Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Λαίδη Αγγελικούλα και «χτύπα σαν άντρας»

“Ούτις”

Κι ήμουνα, δικέ μου, αραχτός στη βεράντα, κι έπινα τη φραπεδιά μου με τα δώδεκα φακελάκια στέβια- καθότι το ‘χω ρίξει στα είδη υγιεινής και τα τοιαύτα- κι ακούω την Αγλαΐτσα μου να στριγγλίζει. «Τι να ‘παθε», αναρωτήθηκα «το στεφάνι μου και χτύπησε πίεση τριανταοχτώ κι οχτώ; Θα της έρθει κόλπος και θα κάψει φλάτζα. Κι άντε να μείνω χήρος τώρα, ρε π@ύστη μου, που πήρε τη σύνταξη και περνάμε καλύτερα από τα χειρότερα. Είμαστε για ανατροπές, την ώρα που ο Κατρούγκαλος με τον Τσακαλώτο ετοιμάζονται να μας βάλουν βαθύ πρωκτοδάκτυλο; Ο Τσακαλώτος, ... , που τον πάει και τον φέρνει τον σάκο σα να ‘ταν μελωμένο φυρίκι, με τα νέα φορολογικά μέτρα θα μας ξετινάξει. Ε τι, να τινάξει και η Αγλαΐτσα μου το καπάκι του κρανίου;»
Και πάνω που έκανα τις σκέψεις τις θλιβεραί, προβάλει το στεφάνι μου από την κουζίνα μουτζώνοντας : «Πάρτα, μωρή μαλάκω, να μη στα χρωστάω. Βρε ζωντόβολο, θα το πάρουν απάνω τους οι μικριτσούτσουνοι και θα χτυπάνε, νομίζοντας πως γίνηκαν άντρες. Λένε, μωρή μούμια του Φαραώ- χτύπα σαν άντρας; Σαν τη Μπουμπουλίνα και τη Λυσιστράτη αγωνιστήκαμε να τους κοπεί το κουλό, κι έρχεσαι, εσύ η μαζόχα, να τους σηκώσεις και πάλι την ουρά;» Και τότε στροφάρισαν τα γρανάζια του νιονιού μου, σα να ΄ριξα αντισκωριακό, και πήγε η σκέψη μου στην πασχαλινή διαφήμιση των Jumbo. Με τη Λαίδη Αγγελικούλα τα είχε βάλει η Αγλαΐτσα μου.

Η συνέχεια >>> VagiaBlog…

Τι διαφήμιση κι αυτή, ρε καρντάσια! Τέλεια στημένο το σκηνικό. Κατάνυξη, βήματα μυστικιστικά το πλήθος με τις αναμμέναι λαμπάδαι. Ούτε ο Κάρολος Κουν δε θα μπορούσε να συλλάβει τόση υποβλητικότητα. Και πάνω που περιμένεις τον Προμηθέα Πυρφόρο, να ‘σου η λαμπαδιάρα Άντζελα- κάτι μεταξύ Τιτανίδας και θεάς. Θεά, αδέρφια, ισόθεη με την Εκάτη. Μου ‘φυγε το εγκεφαλικό καπάκι, ανατρίχιασα σαν να μου ‘ριξαν καταχείμωνα παγωμένο ύδωρ στη ραχοκοκαλιά. Ναι ρε, ανατριχίλα στο τετράγωνο σε σχέση μ’ αυτήν που ένιωσε το βούρλο, μόλις την είδε ξαφνικά κοντά της, ανοίγοντας το στόμα από έκπληξη ίδια μ’ αυτήν που ένιωσε η Τζούλια όταν είδε το παλαμάρι του αράπη στην ηθικού περιεχομένου ταινία του Σειρινάκη, και αναφώνησε «Λαίηντη;» Και τι κούνημα η Άντζελα, σαν να έκανε σεισμό 8,5 ρίχτερ. Μετά άνοιξε το στόμα της και ξεχύθηκε η μελωδία: Τι φωνάρα! Σαν κομπρεσέρι σε νταμάρι. Τέτοια δόνηση, ρε π@ύστη μου! «Όσο το Πάσχα προχωρά, σε συλλογίζομαι» ήταν οι πρώτοι στίχοι… Έμεινε κομματάκι αδιευκρίνιστο αν το Πάσχα προχωρούσε με βήμα αργό, με βήμα ταχύ ή είχε πάρει πατίνι, αλλά δε βαριέσαι.
Εκεί, όμως, που συγκλονίστηκα ήταν που η αγαπησιάρα Αγγελικούλα βουρλιζόταν με τον τυπά να είναι στο χωριό με την άλλη. Κέρατο, ρε τικιτάγκα μου, η Άντζελα; Τόσο τσίτωμα στο πρόσωπο με πλαστικές, τόσα μπότοξ, ειδική ανόρθωση πεσμένων βυζιών με γρύλο, και να την αφήσει κάγκελο; Μέχρι παρθενοραφή έκανε για χατίρι του κι αυτός ο άκαρδος την άφησε στα κρύα του λουτρού. Ήταν, ή δεν ήταν αδικία; Έλα αιδοίον στον τόπο σου! Είναι τόσο αχάριστος ο κόσμος, όσο ο γκόμενος που βούρλιζε την μεγάλη μας τραγουδίστρια;
Για να δείτε, ρε καρντάσια, πόσο αλτουίστρια κι ανοιχτόκαρδη είναι η Αγγελικούλα, μέχρι και τη συνταγή για να βάψει τα αυγά έδωσε στην αντίζηλό της. Ψυχάρα, ρε, όχι παίξε- γέλασε. Είχε γραφτεί και στην «κίνηση κατά της σφαγής των πασχαλινών αμνοεριφίων», αλλά μια πετσούλα από αρνάκι την ήθελε. Έτσι για το έθιμο, γιατί ήταν θεοσεβούμενη γυνή. Προς Θεού, όμως, οι αμνοί και τα ερίφια ήσαν προστατευόμενα είδη. Πετσούλα από αρνάκι ζητούσε. Ούτε από αμνό, ούτε από ερίφιο… Εξηγημένα πράματα.
Και τότε εμφανίστηκε ο παίδαρος με συνεσταλμένο ύφος, σαν δαρμένος κύων. Με ένα αβγό στο χέρι. Κατακόκκινο αυγό, σύμφωνα με τη συνταγή που έδωσε η απατημένη Άντζελα στην τωρινή “έτσι” του ομορφονιού. Μεμιάς σταμάτησε η κίνηση. Όλοι αγάλματα. Σιωπή… Και ο τυπάς άπλωσε το χέρι. Το χέρι που κρατούσε το αβγό. Ο γλυκοτσούτσουνος, που της έριξε το κέρατο, είχε αβγό! Δεν ήταν άβγαλτος… Κι ας την πήραν με τα σαπισμένα ντοματάκια όταν είπε πως όλοι κάνουμε σφάλματα, κανείς δεν είναι άσφαλτος. Τότε η μεγάλη ψυχή της τραγουδιάρας τα ξέχασε όλα. Την προδοσία, την απιστία, το κέρατο. Του πρότεινε κι αυτή το χέρι με το αβγό της. Και του είπε την κουβέντα που θα μείνει στην ιστορία. Γιατί έγραψε ιστορία! «Χτύπα, χτύπα σαν άντρας»!
Και εκεί αρχίζει το νταβαντούρι. Χτυπάνε χαρμόσυνες οι καμπάνες. Αλλά οι ξενέρωτες φεμινίστριες επαναστατήσανε. Απαίτησαν να σταματήσει η διαφήμιση γιατί προσβάλει το γυναικείο φύλο. Κάτσε καλά, μωρή. Σε τι σας μειώνει η διαφήμιση. Λαμπάδες από τα Jumbo διαφημίζει η Αγγελικούλα με το μπρίο της ντίβας. Δε διαφημίζει δονητές από την Ηλεκτραγορά. Άσε, που βάρεσε διάλυση αυτή, λόγω Τσίπρα και Κατρούγκαλου. Ναι, του Αλέξη, που έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια, αλλά έσκισε τελικά τα καλτσόν του. Και του κουμουνιστή Κατρούγκαλου, που έβγαινε σαν ήταν στην αντιπολίτευση στην πλατεία Συντάγματος και μιλούσε για αύξηση της σύνταξης και για 13η σύνταξη, αλλά τώρα σαν υπουργός φέρνει για ψήφιση το πετσόκομμά της στον ηλίθιο λαουτζίκο. Υποστηρίζει, όμως, τη διατήρηση στα ίδια επίπεδα της σύνταξης των βουλευτών. Οι ψηφοφόροι είναι μ@λ@κες κι ας πρόσεχαν. Οι βουλευτές είναι οι μάγκες στην απάτη και πρέπει να ζουν μπέικα. Γιατίς δεν είναι πιρπιτσόλια. Αυτοί έχουν αυξημένες ανάγκες. Και πάνω που είχα ανάψει και άρχιζα να ευλογώ με κάτι καντήλια τους 300 της βουλής για τη ξεδιαντροπιά τους, με έβγαλαν από τις σκέψεις οι φωνές της Αγλαΐας.
«Πρόσεχε, Αγησίλαε, μην παίρνεις θάρρος από το «χτύπα σαν άντρας” γιατί αγόρασα καινούργιες παντόφλες. Και τότε θα δεις πως είναι στην πραγματικότητα οι ιπτάμενοι δίσκοι» μου είπε η μαινόμενη γυναίκα μου.
«Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό, αγάπη μου»- πότε- πότε λέμε και καμιά μ@λ@κία για να γλυκάνουμε την κουβέντα- της απάντησα, «να σηκώσω το χέρι μου πάνω σου».
Σκεφτείτε, ρε καρντάσια, μια διαφήμιση για λαμπάδες, τι φωτιές μπορεί να ανάψει. Αντί να μεταδώσει το Άγιο Φως, άναψε τα λαμπάκια στην Αγλαΐτσα, άναψε φωτιά και στις φεμινίστριες. Κι από κοντά άναψε και το φυτίλι στους άντρες. «Τι σημαίνει “χτύπα σαν άντρας”»; λένε οι άντρες οι πολλά βαρείς; Αυτό το «σαν» τι υπονοεί; Καθήστε καλά, ρε τσακμάκια. Λίγοι είναι αυτοί που από μοντερνισμό το μελώνουν το μήλο; Εδώ ακόμη και ο πολλά βαρύς ο Αποστόλης ο Γκλέτσος κορδώθηκε πως το ψάρι το ψήνει κι από τις δυο μεριές… Άσε, που έχει ανέβει κατακόρυφα η παραγωγή στα γαλάζια χάπια, που αυξάνουν τον ανδρισμό...
Η Άντζελα το έχει σπουδάσει καλά το θέμα του άντρα. Ξέρει τι ζητάει. Και πολύ περισσότερο ξέρει να τσεπώνει ευρούλια στο τάκα- τάκα Τα Jumbο ξέρουν τι πλασάρουν. Τα υπόλοιπα είναι για να βρίσκουν ευκαιρία οι μαλακοπίτουρες και οι ανοργασμικές ξενέρωτες για σχόλια και οι τζερτζελέδες για καλαμπούρια.
Άντε, βρε, να είμαστε καλά και του χρόνου, να ξανακάνουμε καλαμπούρι… Ποιος ξέρει; Του χρόνου ίσως το κεντρικό σλόγκαν να είναι «γλύψε σαν….»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: