Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Άδωνις ο στριγγλομπουμπουκογλωσσοπλάστης

“Ούτις”

Συνέλληνες, ο Άδωνις είναι Θεός! Όχι, ρε, ένας από τους δώδεκα ολύμπιους. Ποιος τους χ@ζει αυτούς. Αυτούς τους χρησιμοποιεί ο Άδωνις στα βιβλιοπαζάρια του, για να πουλάει στα χαϊβάνια, που πιστεύουν ακόμη στην Ελλάδα. Όχι, που πιστεύει ο μπουμπούκος στην Ελλάδα. Αυτήν γραμμένη την έχει. Για κράχτη τη χρησιμοποιεί να πουλήσει στην εσωτερική αγορά. Γιατί σήμερις άμα είσαι Ελλαδέμπορας, βγάζεις λεφτά με (ν)ουρά. Γιατί δηλαδής, είναι καλύτερος ο Λιακόπουλος; Κι ο Δημοσθένης Ελλαδέμπορας του κερατά είναι. Μόνο που βάζει και λίγη σάλτσα από νεφελείμ- έτσι σαν σος για να γλιστράει. Η μόνη διαφορά τους είναι οι κάλοι. Του Δημοσθένη οι κάλοι έχουν βγει στα χέρια, από το χτύπημα του τραπεζιού όταν με μανία διαφημίζει ο φτηνιάρης τα βιβλία του- σαν να ήταν ο μπαρμπα-Γιώργης του παλιού Λούνα Πάρκ με το «πέντε κρίκοι ένα τάλιρο», ο Δημοσθένης ξεφωνίζει «πέντε βιβλία ένα εικοσάευρο»- ενώ του Άδωνι βγήκαν στον εγκέφαλο. Και τι κάλοι! Ο ένας στο δεξιό εγκεφαλικό ημισφαίριο σαν καρύδι κι ο άλλος στο αριστερό σαν φιρίκι. Το λοιπόν, ο μπουμπούκος της Ευγενίας είναι Θεός! Και τι Θεός; Θεός, Θεός! Γνήσιος, ορίτζιναλ, αδερφάκι μου. Εβραιογενής!
Από που το κατάλαβες, ρε καρντάσι; θα με ρωτήσετε. Του το ‘πε, ρε φιλάρες, ο Βαγγέλας, ο λυσσάρης αρχηγός του αποκόμματος με την ονομασία ΠΑνελλήνια Σοσιαληστρική Ομάδα Καταστροφής, μόλις ο γλυκούλης μπουμπούκος τελείωσε την εισήγησή του για το 3ο μνημόνιο. «Άδωνι, είσαι Θεός, για χάρη σου μπορούμε να ψηφίσουμε και τέταρτο Μνημόνιο», του είπε! Έλα, το αυτό (της Χάυδως) στον τόπο σου, θα πείτε εσείς. Έλα μου, ντε, που αυτοί οι μινάρες ψηφίζουν και δεν έχουν το Θεό τους. Κι αν τον έχουν, είναι στα μέτρα του Άδωνι!
Ο μπουμπουκούλης αισθάνθηκε μεγάλη περηφάνια και συγκίνηση από την μαλακοατάκα του, και από τότε δεν πιάνεται. Τόσο λιγιάρης είναι! Το καβάλησε το καλάμι και δε ξέρει πού να το παρκάρει… Και τραγουδάει με το αμόρε του, την Ευγενία την μερακλωγαργαλιάρα «καβάλα στο καλάμι, τον κόσμο γύρισα…»

Η συνέχεια >>> εδώ …

Καρντάσια μου, για να δείτε πόσο εκτιμούμε τον Άδωνι, και πώς η δημοτικότητα του στιγγλιάρη βουλευτο- πωλητή βιβλίων- σκάσε, Λεωνίδα, αυτός είναι ο μεγάλος πλασιέ- εκτοξεύτηκε στα ουράνια, πήραμε την αφίσα από το κινηματογραφικό έργο “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” του Σμαραγδή, βάλαμε τον μπουμπούκο στη θέση του πρωταγωνιστή., και προσθέσαμε τον τίτλο “ Ο Θεός αγαπάει το Χαϊβάνι” και υπότιτλο “Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ακόμα και να γίνεις βουλευτής”. Αμέεεεεεε, αυτοί είναι οι βουλευτάδες μας σήμερα. Τη στιγμή που παίρνουν αποφάσεις για τον αφανισμό μας, στη συζήτηση για το τελευταίο μνημόνιο, λένε παπαροασυναρτησίες για το μισθό τους και τσακώνονται για το ποιος φοράει το καλύτερο ρολόι! Rolex, με αξία μόλις εφτά χιλιαρικάκια έχει στο χέρι του ο μπουμπούκος, για να είναι συνεπής στα ραντεβού του με την μπουμπουκομαγείρισσα και παράλληλα χορεύτρια των ντόπιων Μπολσόι Ευγενία. Αυτή, ντε, που έπαψε να κουνάει το ξυλάκι σαν μαέστρισσα στις συναυλίες και κουνάει το κω@αράκι στο γυαλί. Γιατί ο ξεπεσμός δίνει περισσότερα τάλιρα από τον πολιτισμό! Και ο μπουμπουκοξεπεσμός έχει μεγάλη πέραση στα σαλόνια, σήμερις.
Αλλά ο Άδωνις χαϊβάνι είναι, μα@άκας δεν είναι. Του την έφερε του Λιάκου του Κασιδιάρη της Μαλαματένιας Αυγούλας, που θέλησε να τον ξεφτιλίσει γιατί σαν έμπορας εγκυκλοπαιδειών δεν μπορούσε να φορούσε ένα ρολεξάκι. Και μετά, αυτός ο μινάρας, έπρεπε να φανερώσει ότι οι βολευτάδες παίρνουν οχτώμισυ χιλιαρικάκια μισθό; Όχι, ρε π@ύστη μου, να μάθει ο λαουτζίκος ότι χρυσοπληρώνει το κηφηναριό.
«Αν εγώ παίρνω οχτώ ψωροχιλιάρικα, τότε ο αρχηγός σου με τη γυναικούλα του, το βουλευτικό ζεύγος Μιχαλολιάκου μασαμπουκώνει 16 κοτζάμ χιλιαρικάρες», είπε ο τρομερός Άδωνις. Αμάν, αδέρφια, εκφρασάρα! Ρε, έχετε συναντήσει τέτοιο γλωσσοπλάστη; «Μασαμπουκώνει»! Η λέξη των 24 καρατίων! Και ποιος την είπε; Ο Γεωργιάδης ο μεγαλοπρεπής! Επομένως, δεν είναι Άδωνις ο Ελλαδέμπορας κανένας μα@ακοπίτουρας. Είναι μεγάλος φελλόλογος!
Ο στριγγλομπουμπουκογλωσοπλάστης είναι θεός, γνώστης του παντός! Γιατί πάνω απ’ όλα γνώριζε και τι φοράει η Ζαρούλια. Από τη μάρκα στους κουραδοκόφτες μέχρι τα μασταροζέμπιλα, κι από τα ρολόγια μέχρι τα δαχτυλίδια της Λενιώς, κι από τους τσουτσουνομπερντέδες μέχρι τα μανικετόκουμπα του Νικόλα. Κατίνα, πάντως δεν ήταν ο Άδωνις. Αλλά όχι, ρε καρντάσια, να του βγουν από δεξιά οι Χρυσοαυγουλίτσες, ανάβοντας αριστερό φλας, αυτουνού του γνήσιου δεξιού, που έγλυψε εκεί που έριχνε ροχάλες. Γιατί, αδερφάκι μου, το τι ροχάλα είχε ρίξει στον Αντωνάκη, όταν το ‘παιζε ΛΑΟΣ-οπαδός, δεν περιγράφεται. Αλλά αφού ο Καρατζαφύρερ έμπαζε σαν σαπιοκάραβο, αυτός σαν καλός ΛΑΟΣ- ποντικός έπρεπε να την κάνει με ανάλαφρα πηδηματάκια. Εξάλλου η Ευγενία κάθε τόσο τον ενεθάρρυνε: «ζουζουνάκο μου, μπουμπουκάκι μου, λαγουδάκι μου, πηδηχτούλη μου, ακόμη ένα πηδηματάκι»! Η Ευγενίτσα του δεν ήταν κανένα φρόκαλο. Είχε γίνει πιά αστέρι. Της το χρωστούσε, να μην γίνει κι αυτός πιρπιτσόλι. Και με βαριά καρδιά έκανε τη μεταγραφή στη Ν. Δ. Με το που μπήκε στην ομάδα, αυτή πήρε πρωτάθλημα. Σιγά που ο γυαλάκιας ο Μεσσήνιος θα μπορούσε να νικήσει χωρίς τον Άδωνη και τον Μάκη. Αυτοί έκαναν τις σέντρες από τα δεξιά και ο Αντωνάκης έβαλε το γκολ της νίκης τον Ιούνιο - όπως ο Δομάζος στην καλή εποχή του Πανάθα έκανε σέντρες σημαδεύοντας το κεφάλι του Αντωνιάδη και αυτός έσπρωχνε το τόπι στο δίχτυ.
Το λοιπόν, Βulgary το ρολογάκι της Ζαρούλια και VeryGavello το δαχτυλίδι σε σχήμα σταυρού, που στολίζουν τα χεράκια της. Καρντάσια μου, αυτά δεν τα είπε στη βουλή ο Άδωνις γιατί ήταν κατίνα. Το ματαλέω. Τα είπε για να πάμε κι εμείς, το πόπολο, να αγοράσουμε από τη λαϊκή όπου στήνουν πάγκο ή βγάζουν καλάθια με προσφορές αυτές οι εταιρείες στη Μύκονο και στο Κολωνάκι. Να μάθετε και τούτο: Ο Άδωνις δε μένει στη μαμά του, όπως μένει ο μαμάκιας ο Λιάκος ,ο ομορφάντρας της Χρυσής Αυγούλας. Πάνω εκεί ενθουσιάστηκε και η Λιάνα η ΚΚΕ-ετζού, που είχε αρπάξει τα μπουκέτα από το Ηλία στην εκπομπή του Παπαδάκη και χειροκρότησε μετά μανίας.
Ο μπουμπούκος στην αποκάλυψη των γούστων της Ζαρούλια δεν ενήργησε κατινίστικα. Το ματαλέω για τρίτη φορά, για να το εμπεδώσετε, ρε κοτόπουλα. Κατίνα γίνεται καθημερινά στην τηλεόραση όπου τσιρίζει ακαταλαβίστικα σαν υστερικιά ανοργασμική αρχοντοχωριάτισσα με γνώμη επί παντός επιστητού, προσβάλλοντας τους συνομιλητές του και δεν έχει βρεθεί κανένας Λιάκος να τον βάλει στη θέση του όπως την ΚΚΕ-τζού. αφού ποτέ δεν τους άφησε να πουν όσα θέλουν. Έχει ανάγει την μα@ακία σε επιστήμη. Ο Άδωνις κάνοντας τον σπουδαίο, λέει ότι δεν είναι κανένας μαλακομπουμπούκος, γιατί- όπως μας μαρτύρησε, ο μαρτυριάρης- έχει βγει στο μεροκάματο από τα 19 του χρόνια και ξέρει από εργατιά και πείνα. Γι’ αυτό και ψήφισε όλα τα μνημόνια και χαρακτήρισε ήρωες τους 153 επίορκους βουλευτάδες που μας έστειλαν προχθές στα τάρταρα. Η Ευγενία με τα τσαλιμάκια της έχει βραχυκυκλώσει στον μπουμπούκο της το πάνω με το κάτω κεφάλι, οπότε αυτός έχει μπλέξει τα φρύδια με τα απίδια. Ο Ελλαδέμπορας φαίνεται δεν έχει διαβάσει τίποτα από ελληνική ιστορία, που διαφημίζει και πουλάει στις εκπομπές του στην τηλεόραση, και μπέρδεψε τον Εφιάλτη με τον Λεωνίδα- τον Σπαρτιάτη,αδέρφια, όχι τον κου@άδα τον αδελφό του. Εμείς, αν και οι στούρνοι- καθότι όταν μας έλεγε ο δάσκαλος μάθημα, το σκάγαμε για να κυνηγήσουμε σπιτζούρια με τη σφεντόνα- ξέρουμε ότι οι 300 του Λεωνίδα δεν έχουν καμιά σχέση με τους 300 της βουλής. Ο μπουμπούκος και οι άλλοι 152 νεοϊούδες, πιστεύουν πως είναι ήρωες και σωτήρες του λαού. Αλλά έγιναν ήρωες καρπαζοεισπράχτορες από την Αγγελικούλα και τον σακάτη εγκεφαλικά- δεν τον λέμε σακάτη για το προσωπικό του ατύχημα, αλλά για το σακακιασμένο του μυαλό- και το λαό τον έριξαν στο Καιάδα.
Όταν όμως στην Ελλάδα έβρεχε μυαλά, εμείς κρατούσαμε μεταξωτή ομπρέλα και πλαστικό αδιάβροχο. Γι’ αυτό η βουλή είναι ένα τσίρκο με κλόουν και καραγκιόζηδες, κάνοντας αυτοί και οι συγγενείς υπάλληλοι μια ωραία ατμόσφαιρα, όπου ανακατεύουν μνημόνια- που ποτέ τους δεν διάβασαν- με Rolex, Βulgary, βουλευτές που είναι συνάμα και υπάλληλοι της βουλής, και όλοι τους μασαμπουκώνουν στη υγεία των ηλιθίων ψηφοφόρων.
Να τους χαιρόμαστε, βρε, γιατί είναι η δική μας πολιτική έκφραση…. Τον Άδωνι από αποτυχημένο βιβλιοπώλη τον κάναμε βουλευτή μεταγραφών και μνημονίων, δίνοντάς του το δικαίωμα να παριστάνει τον ήρωα. Μιας και κάνουμε οικονομία στα γιαούρτια, τις ντομάτες και τα αυγά, αυτός θα καμαρώνει στο γυαλί τσιρίζοντας πως είναι ο Περσέας του 21ου αιώνα, που μας έσωσε από το τέρας της χρεοκοπίας. Κι εμείς οι χάνοι θα τα χαύουμε… και θα τον ξαναψηφίσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: