλλά και η ανεργία που μαστίζει την περιοχή μας. Εμείς θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής πλην όμως οι πολιτικές και οι επιλογές θα είναι ευθύνη της. Οι προκλήσεις του Καλλικράτη είναι πολύ κοντά μας. Εμείς παραδίδουμε έναν Δήμο που μπορεί να ανταπεξέλθει και να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις. Από πλευράς μου εύχομαι κάθε επιτυχία και με την ευκαιρία σε όλους καλές γιορτές. Επίσης θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω εσάς, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, που συμπαρασταθήκατε και αναδείξατε το μεγάλο έργο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής».
Σταμάτης Χαλβατζής: «Νομίζω ότι είναι μια σημαντική ημέρα για τον Δήμο Θηβαίων ο οποίος από σήμερα αλλάζει σελίδα. Θέλω να ευχηθώ στον νέο Δήμαρχο κάθε επιτυχία. Νομίζω ότι η όλη εκδήλωση με την παρουσία του κόσμου και το γεγονός ότι πρωτοστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος, δίνει μια νέα δύναμη ελπίδας σε όλους μας. Από την πλευρά μας θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ούτως ώστε αυτή η πόλη να βρει τον δρόμο της».
Αντώνης Τουλουμάκος: «Στα πλαίσια της ορκωμοσίας οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στήριξε το ΚΚΕ, ορκιστήκαμε με την διαδικασία του πολιτικού όρκου. Διαφωνήσαμε με το να γίνει Θρησκευτική ορκωμοσία. Η παρουσία μας δηλώνει ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του λαού».
Ο νέος Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια συγκινητική για όλους, ημέρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο που μας τίμησε με την παρουσία του κ.κ. Ιερώνυμο αλλά και τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Γεώργιο. Ήταν μεγάλη τιμή και για μένα προσωπικά αλλά και για την πόλη μας. Θα ήθελα, όπως είπα και στην ομιλία μου, να συγχαρώ όλους τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους και από την καρδιά μου να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία στο έργο τους. Επίσης εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές σε όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: