Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Τα δίδυμα παιδιά του Διαβόλου…

[[ δαμ- ων ]]

Ο Νίκος Καζαντζάκης στο βιβλίο του “Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά” αναφέρει μια παράξενη Κινέζικη κατάρα, που λέει: «Την κατάρα μου να ‘χεις για να ζήσεις σε μια ενδιαφέρουσα εποχή.» Αυτή την κατάρα έχει η δική μας γενιά και η γενιά των παιδιών μας. Ζούμε σε μια ζοφερή και συνάμα ενδιαφέρουσα εποχή. Μια εποχή ανατροπών και κοινωνικών ανακατατάξεων. Μια εποχή όπου μας δίνεται η δυνατότητα να μελετήσουμε τους ανθρώπους και να νιώσουμε στο πετσί μας πως δεν υπάρχει αγριότερο είδος από τον άνθρωπο πάνω στον πλανήτη. Από την αρχαιότητα ο θείος Όμηρος είχε πει: «Δεν υπάρχει κανένα ζωντανό πλάσμα που αναπνέει ή έρπει στη γη, που να είναι πιο άθλιο από τον άνθρωπο.» Για να προσθέσει περίπου εννέα αιώνες αργότερα ο Πλούταρχος: «Δεν υπάρχει αγριότερο θηρίο απ' τον άνθρωπο, όταν κατέχει δύναμη ίση με το πάθος του.» Και αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο στην Ε.Ε. κατέχουν δύναμη ίση με το πάθος τους. Όλη τους η ύπαρξη είναι ένα πάθος. Ζουν για να κάνουν πράξη το πάθος τους να προκαλούν δυστυχία. Να διαλύουν λαούς. Να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων κόλαση! Και γι’ αυτό είναι άκρως επικίνδυνοι!
Ο Μεξικάνος διανοητής Οκτάβιο Παζ κάνει τη διαπίστωση: «Ο άνθρωπος, ο εφευρέτης ιδεών και μηχανημάτων, ο δημιουργός ποιημάτων και νόμων, είναι πλάσμα τραγικό και γελοίο. Είναι ένας ακατάπαυστος δημιουργός ερειπίων.» Αλλά και ο Αριστοτέλης, γνωρίζοντας τη φύση του ανθρώπου, έγραψε: «Ο άνθρωπος, όταν τελειοποιείται, είναι το καλύτερο των ζώων. Όταν, όμως, αποχωρίζεται από το νόμο και τη δικαιοσύνη, είναι το χειρότερο όλων.» Το δίδυμο της Γερμανικής ηγεσίας έχει αποχωριστεί από το νόμο της δικαιοσύνης και έχει προσκολληθεί στο νόμο του συμφέροντος, που χαρακτηρίζεται από υπέρμετρη αλαζονεία.

Η συνέχεια >>>VagiaBlog…

Στο ζωικό βασίλειο τα λιοντάρια θεωρούνται οι βασιλείς των άγριων θηρίων. Ποτέ δεν κυνήγησαν για να σκοτώσουν θηράματα παραπάνω απ’ όσα χρειάζονταν για το φαγητό της αγέλης. Οι αγέλες των αιμοδιψών κερδοσκόπων και τραπεζιτών αναστάτωσαν ολόκληρο τον πλανήτη για τα υπερκέρδη τους. Έχουν εξασφαλίσει την τριφηλή ζωή ακόμη και των τρισέγγονών τους, αλλά η απληστία τους οδηγεί στην πείνα, στην εξαθλίωση, στην απόγνωση και στην αυτοκτονία ή τον θάνατο από το κρύο και την ασιτία χιλιάδες και εκατομμύρια ανθρώπων. Και χωρίς ίχνος οίκτου, με πλήρη κτηνωδία σχεδιάζουν- ήδη έχουν αρχίσει- τον γ΄ παγκόσμιο πόλεμο, όπου θα χαθούν δισεκατομμύρια αθώοι από τα πυρηνικά όπλα, ενώ οι ίδιοι θα απολαμβάνουν την ασφάλεια των πυρηνικών καταφυγίων τους.
Οι ύαινες, τα πιο ύπουλα και απεχθή ζώα, ποτέ δεν σκέφτηκαν να βάλουν φωτιά στην περιοχή άλλων ζώων για να τους προκαλέσουν εθνικό πρόβλημα ή να τα εκδικηθούν για τις πολιτικές στάσεις που δεν ενέκριναν. Οι παμπόνηρες αλεπούδες δεν χρησιμοποίησαν την πονηριά τους για να εξαπατήσουν με οικονομικά εφευρήματα άλλα απονήρευτα ζώα και να τους πάρουν την περιουσία τους, τινάζοντας στον αέρα τις θυσίες και τους κόπους ολάκερης ζωής.
Λιοντάρι βρήκε μέσα στο πλήθος των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου την κυρία που το περιποιήθηκε όταν ήταν μικρό κι ανήμπορο και την αγκάλιασε με ευγνωμοσύνη. Δεν συμπεριφέρθηκε όπως η Γερμανία της Μέρκελ προς την Ελλάδα. Την εποχή της κατοχής οι Γερανοί πήραν τα αποθέματα χρυσού από το εθνικό θησαυροφυλάκιο για να συνεχίσουν τον ανθρωποκτόνο πόλεμο. Κι όταν τελείωσε ο πόλεμος η ηττημένη Γερμανία γνώρισε την αλληλεγγύη της χώρας μας που δε ζήτησε τις πολεμικές αποζημιώσεις. Πολλές χώρες, αν και νικήτριες, βοήθησαν να επουλώσει τις πληγές της και να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης η ηττημένη Γερμανία, μεταξύ αυτών και η χώρα μας. Για να γνωρίσει η πατρίδα μας τη γερμανική θηριωδία τώρα, την εποχή της κρίσης. Οι Γερμανικές ύαινες ζητούν το αίμα και τις σάρκες των Ελλήνων, υπονομεύοντας ακόμη και την εθνική μας κυριαρχία. Και υποτίθεται πως είμαστε εταίροι μιας ένωσης κρατών που πρέπει να στηρίζει το ένα το άλλο και να το βοηθά στις δύσκολες στιγμές…
Το λιοντάρι, όμως, έχει μια ζωική ψυχή που ενεργεί σύμφωνα με τα ένστικτα του είδους του. Γι’ αυτό και το καταλαβαίνουμε, οπότε μπορούμε να προβλέψουμε τις αντιδράσεις του. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε έχουν διαβολικές ψυχές και γι’ αυτό είναι απρόβλεπτοι!
Πολλές φορές αυτά που θέλουμε να πούμε, λέγονται μέσα από ένα παραμύθι. Με ένα παραμύθι περιέγραψε την εποχή μας στο blogτης η Μύριαμ Κ. Ρόδος. Το παραμύθι είχε τίτλο “Η κόρη του διαβόλου”.Αυτό το παραμύθι διασκευάσαμε, προσθέτοντας και τον Σόιμπλε στα πρωταγωνιστικά πρόσωπα με κάποιες ακόμη προσθήκες, και σας το παραθέτουμε:
[[ Βαθιά μέσα στην γη έχει το βασίλειο του, ο άρχοντας του κακού, ο τρομερός Σατανάς ή αλλιώς διάβολος. Όλη μέρα σκεφτόταν πως θα πειράξει τους ανθρώπους και σκαρφιζόταν διάφορα τεχνάσματα για να τους τυραννά και να τους κάνει να υποφέρουν. Δεν τον έφτανε όμως αυτό. Ήθελε οι άνθρωποι να βασανίζονται ακόμα πιο πολύ και να εξαθλιωθούν τελείως, για να τους πάρει κοντά του. Σκέφτηκε λοιπόν να στείλει μερικά από τα παιδιά του στη γη. Είχε πάρει την απόφαση να κάνει κόλαση την Ελλάδα.Φώναξε την νόμιμη γυναίκα του- γιατί είχε και άλλες παράνομες και πολλές παλλακίδες, αν δεν είχε, τι σόι διάολος θα ήταν;- την κάκιστη αρχιδιαβολίνα και της είπε:
- Γυναίκα ποιά παιδιά μας νομίζεις ότι μου μοιάζουνπερισσότερο στην κακία και την πανουργία;
Ηαρχιδιαβολίνα γέλασε με το σατανικό γέλιο της και είπε:
- Μα φυσικά άντρα μου είναι τα δίδυμά μας. Ηδιαβολίτσαη Άνγκελα είναι φτυστή σου σε όλα, ακόμα και στο διπλωματικό διαβολικό τρόπο που σκέφτεσαι και ενεργείς. Μα αυτός που θα σε ξεπεράσει σίγουρα στην κακία είναι Βόλφγκανγκ.
Ο Διάβολος τότε φώναξε τα δύο ξεχωριστά παιδιά του, την ΆνγκελαΜέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους είπε:
-Διαβολάκια μου, άξια παιδιά μου, θα σας στείλω πάνω στη γη για να τους δείξουμε ποιος κατέχει τη δύναμη και είναι ο κυρίαρχος στην υδρόγειο. Κοιτάξτε να δείξετε όλη την κακία σας και προσοχή να μην με ρεζιλέψετε. Εσύ, Άνγκελα, θυμήσου τον αδελφό σου τον Χίτλερ τι ωραία εκτέλεσε την αποστολή του. Σήμερα όλοι οι άνθρωποι μιλούν για τα σπουδαία κατορθώματα του και θα μιλάνε για πολύ καιρό ακόμα. Έτσι θέλω να πράξεις και εσύ, αλλά με καλυμμένο τρόπο για να μην σε πολεμήσουν. Θα αναστατώσεις όλη την Ευρώπη. Θα τους κατακτήσεις με το ευρώ. Κανείς δε θα μπορεί να σου αντισταθεί. Ο Αδόλφος στο τέλος απότυχε με τα όπλα. Αλλά σκότωσε εκατομμύρια, ερήμωσε χώρες, έκαψε χωριά, σκόρπισε το θάνατο. Το ίδιο θα κάνεις κι εσύ. Όπλο σου η οικονομία και το ενιαίο νόμισμα, το ευρώ. Όλοι θα σε προσκυνήσουν.
Εσύ Βόλφγκανγκ θέλω να ξεπεράσεις σε σκληρότητα ακόμη κι αυτόν τον Χάινριχ Χίμλερ. Αυτός επινόησε τα στρατόπεδα του θανάτου, το Νταχάου, το Άουσβιτς. Εσύ να κάνεις στρατόπεδα τα πάρκα και τους δρόμους για τους άστεγους. Τις πλατείες για τις ουρές των πεινασμένων, που θα περιμένουν για λίγο χυλό. Τις χιλιάδες που θα αυτοκτονούν από απόγνωση. Το γέλιο δε θα βγει από το στόμα σου, γιατί αυτό μόνο φαρμάκι θα στάζει. Και για να το κατορθώσεις θα μείνεις σακάτης, για να έχεις σακατιασμένο μυαλό. Θα είσαι παράλυτος από τη μέση και κάτω, αλλά παράλυτος και στο μυαλό. Αυτό δε θα μπορεί να σκεφτεί τις έννοιες αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη, οίκτος, ανθρωπιά. Οι αποφάσεις σου θα σπέρνουν μόνο όλεθρο!Εσείς παιδιά μου, θα είσαστε το χειρότερο πολιτικό δίδυμο του 21ου αιώνα. Θα διαλύσετε εντελώς την Ευρώπη και θα μου στέλνετε ομαδικά τους κατοίκους της στα καυτερά καζάνια μου.
Μα αυτή που θέλω πρώτη- πρώτη να διαλύσετε είναι η Ελλάδα! Αυτήν έχω άχτι γιατί έκανε τους ανθρώπους να σκέφτονται κι έδωσε τα φώτα του πολιτισμού.
Η διαβολοκόρη πήρε μαζί της τον δίδυμο αδελφό της, τον Βόλφγκανγκ, κιαρκετούς σατανάδες βοηθούς της και ανέβηκε στη γη. Στην αρχή έμειναν στην κομμουνιστική Γερμανία, την Ανατολική, όπου έμαθαν πολλές μηχανορραφίες. Οι κομμουνιστές ήσαν μανούλες στην προπαγάνδα και στις ραδιουργίες. Σπούδασαν την προπαγάνδα, την εξάσκηση ψυχολογικής βίας και έγιναν άπληστοι, γιατί έζησαν στα παιδικά τους χρόνια την ανέχεια. Όταν ενώθηκαν τα δύο κομμάτια της Γερμανίας, με τη βοήθεια του πατέρα τους, του σατανά, οι συμπατριώτες τους τους εξέλεξαν στην εξουσία. Ο πατέρας τους φρόντισε να βάλει αρκετούς από τους διαόλους σε θέσεις εξουσίας σε διάφορα μέρη της γης, για να βοηθήσουν τα δίδυμά του στο έργο τους.
Η διαβολοκόρη έγινε καγκελάριος και είχε τον πρώτο λόγο στην Ε.Ε. Ο αρχιδιάβολος είχε φροντίσει μέσα από τις μίζες και τα λαδώματα να διαβρώσει όλο το πολιτικό σύστημα σε όλη τη γη. Αυτή η διαβολοεταιρία η Siemens όλους τους έκανε υποχείριο του αφεντικού της, του Σατανά. Το ίδιο και οι εταιρείες όπλων και των υποβρυχίων που έγερναν. Οι πολιτικοί όλων των χωρών, αλλά κυρίως της Ελλάδας, είχαν πουλήσει την ψυχή τους στο Διάβολο για μερικά εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, η Άνγκελα γρήγορα χάρη στους κυβερνητικούς, έκανε πολλές χώρες του χεριού της και τους έβαλε στο παιχνίδι της. Το διαβολικό σχέδιο ήταν οι άνθρωποι να δουλεύουν αλλά να μην έχουν χρήματα. Σιγά- σιγά έπεσε η πείνα στους λαούς και με το πρόσχημα της χρεωκοπίας τους έκανε δούλους της. Οι πολιτικοί εμπέζανε τους λαούς με ψέματα και υποσχέσεις, που την επόμενη μέρα της εκλογής τους πετούσαν στο καλάθι των σκουπιδιών. Δημιούργησαν τόση σύγχυση στο μυαλό των πολιτών, που θύμιζε τη βιβλική Βαβέλ. Για να μη χάσουν την ψεύτικη βόλεψή τους οι πολίτες ήσαν πρόθυμοι να χάσουν κεκτημένα δικαιώματα στην εργασία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στο συνταξιοδοτικό, που ολοένα γίνονταν χειρότερα.
Οι κάτοικοι των χωρών, όπου ξέσπασε πρώτα η οικονομική κρίση- γιατί αυτές επέλεξαν τα παιδιά του διαβόλου, τα δίδυμα και οι βοηθοί τους- έχασαν την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια κι έγιναν υποτελείς. Ο ραγιαδισμός επέστρεψε στην Ελλάδα! Όλοι τώρα προσκυνούσαν και παρακαλούσαν την διαβολοκόρη να τους βοηθήσει. Ο διαβολοκόρη έκανε πως κράταγε το καρότο κι ο διαβολογιός το μαστίγιο. Εκείνη έκανε τάχα πως θέλει να βοηθάει και τους έβαζε να της υπογράψουν ένα συμβόλαιο, που τους όρους τους υπαγόρευε ο αδερφός της. Μα αυτός μόλις δέχονταν τους όρους του, τους άλλαζε και τους έκανε σατανικότερους. Έτσι έστελναντους εξαθλιωμένους υποτελείς απευθείας στην κόλαση, στο βασίλειο του πατέρα τους.
Ο Σατανάς, ήταν πολύ ευχαριστημένος που τα διαβολόπαιδά του τα κατάφερναν περίφημα. Το όνομά τους είχε διαδοθεί παντού. Όλοι τους προσκυνούσαν, αλλά κι όλοι μιλούσαν με μίσος για αυτούς και ο πατέρας τους έτριβε ευχαριστημένος τα χέρια του γιατί η Ευρώπη γινόταν μια ήπειρος κόλαση! Περιουσίες χάθηκαν, σπίτια βγήκαν στο σφυρί, επιχειρήσεις έκλεισαν, εργαζόμενοι έμειναν χωρίς εργασία. Το σχέδιο προχωρούσε με μεγαλύτερη ευκολία γιατί μερικοί άνθρωποι έφταναν γρηγορότερα στην κόλαση με την μέθοδο της αυτοκτονίας. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξυμνούσαν την διαβολοκόρη γιατί μέσα σε αυτά είχε πολλούς από τους βοηθούς της. Ο διαβολογιός γέμιζε με τρόμο όλους αυτούς που υπηρετούσαν το διαβολικό σχέδιο, κι όλοι τον προσκυνούσαν γύρω από το αναπηρικό του καρότσι. Η Ευρώπη, σιγά σιγά άρχισε να μεταμορφώνεται σε κόλαση. Όπου και αν πήγαινε κανείς, έβλεπε την δυστυχία. Άνθρωποι στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης, παιδιά πεινασμένα, άλλοι να κοιμούνται στους δρόμους, γυναίκες να πουλάνε τα κορμιά τους για ένα κομμάτι ψωμί. Η Άνγκελα ήταν θριαμβευτής. Τα κατάφερε θαυμάσια στην αποστολή της. Μέρος της δόξας της πήρε κι ο σκληρός, ο σκατόψυχοςΒόλφγκανγκΚάποιοι άνθρωποι κατάλαβαν όμως ότι δεν ήταν άνθρωποι αυτοί και το φώναζαν. Όμως οι πτωχοί τω πνεύματιδεν τους άκουγαν και γελούσαν
-Μα δείτε μέσα τα μάτια τους, δείτε το πρόσωπό τους, τους έλεγαν οι υποψιασμένοι, και θα καταλάβετε ότι είναι διαβολάνθρωποι,
Αλλά μπα, οι άλλοι κοιμόταν του καλού καιρού. Και μάλωναν για τα κόμματα, για τις τράπεζες, για τους θεσμούς, για τα ΟΧΙ που γίνονταν ΝΑΙ. Και έτσι έζησαν οι διάβολοι καλά και οι άνθρωποι χειρότερα.]]
Θαρρούμε πως όσα θέλαμε να πούμε για το πολιτικό ζεύγος Μέρκελ- Σόιμπλε ειπώθηκαν- και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- μέσα από το παραμύθι. Αυτοί οι πολιτικοί δεν είναι δυνατό να έχουν ανθρώπινη καρδιά! Δε μπορεί να ανήκουν στο ανθρώπινο είδος. Απλά, έχουν ανθρώπινη μορφή. Ο παράλυτος στο σώμα έχει παράλυτο και τον εγκέφαλο. Εργάζεται μόνον εκείνο το τμήμα, που σκέφτεται το κακό. Αυτή η πόλωση τον κάνει μισητό. Στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι αυτοί που τον συμπαθούν. Κι όσοι τον συμπαθούν ανήκουν στη διαβολική κάστα, που έχει βαλθεί να διαλύσει την πατρίδα μας. Κάποιοι, οι αδιάφοροι, βρίσκονται σε πολιτικό και πνευματικό λήθαργο. Ας ελπίσουμε να ξυπνήσουν εγκαίρως γιατί αλλιώς θα μας πάρει όλους ο διάβολος!
Ο αμφιλεγόμενος φιλόσοφος Λιαντίνης είχε πει: «...Γιατί “άνθρωπος” στη βάση του σημαίνει “λάθος” και στην κορφή του “εξαγνισμός”...» Όταν ο άνθρωπος είναι στη βάση του σπειροειδούς δρόμου της εξέλιξής του, φαντάζει σαν το “λάθος” της δημιουργίας. Είναι το αγριότερο θηρίο. Τέτοιοι υπάνθρωποι, με θηριώδη ένστικτα έχουν τα ηνία κόσμου. Είναι οι πολιτικοί, οι μεγαλοτραπεζίτες, οι έμποροι του θανάτου, αυτοί που αποφασίζουν για τον αφανισμό του πλανήτη. Αυτοί μπορούν με ευκολία να πουλήσουν την ψυχή τους στο διάολο για να ικανοποιήσουν τα κατώτερα, τα χαμερπή τους ένστικτα. Γίνονται όργανα του συστήματος, που περιγράψαμε στο παραμύθι, και απεργάζονται τον αφανισμό της ανθρωπότητας. Αυτοί όταν σταθούν μπροστά στο δίστρατο της πλατειάς οδού της κακίας και της ατραπού της αρετής, διαλέγουν τον εύκολο δρόμο, τον κατηφορικό και πλατύ. Και γεμίζει η άδεια τους καρδιά από ικανοποίηση όταν μυρίσουν αίμα, όταν γευτούν σάρκα, όταν τα αυτιά τους ακούν κραυγές πόνου, όταν τα μάτια τους βλέπουν σκηνές φρίκης, όταν πιάσουν τα αποκαΐδια, που αυτοί προξένησαν. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν οι πολιτικοί, που μας εξαπατούν με ψευτοδιλλήματα για να ξεπουλήσουν τη χώρα μας. Στην πολιτική σκηνή της χώρας μας είχαμε κι έχουμε περίσσεια “λαθών”, που αντί να εργαστούν για την ανάπτυξη της χώρας, συντάχτηκαν με τον κυρίαρχο της αβύσσου, μετατρέποντας την Ελλάδα από χώρα- παράδεισο σε χώρα- κόλαση.
Αλλά υπάρχουν και οι λίγοι της κορυφής- η κορυφή είναι στενή και χωράει λίγους- που εξαγνίστηκαν ή διαμέσου της θυσίας θα εξαγνιστούν. Είναι οι ανιδιοτελείς εξυπηρετητές της ανθρωπότητας. Αυτοί που τράβηξαν το ανηφορικό μονοπάτι, μοναχικοί και γεμάτοι στοχασμό για την πρόοδο της ανθρωπότητας. Αυτοί που κατά καιρούς δίνουν μια τεράστια ώθηση στις μάζες. Αυτοί που ξέφυγαν από τον άνθρωπο- θηρίο και έγιναν Άνθρωποι. Αυτοί που λένε σαν τον Φραγκίσκο του Καζαντζάκη: «Φράτε Λεόνε, εφτά πατωσιές έχει η γης, εφτά πατωσιές ο ουρανός, και το Θεό δεν τον χωρούνε∙ μα η καρδιά του ανθρώπου τον χωράει∙ το νου σου λοιπόν, φράτε Λεόνε, μην πληγώσεις την καρδιά του ανθρώπου, γιατί μπορεί να πληγώσεις το Θεό.» Αυτοί που σμίγουν αρμονικά καρδιά και νου όπως αντιλέγει ο συνομιλητής του Φραγκίσκου: « Όμως χρειάζεται κι ο νους, αδερφέ Φραγκίσκο, δώρο κι αυτός του Θεού, και το χάρισε στο πιο αγαπημένο Του πλάσμα, στον άνθρωπο. Ποιος είναι ο τέλειος άνθρωπος; Αυτός που σμίγει αρμονικά την καρδιά και το νου.» Εκτός, λοιπόν, από τους διαβολάνθρωπους υπάρχουν και οι λίγοι που σμίγουν αρμονικά την καρδιά με το νου.
Και πάλι ο Κρητικός συγγραφέας έλεγε: «Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος - αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος - σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται.» Στην εποχή αυτής της πρόσκαιρης νίκης του κακού ζούμε. Ναι, τώρα θριαμβεύει το δίδυμο του διαβόλου. Και ίσως έρθουν χειρότερες μέρες. Εμείς να οπλιστούμε με υπομονή και πείσμα. Απλά ας συλλογιστούμε: Το 1941 κράτησε πολύ η Γερμανική κατοχή; Στο τέλος δεν κατέρρευσε ο γερμανικός άξονας;
Στο μόνο που συμφωνούμε με τον πρώην υπουργό Θ. Πάγκαλο είναι η φράση που είπε: «Η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια». Το δίδυμο του διαβόλου μια τέτοια χώρα ουσιαστικά διοικεί. Και η ίδια η Ε.Ε., όπως έχει
Εκφυλιστεί, είναι ένας οικονομικός γίγαντας του κεφαλαίου και όχι των λαών. Δηλαδή ακόμη ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Της μικρής ελιτικής οικονομικής μειοψηφίας και όχι της πλειοψηφίας των λαών. Το αναμενόμενο είναι οι λαοί να αντιδράσουν. Οι Έλληνες όταν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο θα αντιδράσουν. Το κακό πρόσκαιρα νικάει. Ενδόμυχα ξέρουμε ότι στο τέλος θα νικηθεί! Να συλλογιστούμε μόνο τα πολύτιμα μαθήματα για την ψυχή μας που έχουμε να πάρουμε μέσα από τον πόνο και τον αγώνα αυτής της διαμάχης ηθικού- ανήθικου, καλού- κακού, αλήθειας- ψεύδους.
«Θαρσείνχρει». Στο τέλος τα δίδυμα του διαβόλου θα πάνε εκεί που τους πρέπει: στο διάβολο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: