Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Κατάλαβες τι ψήφισες;

“Σχολιαστής”

Προσήλθες σαν κυρίαρχος λαός την Κυριακή στις κάλπες και έδωσες 41,5% στον υιό Μπακογιάννη, τον οποίο στήριζαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ο Σαμαράς μάλιστα του έκανε την τιμή και επισκέφθηκε τη Λαμία την προηγούμενη βδομάδα, την έδρα της περιφέρειας Στ. Ελλάδας, θέλοντας να δώσει έμφαση στην ιδιαιτερότητα και τη σημασία της εκλογής του γιου της Ντόρας και εγγονού του Μητσοτάκη. Και εσύ στήριξες με την ψήφο σου την 3η γενιά της δυναστείας Μητσοτάκη. Και μετά τα βάζεις με τις πολιτικές δυναστείες. Κατηγορείς τις οικογενειοκρατίες Παπανδρέου- Καραμανλή- Μητσοτάκη, που κυβέρνησαν από το 1974 και μετά την Ελλάδα και την οδήγησαν σε αυτό το χάλι. Παρέλαβαν κράτος ανεξάρτητο σε περίοδο ανάπτυξης και σήμερα είναι οι εντολοδόχοι μιας θλιβερής αποικίας, που προκαλεί την αποστροφή στις άλλες χώρες. Οι Έλληνες από υπερήφανος λαός έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος για να σωθεί ο ευρωπαϊκός βορράς. Και την ευθύνη την έχει ο φαύλος πολιτικός κόσμος, που ο λαός συντηρεί με την ψήφο του. Ο λαός που αρνείται να διδαχθεί από τα λάθη του.
Νομίζεις πως ένας νέος, που δεν έχει βγει στην αγορά εργασίας να δει από κοντά πως βγαίνει το ψωμί της οικογένειας, θα δείξει κατανόηση στα καθημερινά προβλήματά σου, που σε κάνουν να γνωρίσεις την επίγεια κόλαση; Μεταφορικά, σαν να ήταν γιατρός, έκανε το αγροτικό του στον Δήμο Καρπενησίου, για να περάσει από το περιφερειακό νοσοκομείο της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας. Στόχος του είναι να πάρει τη θέση της μητέρας του, μιας και ο Κυριάκος είναι λίγος, και να κυριαρχήσει σαν γνήσιος απόγονος του Μητσοτάκη στην πολιτική σκηνή. Η συνέχεια της δυναστείας. Και εσύ του έστρωσες το κόκκινο χαλί…
Η νίκη του Κώστα Μπακογιάννη θα ερμηνευτεί από την κεντρική εξουσία σαν νίκη της πολιτικής των μνημονίων. Δεν είναι η νίκη ενός νέου και φιλόδοξου νέου. Είναι νίκη του σαθρού και αναξιόπιστου συστήματος. Τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια και οι πολιτικοί αναλυτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης θα την ερμηνεύσουν σαν συναίνεση σε όλα τα μέτρα που έχουν λάβει μέχρι τώρα και συγκατάβαση σε όσα θα πάρουν αμέσως μετά την ερχόμενη Κυριακή. Σύντροφε της αγωνίας για το αύριο και συναγωνιστή του μόχθου για την επιβίωση, η ψήφος σου σημαίνει ότι: δέχεσαι πως μαζί τα φάγαμε. Συμφωνείς για την ρεμούλα στις κρατικές προμήθειες και τα έργα, όπου διασπάθισαν δισεκατομμύρια, τα οποία φυγάδευσαν στο εξωτερικό με αγορές ακινήτων σε άλλες χώρες και καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες. Είσαι αδιάφορος για τις ύποπτες ΜΚΟ και τις αμαρτωλές οφ σορ εταιρείες στις οποίες είναι αναμεμειγμένοι οι ασκούντες της εξουσία. Η δραματική μείωση του μισθού σου ή του μεροκάματου αν είσαι εργαζόμενος, η τραγική μείωση της σύνταξης αν είσαι συνταξιούχος, η κατακόρυφη πτώση της πώλησης από το κατάστημά σου αν είσαι έμπορας, η μείωση των τιμών των προϊόντων που παράγεις αν κι έχει αυξηθεί κατά πολύ το κόστος των πρώτων υλών αν είσαι γεωργός και κτηνοτρόφος, η ανεργία αν είσαι άνεργος, έχουν τη δική σου συγκατάθεση. Συμφωνείς απόλυτα με το ισχύον καθεστώς στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν σε πειράζει η διάλυση της κοινωνικής μέριμνας του κράτους. Αδιαφορείς για το ξεπούλημα των ακτών, των νησιών, των φιλέτων της κρατικής περιουσίας, των κερδοφόρων τμημάτων των τραπεζών που με τον δικό σου ιδρώτα στήθηκαν, της ΔΕΗ, του ορυκτού πλούτου. Είσαι σύμφωνος με τον μισθό των 500 ευρώ προς το παρόν και του επιπέδου Βουλγαρίας σε λίγο, με την σύνταξη των 360 ευρώ. Δηλώνεις πρόθυμος να πληρώνεις δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια που θα γίνουν ακόμη χειρότερα σε λίγους μήνες και θα σε συνθλίψουν. Σου έκλεψαν αυτά που πλήρωσες για σύνταξη και εφ’ άπαξ και σου δίνουν ψίχουλα κι εσύ τα θεωρείς αναγκαίο κακό. Δείχνεις παγερά αδιάφορος για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, για τα δράματα που ζουν οι γειτονικές ή οι συγγενικές σου οικογένειες.
Φίλε ψηφοφόρε, η ψήφος σου στον Κώστα Μπακογιάννη ήταν λάδι στα γρανάζια της πολιτικής μηχανής που θα σε πολτοποιήσει. Είπες: ΝΑΙ, συμφωνώ σε όλα τα μέτρα που πήρατε μέχρι σήμερα και θα πάρετε στο μέλλον. Η ψήφος σου ήταν η υπογραφή στην καταδίκη σου. Όσα θα συμβούν από ‘δω και πέρα έχουν τη δική σου συγκατάθεση.
Αυτό το έχεις καταλάβει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: