Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Το Λιμάνι της Νούσας και ο Κορινθιακός Κόλπος.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες του πρώην Δήμου Θίσβης και του Δήμου Θηβών.
Ήρθε η ώρα, εν όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών, να εξετάσουμε τους πρώην Δημάρχους, τους τωρινούς, καθώς επίσης και αυτούς που ετοιμάζονται να μας κυβερνήσουν.
Ο Δήμος Θίσβης στα 12 χρόνια του Καποδίστρια, είχε την ατυχία να κυβερνάται από στρατιωτικόν.
Ο Δήμος Θηβών αυτήν την τετραετίαν κυβερνάται επίσης από στρατιωτικόν.
Άτομα, δηλαδή, που είχαν διδαχτεί να εκτελούν εντολές, να βομβαρδίζουν και να καταστρέφουν τα πάντα. Αυτό είναι το είδος εντολών που παίρνουν από τους κυβερνώντες του κράτους σήμερα, που και αυτοί περνούν εντολές από τους μεγάλους επιχειρηματίες.
Η ιστορία, μας έχει διδάξει πολλά και θα αναφέρω ένα παράδειγμα:
Όταν ο σημερινός μας κ. Α. Σαμαράς ήταν υπουργός πολιτισμού με πρωθυπουργό τον κ. Κ. Καραμανλή, δεν επέτρεψε να δοθεί το λιμάνι της Νούσας στον όμιλο Στασινοπούλου.
Μόλις ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού όμως άλλαξε ΓΝΩΜΗ. Ο υπουργός του κ Γ. Στουρνάρας το παραχώρησε στον όμιλο Στασινόπουλου Γιατί; Αφού είχε ήδη χαρακτηριστεί από τρεις υπουργούς Πολιτισμού (Μ. Μερκούρη – Μ. Λιάπης – Α. Σαμαράς) σαν αρχαιολογικός χώρος.
Τι ανάγκασε τον κ. Α. Σαμαρά να παραχωρήσει τις λιμενικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον Όρμο της Νάουσας, που δεν εχουν μεχρι σημερα περιβαλλοντικες μελετες, για 30 χρόνια στον όμιλο Στασινόπουλου; Μήπως ήθελε να απαλλάξει τον κ. Στασινόπουλο από τους δασμούς, για τα εισερχόμενα και εξαγόμενα προϊόντα του ομίλου του; Ή μήπως θεώρει ότι η καταστροφή ολοκλήρου του Κορινθιακού κόλπου δεν είναι τόσο αξιόλογη όσο τα προϊόντα του ομίλου;

H συνέχεια ...

Αγαπητοί μου συμπατριώτες, ο πλούτος της Ελλάδας είναι ο καθαρός αέρας, ο λαμπερός ήλιος, οι καθαρές θάλασσες και οι πανέμορφες παραλίες μας και ας μην ξεχάσουμε την πολύτιμη αρχαία μας πολιτιστικη κληρονομιά και την μακραίωνη ιστορία του τόπου μας.
Εάν οι σημερινοι ηγέτες μας δεν μπορούν όλα αυτά να τα αξιοποιήσουν, τότε είναι καιρός να αποσυρθούν.
Μήπως ήρθε η ώρα οι Έλληνες να βαδίσουν αριστερά; Για όνομα του Θεού, ποτέ δεν ήμουν, ούτε πρόκειται να γίνω κομμουνιστής, διότι δεν πιστεύω στην κοινοκτημοσύνη.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι Αμερικανοί εξέλεξαν μαύρο Πρόεδρο που μάλλον κλίνει αριστερά; Λέγοντας αριστερά δεν εννοώ ιδεολογία αλλά ανθρωπισμό, ως άτομο πρώτα και μετά ως Πρόεδρο. Για Πρόεδρο που φροντίζει για όλους τους πολίτες και όχι για ορισμένους. Εντούτοις τα κατάφερε παρ’ όλον τον πόλεμο που εξαπέλυσαν εναντίον του τα διαπλεκόμενα κεφάλαια. Ασφαλώς, τέτοια παραδείγματα δεν απασχολούν τους δικούς μας ηγέτες, οι οποίοι παίρνουν εντολές από αυτούς, χωρίς τύψεις συνειδήσεως για τον κόσμο που υποφέρει σήμερα.
Κύριε Δήμαρχε, Νικολάου, στις 8 Αυγούστου 2012 σας έδωσα μίαν επιστολή με την οποία σας ρωτούσα πόσους φόρους έχετε λάβει από την Σωληνουργία Κορίνθου και την Elpedison κατά χρόνια της λειτουργιάς τους, τόσον εσείς, όσον και ο πρώην Δήμαρχος κος Κ. Κοβάνης;
Οι Δημότες της περιοχής μας έχουν έλθει σε απόγνωση. Θα τα χάσουν όλα, ακόμα και τα πετροχώραφα.
Το έτος 2011, το ΚΑΣ, με μια απόφαση που αφήνει πολλά ερωτηματικά, νομιμοποίησε τις παράνομες λιμενικές εγκαταστάσεις στον όρμο της Νούσας.
Όταν συζητήθηκε στο ΚΑΣ η «νομιμοποίηση» των παράνομων λιμενικών εγκαταστάσεων στον Όρμο της Νούσας, δεν παρουσιάστηκε ούτε ένας βουλευτής της Βοιωτίας για να υποστηρίξει τον τόπο μας.
Μόνον οι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης, Βασίλης Μουλόπουλος και Ηρώ Διώτη έφεραν το θέμα αυτό στην Βουλή αλλά απάντηση δεν πήραν.
Ας μην ξεχνάμε και τον πρώην Δήμαρχο κ. Ν. Σβίγγο που ήταν παρών στο ΚΑΣ για να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Στασινοπούλου και Μπόμπολα.
Στην περιοχή μας έχουμε εργολάβους που προμηθεύουν με Πακιστανούς εργάτες τα εργοστάσια και τους πληρώνουν με 20 Ευρώ την ημέρα. Δεν έχω τίποτε εναντίον αυτών των ανθρώπων, διότι ήμουν και εγώ κάποτε μετανάστης. Μήπως αυτό ονομάζεται ανάπτυξη.
Όταν αφανίζονται τα πάντα στον τόπο μας προς όφελος του Στασινόπουλου και του Μπόμπολα, που μας διώχνουν από τα σπίτια μας, τις παραλίες μας και καταστρέφουν την αλιεία την κτηνοτροφία, και όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες του τόπου μας;
Και πάλι σας ερωτώ, αυτό το θεωρείτε Ανάπτυξη;

Με εκτίμηση,
ΝΩΝΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΟΓΙΑΣ, Toledo, Ohio.
Ένας Θίσβιος ομογενής που αγαπά τον τόπο του και τους παραμελημένους συμπατριώτες του

Δεν υπάρχουν σχόλια: