Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η ακτήμων υπουργός προπαγάνδας

“Ούτις”

Σπάραξε η καρδιά μου, ρε καρντάσια, όταν άκουσα πως το Σοφάκι δεν έχει ένα δικό της κεραμίδι πάνω από το ξανθό της κεφάλι. Έλα, Βαγγελίστρα μου, είπα, κοτζάμ υπουργάρα της κυβερνητικής προπαγάνδας και μπουρδολογίας να μην έχει καμαρούλα μια σταλιά, δύο επί τρία-που έλεγε το παλαιόν άσμα- να ξεκουράζει το αλφαδιασμένο κορμί της μετά από μια εξουθενωτική μέρα ξεκατινιάσματος με το ΣΥΡΙΖΑ; Στο νοίκι, ρε π@ύστη μου, ένα τόσο σπουδαίο στέλεχος της δικομματικής σύμπραξης για την κοροϊδία, την εξαπάτηση και το στύψιμο του λαού; Κι αυτός  ο άντρας της, δεν ντρέπεται να μην είναι στη θέση να τραγουδήσει, κορδωτός σαν λειράτος κούρκος (γάλος), το «πετραδάκι, πετραδάκι για τα σένα το ‘χτισα, της αγάπης το τσαρδάκι, του κρεβατιού συντρόφισσα»; Και ένιωσα ένα κάρο ενοχές, καρντάσια μου, που εγώ είχα σπίτι και η Βούλτεψη δεν είχε.
Κάτσε, ρε σιτεμένο παλικάρι, θα μου πείτε, γιατίς μας έριξες τσιμεντόλιθο στο κούτελο. Πάρε το πράμα από την αρχή να καταλάβουμε και εμείς οι πτωχοί των πνεύματι που καίμε μαζούτ ακατέργαστο και πάει το ντουμάνι σύννεφο. Παρασύρθηκα, μωρέ φιλάρες μου, ένεκα το άτιμο το συναίσθημα. Ήταν, που λέτε, αυτός ο ντόρος με τον ΕΝΦΙΑ. Να πλερώσουμε, το λοιπόν, λέει το κουβέρνο, εμείς που έχουμε πέντε τετραγωνικά σπίτι και δέκα τετραγωνικά οικόπεδο ή χωραφάκι, γιατίς αυτούνοι που έχουνε πολλά δεν μπορούνε. Έχουνε, αδερφάκι μου, μπόλικα έξοδα, υπηρέτες, κηπουρούς, αμάξια που καίνε με τη δεξαμενή το καύσιμο, κότερα και γκόμενες με ακριβά γούστα και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Να, για παράδειγμα, είναι να το λυπάσαι  τον Κοντομηνά, με τα γούστα της Σπυροπούλου. Αχόρταγο, ρε, το γκομενάκι. Έχει κι ένα βίτσιο. Ό,τι δεν ήταν σε θέση να της δώσει ο ντάντης της το απαιτούσε από το γερομπισμικογκόμενο. Είναι και η βίλα στο Λαγονήσι και τα λοιπά σπίτια, το κότερο, το λίαρ τζετ για τις βόλτες με το ξανθό γκομενάκι. Το παλάτι στο κανάλι για να κάνει η ξανθιά την εκπομπούλα της. Που να βρει ο κακομοίρης ευρώπουλα για ΕΝΦΙΑ; Έτσι τα τσακάλια της κυβέρνησης βρήκανε παράθυρα και φεγγίτες να απαλλάξουνε τον αρχιληστή των ασφαλιστικών εταιρειών καθότι όπως λέει και ο σοφός, χωρίς κουκούτσι λογικής, λαός μας «όμοιος στον όμοιο και η κοπριάς στις λαχανίδες».

Η συνέχεια >>> εδώ …

Ανάλογα έπραξε και η Γιαννούλα η Αγγελοπουλίνα. Τη βίλα της Εκάλης τη δήλωσε αποθήκη, γιατί εκεί αποθηκεύει την αγάπη της, τον Θόδωρο. Τι φόρο να πλερώσει η τσιτωμένη σαν γύφτικο τούμπανο Γιάννα για μια παλιαποθήκη; Και τον ΕΝΦΙΑ τον φορτώσανε στην πλάτη μας, καρντάσια. Τι τον κόφτει τον χοντρο- Βαγγέλα του ΠΑΣΟΚοδιαλυμένου μαγαζιού αν είσαι άνεργος; Αυτός το παλάτι του και το κότερο τα έχει γραμμένα στην οφ σορ εταιρεία του και φαίνεται άνευ σπιτιού και βάρκας. Ο Βαγγέλας  μαλ@κας δεν είναι. Έτσι καλούνται να κάνουν το σκατό τους γαλέτα οι φτωχοί και άνεργοι για να πλερώσουν τους πλούσιους μέσα από τον ΕΝΦΙΑ. Κι αυτοί οι μινάρες, του λαουτζίκου, που δεν έχουν μόνο φτωχιά τσέπη αλλά και φτωχιά καρδιά, αντί να τους συνεπάρει η εθνική έξαρση που σώζουν την πατρίς, διαμαρτύρονται.
Τα πήρε, και με το δίκιο της η βαμμένη ξανθιά καρακάξα, πρώην δημοσιογραφίνα, που έριχνε τους κεραυνούς στους δολοφόνους του λαού Πασόκους, όταν ήταν αντιπολίτευση ο Αντωνάκης ο Καλαματιανός, και το έριξε το αστροπελέκι της. Είναι χαμένα χρήματα η αγορά σπιτιών και η επενδύσεις σε ακίνητα, είπε το Σοφάκι. Ναι, ρε μινάρες, Έλληνες, καλά ακούσατε. Τι τα θέλετε τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια; Πεταμένα λεφτά είναι ντιπ για ντιπ. Σπίτια και κουραφέξαλα… Παίξτε στο χρηματιστήριο να σαν τα πάρουν οι αετονύχηδες. Αποταμιεύστε στις τράπεζες να φάνε με χρυσά κουτάλια οι τραπεζίτες. Να μπορέσει όποτε γουστάρει να σας κάνει ένα κουρεματάκι ξεγυρισμένο η κυβέρνηση. Για το καλό σας, βεβαίως- βεβαίως. Να μην έχετε φορτίο όσα βγάλατε με ιδρώτα. Κάνατε όνειρα να φτιάξετε, άντε να αγοράσετε, ένα κεραμίδι να στεγάσετε την οικογένειά σας. Ιδιοκτησία, ρε; Ξεχάσατε πως ζείτε στην Ψωροκώσταινα; Γιατί, μαλ@κες είναι οι κάτοικοι της Ευρώπης, που δεν έχουν δικό τους σπίτι; Πάρτε παράδειγμα τη Βούλτεψη, που είναι γνήσια Ευρωπαία. Αυτή δεν έχει τίποτα δικό της. Κι όταν λέμε τίποτα, εννοούμε ντιπ για ντιπ. Εμείς οι Ευρωλιγούρηδες θέλουμε ιδιοκτησία; Και η κυβέρνηση ληστών και δολοφόνων του αχτύπητου δίδυμου Αντωνάκη- Βαγγέλα, μας έβαλαν ένα ΕΝΦΙΑ, να τόσο, ώστε να σκούζουμε σαν να μας πήδησαν χωρίς σάλιο, αλλά με μαρμαρόσκονη. Η μόνη που δεν σκούζει είναι η Σοφία, γιατίς από τότε που της ήρθε η εμμηνόπαυση, ούτε το φχαριστιέται, ούτε που την πονάει. Και ξέρετε το γιατί; Γιατίς δεν έχει τίποτα δικό της. Να, φυλάει και σταυρό. Το δήλωσε στη TVούλα με επίσημο ύφος. Μπέσα για μπέσα.
Μα βγήκαν αυτοί οι κωλοσυριζαίοι και τα μπλόγκ και ξεφούρνισαν παπαριές. Είπε ψέματα- λένε τάχατες, τάχατες- η πρώην δημοσιογράφος και νυν υπουργοκάφρος. Και κεραμίδι έχει- 239 τ.μ. με 130 τ.μ. βοηθητικούς χώρους στη Γλυφάδα, σε οικόπεδο 402 τ.μ. για να βάζει το ξανθό κεφάλι της αποκάτω. Έλα αιδοίον στον τόπο σου, θα πείτε. Και τι είναι 369 τ.μ. οικοδόμημα μπροστά στα 4500 τ.μ. της Γιάννας στην Εκάλη, που δηλώθηκε αποθήκη; Να το πούμε με το χέρι στην καρδιά, ρε π@ύστη μου, ένα τίποτα είναι. Βέβαια, έχει και βίλα στο Λαγονήσι σε μόλις 516 τ.μ. οικόπεδο, και δύο οικόπεδα σε δάσος στο Ντράφι 2000 τ.μ., κι άλλο 750 τ.μ. στη Μάνδρα, και μια ανώνυμη εταιρεία. Σιγά τ’ αυγά, θα πείτε. Αυτά δεν είναι επένδυση χρημάτων. Είναι κάτι λίγα, έτσι για τη γηρατειά. Με αυτά, ρε καρντάσια, το Σοφάκι στα μάτια μας είναι ακτήμων. Η αλήθεια να λέγεται. Τίποτα δεν έχει μπροστά σε όσα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στην κυβέρνηση το μέτρο σύγκρισης του πλούτου και της ιδιοκτησίας δεν είναι όσα έχει ο απλός πολίτης, αλλά όσα απόκτησε το κηφηναριό μέσα από το χρυσοφόρο επάγγελμα του πολιτικού. Στην ψειρού δεν έπρεπε να είναι μόνο ο Άκης…
Η Βούλτεψη, όμως, διέρρηξε τα ιμάτιά της κι έσκισε τις δαντέλες της με αγανάκτηση για τις συκοφαντίες. Αυτοί οι Συριζαίοι, ρε παιδί μου, την είχαν στο μάτι, όπως η θρησκευτικού της στα χρόνια του γυμνασίου, γιατί ήταν παραμυθατζού και της έβγαινε αυθόρμητα το ψέμα, όπως το ρέψιμο μετά από κατανάλωση ενός μπουκαλιού κόκα κόλας. Για να βάλει ένα οριστικό τέλος στις κατασκευασμένες δημοσιεύσεις, μας έδωσε όλα όσα έκανε το καλοκαίρι:
«Για να μην ψάχνουν για την αυριανή τους έκδοση, τους ενημερώνω ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού πήγα τρεις φορές για μπάνιο, πέντε φορές στο σούπερ-μάρκετ και τρεις ημέρες στο χωριό του άνδρα μου, τη Βυτίνα Αρκαδίας. Επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνοδεύομαι από τον άνδρα μου;» ρώτησε με αγωνία η Βούλτεψη.
Εγώ, ρε καρντάσια, συγκλονίστηκα με την ανακοίνωση. Δεν μπορεί, ρε π@ύστη, είπα, αυτή η γυναίκα να λέει ψέματα. Ικανή να ανέβει στο σανίδι και να παίξει επιθεώρηση την έχω. Ψέματα, όμως, είναι αδύνατο να πει. Εξάλλου σαν εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης λέει την πάσα αλήθεια στο λαό. Για να κάνει τρία μπάνια όλο το καλοκαίρι και να ψωνίσει μόνο πέντε φορές τρόφιμα, θα τραβάει πολύ ζόρι το σιτεμένο κορίτσι. Και να, το δάκρυ κορόμπηλο. Και με ζώσανε οι ενοχές. Να έχω εγώ σπίτι και δυο χωραφάκια και το Σοφάκι να είναι ακτήμων;
Ήρθε, όμως, ο Βελζεβούλης και μου ψιθύρισε στ’ αυτί: «Μην είσαι, μαλ@κας, σας δουλεύει. Δική μου είναι η ξανθόψειρα. Διαόλου κάλτσα. Αλλιώς δεν θα έκανε για υπουργός παραπλάνησης και προπαγάνδας… Όλοι αυτοί, που ψηφίζουν τα μέτρα του ΕΝΦΙΑ και του μνημονίου είναι δικοί μου… Παιδιά του ανώτερου θεού της εποχής που ζείτε..»
Ταράχτηκα, καρντάσια μου, σαν σκέφτηκα ότι η Βούλτεψη και οι υπόλοιποι δολοφόνοι της Ελλάδας δεν βρέθηκαν με παρθενογέννηση στη Βουλή. Εμείς τους ψηφίσαμε, εμείς τους ανεχόμαστε, εμείς τους στηρίζουμε. Η αντικατάσταση των βουλευτών που είχαν αντιρρήσεις πριν τη ψήφιση του ΕΝΦΙΑ με άλλους που ήσαν υπέρ αυτού, ήταν καθαρά αντισυνταγματική ενέργεια, που δεν αποτόλμησε ούτε ο Παπαδόπουλος. Και το δεχτήκαμε σαν κότες. Τότε γιατί σκούζουμε κάθε φορά που ψηφίζουν νέα μέτρα και νέους φόρους; Αφού παραιτηθήκαμε από τα συνταγματικά μας δικαιώματα, να πάψουμε το σκούξιμο σε κάθε πήδημα… Τουλάχιστον ας χαλαρώσουμε κι ας το απολαύσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: