Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ο μακρυμάλλης προστάτης της χρυσόσκονης


Ούτις

Ρε, απομακρυνθήκαμε εντελώς από τις ρίζες μας. Ο κόσμος έχει χάσει ντιπ για ντιπ την αίσθηση της παράδοσης και ξέχασε τα έθιμα. Σα να τον έχουν ψεκάσει αυτά τα αερόπλανα, που πετάνε ψηλά και κλάνουν άσπρο καπνό με χημικά. Ούλοι οι Έλληνες ψεκασμένοι είναι και δε νογάνε από εθίματα.
Το λοιπόν, να βάλουμε τα πράματα στη σειρά. Προχθές η εκκλησία μας- θες να ‘ναι η παράδοση του λαού μας, τι σημασία έχει;- γιόρταζε την Τσικνοπέμπτη. Όλη η πατρίς Ελλάς είχε ντουμανιάσει από τσίκνα με μπριτζόλες γριάς προβατίνας, κοψίδια τρυφερού αμνού, πανσέτες βουρκοκυλισμένου χοιρινού και μακρουλά λιπαρά λουκάνικα με διάφορα ζαρζαβάτια. Όσοι τυχεροί ψώνισαν από ΙΚΕΑ, γεύτηκαν και το κατιτίς από γοργοπόδαρο Βουκεφάλα ή Γκιόσα που έσερνε πρώτα κάρο. Οι υπερτυχεροί πήραν και γεύση από τον κυρ- Μέντιο, που ξεχασμένος βοσκούσε ο καημένος σανό και κούναγε τις αυτάρες του ευχαριστημένος που θα γινόταν τροφή την Τσικνοπέμπτη. Ξέρεις, ρε, τι μεγάλη ικανοποίηση είχε αιστανθεί ο κυρ- Μέντιος γιατίς θα βρισκόταν στην κοιλιά μερικών τυχεράκιδων- σα να είχαν κερδίσει δεκαπλό ΤΖΑΚ ΠΟΤ του ΛΟΤΤΟ- και θα τους έκανε να ρευτούν από βαρυστομαχιά; Γιατί δε τυχαίνει στον πάσα ένα να γευτεί γαϊδουρόκρεας.
Καρντάσια, ο Νικόλας ο Δένδιας, η υπουργάρα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ήταν πονοψυχιάρης. Μπορεί να είχε μετακομίσει από τη ξελογιάστρα Κέρκυρα στη τίγκα από καυσαέριο πρωτεύουσα, μιας και οι Αθηναίοι καίνε σε σόμπες και τζάκια όλα τα σκ@τόξυλα που βρίσκουν, αλλά τα εθίματα δε τα είχε λησμονήσει. Κι αυτή η ρουφιάνα η εξουσία δε του είχε σκεπάσει τις ευαίσθητες χορδές. Ήταν πονόψυχος! Είχε ρίξει κλάμα αυτός, όταν έβλεπε να βιάζουν οι αληταράδες τη Φατμαγιούλ εκεί στα βότσαλα, που τα μάτια του ήσαν πρησμένα μια βδομάδα. Κάποιοι φαρμακόγλωσσοι συνάδελφοι στη βουλή είπαν πως του πετάχτηκαν τα μάτια όξω από μια δοκιμή της νέας παρτίδας, των ληγμένων εκεί στους κιτρινιάρηδες, αλλά για εμάς νεοεισαγμένων από Κίνα μεριά, δακρυγόνων για τα ΜΑΤ. Ο Νικολάκης δεν έπαιρνε γουρούνι στο σακί. Τα δοκίμαζε τα ρημάδια τα μαραφέτια, που σου πρήζανε τα μάτια σα να είχες καθαρίσει αγγαρεία στο στρατό δέκα σακιά κρεμμύδια.

Η συνέχεια >>> εδώ …

Μόνο, που είχε χάσει το φυλαχτό. Αυτό, ντε, που του είχε κάνει δώρο η συχωρεμένη η γιαγιά, γιατί τον ματιάζανε εύκολα. Ζηλεύανε, ρε παιδί μου, αυτό το αυγουλοπρόσωπό σαν ωό από καρέτα- καρέτα, αυτά τα δαμαλίσια μάτια, σαν αγελάδας που ήταν σε οίστρο γιατί πέντε ολάκερους χρόνους δεν είχε βατωθεί από βαρβάτο ταύρο, κι αυτά τα σγουρά μαλλιά του που ήταν σαν να είχαν περάσει από πάνω τους το ντουμάνι οι ακρίδες, μετά το σεργιάνι τους στην Αίγυπτο και στη χερσόνησο Σινά. Κι αυτοί οι Συριζαίοι, δε νογάνε να φτύνουν λιγουλάκι, έτσι δε π@ύστη μου για τη βασκανία, και του πήραν οι βελζεβούληδες δεκαπέντε μέρες τη λαλιά. Αφωνία έπαθε ο μαύρος λόγω συριζοβασκανίας και δε μπόρεσε να κόψει την πίτα στα εκλεκτά μέλη της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας.
Την έβαλε την ουρά του ο τρισκατάρατος και ξεφύγαμε, καρντάσια, από τα κοψίδια της Τσικνοπέμπτης. Το λοιπόν, μετά από τα μέτρα που και ο ίδιος ψήφισε, εκεί στις Σκουριές και στην Ιερισσό πεντάρα δεν είχαν για λείψανα ζώων στη θράκα. Θα ήταν ιεροσυλία, μωρέ φιλάρες, να πούμε για θυσίες αμνοεριφίων, γουρουνιών και προβατίνων, στην Ιερισσό, που είναι δίπλα- σαν να λέμε χέρι χέρι με το Γιώργη τον Καρατζαφέρη, τον ορφανό από Μάκη και Άδωνη- στην ιερή μας χερσόνησο με τα μπόλικα μοναστήρια, τον μπαχτσέ της Παναγίτσας. Τρεις κυβερνήσεις πήδ@σαν, άνευ σάλιου και βαζελίνης, τον ελληνικό λαό με τα οικονομικά μέτρα. Του ολίγιστου Γιωργάκη- αυτουνού, ντε, του περιφερόμενου και ενοικιαζόμενου παρλαπιποομιλητή των ξακουστών πανεπιστημίων- του υπάλληλου της τριμερούς, του Λουκάκη του Παπαδήμου- που τον διόρισαν πρωθυπουργό γιατί ο μινάρας ο Τζέφρυ θα τους έκανε ζημιά με το δημοψήφισμα- και η τρικολόρε κυβέρνηση με τον Αντωνάκη μπροστάρη και τον Βαγγέλα και τον Φωτάκο να του βαστάνε τα μπόσικα. Χωρίς σάλιο, που έλεγε και ο Αντρίκος της μεγάλης ΡΙΚΚΣΥς- αλήθεια, τι έγινε ο ομαρφάντρας;- οι φτωχοεπαναστάτες της Χαλκιδικής δεν μπορούσαν να τσικνίσουν. Γι’ αυτό μετά από σύσκεψη, πήραν την απόφαση να τους στείλουν τα ΜΑΤ να τους φλομώσουν στην τσίκνα. Δεν ήταν καπνογόνα, ρε παιδιά. Κάποιοι κωλ@αριστεροί είπαν πως ήταν ληγμένα χημικά, που τα έριξαν στα παιδιά του σχολείου. Όχι, ρε. Ένας μινάρας ΜΑΤ-ατζής ήθελε να πιάσει γκόμενα ένα 16άρικο μανουλομάνουλο και του έστειλε μήνυμα με καπνό. Δεν είχε μονάδες στο καρτοκινητό και θυμήθηκε τις φρυκτωρίες των προγόνων του. Ο Νικόλας με τα καπνογόνα στήριξε το έθιμο της τσίκνας. Τα υπόλοιπα, που λέγονται, είναι λόγια του πρωκτού, φαντασιώσεις από μινάρες που το παίζουν προοδευτικοί. Έγραψε η σουρλουλού η ξανθιά: «Όσο εμείς τσικνίζουμε μπριζολάκια, στην Ιερισσό τα ΜΑΤ τσικνίζουνε παιδάκια.» Άντε πάγαινε, μωρή φακλάνα, που από τη τσίμπλα της τουρλοκουλτούρας δε μπορείς να δεις παραπέρα από τη μύτη σου. Ο Νικόλας και η κυβέρνηση δεν είχαν καμιά φαγούρα να στηρίξουν τα αφεντικά με τη χρυσόσκονη. Τα ΜΑΤ δεν τα είχαν στείλει για το εργοτάξιο στις Σκουριές- ρε π@ύστη μου όνομα κι αυτό, να ασχολούνται κοτζάμ τρικολόρε κυβέρνηση με σκουριές, μαθητάδες που κάνουν τον επαναστάτη, θείτσες που τραγουδάνε πως τους έχουνε χεσμ@νους γιατί είναι η γενιά του σαράντα που τους ξέχασε ο χάρος- για να φυλάξουν τις ξένες επενδύσεις. Χρυσάφι έχει μπόλικο ο τόπος. Τόσο χρυσάφι, που δε θέλει φύλαγμα. Να φάνε και οι κότες. Αρκεί να είναι ξένες. Οι ντόπιες κότες να ψοφήσουν. Τι τις θέλουμε; Θα τις αντικαταστήσουμε με πακιστανικές, αλβανικές, ρουμάνικες και των υπόλοιπων φυλών της γης. Αρκεί οι δικές μας να ψοφήσουν. Όλα κι όλα, όμως: ο Νικόλας θα τις στείλει στον άλλον κόσμο καπνογονοτσικνισμένες.
Ήταν, ρε καρντάσια, και κάτι επαναστάτες μαθητές, που ο υπουργός “προστασίας των επενδυτών χρυσόσκονης και τρομοκράτησης του πολίτη” λυπήθηκε τους γονείς τους. Μεροκαματιάρηδες ανθρώποι, να κάνουν το κουράδι τους παξιμάδι για αυτά τα τσογλάνια με τα φροντιστήρια, με τα ακριβά αθλητικά παπούτσια και τα επώνυμα ρούχα, κι αυτά να αφήνουν τα μαθήματα και να πάνε σε πορείες και διαμαρτυρίες; Μπαλαούρο στο τμήμα για ανάκριση και τεστ DNA, το λοιπόν. Να δούμε, μετά θα κουνήσουν τον πωπό τους; Και βγαίνει μετά ο χορτασμένος ο Πάνος ο Καμμένος, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να ζητήσει την παραίτηση του Νικόλα.
Εν πρώτοις- είδατε, ρε, πως το ΄ριξα το ελληνικό μου;- ρε Πανούλη, σε ποιο γκουρμέ εστιατόριο των 1000 ευρώπουλων τη μερίδα το τσίκνισες; Η κυβέρνηση τους Ιερισσότες τους τσίκνισε στο τζάμπα. Κατά δεύτερο λόγο, τι σημαίνει Ανεξάρτητοι Έλληνες; Αν δεν έχεις τους προστάτες σου σήμερα, το ΔΝΤ, την Αγγελικούλα τη Μέρκελ και το κακό συναπάντημα, τον μαυρούκο τον Ομπάμα με τους Εβραίους του, μια λεσχούλα Μπίλντερμπεργκ να παίζεις γκόλφ, μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση να αναλάβει τα δύσκολα κι εσύ να κάααααααθεσαι, ρε αδερφέ, μπορείς να κλ@νεις ελεύθερα; Όχι, πες μου: Μπορείς να κλ@σεις υπό πίεση, εσύ και τα κιλά σου; Ενώ, το ελεύθερο το απολαμβάνεις…
Έχεις, ρε π@ούστη μου, κι αυτούς τους ασόβαρους Συριζαίους που θέλουν να κάνουν το κράτος ένα απέραντο πάρκο καρέτα καρέτα. Ρε, αυτοί, Νικόλα μου, δεν τρώγονται με τίποτις. Θέλουν οι μινάρες να φύγουμε εμείς για να εγκαταστήσουν στα σπιτάκια μας τους λαθρομετανάστες. Εκεί σε θέλουμε, Δένδια αυγουλομάτη, να τους τα λες κατάμουτρα. Και σε θαυμάσαμε στις αρχές του μήνα που μίλησες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας για την μόλυνση του περιβάλλοντος, την υπερθέρμανση και την ερημοποίηση που μεγιστοποιούν τις συνέπειες από τις φυσικές καταστροφές. Ρε, τι καλά που τα λέει ο π@ύστης, είπαμε. Γιατί θυμηθήκαμε τα μέτρα που πρότεινες για τη μόλυνση του λεκανοπεδίου από τα καυσόξυλα. Εσύ δεν ήσουν που είπες στον Στουρνάρα: «Πάψε, Γιάννη, τις μαλ@κίες με το φόρο στο πετρέλαιο γιατί η Αθήνα έγινε Νταχάου»; Στην ερημοποίηση της Ελλάδας εσύ δε φταις σε τίποτα. Φταίει ο Πετρής, ο Χατζηπετρής, φταίνε οι γκόμενες, οι προηγούμενες και οι επόμενες.
Θαυμάσαμε και τις προτάσεις για τις κλοπές μετάλλων, από σχάρες υπονόμων, αγάλματα, καλώδια ΔΕΗ κι ΟΤΕ, μέχρι μετασχηματιστές. Όταν αποφάσισες να πάρεις προσωπικό της αστυνομίας από την προστασία των μεγαλόσχημων κηφήνων για την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Και τώρα απολαμβάνουμε μια Ελλάδα Παράδεισο, χωρίς ληστείες, εγκλήματα, ναρκωτικά. Ακόμη και στο Βλαστό επιτρέπετε να πάρει το ελικόπτερο να βγει για καφέ από τα Τρίκαλα στο Σούνιο!
Κύριε Δένδια μου, υπουργέ προστασίας των δυνατών και του κεφάλαιου, προστάτη της χρυσόσκονης που ξεπουλήσατε τα δύο κόμματα μπιρ παρά στους ξένους- μιας και έχετε περίτρανα αποδείξει την εθνική σας ανικανότητα- κάνε τη δουλειά σου όπως σε πρόσταξαν τα αφεντικά. Να κάνεις σαν καπνιστούς σολωμούς τους κάτοικους της Χαλκιδικής, κι όπου αλλού κινδυνεύουν τα συμφέροντα των ξένων αφεντικών. Γιατί ο λαός μας ποτέ του δεν έγινε αφεντικό, κι ας τον ξεγέλασες για να σε βγάλει βουλευτή κι ο Αντωνάκης να σε κάνει υπουργό “(μη) προστασίας του πολίτη”. Επειδή, εμείς οι ΑΜΕΑ που σας ψηφίζουμε, είμαστε ανίκανοι να αυτοπροστατευτούμε. Μαζόχες είμαστε, και βγάζουμε εσάς τους πολιτικούς για να μας διασύρετε, να μας λέτε κοπρίτες, διαφθαρμένους, να μας επιβάλετε μέτρα σκλαβιάς για είλωτες κι εμείς να σας φυλάμε από ευγνωμοσύνη τα βρώμικα χέρια. Εμείς οι απαίδευτοι, οι αγράμματοι, οι μαζοχιστές, οι ραγιάδες, θα σας εκλέγουμε γιατί κατά βάθος τα θέλει ο πωπός μας. Κι εσείς, σε ανταπόδοση, να μας ρίχνετε χημικά, για να έχουμε την ψευδαίσθηση πως τσικνίσαμε την Τσικνοπέμπτη της φτώχειας μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: