Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αντρίκος Λοβέρδος: ο αδικαιολογήτως απών υπουργός από τη δοξολογία

“Ούτις

Στον τοίχο, οι άχρηστοι. Να στηθούν στα έξι μέτρα. Κι απέναντι να μη βάλετε διμοιρία ντουφεκάδων, αλλά ένα ολάκερο τάγμα με οπλοπολυβόλα. Γιατί δεν μπορούν οι μινάρες να ρεζιλεύουν στα καλά καθούμενα την υπουργάρα της άπαιχτης Παιδείας και της στημένης εκκλησίας των Θρησκευμάτων, τον Αντρίκο τον Πατρινό. Ουστ, στον Καιάδα, οι άχρηστοι, που δεν ενημέρωσαν ολόκληρο υπουργό πως έπρεπε να βρισκόταν στη δοξολογία για τη γιορτή των σχολείων, που τιμούσαν την επέτειο του 1940.
Καράφλιασα, καρντάσια μου, ντιπ για ντιπ που βάλθηκαν κάποιοι να κάνουν τον Αντρέα, τον ομορφάντρα, ρόμπα. Ρε π@ύστη μου, όλοι οι άσχετοι είναι μαζεμένοι στα κ@λοϋπουργεία. Κανείς δεν είχε πάρει αριστείο- απ’ αυτά, ντε, που μοίραζαν τούτες τις μέρες οι καθηγητάδες στα αστέρια μας με την υπογραφή του- στα θρησκευτικά, για να του πει να φορέσει τα καλά του- και τη γραβάτα την κόκκινη για να δείξει ότι είναι βαρβάτος γαύρος, κολλητάρι του Κόκκαλη, μετά τη νίκη στους βάζελους και τη γηραιά κυρία εξ Ιταλίας Γιούβε- και να πάει σοβαρός- σοβαρός στην εκκλησιά να εκπροσωπήσει τα γράμματα και ούλη την κυβέρνηση; Γιατί άλλο στο ναό, στο Καραϊσκάκη, όπου κλωτσούν το τόπι όλες οι φυλές της γης και λέγονται Ολυμπιακός, και άλλο στη μητρόπολη. Αλλά κι αυτός ο Ιερώνυμος, να μην του ρίξει ένα τηλεφωνάκι και να του πει: «Αντρέα μου, τα καλά παιδιά πηγαίνουν στην εκκλησιά για τη δοξολογία»; Ούτε στο σταθερό, ούτε στο κουνιστό, ρε φιλάρες. Νιπ για ντιπ ανημέρωτος, ρε π@ύστη μου! Ο μακαριότατος και όλο το παπαδαριό περίμεναν να έρθει ο Αντρέας. Κι όλο κοίταγε το ρολόϊ ο μακαριότατος. Και το ‘φερνε στ’ αυτί μήπως είχε σταματήσει το αναθεματισμένο. Αλλά ο Αντρίκος άφαντος. Να περιμένουμε λίγο μήπως η υπηρέτρια δεν του έχει μελώσει τις φρυγανιές, σκέφτηκε ο αρχιπαπάς. Μήπως δεν πέτυχε η ομελέτα. Αλλά Λοβέρδος γιοκ. Με βαριά καρδιά ξεκίνησαν τη δοξολογία. Η καρέκλα του υπουργού άδεια…
Σκάει μύτη, το λοιπόν, ο Αντρίκος στη πλατέα με τα περιστέρια και τους τσολιάδες για να καταθέσει το στεφάνι από μυρωδάτη δάφνη. Και οι μινάρες οι δημοσιογράφοι του ‘ριξαν τη μπηχτή. «Ξέμεινες από γκαζάκι και δεν καϊμάκωσε εγκαίρως ο κουπάτος με τον παπαγάλο;» «Παρντόν;» είπε απορημένος ο Πατρινός. Κάτι του ψιθύρισε στ’ αυτί ο δικός του δημοσιογράφος… και απορία ψάλτου βήξ. Ξερόβηξε ο Αντρέας και είπε σαν πρωτάκι μαθητής «εγώ δεν το ήξερα…».

Η συνέχεια >>> εδώ …

Γι’ αυτό δικαιολογημένα έγινε μπιζ. Ταύρος σε γιουσουρούμ. Το τι καντίλια- ήμαρτον Θεέ μου- κατέβασε αργότερα και τι μπινελίκια είπε, δεν λέγονται. Γιατί αν τα μαρτυρούσα, και ζούσε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, θα μου γέμιζε πιπέρι το στόμα κι αυτό θα βουρδούλιαζε και θα γινόταν σαν πρωκτός από μαϊμού.
Αμέσως διέταξε ΕΔΕ- ένορκη διοικητική εξέταση το λένε οι γραμματιζούμενοι- για να λάμψει η πάσα αλήθεια. Ρε π@ύστη μου, αν είσαι σε συγκυβέρνηση υπάρχει ασυνεννοησία. Δε γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Τώρα τρέχα γύρευε ποια είναι η αριστερά και ποια η δεξιά στο ΝουΔουΠασόκ. Τουρλουμπούκι. Οι Σαμαροβενιζελαίοι το κάνανε αιδοίον πηλίκιον- έτσι στο γραμματιζούμενο για να μη μας κόψει η κυρα-λογοκρισία. Γιατίς ετούτοι, μάτια μου, είναι χειρότεροι κι από τον Γιώργη τον συνταγματάρχη, τον αντρούλη της Δέσποινας, που βάλθηκε να γίνει ορθοπεδικός του γύψου. Θα μου πείτε, καλύτερη ήταν η Νατάσσα που από νηπιαγωγός της μιας ωραίας πεταλούδας έγινε χασαπού στο χειρουργείο; Αν έχεις το μαγικό ραβδί της εξουσίας το παίζεις Κίρκη και αμολάς όποια μεταμόρφωση γουστάρεις.
Ενώ, ρε καρντάσια, για να ‘ρθουμε στο θέμα μας, όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ με το Γιωργάκη όλα λειτουργούσαν τέλεια! Και ήταν ο Αντρίκος πρώτο βιολί. Ενώ τώρα τον έκανε ο Σαμαράς αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο σε υπουργείο που δε γούσταρε. Δεν είναι, ρε παιδί μου, πιασάτο υπουργείο. Και ο Αντρίκος είναι για μεγάλα πράματα. Ανώτερος κι από τον Άδωνη. Είναι ο Άδωνης του κραταιού ΠΑΣΟΚ!
Ο Αντρέας στεναχωρήθηκε τα μάλα. Όχι γιατί έστησε γαλονάδες και παπάδες, αξιωματούχους και κοσμάκη. Αλλά γιατί έστησε το κολλητάρι του τον Ιερώνυμο. Γέρος άνθρωπος να περιμένει με το θυμιατό στο χέρι; Μπορεί ο Αντρέας να ήταν Σεηντολόγος αλλά τον συμπαθούσε τον μακαριότατο. Δεν του πήγαινε να τον στήσει. Του φούστη, ρε. Γιατί έτσι το λένε εκεί στη Φάτρα, που μεγάλωσε ο Αντρίκος. Και για να θολώσει τα νερά, έτσι σαν σουπιά του Πατραϊκού κόλπου, διέταξε μια ξεγυρισμένη ΕΔΕ. Κάποιος υπαλληλίσκος μπορεί να πλερώσει τη νύφη, αλλά ο Πατρινός θα δικαιωθεί για να κορδώνεται καθημερινά στο γυαλί σαν επιβήτορας κούρκος. Γιατί ο υπουργός δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει το πρωτόκολλο των εθνικών γιορτών. Μόνο το πρωτόκολλο των μνημονίων και του ξεπουλήματος των εργατών στους εργοδότες πρέπει να ξέρει. Αυτό του το έχουν κάνει σκονάκι αυτούνοι που τον έκαναν πολιτικό. Έτσι και το ξέχασε τον έφαγε η μαρμάγκα. Όσο για το πρωτόκολλο της εθνικής γιορτής, ποιος το πέρδεται τώρα. Εδώ έκαναν την Ελλάδα μπ@υρδέλο, στο πρωτόκολλο θα μείνουν;
Αύριο, μεθαύριο θα στείλει στον Ιερώνυμο ένα μεγάλο μπουκέτο από ‘κεινα τα ωραία και σπάνια τριαντάφυλλα που έστελνε στο Ελενάκι, το ξανθό βάσανο που του στέρησε την ηγεσία του κόμματος. Τότες, ντε, που τον ξεμπρόστιασε ο χοντρός γιατί δεν πρόσεχε ο γλυκοτσούτσουνος, και τον έφερε σε (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ) με το κόμμα. Αλλά αφού δεν έκανε χαΐρι γύρισε πάλι στο μαντρί. Και αντί για πρωτοκλασάτος υπουργός παίζει στη Β΄ εθνική στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Να μαζεύει τα ασυμμάζευτα του Αρβανιτόπουλου. Αγγαρεία έκανε, καρντάσια. Που μυαλό τώρα για δοξολογίες και όλα αυτά τα εθνικιστικά, που του ‘φερναν αναγούλα. Γιατί ο Αντρίκος ήταν διεθνιστής. Φοιτητής ήταν Κνίτης. Ναι, αμέεεεεεε. Εκεί ήρθε σε επαφή με το διεθνισμό και τη μεστή δημοκρατία του κόμματος. Άμα μεγάλωσε ωρίμασε. «Μ@λάκας είμαι» σκέφτηκε, «να μείνω στο κόμμα που ούτε οι κουμουνιστές δε γουστάρουν;» Όσο κι αν ήταν του μπλα- μπλα δε φτουρούσε μπροστά στη Λιάνα. Εξάλλου δεν είχε το τσαμπουκά αυτού του κοριτσιού. Έτσι έκανε μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο Σπανούλης από τους Βάζελους στους Γαύρους. Ομορφάντρας ήταν, τον πήγαινε το γυαλί, είχε το λέγειν του και επειδή στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει ανέβηκε τρεχάλα τα σκαλοπάτια του κόμματος. Μέχρι και αρχηγός θα γινότανε, αλλά ας όψεται που ήτανε μουρντάρης. Βρήκε την ευκαιρία ο χοντρός με το βλέμμα από τη φωλιά του κούκου, κι όταν ο Αντρίκος έλεγε το άσμα «μείνε μαζί μου έγκυος, είμαι πολύ φερέγγυος» στη ξανθοζαχαρένια συμπατριώτισσα του Βαγγέλα, του την έφερε ο κουράδας με την όπισθεν. Έτσι το παλικάρι ξέπεσε στο Παιδείας. Να είναι υποχρεωμένος να στήνεται αντάμα με τα περιστέρια να βλέπει τις γαλιάντρες και τα κοκοράκια που είναι στα σχολειά να κάνουν παρέλαση. Και από πάνω να είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί το πρωτόκολλο. Να βλέπει τον πρώτο κώλο, το καταλαβαίνω, ρε καρντάσια, αλλά αυτό το πρωτόκολλο μου κάθεται στο κρλίτσι- στο λαϊκότερο είναι ο λαιμός- και μου κόβει την ανάσα. Το σοβαρότερο, όμως, που το βάζετε; Κανείς από τη γραμματεία του κουβέρνου δεν τον ειδοποίηξε. Τι ασυνεννοησία, ρε π@ύστη μου. Γι’ αυτό και διέταξε την ΕΔΕ.
Κάπου θα χαθεί η μπάλα και το θέμα θα ‘ρθει ισοπαλία. Στημένος ο αγώνας για εμάς τα χαϊβάνια. Εμείς, ο κυρίαρχος μ@λάκας λαός, πότε θα πάρουμε το τεφτέρι να βάλουμε απουσίες σε όλους βο(υ)λευτάδες τους αδικαιολόγητα απόντες από την τήρηση των άρθρων του συντάγματος; Πότε θα διατάξουμε ΕΔΕ για να στείλουμε στη ψειρού το σινάφι του Αντρίκου, που μας δουλεύει ψιλό γαζί και μας πηδάει άνευ σιέλου, βαζελίνης και λιπαντικού; Θα πούμε επί τέλους «όχι άλλο κάρβουνο, ρε κάφροι»;



Δεν υπάρχουν σχόλια: