Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Όταν δεν έχεις πρόγραμμα το ρίχνεις στην αντιπολίτευση και τη μαύρη προπαγάνδα

“Σχολιαστής”

Την τελευταία βδομάδα της σύντομης προεκλογικής περιόδου διαπιστώσαμε ότι ο πρωθυπουργός κι αρχηγός της Ν.Δ. έχει χάσει την ψυχραιμία του, ενώ στο πρόσωπό του είναι αποτυπωμένη η όψη του ηττημένου. Αυτού, που έχει χάσει κάθε ελπίδα και είναι αναγκασμένος να παλέψει για να μην θεωρηθεί δειλός και κομματικά ρίψασπις. Απλά περιμένει το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου για να πάρει τέλος η πολιτική του τραγωδία. Από τη στιγμή της εξαγγελίας στην προσφυγή στις κάλπες, μετά την τρίτη αποτυχία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, είναι περισσότερο από βέβαιη η διαφαινόμενη ήττα. Γι’ αυτό, το γραφείο του έσπευσε στις 2-1-2015 να παραγγείλει έναν καταστροφέα εγγράφων, ώστε να καταστρέψει κάθε έγγραφο, που θα μπορούσε να τον ενοχοποιήσει. Ταυτόχρονα βλέπει το φως της δημοσιότητας η έντονη κινητικότητα για καταστροφή σε υπολογιστές, μαγν. δίσκους και στικάκια κάθε στοιχείου, που θα τον έστελνε φυλακή ή σε ειδικό δικαστήριο.
Στην σύντομη προεκλογική περίοδο που διανύουμε περιμέναμε ο πρωθυπουργός να υπεραμυνθεί της μέχρι τώρα πολιτικής του, αφού όλα τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνησή του ήσαν για το συμφέρον της Ελλάδας, κατά τα λεγόμενά του. Επίσης με επιχειρήματα να μας πείσει να του ανανεώσουμε τη θητεία στην διακυβέρνηση της χώρας και να μας παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξής του για την επόμενη τετραετία, ώστε να μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει και να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, όπως υποστηρίζει ότι επιθυμεί. Αντί προγράμματος ακούσαμε έναν λόγο αντιπολιτευτικό εναντίον της σημερινής αντιπολίτευσης, που σύμφωνα με τα γκάλοπ, και τις εκτιμήσεις αναλυτών προηγείται σαφώς σε πρόθεση ψήφου. Ο αντιπολιτευτικός λόγος μετατράπηκε σε μαύρη προπαγάνδα και εκφοβισμό των ψηφοφόρων. Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένας βιβλικός Αρμαγεδώνας θα πλήξει την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα διαδίδουν οι ηττοπαθείς της Ν.Δ.

Η συνέχεια >>> VagiaBlog…

Τα προεκλογικά σποτάκια προκάλεσαν μόνο ειρωνικά σχόλια και αγανάκτηση γιατί προσβάλουν τη νοημοσύνη μας. Τα δύο πρώτα σποτάκια, αυτό με τη μπάλα και τα παιδιά, τα οποία ο Σαμαράς παρότρυνε να πείσουν τους γονείς τους να τον ψηφίσουν, και το άλλο στη μαζεμένη γύρω από το τραπέζι οικογένεια, όπου ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πείσει τον καθένα ξεχωριστά για την πολιτική του, ήσαν κατώτερα του αναμενόμενου και ουδόλως είχαν απήχηση στους ψηφοφόρους. Εισέπραξαν πολλά ειρωνικά σχόλια. Έτσι κάποιοι ανεγκέφαλοι τον έπεισαν να γίνει επιθετικός. Και επιστράτευσαν την ιστορία, η οποία γράφεται με δύο τρόπους. Δυστυχώς και οι δύο τρόποι προκάλεσαν την αγανάκτηση του κάθε σκεπτόμενου Έλληνα.
Ο 1ος τρόπος, με πρωταγωνιστή τη Ν.Δ., μας έβγαλε από τα ρούχα γιατί αναμασούσε όλα τα ψέματα που αράδιασε εξαπατώντας το λαό. Παρουσιάζει σαν επιτυχίες όλους τους τομείς στους οποίους η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου απέτυχε. Ότι με κυβέρνηση της Ν.Δ. η Ελλάδα θα κερδίσει όσα έχασε και θα γίνει πάλι υπερήφανη. Αυτοί που έβαλαν λουκέτο σε καταστήματα και επιχειρήσεις δεν δικαιούνται να λένε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπει εθνικό λουκέτο. Ο 2ος τρόπος μας εμφανίζει το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ σαν την επέλαση του Αττίλα. Πως νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τους Έλληνες από τις 26 Ιανουαρίου και μετά να κλαίνε ψιθυρίζοντας «στης Ελλάδας την ολόμαυρη ράχη περπατώντας η Ιστορία μονάχη, μελετά τις χαμένες ευκαιρίες και τα στήθη με ματωμένα χέρια βαρεί…» επειδή θα βιώσουμε την κόλαση. Λες και τώρα ζούμε στον παράδεισο.
Αυτά που αναμφίβολα βιώνουμε είναι:
● ανεργία
● χρέος, που όσο κι αν ξεζουμιζόμαστε, ολοένα και μεγαλώνει
● υπερφορολόγηση υπέρ των δανειστών- ούτε το σπίτι μας δεν ορίζουμε
● ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
● διάλυση της υγείας, του ασφαλιστικού συστήματος, της παιδείας, της εθνικής άμυνας, της δημόσιας τάξης
● η πιο αισιόδοξη και χαρούμενη χώρα έγινε η πιο απαισιόδοξη και καταθλιπτική με χιλιάδες αυτοκτονίες
● εξάγουμε τον ανθό της χώρας, τη νεολαία και τους επιστήμονες, και δεχόμαστε αγκάθια και τριβόλους, τους κατευθυνόμενους από αμφίβολα κέντρα χωρίς παιδεία ισλαμιστές μετανάστες, των οποίων δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τον υπονομευτικό κι αντεθνικό ρόλο.
Δεν μπορεί κατά κύριο λόγο ο Σαμαράς και κατά δεύτερο λόγο ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου να μας μιλούν για εγγύηση του μέλλοντος. Γιατί αυτοί υπονόμευσαν το μέλλον της πατρίδας μας.
Οι κυβερνώντες, αφού έπαιξαν το χαρτί του Grexit και έχασαν, όταν οι ίδιοι οι εταίροι της Ε.Ε. είπαν πως η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ευρώ, άρχισαν μετά να κάνουν αντιπολίτευση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλος ο μηχανισμός της Ν.Δ. να αντικρούει τις ανοησίες απλών πολιτευτών, που κατεβαίνουν με το κόμμα της τωρινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντιπολίτευση για να κερδίσουν εντυπώσεις. Μετά η μαύρη προπαγάνδα, ανάμικτη με απειλές για να μη ξεχάσει ο κόσμος τις τακτικές της Δεξιάς. Ο ακροδεξιός Βορίδης, ο οποίος σαν νέος ήταν χουντικός και απειλούσε με το τσεκούρι, μετά την αποτυχία του στο υπουργείο Υγείας, θυμήθηκε τα νιάτα του και απειλεί πάλι κάνοντας εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις: «Δε θα παραδοθεί η χώρα στην Αριστερά ότι κι αν χρειαστεί να κάνουμε»…. Ο ανεγκέφαλος αναρωτήθηκε αν του αναθέσαμε το ρόλο του πολέμαρχου; Και μετά πήρε τη σκυτάλη ο ίδιος ο Σαμαράς, που κραύγασε προχθές από το Κορωπί: «δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός»! Ξέχασε, όμως, ο απερχόμενος πρωθυπουργός ότι στην Ελλάδα δεν βρήκαν ποτέ πρόσφορο έδαφος τα σοβιέτ, αλλά και ο καπιταλισμός τα έχει κάνει μούσκεμα. Είναι θέμα χρόνου το σώριασμα και του καπιταλισμού, που βάζει το κέρδος πάνω από την ευημερία και την ευτυχία των ανθρώπων, τους αριθμούς πάνω από τους ανθρώπους.
Η ιστορία γράφεται, πράγματι, με δύο τρόπους. 1)Βάζοντας στο περιθώριο τις παρατάξεις που μας οδήγησαν σ’ αυτή την σχιζοφρενική κατάσταση, και, 2) δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους, που δεν βαρύνονται με πολιτικά προπατορικά αμαρτήματα, κι ούτε οι ξένοι παράγοντες τους κρατούν στο χέρι από ξεπουλήματα και προδοσίες χρησιμοποιώντας τους σαν μαριονέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: