Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ο Ταμήλος και τα 10 Gigabyte της ασχετοσύνης

“Ούτις”

Ήμουνα, που λέτε καρντάσια μου, αραγμένος στον κήπο με το βασιλικό και τα γαρύφαλλα κι έπινα τη φραπεδιά μου με τις δέκα κουταλιές ζάχαρη και τις δύο καφέ, με μπόλικα παγάκια από νερό με εξασθενές χρώμιο για να έχει μεταλλική γεύση, και ντρίιιννννν βροντάει το κινητό. Κολλάω, το λοιπόν, το μπλου τουθ στο αυτί- α ρε π@υτάνα τεχνολογία- κι ακούω τη φωνή του φιλάρα του Τραμπάκουλου: «Ιέλα, ρε βλάμη Ούτις. Τι παπαριά βάρισι αυτούνου του βλαχαβιρό του Ταμήλου. Τι λεέει η μινάρας πως του ρεύμα δεν είνι κοινουνικό αγθό; Καθότι ιγώ, ως γνουστόν, γίδια φυλλάου κι προβάτες κι έχου κι δέκα γιλάδια. Αρμέγου τα ζωντανά κι πήζου τρί. Ιμείς είμαστι μουντέρνοι τσουπαναρέοι. Έχουμι στάβλους μι ούλα τα χρειαζούμνα που δουλεύβνι μι ηλικτρικό. Κι έρχιτι του ζουντόβουλο η Μιχάλς κι λέει να γυρίσουμε στις λάμπς μι φυτίλ κι πητρέλιου. Μπίτσαμεν, ρε, ντιπ για ντίπ. Τι θέλι, ουρέ, του ζαγάρ κι αμουλάει τσιμιντόλιθους απού κείνους που χρησιμοποιούσι τότες που έκανι τουν εργουλάβου στα Τρίκλα στα δυο στινά».
Τον αγαπούσα, καρντάσια μου, τον Τραμπάκουλο, γιατί τα καλοκαίρια μου ‘δινε γάλα να κάνει η μάνα μου τραχανά και χυλοπίτες, ενώ έκανε κι ένα γιαούρτι, να φάει η μάνα και να μη δίνει ντιπ στο παιδί της. Έμεινα κάγκελο μ’ αυτά που μου είπε για τον Ταμήλο. Δεν το κάτεχα το μέγα επεισόδιο με τη φλασιά του Μιχαλάκη να γυρίσουμε και να γενούμε τρωγλοδύτες, ώστε να πουληθεί η ΔΕΗ. Έκανα μια περατζάδα, όμως, στο ιντερνέτι, και είδα τον Ταμήλο στο παράθυρο του MEGA να ρίχνει τον ογκόλιθο της φιλοσοφίας του, το μέγα νταμάρι: Να γυρίσουμε πίσω στα χωριά μας με τη λάμπα πετρελαίου. Ναι, ρε μινάρες, αυτά προτείνει η νέα οικολογία, που έχει βασικό εκφραστή τον Μιχαλάκη. Πισωγύρισμα στην παλιά καλή εποχή με κεριά και λάμπες πετρελαίου για φωτισμό, φρύγανα από το Φαγά για μαγείρεμα και ξύλα για θέρμανση. Το τελευταίο το έχει επιβάλλει το αντιλαϊκό σινάφι, όπου ανήκει ο Ταμήλος ο Τρικαλινός. Για να μη ξεπαγιάζουμε το χειμώνα ξεριζώνουμε τις ελιές, ώστε να έχουμε ξύλα για το τζάκι και τις ξυλόσομπες. Που να βρούμε χρυσάφι να πληρώνουμε το πετρέλαιο.

Η συνέχεια >>> εδώ …

Γιατί οι μινάρες, που ψηφίσαμε εμείς οι καραμαλ@κες, είναι ανίκανοι να χτυπήσουν τους λαθροπετρελαιάδες και διπλασίασαν τη τιμή του πετρέλαιου θέρμανσης. Λες και δεν ξέρουν ποιοι είναι οι κλέφτες και οι λωποδύτες που κάνουν το λαθρεμπόριο. Γιατίς, ρε καρντάσια, λίγο να στροφάρει η κούτρα και μπορείς να βρεις τα μεγαλοκλεφτρόνια. Έχετε εσείς χρήμα να το παίξετε ευεργέτες του λαού που πεινάει ή να του κάνετε «Αγιά Σοφιά» να εκτωνόνονται οι ορίτζιναλ πρεζάκηδες που πάνε δήθεν να δουν τον δικέφαλο, αλλά έχουν το νου στο να χτυπιούνται και δε βλέπουν ούτε μια φάση με το τόπι; Δεν έχετε. Καπνίζετε πούρα Αβάνας ή κάνετε στριφτό για να σας έρχεται πιο φτηνό; Άρα, δεν είσαστε μεγαλοκλεφτρόνια. Αν ήσασταν, ρε μινάρες, θα τρώγατε στο ίδιο τραπέζι με τον Πάγκαλο και τον Άκη.
Με τους «εθνικούς ευεργέτες» μπορεί να τρώει τώρα ο Μιχαλάκης ο Ταμήλος. Ξέχασε το μπλαστό, τη μπομπότα και τις τσουκνιδόπιτες, που ‘τρωγε στο χωριό του, και βολεμένος- με τα κουκιά από πεδινά και ορεινά Τρικαλινά βόδια, όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο γερο-Ταλιαδούρος- μας λέει πως η ενέργεια δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Συγκεκριμένα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε: «Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπό το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό.» Καραφλιάσατε ντιπ για ντιπ, καρντάσια μου. Ο Ταμήλος θέλει να μας φέρει στην εποχή της φεουδαρχίας. Λίγες οικογένειες αφέντες κι εμείς δούλοι! Ο Μιχαλάκης, όμως, διορισμένος επιστάτης σε αφέντη τσιφλικά. Με το καμουτσίκι στο χέρι να κάνει ό,τι του λέει το αφεντικό. Όπως τώρα. Να ψηφίσει την παραχώρηση της ΔΕΗ, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, έναντι λίγων δισεκατομμυρίων ,που μετρούνται με τα δάχτυλα του ενός χεριού. Ναι, ρε, τόσο γαλαντόμος είναι ο Ταμήλος. Ανοιχτοχέρης με την περιουσία του λαού!
Άβυσσος η σκέψη του ανθρώπου, θα μου πείτε, αδέρφια. Τι άβυσσος; Διαστημική ρουφήχτρα. Μαύρη οπή, που λένε και οι γραμματιζούμενοι. Ο Ταμήλος θέλει να επιβεβαιώσει το θείο τον Αλβέρτο Αϊστάιν που είπε: «Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος.» Κι όμως, αυτή η άπειρη βλακεία έχει εγκατασταθεί στη Βουλή και ψηφίζει εδώ και τέσσερα χρόνια τη σύγχρονη γενοκτονία των Ελλήνων. Και πριν το 2010 ψήφισε να βγάλουμε τα αμπέλια, τις ελιές, να σταματήσουμε παραδοσιακές καλλιέργειες, να φύγουν εργοστάσια σε άλλες χώρες, να διαφύγουν κεφάλαια σε ξένες τράπεζες και έτσι να ετοιμαστεί το έδαφος για τη σημερινή εξαθλίωση. Αυτή η αβυσσαλέα σκέψη του Ταμήλου βγάζει το ηλεκτρικό μη κοινωνικό αγαθό. Να γυρίσουμε πίσω στο γραμμόφωνο, στις λάμπες και στις γκαζιέρες με το καθαρό πετρέλαιο, το σίδερο με τα κάρβουνα. Ν’ αφήσουμε τα αυτοκίνητα και να πάρουμε πάλι γαϊδούρια και μουλάρια.
Σε λίγο, καρντάσια μου, θα πάψει να είναι κοινωνικό αγαθό και το νερό, κι ας λέει παπαριές ο Ταμήλος πως αυτό θα το διατηρήσουν. Γιατί να πλενόμαστε κάθε μέρα; Ο παππούλης μας που πλενόταν μόνο στις μεγάλες γιορτές δεν έζησε ογδόντα τόσα χρόνια; Τώρα, αν έζεχνε σαν βαρβάτο τραγί, τι σημασία έχει; Από τη βρώμα κανένας δεν πήγε στον Άγιο Πέτρο. Κι αφού ιδιωτικοποιήσουν το νερό, θα έρθει και η σειρά του αέρα. Ο άνθρωπος, σαν προσαρμοστικό όν, θα βγάλει βράγχια, όπως τα ψάρια. Γιατί, ρε π@ύστη μου, σε τι διαφέρουμε από τα ψάρια, αφού δε μιλάμε με τόσες παπαριές που ακούμε και παθαίνουμε από τον Ταμήλο, τον Άδωνη, τον Γιακουμάτο, τη Βούλτεψη και τα λοιπά μπουμπούκια της Βουλής;
Ο Μιχαλάκης ο Ταμήλος πέταξε την ίδια μέρα κι άλλο τσιμεντόλιθο. Την ηλεκτρική ισχύ την μέτρησε σε gigabyte. «Από τα 17 δις που είναι η ισχύς, η ΔΕΗ παράγει μόνο τα 10 Gigabyte» είπε το καμάρι της Ν.Δ. Αν, ρε καρντάσια, εσείς στο σχολειό μάθατε πως την ισχύ την μετράμε σε Watt, οπότε θα μπορούσε να μιλήσει για Μegawatt, διαγράψτε το από το νιονιό σας. Όπως πριν δυο μήνες κάνατε delete πως ο Οδυσσέας είχε γυναικάκι την Πηνελόπη και σας έμαθε ο Μιχάλης πως στεφανώθηκε την Κλεοπάτρα . Ο Ταμήλος είπαμε σε προηγούμενο αφιέρωμα στο καμάρι των Τρικάλων ξανάγραψε την Οδύσσεια. Τώρα θα ξαναγράψει τις Φυσικές Επιστήμες. Εκτός από τις μονάδες θα αλλάξει και τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου. Θα γράψει τη θεωρία της αντεξέλιξης, όπως φαίνεται παραστατικά στην εικόνα του άρθρου. Οι μαϊμούδες προήλθαν από τον άνθρωπο, που δεν είχε τα κότσια να προστατέψει το είδος του!!!....
Ο Μιχαλάκης δεν ήρθε φυτευτός από τον ουρανό, ούτε προήλθε από παρθενογένεση. Τον Ταμήλο τον ψήφισαν κάποιοι πολίτες. Αν η ασχετοσύνη του Ταμήλου είναι 10 Gigabyte, των ψηφοφόρων πόση ήταν; Γιατί ο τρικαλινός βουλευτής ψηφίστηκε από κάποιες χιλιάδες πεδινά και ορεινά ζωντόβολα. Αυτά του έδωσαν το δικαίωμα να μας στείλει στην εποχή των σπηλαίων και να γίνουμε τρωγλοδύτες με λάμπες και πυρσούς.
Καρντάσια μου, όσο ανεχόμαστε τις παπαριές του Ταμήλου και των ομοίων του, δεν θα μείνει κανένα κοινωνικό αγαθό. Όλα θα τα ιδιωτικοποιήσουν. Κι όταν όλα τα ιδιωτικοποιήσουν και δεν έχει μείνει τίποτα άλλο, όπως είπε και ο Νομπελίστας λογοτέχνης Ζοζέ Σαμαράγκου, ας ιδιωτικοποιήσουν στο τέλος και τις π@υτάνε τις μάνες που τους γέννησαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: