Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κυρίτσιος νεολογισμός


“Ούτις”


Γουστάρω, ρε καρντάσια, μαγκίτες βο(υ)λευτάδες, που έχουν προσωπικότητα! Τέτοιος είναι και ο Γιώργης, που από τα σανίδια της σκηνής, το ‘παιξε μερικά φεγγάρια σεναριογράφος, για να κάνει μετά το μεγάλο πήδημα. Όχι, ρε, αυτό που έκανε στο Ελενάκι, το μπιρμπιλομάτικο γυναικάκι του. Αυτό το πρασινομάτικο ξανθό που μετέτρεψε την πένα σε γύφτικο σουγιά. Μιλάω για το πήδημα στην πολιτική σκηνή, στη μεγάλη και πολυμαζωχτιάρικη παράταξη της ΔΗΜΑΡ. Αυτό το μεγάλο χωνευτήρι που χωράει από τη Ρεπούση την Τουρκόφιλη σουρλουλού μέχρι τον Ψαριανό, τον φωνακλά σαν τελάλη σε γύφτικο Ντάτσουν. Τη ΔΗΜΑΡ που κόπηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, όπου τσιρίζει ο Τατσόπουλος. Ναι, μωρέ, ο Πέτρος, που έπαψε να κατουράει και μοναδική του έγνοια έχει να πάρει και την υπόλοιπη θηλυκιά Αθήνα, καθότι την προηγούμενη μισή την έχει ήδη χαρεί το πουλί του. Μετά θα τον γράψει το βιβλίο Γκίνες σαν τον μοναδικό ..#.. που έχει πηδήξει όλο το λενανοπέδιο!
Εκεί, το λοιπόν, στο κόμμα του Φώτη, να δείτε σενάρια, που γράφει ο Κυρίτσης. Ποια “Μυστικά της Εδέμ” και πράσινα άλογα. Μιλάμε για σενάρια ανάλογα της προσωπικότητας του Γιώργη του Τρικαλινού. Γιατί ο Γιώργης, σαν γνήσιος Έλληνας, την προσωπικότητα τη μετράει με το βάρος των …τέτοιων του… Κοντοχωριανός είναι του Ταμήλου, του έτερου μπουμπουκιού κατά Τρίκαλο μεριά. Και οι δυο τους μυρίζουν βαρβατίλα από δυο χιλιόμετρα μακριά. Του ‘χε μείνει του Γιώργη η ζοχάδα, από τότε που ‘γραφε με το Ελενάκι το σενάριο για το σίριαλ, που παιζόταν χρόνους πολλούς και τελειωμό δεν είχε, και την έσερνε όπου πάγαινε. Ζοχάδα και τσαντίλα οι πρωταγωνιστές του στην Εδέμ, ζοχάδα κι αυτός στη βουλή, ζοχάδα στις συσκέψεις, ζοχάδα και όπου τον καλούσαν να μιλήσει. Σαν ταύρος σε μαγαζί με γυαλικά ήταν ο Γιώργος ο μακρυμάλλης γύρω- γύρω και στην κορυφή φαρδιά χωρίστρα.

Η συνέχεια >>> εδώ …

Ένα από τα “Μυστικά της Εδέμ” ήταν πως στην αρχή το σενάριο το έγραφε στα τέτοια του, καθότι τα είχε σε μεγάλη εκτίμηση και ειδικά διασκευασμένα για γράψιμο, και μετά με “αντιγραφή”- “επικόλληση” τα μετέφερε στο χαρτί. Ο Γιώργης ήταν προικισμένος από τη φύση στομφο-ζοχαδοσυγγραφέας και τα ‘παιρνε στο κρανίο για ψύλλου πήδημα- άλλο πήδημα αυτό, που καμιά σχέση δεν είχε με την πρασινοματού σαν γατούλα Ελενίτσα. Αυτά τα μάτια της Έλενας είδε η Αλίκη η Βουγιούκλα, η άλλη ξανθιά, και είπε το ιστορικό άσμα «νιάου, νιάου, ρε γατούλα, με τη ροζ μυτούλα, Ελενίτσα μου μικρή».
Ο Γιώργης είχε μανία και δε χώνευε το αντίπαλο αστέρι της Αριστεράς , τον Συριζαίο Τάσο Κουράκη. Ρε π@ύστη μου, ο Θεός όλα τα μαλλιά να τα δώσει στον ποιητή του αιδοίου! Εδώ γράφαμε, ξαναγράφαμε σενάρια, καραφλιάσαμε από το γράψιμο κι αυτός που έγραφε για τις εσοχές και τις εξοχές των αιδοίων να έχει αλογοουρά με στεκάκι; Αυτό κι αν είναι αδικία! Γι’ αυτό ο Γιώργης ο Τρικαλινός επικεντρώθηκε στα “τέτοια” του, μπας και βγάλει κι αυτός μαλλί.
Βρέθηκε, που λέτε φιλάρες, στα πάτρια εδάφη, εκεί στο Τρίκαλο, σε μια συζήτηση για τις Κοινωνικές Δομές, οπότε ένας μινάρας δουλειά δεν είχε και δουλειά βρήκε. Μπαινόβγαινε στην αίθουσα και αμόλαγε παπαριές για την ανεργία. Ο Γιώργης νηφάλιος του πρότεινε να τριπλασιάσουν τους μισθούς, να δεκαπλασιάσουν τις προσλήψεις και στο τέλος να τους πληρώσουν με τα τέτοια του. Αυτή κι αν είναι κοινωνική παροχή! Τι τρόικα με περικοπές και απολύσεις και πράσινοι ίπποι- πράσινοι ίπποι, δηλαδής οικολογικοί, για να δείτε πως μας τάιζαν οικολογικά άλογα οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Ναι, ρε βλίτα, φροντίζουν για την υγεία μας! Ο σεναριογράφος είχε στο νου του τα μυστικά σχέδια για να πάμε στην Εδέμ. Τριπλάσιοι οι μισθοί μας για να περνάμε ζωή και κότα. Δεκαπλασιασμός των θέσεων εργασίας για να καταπολεμήσει την ανεργία. Όσον αφορά για τις πηγές των εσόδων, να ‘ναι καλά τα τέτοια του! Θα μας τα έδινε ανιδιοτελώς! Εθνικός ευεργέτης, καρντάσια μου. Στην πατρίδα του ο Γιώργης, το αστέρι σκηνής και βουλής, χάριζε τα τέτοια του. Τι καλύτερος ήταν ο Συγγρός, ο Ζάππας και οι λοιποί ευεργέτες; Αυτοί έδωσαν λεφτά, που ίσως να ήσαν και κλεψιμέικα. Ενώ ο Γιώργης έδωσε τα τέτοια του- την περιουσία του- που ήταν καταδικά του.
Να, ρε αχάριστοι, προσφορά! Ποιος άλλος για την καταπολέμηση της ανεργίας και της κρίσης έχει κάνει τέτοια προσφορά; Όχι, σας ρωτάω: πέστε μου, ξέρετε άλλονε;
Γιώργη, κανένας δεν εκτίμησε την προσφορά σου. Όλοι σαν τα κοράκια πέσανε πάνω σου να σε φάνε. Γράψανε, γράψανε, οι ρεμπεσκέδες και χύσανε τη χολή τους. Βγήκε και το Ελενάκι σου και είπε πως έκανες μια απρέπεια…
Γιατί, μωρή; Φοβήθηκες μήπως τα χάσεις; Πόσο κοντόφθαλμη είσαι! Δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος της θυσίας του Γιωργάκη σου. Γιατί κατά το λαϊκό άσμα: «όπου Γιώργος και μάλαμα»… Μάλαμα είναι ο δικός σου. Προσφέρει σε όσους δοκιμάζονται από την κρίση, στην ίδια του την πατρίδα, τα τέτοια του. Αυτό, ούτε στα “Μυστικά της Εδέμ” δεν το είχε συλλάβει! Κι αν το είχε, το κράταγε για μια ώρα ανάγκης.
Γιώργη, να μου το θυμηθείς, θα σε γράψει η ιστορία! Όποιος είναι ανίκανος, δε μπορεί να πιάσει το νεολογισμό που καθιέρωσες. Από τώρα και στο εξής δε θα μιλάμε για τα «αρ@ίδια του Καράμπελα», αλλά για τα «τέτοια του Κυρίτση»! Η πρώτη ήταν μια χυδαία φράση, ενώ η δεύτερη, μια φράση με εθνικό περιεχόμενο, όπου εμπεριέχεται η θυσία στο βωμό της πατρίδας!
Οι σοφοί αξιολόγησαν το μέγεθος της προσωπικότητάς σου, μια προσωπικότητα συνδεμένη με τα “τέτοια” σου και για αυτό σε συμπεριλάβανε στην “Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής”, μαζί με τον αξιόλογο Τάσο Κουράκη. Έτσι από δω και πέρα θα πάψουμε να λέμε «τα αρ@ίδια του Καράμπελα και το μ@υνί της Χάυδως» και θα λέμε τον νεολογισμό «τα τέτοια του Κυρίτση και τα αιδοία του Κουράκη»!
Καρντάσια μου, η λύση του Γιώργη, σκορπίζει τα μαύρα σύννεφα της οικονομικής κρίσης. Κοιμηθείτε ήσυχοι! Μα πάνω απ’ όλα να είσαστε αισιόδοξοι για τη μόρφωσή μας και τη μόρφωση των παιδιών μας. Βασίζεται στα τέτοια του Κυρίτση, στα αρσενικά και τα θηλυκά αιδοία του Κουράκη, στα πηδήματα του Τατσόπουλου, στα τουρκοπουλήματα της Ρεπούση, στην ηθική της Γκερέκου… Και μετά απορούμε για την κατάντια της Ελλαδίτσας μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: